- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bathalsar
aktív tag
válasz
eastsider #50433 üzenetére
Egy VALLHORN-t beszereztem, de csak most olvastam el, hogy kültérben is használható. Z2M simán felismerte, csak előtte rá kellett jönnöm, hogy nem 3x, nem 5x, nem több mp-ig kell nyomva tartani a párosító gombot, hanem 4x kell megnyomni.
BADRING érkezését várom, ha jó áron lesz, kelleni fog több is.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
eastsider #47865 üzenetére
Rengeteg ilyen lámpa van, akár egyszerű kapcsolórelével is lehet okosítani (hiszen csak annyi, h gyorsan, 1-2 mp-en belül le- majd ismét fölkapcsolni), de nem túl praktikus, mert csak sorban követi egymást a jellemzően háromféle fényesség. Ráadásul asszem akad, amelyik megjegyzi az utolsó állapotot, és akad, amelyik hosszú kikapcsolás után mindenképpen max fényerővel indít.
Szóval valóban jobb lenne a tápját szépen dimmelhetőre kicserélni, ha akad olyan ami alkalmas rá (teljesítmény, helyigény)
-
4D4M
senior tag
válasz
eastsider #47429 üzenetére
A jelenlegi dimmereddel a tápot szabályozod, nem a fényforrást, tehát ha a táp alkalmas a LED fényforrás meghajtására, akkor semmit nem kell lecserélned, de utóbbiról nem tudok meggyőződni. Elvileg AC 12V-ot kér, úgyhogy van esély rá, hogy menni fog vele.
szerk.: jah közben megnéztem, hogy 60W-ig tud lemenni a jelenlegi dimmer, ez már probléma. A shelly esetén így már megoldható a dolog, de praktikusan monostabil (nyomógombos) fali szerelvényre kell váltanod. Ha ez nem gond és meghajtja a LED-eket a trafó, akkor működhet a dolog.
-
4D4M
senior tag
válasz
eastsider #47424 üzenetére
Nem találok letölthető adatlapot ehhez a fényforráshoz és a tápot nem linkelted be. Ezek feszültség- vagy áramgenerátoros tápot kérnek? A táp 230V oldali dimmelhetősége fogja eldönteni, hogy működik-e ilyen fázishasításos dimmerekkel, de szerintem egyszerűbb a DC oldalon beavatkozni. 8k HUF-os fényforrások mellett mit számít amúgy 28k dimmerre?
-
SafE84
tag
válasz
eastsider #45606 üzenetére
Itt sokan kedvelik az Ikea-s elemeket, de nekem rossz tapasztalatom van velük. Jópár olyan volt, amit kivettem a csomagolásból és gyakorlatilag egyből mehetett is a kukába. Volt ami nagyon jól bírta, és olyan is, ami 1 hétig se (Aqara hőmérőkben). Inkább veszek Varta-t, azokban eddig én nem csalódtam.
Ez persze csak a saját véleményem. -
LLKobe
veterán
-
eastsider
nagyúr
válasz
eastsider #30736 üzenetére
ha valakinek esetleg szintén eldobálná az eszközöket a z2mqtt, nálam ez volt a megoldás:
[link]
tl;dr:
lógott a szerveren egy nyomtató is (CUPS-szal), ahogy felebresztettem a nyomtatót (HP) eldobta az eszközöket.átköltöztettem egy pi-re a cups-ot... nem jöttem rá miért csinálja
-
sparks
senior tag
válasz
eastsider #30568 üzenetére
Nekem is ezt csinálja, rendeltem 2 db Sonoff CC2652P-t, rajta legújabb szoftver. Az első kb. fél naponként elhalálozik Z2M alatt, újraindítva megint OK egy darabig. Kicseréltem a másikra, ez már másfél napig bírta, aztán ez is lehal
Ez mind ilyen vajon vagy kifogtam éppen 2 hibásat?
A régi CC2531-es simán ment évekig, de kéne fejleszteni, mert több eszközöm lesz átköltöztetve a Xiaomi rendszerről, amit már nyugdíjaznék...
Másnál ez a Sonoff -
ocso
tag
válasz
eastsider #30186 üzenetére
Nekem van egy ilyen Woox, de csak kb 1 hónapja, eddig megy stabilan zigbee2mqtt-vel. Még egyelőre nem próbáltam élesben.
De tényleg inkább Xiaomi (Honeywell) smoke sensort vegyél, van belőle 2 is már nagyon régóta.De igaz, hogy most már elég nehéz beszerezni a zigbee-set, mert kijött egy új verziója, ami sajnos Bluetooth-os.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
eastsider #27509 üzenetére
Asszem idézőjelek közt kell írni a state-et, ezért írtam úgy alább.
Az action után ne a condition-t ismételd meg, hanem ezt az elvet, h device és domain helyett egyszerűen ugyanerre az entity_id-ra hívod meg a climate.set_hvac_mode service-t vagy a climate.turn_off-ot -
fo_di
őstag
válasz
eastsider #27465 üzenetére
zigbee2mqtt továbbra is texas instruments alapú hivataqlosan, de talán már van alfa support az ezsp csipekre is (hogy milyen minőség, az kérdés)
-
fo_di
őstag
válasz
eastsider #27457 üzenetére
ha van közelebb egy koordinátor vagy repeater (konnektorba dugott zigbee eszköz), akkor valószínűleg kevesebbet fogyaszt, mert kisebb adóteljesítménnyel eljut az üzenet a központhoz
nekem szerintem van egy fent több mint egy éve és még nem kellett benne elemet cserélnem -
koala69
tag
válasz
eastsider #26571 üzenetére
kozben megvolt az upgrade, de semmi sem valtozott sajnos, 20-60s utan kikapcsolt allapotbol bekapcsol, es de a HA-ban nem valtozik az allapota. Masra mar nem tudok gondolni, mint hogy vmiert a CC2531-el nem mukodik, sem az 1.2, sem a 3.0-as fw-el.....
koszonom a segitseget! -
-
törölt tag
válasz
eastsider #25916 üzenetére
Nos, haver úgy oldotta meg, hogy kettévágott egy kis méretű kézfertőtlenítős dobozt, azt a falra szerelte lyukkal lefelé, és dupla mágnessel odatapasztotta a doboz belső falához a mérőkét. Így az elemcsere idejére is egyszerű a kütyü kiszerelése, és gyakorlatilag teljesen esőálló. Nem utolsó sorban - talán mert átlátszó a külső cucc - nem is nagyon ronda látvány.
-
fo_di
őstag
válasz
eastsider #25919 üzenetére
grafikonból ezt tudom javasolni: https://github.com/kalkih/mini-graph-card
-
fo_di
őstag
válasz
nem használok grafanát, de amit látok, hogy a képet kamera szenzorként is bekötheted, utána egy picture entity card megeszi, bár lehet, hogy valamivel több cpu kell hozzá
egyébként mit tud a grafana, ami nem hozható ki a gyári vagy hacs-on át elérhető lovelace cardokból? nem kötekedésből kérdezem, csak én eddig nem futottam bele olyanba, amit nem tudnék kirajzoltatni, de lehet, nem próbáltam még eleget, így tényleg érdekel a dolog
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Nem. Ott a nyomógomb a tetején, mellette beázhat (ha meg vízszintesen rakod ki, pláne, az átellenes oldalán lévő szenzor nyílásainál) A párkány meg amúgyis fölmelegszik a napsütéstől, nem lenne pontos az eredmény. Mellette, az ablaknyílás egy nem napsütötte függőleges részére érdemes vmi kis lejtő tetőcskét eszkábálni és alá tenni, h védve legyen a felső gomb (vagy egyszerűen az ablaknyílás felső vízszintes szakaszára ragasztani)
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
eastsider #25397 üzenetére
Mivel az addon-ok Supervised alatt is dockerben futnak, így persze önálló docker image-ként is megtalálható, fölrakható szinte mind.
Amit nyersz a supervised móddal, h ez sokkal egyszerűbben megvan (hiszen csak egy-két kattintás kérdése, míg a kézi beállítás nagy szívás tud lenni néha), hasonlóképp ezek (és maga a HA) frissítése vagy mentése is (akár automatikusan Google Drive-ra feltöltve) és visszaállítása is.
Saját telepítésnél mindezt magadnak kell megoldanod, ahogy pl. a host rendszer leállítását is ha mondjuk fogytán a szünetmentes.
A legtöbb addon kezelőfelülete be tud épülni a HA alatti fülre, így a távoli elérés is megoldva, míg amúgy neked kell gondoskodnod a forwardolásról.Szóval nagyon kényelmes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Temu
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- The First Berserker: Khazan
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged