Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-06-16 16:30:14

LOGOUT.hu

Mozilla Firefox

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64201) Cs1csó válasza SamSem58 (#64200) üzenetére


Cs1csó
félisten

Erre egyszerűen NINCS jó válasz. Mert szerintem az nem megoldás, hogy maradsz a mostani verzión, na de meddig 1-2-3-4-5 éven keresztül? Biztonságilag előbb-utóbb szita lesz az is. Sajnos haladni kell, itt van pár trükk amivel MÉG rendbe lehet tenni: [link] [link]

(#64202) ledgeri válasza Cs1csó (#64201) üzenetére


ledgeri
nagyúr

(Sosem tudom linkelni mikor kéne) De amíg van az az "összes FF verzió lerakat" link, addig igazából csak annyi számít, hogy most az új desing miatti bosszankodás megy, vagy egy régire való visszaállás, és vele járó potenciális biztonsági kockázat ... Én már eldöntöttem, hogy amíg a gecko fut alattunk én maradok :)

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#64203) Cs1csó válasza ledgeri (#64202) üzenetére


Cs1csó
félisten

+1
Anno egy apróság miatt tértem át a Chrome-ról - egy fontos weboldalt egyszerűen nem jól jelenített meg és nem tudtam ezzel mit kezdeni - ez volt lassan 5 éve, és azóta sokat hasonlítgattam főleg a renderelést és nagyon gáz a Chrome életlen, elmosott stb. betűk, tehát igen ameddig ez még marad addig én is maradok.

Persze ha bedarálják akkor újra irány a Chrome mert mögöttük meg brutál fejlesztőgárda áll tehát mindig lesz alatta kraft.

(#64204) ledgeri válasza Cs1csó (#64203) üzenetére


ledgeri
nagyúr

.... akkor már inkább brave.... vagy ami lesz.

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#64205) vlevi válasza Cs1csó (#64203) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nálam is ez a fő ellenérv a Chrome ellen.
A legrosszabb ebből a szempontból a Vivaldi (az is a Chrome engine-jét használja)

(#64206) Ciccuka válasza SamSem58 (#64200) üzenetére


Ciccuka
veterán

89-hez képest kicsit javult szerintem.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#64207) SamSem58 válasza Cs1csó (#64201) üzenetére


SamSem58
aktív tag

Kösz! Amúgy idézett mondatod alapján: "Sajnos haladni kell" - csak úgy kíváncsiságból kérdezem, az a haladás, hogy ami jó (volt) azt elxarjuk?? :Y Ha igen, akkor inkább irány a Crome (telefonon kutya bajom vele) vagy az MS Edge! Peddig kb. a 19-es verzió óta rókát használok a gépeimen!

Samsem

(#64208) Cs1csó válasza SamSem58 (#64207) üzenetére


Cs1csó
félisten

:N
Nem teljesen, de sok minden változik és ezzel haladni kell és nem fog mindig minden újítás tetszeni, de a világ ilyen.
Szerintem: változás = élet, változatlanság = halál

Ha valami már nem változik tovább akkor az meghalt...

Persze ha eljutunk oda, hogy NEM jó irányba mennek a dolgok - ugye erre utalták akkor - 2 lehetőség van és nem három:
1. váltasz egy másik - jelen esetben - böngészőre pl. Chrome, Opera, Edge, Waterfox
(ezt csináltam a 2010-es évek elején amikor elegem lett az utorrent programból és váltottam Qbittorrent-re ami mái napig is megy a gépemen)
2. elfogadod, megszokod a változásokat

3. ( ez az amit NEM ajánlok: fogod magad és leállsz egy régi verzió mellett miközben a világ elmegy melletted pl. aki még mindig Windows 7-et használ.)

[ Szerkesztve ]

(#64209) SamSem58 válasza Ciccuka (#64206) üzenetére


SamSem58
aktív tag

Kösz! Kimentem a mostani róka dolgait (az egész Firefox mappát) aztán, ha z új nem lesz jó, akkor megy a levesbe és visszajön a 89-es!!

Samsem

(#64210) Cs1csó válasza SamSem58 (#64209) üzenetére


Cs1csó
félisten

Pár hónapig lehet rajta maradni. Esetleg átmenni egy ESR verzióra. Addig remélhetőleg kiforrja magát CSS kódos, és about:config-os megoldások és pikk-pakk szimpatikusabbra tudod majd szabni.

(#64211) Syl válasza Cs1csó (#64208) üzenetére


Syl
nagyúr

> Ha valami már nem változik tovább akkor az meghalt...

Erre a legjobb példa az IE6

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#64212) SamSem58 válasza Cs1csó (#64208) üzenetére


SamSem58
aktív tag

"Ha valami már nem változik tovább akkor az meghalt..." - lehet, sőt úgy kéne változtatni, hogy ami jó volt, azt NE baxuk ki a kukába, hanem ötvözzük az újjal!! Továbbá vannak emberek akik roppantul jól megvannak a civilizáció dolgai nélkül - pl. Amazonas menti őserdő még fel nem fedezett indiánjai, de ott vannak a Tibeti Lámák, akik ismerik és használják a telefont és nagy valószínűséggel a számítógépet is, példának okáért ilyen a Dalai Láma és a Pancsen Láma is) ám mégis megtartották a régi dolgaikat!! Szóval minden felfogás kérdése! A rókáról meg annyit, amíg könnyedén nekem tetszővé lehet bűvészkedni, addig marad, ha ez a lehetőség már nem lesz meg, akkor megy! A Windows 7-ről meg annyit, hogy jó volt az és csak az utolsó pillanatban váltottam Win 10-re, és ezt is a CorelDRAW X3 (vásárolt) programom bánta. mert CorelDRAW X3 hivatalosan nem megy fel a Win 10-re, ha felbűvészkedem, akkor lefagy a start menü és a tálca! :(( :(( Holott nekem ahhoz, hogy néha egy egy logót, vagy grafikát javítok, szerkesztek, átalakítok, elég volt az X3!! De haladni kell... :W :W :W

Samsem

(#64213) Cs1csó válasza SamSem58 (#64212) üzenetére


Cs1csó
félisten

Az a helyzet, hogy nem minden a komfortzónánkról szól, a világ változik, biztonsági résekre válaszolni kell, az új technológiákat be kell építeni, a kornak megfelelő dizájnt is szokás alkalmazni. Ez van. Az is megér egy misét, hogy a kiegészítők nagy része mögül idővel "elpárolog" a fejlesztője. Ez sem a böngésző hibája.

A coreldraw-ról annyit, hogy ha van belőle aktuális verzió akkor azt is meg lehet vásárolni és az futni fog a Windows 10-en. Persze az is egy mentalitás, hogy megveszünk egy programot és utána 20 évig használni szeretnénk (nem frissítve mert ugye az már pénzbe kerül)

Tehát van már CorelDRAW X4 és CorelDRAW Graphics Suite 2021

+ ha professzionálisan használja valaki tehát PÉNZT keres vele, akkor nem tétel akár költségként leírva megvásárolni mindig ami szükséges a munkához.

Ha pedig hobbi de gyakori használat akkor lehet erre egy régi gépet fenntartani. vagy Virtual Box-ban futtatni.

[ Szerkesztve ]

(#64214) Cs1csó válasza Syl (#64211) üzenetére


Cs1csó
félisten

Akár.

(#64215) ledgeri válasza SamSem58 (#64212) üzenetére


ledgeri
nagyúr

B verziód, hogy beletanulsz a virtuális gépezésbe, felraksz egy win7-et, mint virtuálisat, teljesen leválasztott net eléréssel, csak virtuális hálozaton adsz neki kiskapot kimenteni, betölteni a dolgokat, míg minden alatt ott a legfrissebb OS bármi násra.

Ma már mindenre van alternatíva.... és MÉG van a chromium-ra is ;]

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#64216) SamSem58 válasza Cs1csó (#64210) üzenetére


SamSem58
aktív tag

Úgy legyen, ahogy írtad, mert semmiben sem használok olyat semmiben sem használok, ami nem nyeri el a tetszésemet! Még akkor sem, ha az amúgy jó dolog.

Samsem

(#64217) SamSem58 válasza Cs1csó (#64213) üzenetére


SamSem58
aktív tag

A CorelDRAW X3 diákverzió (nekem elég volt amennyit az tudott) így nincs hozzá frissítés ha lenne, megvenném! A CorelDRAW 2021-es pedig 271.272 Ft! Ezt a pénzt soha nem hozza be nekem! Mivel itthon nem volt, ezért megoldottam úgy, hogy vettem külföldön egy X6 diákverziót. Annyi "hibája" van csupán, hogy angol nyelvű, de ez csak minimális kényelmetlenség. :) Amúgy az X6-al végleg megszűnt a magyar nyelvű CorelDRAW.

Samsem

(#64218) SamSem58 válasza ledgeri (#64215) üzenetére


SamSem58
aktív tag

Kösz! :) Mekk látyúk, hogy mi lészen! :D

Samsem

(#64219) Cs1csó válasza SamSem58 (#64217) üzenetére


Cs1csó
félisten

:R

(#64220) sympatex válasza sympatex (#64170) üzenetére


sympatex
csendes tag

Sziasztok, sikerült megoldást találni a "kurzor felugrik a" problémára :D ! A működés megváltoztatásához ezt kell átállítani false-ra, és ezzel visszakapjuk a régi "Web search" bar-t:

browser.newtabpage.activity-stream.improvesearch.handoffToAwesomebar

(Innen a megoldás: [link] )

(#64221) ledgeri válasza sympatex (#64220) üzenetére


ledgeri
nagyúr

:C :R

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#64222) IT user válasza sympatex (#64220) üzenetére


IT user
tag

:R :R :R

(#64223) stuka20


stuka20
aktív tag

Üdv!

Az about:config-ot hogyan lehetne default-ra állítani, úgy, hogy elkerüljem az addonok törlését?
Mert néztem, hogy van reset, de írja, hogy azzal mindent is eltávolít.
Van egy oldal, ahol nem tudok letölteni semmit, mert error-t ír ki. Más böngészővel (edge) simán letölti. Más oldallal nincs gond. Így arra gyanakszom, hogy amikor valamiket ott állítgattam, amiatt lehet ez. Mert azelőtt jó volt. Az addonok sem okozhatják, hisz előtte is azok voltak fent.
Ennek az oldalnak a segítségével módosítottam pár dolgot. Alul van olyan, hogy firefox tweaks és azalattiak.
Esetleg valami tipp?

(#64224) ledgeri válasza stuka20 (#64223) üzenetére


ledgeri
nagyúr

0.tipp: Mit akarsz honnan letölteni? Ha érted hogy mit állítottál, akkor érted, hogy az miként befolyásolhat és mit (Én is átmentem azon a listán, szóval kb képben vagyok, és tudom referálni, hogy nálam működik-e vagy sem)
1. tipp: nulláról új profilt a meglévő mellé nyitva és éspítve, mindenen ugyanúgy átmenve, és ellenőrizve, hogy ugyanúgy viselkedik-e.
2. tipp: (átállított dolgok megértése esetén) lépésenként szépen ugyanígy about configban szépen visszalépegetni a beállításokkal... (Akár egy új profilba belemásolva a meglévő tartalmát, hogy legyen egy biztosan (más oldalon) működő aktív referencia.
3. about:configban van mód csak a módosított dolgok listázására... szóval azokat kell csak visszaállítani eredetire... előtte mentsd a profilod!

(Összekavartam, este van.... Szóval alap hogy ments, utána vagy újraépíted, vagy visszaépíted relevancia alapján, vagy "blanket mindet" defaultozod. Ha publikus infó, akkor tudok referálni, mi megy nálam, mi nem...)

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#64225) junior11


junior11
veterán

(#64227) Rimuru válasza stuka20 (#64223) üzenetére


Rimuru
veterán

Firefox bezar -> profil mappadbol kitorlod a prefs.js fajlt (about:profiles megmondja az utvonalat).

junior11: evek ota probalkozik a mozilla a firefox monetizaciojaval sajnos/nem sajnos eleg sikertelenul

Vigyázat, csalok!

(#64228) Syl válasza junior11 (#64225) üzenetére


Syl
nagyúr

Mozilla ezzel a sok "zseniális" újításával végül csak eléri, hogy Safarira váltsak :( :O

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#64229) csako válasza Syl (#64228) üzenetére


csako
veterán

Mondjuk az új lapot könnyű kiegészítővel átalakítani, helyettesíteni.

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#64230) stuka20 válasza ledgeri (#64224) üzenetére


stuka20
aktív tag

A csak a módosított beállítások mutatása nem opció, mert olyanok is vannak ott, amikhez én nem nyúltam. Megpróbáltam azt is, hogy visszaállítgattam ugyanazokat, hogy melyik okozhatja a hibát.
Most megpróbálom a tippjeidet is.

(#64231) stuka20 válasza ledgeri (#64224) üzenetére


stuka20
aktív tag

A network.http.referer.XOriginPolicy = 2 okozta a gondot, ezt reseteltem és most jó.

(#64232) Syl válasza csako (#64229) üzenetére


Syl
nagyúr

Itt nem csak az új lapról van szó, hanem erről az egész "fejlődésről". Minden verzióra jut valami, ami ellen küzdeni "kell". Lassan eljutunk oda, hogy mi begyöpösödött agyú, öreg felhasználók, egy esetleges új telepítésnél több időt töltünk el a róka rendbeszedésével, mint az egész OS telepítésével, beállításával...

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#64233) ledgeri válasza stuka20 (#64231) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Ha akarsz picit többet, akkor az mehet 1-esre, ha most 0-án van. még üzidet nem látva- írom, hogy a referer ebben a tekintetben arra vonatkozik, mikor A weboldalról B weboldalra mutató linket nyitsz meg, akkor B weboldal hogyan , és mennyi infót kap A weboldalról.
Ha esetedben A és B összefügg, akkor mivel 2-esen volt a kapcsoló, nagy eséllyel nem tudott elég jól azonosítani B, mikozben kell neki kis infó A-ról.... ezt valamelyest említi is a privacytools.io is.
(PM-es dolgokat nézem!)

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#64234) stuka20 válasza ledgeri (#64233) üzenetére


stuka20
aktív tag

Köszönöm!

(#64235) mpierre


mpierre
veterán

Üdv!
Már páran felvetették, hogy az utolsó FF frissítés óta keresés esetén a kurzor automatikusan felugrik a címsorba. Ha akarja a júzer, ha nem.

Nekem is ez a gondom. Évek óta nem a címsorban keresett, hanem az oldal közepén, ráadásul nagyíthatóan (ctrl+görgő). A címsor nem nagyítható. Htpc-n, 43-as tévén, 3 méterről kimondottan frusztráló, hogy nem látom amit beírok és még nagyítani sem lehet.

Ezzel a megoldással visszakerül a rendes helyére a keresés?

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#64236) csako válasza mpierre (#64235) üzenetére


csako
veterán

[link]

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#64237) mpierre válasza csako (#64236) üzenetére


mpierre
veterán

:DDD Aha, ezt a részt pörgettem csak át, hogy nincs mo.

Köszönöm.

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#64238) Met


Met
nagyúr

Mobilos FF kérdés mehet?
Egy jó ideje (azt hiszem az utolsó nagy frissítés óta) már a PH-ra azt írja hogy a biztonságos kapcsolat sikertelen.
Már kezdem unni. :U

[ Szerkesztve ]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#64239) Intruder2k5 válasza Met (#64238) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem tapasztalok ilyet. Szerintem töröld a cache-t, cookie-kat, még ami ilyenkor szokásos.

(#64240) lck válasza Met (#64238) üzenetére


lck
senior tag

Nincs valami VPS, vagy DNS szerver beállítva ? Esetleg Adguard ?
Ezeknél kellene a szűrést tiltani FF-ra, ha lehet.

(#64241) Met válasza Intruder2k5 (#64239) üzenetére


Met
nagyúr

Úgy van beállítva, hogy kilépéskor töröl mindent.

lck
Nincs semmi ilyen a telefonon.

[ Szerkesztve ]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#64242) NeoPampalini


NeoPampalini
aktív tag

Van arra valami megfejtés, hogy Facebook-on ne tököljön a böngésző 80-100% CPU terheléssel fél percig, mikor rábökök a "További hozzászólások" szövegre? Fel nem foghatom, mobilon pikk-pakk megy minden, desktop-on meg olyan, mintha egy 286-os AT-t használnék fél mega memóriával. De csak a Facebook, minden más flottul megy. Van uBlock Origin (mint teljesítménygyilkos gyanúsított), de ha kikapcsolom, az se változtat rajta semmit. :D

(#64243) ledgeri válasza NeoPampalini (#64242) üzenetére


ledgeri
nagyúr

A ublock origin nem engedi betölteni azt ami tiltólistás.... a be nem engedés biztos, hogy kisebb erőforrás igény, mint a beengedett betöltése...
Amúgy is FB-on nagyon kevés külsős dolog van ( UO előugrón more-more, amíg nem látszik, és -ha lehet- fent katt az all-ra.

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#64244) GreenGoblin


GreenGoblin
tag

Tudtok olyan oldalt ahol összefoglalva van miket érdemes állítgatni az about:config-nal?

.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.

(#64245) ledgeri válasza GreenGoblin (#64244) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Attól függ, hogy mi a célod... nyomaték, vagy RPM ;] ?
Ez egy irányba jó, nem is azért hogy ezzel csináld meg, és felejtsd el, hanem hogy nézd, hogy mik az opciók amik ajánlottak, kicsi leírással segíthet egy két folog megértésében, vagy akár jó kulcsszó-szótár utánanézni a dolgoknak. Az utolsó oldal legereál egy Perf.js fájlt... ha azt egy szövegkezelő progival megnyitod, látod is hogy hogyan is néznek ki a dolgok... About:configban is nézelődhetsz értsd keress rá szavakra, hátha kidob valamit, ami után utánanézel, hogy mi mi...

Én pl most épp projectben vagyok, hogy csak youtubuozva (külön profil) mennyire sok adatot mozgatok (1-2 óra alatt töltök meg 5 giga cache-t)... Ha valamit állítanál, szinte biztos hogy állítható...

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#64246) timelord1987


timelord1987
őstag

Sziasztok!

Amikor bejelentkeztem az e-mail fiókomba nem ajánlotta fel a böngésző, hogy megjegyezze a jelszót. Hol tudom beállítani, hogy jegyezze meg?

(#64247) GreenGoblin válasza ledgeri (#64245) üzenetére


GreenGoblin
tag

Két dolgot mindig állítok benne. A backbuttonra lépjen vissza és ne cacheeljen de gondoltam hátha van még valami hasznos ott.

.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.

(#64248) ledgeri válasza GreenGoblin (#64247) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Nekem valahogy a cachelésel, mintha gyordabb lenne az egész (egyéb beállítások mellett)... De lehet, hogy az én gépem így jobban bírja... Passz...

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#64249) Vakegérke válasza timelord1987 (#64246) üzenetére


Vakegérke
veterán

Szia!

Beállítások, Biztonság, Bejelentkezések megjegyzése a webhelyekhez.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#64250) GreenGoblin válasza ledgeri (#64248) üzenetére


GreenGoblin
tag

A cacheléshez ha nem nyúlsz igen akkor gyorsabb viszont a swap memória ként folyamat írhat a tárhelyre amivel egy idő után tönkre mehet az. Ezért én inkább kikapcsolom védve a tárhelyet de így valamennyivel lassabb lesz. Valamit valamiért.

.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.