Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Létezik a Firefoxban olyan hang alapú keresés mint a Chrome-ban?
Esetleg valahogy létrehozni benne?Előre is köszönöm a segítséget.
-
Matthewus
őstag
válasz balazs1956 #53551 üzenetére
Erről a megoldásról tudok csak.
-
Matthewus
őstag
válasz balazs1956 #53553 üzenetére
Ez egy kísérleti addon, elképzelhető, hogy nem ismeri a magyar nyelvet.
-
Kékes525
félisten
válasz Ringman #53549 üzenetére
Megtaláltam a különbség okát. A Windowsom 150%-os DPI-re van beállítva, ami eleve felnyomja az egészet. A 100% túl kicsi nekem. Megpróbálom egy elfogadható kisebb DPI-t beállítani. Viszont az érdekes, hogy a NoSquint Plus ennek ellenére rendesen tudott nagyítani.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
svgyula
addikt
Tisztelt Urak! Az új trend lett a firefoxnál, hogy minden frissítés után belepiszkál a beállításokba? Már legalább 5x állítottam vissza az alapértelmezett letöltési helyet! Töröltem olyan kereséseket amit nem szeretnék használni. Jön a frissítés és minden a régi! Csak az a bosszantó, ha nem nézem meg akkor letölti a winfos alapértelmezett helyre és keresgélhetem (utálom). Azt hiszem a frissítések tiltása lesz a megoldás, ha(?) azt is át nem írja magától
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Kékes525
félisten
Pontosan milyen kódot kell beírni a css fileba, ha megakarom változtatni a meglátogatott és a nem látogatott oldalak linkjének színét? A klikkelt és a nem klikkelt linkek színét akarom megváltoztatni. A Dark Background and Light Text a disable-ra állított oldalaknál nem változtatja ezt meg, pedig úgy tűnik a beállításokból, hogy ott is lehetővé van ez téve.
[ Szerkesztve ]
-
NeoPampalini
senior tag
FVD Speed Dial kereső Google-ra:
Hol:
c:\Users\FELHASZNÁLÓ\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\PROFIL.default\extensions\pavel.sherbakov@gmail.com.xpi\js\newtab\
Miben:
speeddial_misc.js
Mit:
var url = "http://fvdmedia.com/addon_search/?q="
Mire:
var url = "https://www.google.hu/search?q="
Ennyi, működik, bár szerintem a címsorban a keresőmotor egyszerűbb (nálam a google a "go", azaz a "go prohardver.hu" egyből a google keresővel megy, és nem kell az FVD-t hekkelni).
Ja, nálam valamiért az első próbálkozásra a módosítás után a Firefox letiltotta az FVD-t, újra feltettem, megint átírtam, most már jó.
-
Kékes525
félisten
válasz NeoPampalini #53560 üzenetére
Köszi, tökéletes! Működik!
Én így csináltam:
Kimásoltam (bal oldal), F4-el megnyitottam, mint szövegfájlt, rákerestem és kicseréltem, majd visszamásoltam. Természetesen nem futott a Firefox.
[ Szerkesztve ]
-
tipuka
addikt
sziasztok,
most rakom újra a gépem, mozbackuppal lementeném a dolgokat, de nem tudom mi az amit nem kellene... a kérdésből kiderül, hogyan értem ezt.
nem megy az utolsó lap visszaállítása (sok bosszúságot okozott), összeomlik, fagy, meg tekeri a vinyót a mozilla, ha bezárom
ha csak a jelszavakat,könyvjelzőket, előzményeket, űrlapokat mentem el, akkor nem állítja vissza ezt a hibás állapotot? jelszavak nagyon kellenének minimum.
illetve az "ismeretlen fájlok" fülnél van egy rahedli dolog, ami azt sem tudom mi
pontosan mit menthetek ilyenkor?
köszi előre is a segítséget. -
Kékes525
félisten
válasz Pierre75 #53565 üzenetére
Igen, az lehetséges. Reméljük hamar javítják.
(#53560) NeoPampalini
Második indítás után a FF letiltotta. Lehet, hogy CRC-t ellenőriz? Ha igen, akkor így nem korrigálható a probléma. Vagy át kellene valahogy verni az ellenőrzést, ami nem hiszem, hogy egyszerű lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
válasz NeoPampalini #53560 üzenetére
Nálam is csak elsőre müxik, utána már letiltja. Már megszoktam hogy onnan használom a keresőt...
-
Kékes525
félisten
válasz ftamas0201 #53572 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz ftamas0201 #53574 üzenetére
Hogy a francba gyorsítson jelentősen, mint úgy, hogy a memóriába tartja a kódot a lassú merevlemez helyett? A kód optimalizálásban sokkal kisebb sebességgyorsítási lehetőség van. Valamit valamiért.
Egy kérdés: a memória nem azért van, hogy használják? Amúgy böngészés közben milyen memória igényes programokat futtatsz?
Nálad valószínűleg azért fogyaszt sok memóriát, mert rendelkezésére áll. Ezért így optimalizálja magát.[ Szerkesztve ]
-
ftamas0201
senior tag
válasz Kékes525 #53575 üzenetére
Egyrészt természetesen azért van. De mástrészt az hogy felzabál mindent és egy idő után eldob mindent egy azért erős konfigról az már azért nem normális. Lapok közötti váltás olyan mint a régi Athlon64-es procimmal meg 512mb rammal. Persze nem állandó probléma heti egyszer előjön mikor felzabál mindent.
Nem csodálom hogy szerencsétlen laptoposok mind dobják el a foxot az ilyenek miatt. párom laptopján használhatatlan az FF pedig az se egy gyenge gép. Azért itt még van mit javítani mert oké hogy nekem van 16 gigám, de akinek van 8 és abból a felét viszi a rendszer, másikat a böngésző akkor ott is agyhalál marad. -
Kékes525
félisten
válasz ftamas0201 #53576 üzenetére
"Azért itt még van mit javítani mert oké hogy nekem van 16 gigám, de akinek van 8 és abból a felét viszi a rendszer, másikat a böngésző akkor ott is agyhalál marad."
Nem, mert a memória optimalizálása, a memória használata mindig a rendelkezésére álló memória mennyiségétől függ.
[ Szerkesztve ]
-
Matthewus
őstag
válasz ftamas0201 #53576 üzenetére
Valami csúnya memória leak lehet nálad. Milyen kiegészítőket használsz? Milyen oldalak vannak megnyitva ilyenkor? Próbálkoztál már tiszta profillal?
-
ftamas0201
senior tag
válasz Matthewus #53578 üzenetére
Mint írtam jelen esetben 3 kép volt megnyitva nem nagyobb mint FHD, facebook, és egy akvakertész fórum. Kiegészítőt nem használok csak java és flash van fent és egy ublock origin. Tisztával vagyok jelenleg is már igen, teljesen mindegy ennek Heti egyszer eljátssza ezt a parajelenséget, annyira nem zavar mert tényleg azért van a memória de minden esetre nagyon érdekes dolgok ezek.
-
Matthewus
őstag
válasz ftamas0201 #53579 üzenetére
Tiltsd le a Flasht, egy próbát megér.
-
kispx
addikt
válasz ftamas0201 #53581 üzenetére
10-ből 8,8 Gb-ot a plugincontainer használta fel. Így szerintem a flash és a java körül kellene keresni a memleaket. Kivételesen most nem a böngésző a ludas.
-
hegegabi80
addikt
Mia túró van ezzel az új fajta firefox-al? Amikor először befrissített ök gyors volt, aztán másnapra mindent úgy tölt be, mint a tetű. Más böngészőnél nincs ilyen gondom.
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
57-es FF megy, egy 8 Gb- os aztali gépen, ssd-vel. A telepítés után állandó fagyások vannak., de pár perc múlva utoléri magát, és elindul.
Próbáltam egyenként mindent kikapcsolni(tűzfal, víruskereső, Malwarebytes stb.), de végül úgy néz ki az FF a ludas.
Itt pár kiterjesztést használok, és hiába tiltottam le az összeset, mégis fagy.
Az egyetlen módszer ha csökkentett módban indítom a FF-ot., akkor hibátlan a rendszer.
Hogyan tovább?
Többször leszedtem, újraraktam, de semmi.Megoldás lehet, ha a profiles mappában lévő xxxxxx.default mappát mentem ki, a többi írmagját is megpróbálom kiírtani, és aztán rakom újra?
Ha van ötleteket megköszönném, mert nem értek hozzá, tehát csak szájbarágósan.
A Quantumhoz létezik kompatibilis Mozzilla Backup? (esetleg egy linket is kérnék hozzá, nem árt ha magyarul van)Segítségeteket előre is köszönöm szépen.
-
Kékes525
félisten
Segítséget szeretnék kérni a profi css szerkesztéshez értőktől. A látogatott és a nem látogatott linkek színezetét szeretném átírni, de sehogy sem sikerül. A valószínű kódok megvannak, de nem működnek, mert elképzelhető, hogy nem pontos szintaxist használok. Valami triviális dolgot kihagyhatok, amire ezek nem hívják fel a figyelmet.
Overriding the Default Link Colors
Overriding :visited overrides :link :hover :active
Sötétkék (#000080) nem látogatott linkeket és világos zöld (#00FF00) látogatott linkeket szeretnék.
Amúgy a NoScript az első site-on ilyeneket dobál fel: [kép] Nekem még XSS figyelmeztetést nem adott.
[ Szerkesztve ]
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
57-es FF megy, egy 8 Gb- os aztali gépen, ssd-vel. A telepítés után állandó fagyások vannak., de pár perc múlva utoléri magát, és elindul.
Próbáltam egyenként mindent kikapcsolni(tűzfal, víruskereső, Malwarebytes stb.), de végül úgy néz ki az FF a ludas.
Itt pár kiterjesztést használok, és hiába tiltottam le az összeset, mégis fagy.
Az egyetlen módszer ha csökkentett módban indítom a FF-ot., akkor hibátlan a rendszer.
Hogyan tovább?
Többször leszedtem, újraraktam, de semmi.Megoldás lehet, ha a profiles mappában lévő xxxxxx.default mappát mentem ki, a többi írmagját is megpróbálom kiírtani, és aztán rakom újra?
Ha van ötleteket megköszönném, mert nem értek hozzá, tehát csak szájbarágósan.
A Quantumhoz létezik kompatibilis Mozilla Backup? (esetleg egy linket is kérnék hozzá, nem árt ha magyarul van)Segítségeteket előre is köszönöm szépen.
-
Kékes525
félisten
válasz balazs1956 #53587 üzenetére
Milyen OS használsz? Windows 10 --nél előfordul állítólag az új frissítésénél. Ha nem akkor próbáld kikapcsolni a hardveres gyorsítást.
A "xxxxxx.default" mappa mentésével az összes egyéni változtatásod (beállítások, addonok) is benne vannak az esetleges hibát okozóval. Nem hiszem, hogy ez használna. Szűz telepítéssel (vagy új profilelal) próbáld meg.
Mentéshez: [link] Szerintem kompatibilis a Mozilla Backup a kvantumhoz. Semmi olyasmi nem változott, ami ezt megakadályozná. Én nem próbáltam, mert én a saját automata mentésemet használom. Az biztos, hogy kompatibilis.
[ Szerkesztve ]
-
válasz balazs1956 #53587 üzenetére
Szerintem felesleges az egész FF-ot újratelepíteni. Mentsd ki, majd töröld a user profile mappát. Így olyan mintha először raktad volna fel a gépre, teljesen "üres".
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Kékes525
félisten
válasz balazs1956 #53590 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
madmaxxx
senior tag
1 kis segítséget szeretnék kérni. A mai nap 2x is ezzel az üzenettel találkoztam. Mi okozhatja a hibát? Valakinek valami ötlete?
}}}-----> " A szalonna DIABETIKUS, mivel nem tartalmaz cukrot ..." by H.Lali }}}----->
-
-
Cs1csó
félisten
Quantumban fordítónak melyik a legideálisabb?
- Google Translator for Firefox,
- S3.Translator
Ezt a kettőt használják legtöbben, ezért emeltem ki őket, vagy mást inkább?[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Bocs, nem vettem észre. A színeket átírtam, minden site-ra mentettem. Működik:[kép]! Nagyon Köszi!
(#53597) csicso82
S3.Translator. Szerintem próbáld ki neked melyik a jobb. Én a másikat nem használtam, de ez nagyon szuper.
[ Szerkesztve ]
-
balazs1956
senior tag
válasz Kékes525 #53592 üzenetére
Köszönöm szépen az útmutatást, úgy tűnik működik!
Azóta egyetlen fagyásom sem volt.
Lassulást nem nagyon tapasztaltam, talán mivel a win bekapcsolásakor automata indulásra van beállítva, ott kb 1,5 perc mire bejön.Eddig 45 sec volt.
Az olvasási mód, amit rendszeresen használok sápadtabb színű lett, nem az a kellemes papírszínű.
Nem tudom ez ennek tudható-e be, vagy sem.A CPU használat 3-5 % között mozog, előtte 5-95 % helyett!Más: Találok valahol ajánlott, hasznos kiegészítőkről ajánlást, összefoglalót az oldalon?
Amim van: Zoom Page We,Save as PDF,UBlock origin, Panel View for Google.
Amit keresek többek között, az egérrel kapcsolatos , ha van egyáltalán.
Sokszor kéne pl a könyvjelző lisat végére ugorni (nem használva az end gombot).
Ugyanez az oldalak olvasásakor is elkelne.Mégegyszer, köszi, nagy segítség volt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest