Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 11:39:34

LOGOUT.hu

Renault, topik összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17189) Mágus2


Mágus2
Közösségépítő

Látom kitört a 3. világháború.

Bár nincs renaultom, nem vetem meg a márkát, lehet következő autóm az lesz, mert megrendült a bizalmam a német autókban.

Röviden a történet. Az autó konkrétan egy 2004-es 1.9tdi 110 lovas adagolós kombi skoda. Állitólag elpiűusztithatatlan, no az enyém majdnem elpusztult. :(((

Miért? Mert kifogtam azt az autót amit az előző tulaja teljesen elhanyagolt. Ilyen bármilyen márkával előfordulhat. Nekem 4000km-el a vétel után világitani kezdett aladin csodalámpája, igen a piros. :Y

A párom ment az autűval, neki jelentkezett a probléma, felhivott, és tanácsomra bevitte a lekgözelebbi skoda szervizbe, ami 1km-re volt. Ott a szakemberek feltöltötték a klimát és visszaadták a kocsit, hogy náluk nem jelentkezet a hiba. (olajnyomást nem mértek, mert minek) Később kiderült, algoritmus alapján jelez, 3 feltétellel. 1.1500 fordulat felett, 2. kissebb olajnyimás mint 1 bar, 3. tovább áll fenn a probléma mint 3 másodperc.

3km-re a szervitől ismét jelzett a haza vezető úton. Gondoltam ennek már a fele sem tréfa, olajkád le a parkolón meló után.

Kiderült hogy az olapumpa leesett a kádba. a 3 csavar ami tartotta szintén a kádban volt. :Y Előző tulaj leszakitotta az olajkádat, tett újat, de nem ellenőrizte az olajpumpát, az eltolűdott picit és kirázűdtak a csavarjai.

Az autó azóta is megy, de ha hallgatok a szervizre, akor most másik motoral menne, ez beállt volna elég hamar.

Tanulság: Bármilyen autómárka bármilyen tipusát ki lehet gyilkolni. Vannak ismerőeim akiket a B6 passat az alpokban hagyot az út szélén, visszahozni annyiba került, amennyiől régebbi lagunákat lehet venni amik MŰKÖDNEK!!!.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.