Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-06-16 16:30:14

LOGOUT.hu

Mozilla Firefox

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64601) KAMI911


KAMI911
Topikgazda

IPhone-on használ valaki Firefoxot? Mik a tapasztalatok az új verzióval? És az androidos verzióval?

(#64602) DS39 válasza KAMI911 (#64601) üzenetére


DS39
nagyúr

androidon is sikerült kiherélni, alig pár kiegészítőt támogat.
uBlock Origin van, de nekem hiányzik a Stylus, és még a fejlesztői verzióban sem lehet feltelepíteni fájlból a weboldalról letöltött kiegészítőt, mint a régi verzióban.

(#64603) Syl válasza KAMI911 (#64601) üzenetére


Syl
nagyúr

Bevallom a jelenlegi verziót nem ismerem, de előtte sokáig használtam Firefoxot iPhone-on és iPad-en is. Amik voltak vele gondjaim:
- iOS verzió nem támogatja a bővítményeket. Oké, ez iOS korlátozás. De hogy a Safari alá telepített tartalomblokkolót (adguard pro) se tudja használni...
- A régi iPad-emen (2017-es) érezhetően darabos minden FF animáció.
- A new tab képernyőt nem lehet szerkeszteni. Az oda kitűzött oldalak sorrendje sem állítható. Vagyis mindig az utoljára kitűzött oldal ikonja lesz a bal felső, a többit "tolja" jobbra/le.
- Program indításánál / minden új lap nyitásnálá a billentyűzet automatikusan felugrik. Ami nem lenne baj, csakhogy így nem lehet hozzáférni a könyvjelzők menühöz. Ezért először kell nyomni egy "vissza" gombot, erre becsukódik a billentyűzet és csak akkor jelenik meg a kedvencek gomb (iphone-on a bal alsó sarokban, ipaden a jobb felsőben <- :F ez olyan MS logika...)
- A sync-et gyakran kézzel kellett indítani, mert FF indítás után 10-15 perccel sem "hozta le" a desktopon elvégzett változásokat.
- És ami miatt elhagytam a FF iOS verzióját, az, hogy a szinkronizált jelszavakat nem tudta használni. Mármint magát a jelszó-szinkronizálást elvégezte, ott volt minden desktop jelszó a mobil FF-ben, de ha egy weboldalra be kellett jelentkezni, akkor az iOS rendszerszintű jelszókezelőjét hozta fel, vagyis a kulcskarikába lementett jelszavakat tudtam belőle csak elérni.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#64604) tibaimp


tibaimp
nagyúr

Erre tud valaki megoldást: [link]

Köszi előre is.

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#64605) Intruder2k5 válasza tibaimp (#64604) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Telepítsd a magyar verziót!

(#64606) Csupingo válasza tibaimp (#64604) üzenetére


Csupingo
veterán

Nem tudom, hogy ez eltér e az általad használttól, de így is kipróbálhatnád, hogy elvileg a magyar változatot töltöd le.

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#64607) Beren válasza efi99 (#64595) üzenetére


Beren
tag

Üdv! A telex.hu CSS-ében van egy olyan, hogy
*, ::after, ::before {
    box-sizing: border-box;
    scrollbar-color: #b7b7c7 transparent;
    scrollbar-width: thin;
}
Ebből a scrollbar-width: thin; miatt keskeny a görgetősáv. Ha felteszed a Stylus nevű kiegészítőt, akkor abban ezt felül tudod írni.

[ Szerkesztve ]

(#64608) Beren válasza tibaimp (#64604) üzenetére


Beren
tag

Itt egy leírás a dologról a Mozilla blogján, szerintem ezzel meg tudod oldani újratelepítés nélkül is, de az is megoldja a dolgot, ha letöltöd a magyar verziót és felülírod az angolt (azaz ugyanabba a mappába telepíted, ahol az angol van most).
Régebben volt egy plugin, amivel lehetett nyelvet váltani, de most nem találom, jó eséllyel ment a levesbe a Nagy Pluginvész idején...

[ Szerkesztve ]

(#64609) Rison77 válasza Valaki26 (#64588) üzenetére


Rison77
senior tag

Hasonlóakat tapasztalok én is a 92.0 verzióval. Általában a facebook szokta ezt csinálni, hogy fogja magát, és egyik betöltéskor nem hajlandó betölteni a felét, ha kilépek teljesen ha nem lépek ki, csak új oldalt nyitok, semmi nem segít. Illetve ilyenkor a messengerben való írás is késik/akad. Egyedül ADblock Plus van, de ugyanaz a hiba ha kikapcsolom ha nem, sütik/gyorsítótár törlés is megvolt. Viszont nálam ha privát ablakot nyitok abban semmi gondja nincsen.

(#64610) csako válasza csako (#64591) üzenetére


csako
veterán

93.0b7 verzióval rendben lett a fotóbetöltés :)

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#64611) tibaimp válasza Beren (#64608) üzenetére


tibaimp
nagyúr

Köszi! A leírás szerint csináltam én is saját kútfőből, de a gond az volt, hogy minden újraindítás után visszaállt angolra!
Viszont a rátelepítés segített! Köszi a tippet. :R

[ Szerkesztve ]

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#64612) KAMI911


KAMI911
Topikgazda

Gyertek, segítsetek tesztelni a jövő mobilos Firefox-ait:

[link]

Minden hibajelentés, hibajelentés-ellenőrzés, tapasztalat jól jön!

Kíváncsi vagyok, hogy tetszik nektek ez a verzió. Próbálok majd hírt is írni róla.

(#64613) Syl válasza KAMI911 (#64612) üzenetére


Syl
nagyúr

Van valahol valami feature lista, hogy mik jönnek majd a jövőben a mobilos rókára? (engem főleg az ios verzió érdekel)

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#64614) junior11


junior11
veterán

Egy kis olvasnivaló, "vélemény" a FF piaci részesedésének a csökkenéséről az elmúlt években: [link]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#64615) ledgeri válasza junior11 (#64614) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Még nem olvastam, de tartom, hogy ha valamiféleképp hivatalosan be is bukik, akkor a TOR használó közösség magáéként viszi tovább... vagy esetleg herélnek maguknak egy chromiumot???

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#64616) laceszgamer


laceszgamer
addikt

Csak nálam lassult be az elmúlt napokban a Firefox pár oldal esetében? Konkrét példa, Gamestar megnyitom a főoldalon minden betölt, de lejjebb picit a kis hírekhez csatolt képeket így " soronként " hozza be, vagy pl az Alapjárat oldala is ilyen. Ott is a képek iszonyat lassan töltenek be.
Megpróbáltam Edge-el, ott nincs semmi gond, gyors minden. Illetve FF alatt is az oldalak nagy többsége pl PH is totál normális tempoban tölt be, csak pár oldallal van gond.

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#64617) Intruder2k5 válasza DS39 (#64023) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

A minap feltettem a 91-es alapú (portable) ESR-t, alapvetően eddig minden rendben van vele, bár egy kicsit azért összekutyultak ezt-azt, szerintem feleslegesen. Pl. teljesen megváltozott a lapfülre nyomott jobb klikkes menü, eddig legfelül volt az oldal frissítése, most az "új lap" került a helyére, úgyhogy frissítés helyett rendszerint nyitogatom az új lapokat. De megváltoztak a szövegek is benne, "kép címének másolása" helyett most "képhivatkozás másolása" van, eltűnt a "kép megjelenítése", stb., szóval újra meg kell szokni.

[ Szerkesztve ]

(#64618) KAMI911 válasza KAMI911 (#64612) üzenetére


KAMI911
Topikgazda

Picit írtam róla: [link]

(#64619) KAMI911 válasza laceszgamer (#64616) üzenetére


KAMI911
Topikgazda

Melyik verzión vagy? 93.0?

(#64620) laceszgamer válasza KAMI911 (#64619) üzenetére


laceszgamer
addikt

92.0

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#64621) Siriusb


Siriusb
veterán

Valaki tudna segíteni abban, miként tudom aláírni a web-ext-tel az összetákolt kiegészítőmet, hogy állandóra tudjam telepíteni, ne csak ideiglenesen?

(#64622) A_ScHuLcZ


A_ScHuLcZ
addikt

Sziasztok,

Elég érdekes hibába futottunk bele szülők gépén. Az elején azzal hívtak fel, hogy időnként probléma van az internettel, de ezt azóta sikerült leszűkíteni, és kideriváltam, hogy csak az egyik gépet érinti, és ott is alkalmazás szintű probléma van. Az alkalmazás ugyebár a Firefox, a jelenség pedig az, hogy bizonyos tab-okból lejönnek a netes oldalak, bizonyos tab-okból nem. Tehát most például olyan szituáció állt elő, hogy az első két tab-ban meg van nyitva valami, és ha nyitok 3. 4. vagy 5. tab-ot, és ott bármilyen címet írok be, nem történik semmi. Ha az első két tab-ban próbálkozom, ott bármilyen tesztelt weboldal letöltődik és megnyílik.

Egyelőre szándékosan nem indítottam újra a Fox-ot, mert gyanítom akkor ideiglenesen megoldódna a probléma, de biztosan nem véglegesen, mert kb 2 hete jelezték először ezt a problémát, és minden este kikapcsolják a gépet. FF adatok törlése és visszaállítása is eszembe jutott, de előtte jó lenne rájönni, hogy mi okozza a problémát.
Ellenőriztem, FF bővítményeket nem használnak, valamint licenszelt ESET vírusirtó/tűzfal fut folyamatosan a gépen, tehát a fertőzés esélye is minimális.

Találkozott már valaki hasonlóval? Van ötletetek esetleg, hogy mi lehet ez?

Köszönöm!

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#64623) A_ScHuLcZ válasza A_ScHuLcZ (#64622) üzenetére


A_ScHuLcZ
addikt

További érdekesség: ha úgy nyitok új tab-ot, hogy a működő tab-on látható weboldalon valamilyen hivatkozást jobb egérrel kattintva új lapon nyitok meg, az is működik.

Közben túrom a FF support oldalát is, eddig eredménytelenül.. :(

[ Szerkesztve ]

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#64624) ledgeri válasza A_ScHuLcZ (#64623) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Ez tipikus "valami félrement" kategória.
Profil mentés külső helyre mappájából, tényleg szükséges kiegészítők feljegyzése mellett, majd specifikus fájlok (előzmények, munkamenet, sütik, ha kell) visszamásolása, és újrabelakás újraszedett kiegészítőkkel, igény szerinti lépésenkénti ellenőrzéssel. Szerintem gyorsabb, mint megtalálni a konkrét okot, DE ha előjön újra, akkor reinstall is kellhet, vagy akkor nekiülni megint hogy mi lehet...

Alapból is ajánlott, mert gyorsabb, mindennél, ha meg nagyon furdal a kíváncsiság a komplett bajos profilmappa el van mentve.

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#64625) A_ScHuLcZ válasza ledgeri (#64624) üzenetére


A_ScHuLcZ
addikt

Köszi, így tettem, egyelőre jó, meglátjuk... :R

[ Szerkesztve ]

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#64627) ledgeri válasza movax (#64626) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Ha valami egyéb infó ötlet lehetett volna, akkor én venném, lehet jó lesz ötlet-tarsolyba!

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#64628) Siriusb válasza Siriusb (#64621) üzenetére


Siriusb
veterán

Sajnos csak mozilla dev fiók létrehozásával lehet, szóval kénytelen voltam készíteni egyet. :(
Vagy aláírás nélkül dev vagy nightly verzióban ki lehet kapcsolni az aláírás ellenőrzést.

(#64629) [w]


[w]
őstag

nem kifejezetten Firefoxhoz kapcsolódó probléma, de engem az utóbbi időben nagyon elkezdtek bosszantani a keresőben egyre gyakrabban megjelenő automatikusan fordított oldaltalálatok. :(((
ezek jellemzően https://hu.valami.com címmel jelentkeznek, azaz már előre látható, hogy nem is hazai oldalak, hanem egy külföldinek az automatikus fordításai, amit megnyitva az eredmény (nyilván az autofordításból következően) gyenge, általában értelmezhetetlen, mégis lopják/foglalják a helyet egy relevánsabb, de látogatottságban hátrébb kullogó magyar oldal elől. :W
félreértés ne essék, nem a magyar nyelvű találatokat preferálom, hanem ezeket a gusztustalanul tolakodó fordított oldalakat szeretném kerülni, tiltani.

van erre szerintetek valami megoldás? :F

cmdr PETER W. VOLKOV

(#64630) ledgeri válasza [w] (#64629) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Melyi kereső, milyen féle találatai?

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#64631) [w] válasza ledgeri (#64630) üzenetére


[w]
őstag

google, bármiféle?

cmdr PETER W. VOLKOV

(#64632) ledgeri válasza [w] (#64631) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Hát simán kinézem a Google-ből, hogy saját maga implementálja, mint a chrome-os "oldal lefordítása" pop-up. Pár napig állj át startpage-re, mert ez google fetchelt találatokat anonimizál -szóval a találati kép hasonló lesz, második körben meg menjen egy duckduckgo.
Ha mindhárom csinálja, akkor a böngésződdel lehet valami, ha a Gugli, meg a startpage, akkor a fő kereső motor lehet a ludas, valamit állítottak. Ha csak a google.com-os találatok ilyenek akkor meg lehet, hogy valamiért ezt dobja az algoritmus neked >>ott a másik kettő.
Vagy: alap dolgok ha be vagy lépve lépj ki (majd sütitörles miegymás), ha ki vagy lépve, és nem baj, lépj be... kieg ellenőrzések, tiltogatások.... új profil a régi mentése mellett csak ellenőrzésképp...

Én azt is utálom, mikor vadászni kell, hogy pl a samsung.com jöjjön be, és ne a samsung.hu, vagy a samsung.com/hu-hu/.... utálom, hagy tudjam már milyen url-t írok be...

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#64633) mmdms


mmdms
addikt

Pacsi!
Tudnátok valami tippet adni, hogy tudnám megint az egész ff-t magyarra varázsolni? Az uccsó frissítés óta hiába magyar nyelvű win10-et használok, IP alapján kiválasztja magának a németet, és a kettő keveréke jelenik meg:

[ Szerkesztve ]

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#64634) mpo válasza mmdms (#64633) üzenetére


mpo
veterán

Nézd meg a beállítások->általános->nyelv részt.

Ha érted, akkor már elavult.

(#64635) mmdms válasza mpo (#64634) üzenetére


mmdms
addikt

Elfelejtettem írni, ott magyar a beállított nyelv. próbáltam már németre és vissza magyarra állítani, de ugyanez lesz akkor is.

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#64636) mpo válasza mmdms (#64635) üzenetére


mpo
veterán

Ha az alternatíváknál nem lehet a németet eltávolítani, akkor egy letöltés install, magyar nyelven segíthet.

Ha érted, akkor már elavult.

(#64637) mmdms válasza mpo (#64636) üzenetére


mmdms
addikt

Ez bejött, egy egyszerű rátelepítéssel megjavult, nagyon köszönöm a tippet!

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#64638) movax válasza [w] (#64629) üzenetére


movax
őstag

Rendszeresen beleszaladok, frissen telepített FF-szal is, Chrome-mal is. Általában az első keresési találatok rendben vannak, utána kizárólag zagyvaság jön.
Példa: fürdőkádjavítási tippeket keresek "epoxi, kád" kulcsszavakkal, legfrissebb FF. A második oldalon már ilyen találatok vannak (nézzük az URL-ket):

[ Szerkesztve ]

(#64639) NeoPampalini válasza movax (#64638) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Ez szerintem nem FF probléma lesz, most kíváncsiságból megnéztem Vivaldi böngésző + Duckduckgo kereső, és ha nem írod be a keresésbe, hogy "site:hu", akkor ott is fura dolgok történnek. :D

(#64640) movax válasza NeoPampalini (#64639) üzenetére


movax
őstag

Nem, ez nem FF gond, ebben a keresők durván sárosak.

(#64641) [w] válasza movax (#64638) üzenetére


[w]
őstag

én is úgy gondolom nem FF gond, csak hátha más is belefutott és talált rá megoldást, mert nekem eleddig nem sikerült...
bár webmester oldalról régebben ismert a probléma, a google gyártja ezeket a fiszem-faszom automatikus fordításokat bármihez, amihez a mocskos kis indexáló keze hozzáér... :(
(honlap felől robots.txt-vel orvosolható lenne, csak hát ki gondol erre)

azért a te találatod elég durva, félelmetes, hogy a legártatlanabb keresésre is mennyi faszságot tud összehordani, engem retek módon idegesít :(((

[ Szerkesztve ]

cmdr PETER W. VOLKOV

(#64642) Zsocó


Zsocó
aktív tag

Hogy állítom be a böngészőt, hogy bejelentkezés nélkül ne dobálja megnyitáskor a Google a személyre szabás, adatvédelem és szerződési feltételeket?

(#64643) Intruder2k5 válasza Zsocó (#64642) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Rányomsz az egyetértek gombra, aztán nem fogja dobálni, amíg ki nem törlöd a sütiket.

(#64644) nyugis21


nyugis21
kezdő

Most kezdtem használni ff-et, rögtön feltűnt, hogy a háttérben folyamatos kapcsolatot tart pár furcsa weboldallal, mint az amazonaws vagy googleusercontent.

Ezeket le lehet valahogy tiltani, vagy vegyem tudomásul, hogyfolyamatos adatcsere megy a webezésemről?

Friss Nyugis - akinek nem hagynak nyugtot.:-(

(#64645) ledgeri válasza nyugis21 (#64644) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Min nézve láttad, hogy a böngészőn mit nézve áll fent ez a kapcsolat, milyen kiegek mellett?

Egyébként számodra van a Ublock Origin Hard mode-ja kitalálva. videó ha kell a vizuális ismertető Ha ezt bekapcsolod, akkor csak az a webelem tölt be amit te engedélyezel. Eleinte 99%-a a weboldalaknak törik, de idővel a használatod alapján kitisztítod magadnak. Ezzel élek már jópár éve... csak ajánlani tudom!

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#64646) Syl válasza nyugis21 (#64644) üzenetére


Syl
nagyúr

Ha kiszelektálod a keresőszolgáltatásokat [kép] akkor is megvannak ezek a kapcsolatok?

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#64647) nyugis21 válasza Syl (#64646) üzenetére


nyugis21
kezdő

Ezektől függetlennek tűnik, ff indítás után, amint van internet, létrejön a kapcsolat és a webezés lejártáig tartósan megmarad.

Win alatt a task manager elinditása után megnyitom a resource monitort, megvárom, amíg a cpu és hdd ablakokban lenyugszanak a hullámok, akkor elindítom a ff-t, megvárom, amíg beáll, akkor amint csatlakoztatom az internet kábelt, azonnal csatlakozik egy akamai akármi weboldalhoz, majd nem sokkal később a goggoleuser-hez és e100 net-hez is, és ez a kettő tartósan megmarad a ff kilövése és internet kapcsolat megszüntetéséig az ablakban.

ledgeri:

Köszönöm, mindjárt megnézem.
(bocsánat, a fórum nem enged válaszolni a kérdésedre, amíg valaki nem válaszol az én beírásomra, elég furcsa.)

[ Szerkesztve ]

Friss Nyugis - akinek nem hagynak nyugtot.:-(

(#64648) Syl válasza nyugis21 (#64647) üzenetére


Syl
nagyúr

De próbáltad keresőszolgáltatások kiiktatásával is?
szerk.
Csak azért, mert itt nagyon más képet fest a történet: [youtube]

[ Szerkesztve ]

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#64649) junkhead


junkhead
aktív tag

Sziasztok, tegnap óta a Firefox (legfrisseb verzió) nem tölt be minden oldalt úgy, hogy görgetni tudjam.
Betöltéskor egy pillanatra megjelenik az a hasáb, amit pl. lefele kellene görgetnem, de eltűnik, és ennyi.

Mi a fene lehet?
Nem akarok böngészőt váltani.

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#64650) Cs1csó válasza junkhead (#64649) üzenetére


Cs1csó
félisten

Milyen oldalak? Milyen oprendszer, milyen böngésző kiegészítők?
Tartalomblokkolónak elég csak és kizárólag az Ublock Origin, ha van más gyaluld és told fel ezt.
Próbáld ki a letiltott kiegészítőkkel is.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.