Mozilla Firefox
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Vélemény Kisfogyasztású számítógépek nyomában
- Vélemény STAR WARS Jedi: Fallen Order (spoiler)
- Tudástár OpenZFS a mindennapokra
- Bemutató LEGO 75252 - UCS Star Destroyer
- Bemutató Középkategóriás gamer gép építése A-tól Z-ig
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [lajthabalazs:] Bejutni a Google-höz - elsõ nap az Amazonnál
- [Re:] [cappa72:] Milyen 7 személyes autót családi támogatással?
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] Középkategóriás gamer gép építése A-tól Z-ig
- [Re:] [Bird:] METRO 2033 REDUX XBOX ONE nyereményjáték sorsolás
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [Bird:] BATTLEFIELD 1 REVOLUTION & BATTLEFIELD 1943 bundle sorsolás XBOX ONE
- [Re:] [kyrabaybee:] :L
- [Re:] [sto1911:] Pinball FX3 PH! verseny
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Egy alternatíva a NoSquint Plus helyett: Text Legibility Szerintem jobb, mint a Zoom Page WE, persze nem olyan jó, mint a müködő NoSquint Plus volt, de mindenesetre figyelemre méltó.
[ Szerkesztve ]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.
Milyen varázslatot tud ez a NoSquint Plus? Csak mert hetek/hónapok óta pörögsz ezen, minden második hsz-ben említed. Mintha az örök ifjúság forrása lenne, vagy nem tudom
Words cannot express how much i don't care
"Mintha az örök ifjúság forrása lenne"
Pontosan az. Aki rosszul lát, azoknak ezek a kiegészítők életmentők.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.
Valamint kisimítja a ráncokat és a "szerszám" is egy húszéves energiájával működik?
Egyébként én is vacakul látok. Lassan se közelre (telefont pl. csak olvasószemüveggel) se távolra (vezetni szintén csak szemüveggel) nem látok. 32-es monitort használok, amin a PH 120%-ra van nagyítva. De eddig még nem éreztem szükségét az ilyen zoom kiegészítőknek.
"a "szerszám" is egy húszéves energiájával működik"
A végtelent hova fokozzam?

Apaxp
(aktív tag)
Egy 15,6-os laptopot használok és minden oldal 150%-ra van nagyítva. 5 gombos egér kettő gombja nagyításra kicsinyítésre van beállítva. Végtelen egyszerű használat: amit nem látok, ott nyomok a nagyítás gombon.
Huawei P Smart 2019 dual sim, Acer E5-573G-330E

Rimuru
(addikt)

Ozrych
(senior tag)
Erről jut eszembe, nekem nagyítással nincs gondom (távolra vagyok inkább vak). Én azt szeretném elérni - legalábbis ahol lehetséges -, hogy a weboldalak balra legyenek rendezve/igazítva. A sok elpazarolt hely a wide screen monitorokon zavar. A leggyakrabban látogatott oldalakra írtam userstyle-t, bár jó lenne valami univerzális megoldás erre.
Több monitornál persze ez nem gond, de akkor is, az elpazarolt vertikális hely bosszant. :/

Matthewus
(Topikgazda)
Teljesen normális ez a nagyítás. Be lehet állítani, hogy csak betűt nagyítson a Firefox, de az nem néz ki jól.
Ennek a beállításnak az értékét próbáltad már változtatni: layout.css.devPixelsPerPx?

Timyyy
(őstag)
Quantum 58.0.1 verziónál megoldható valahogyan, hogy a könyvjelző eszköztár 2 soros legyen? Kevés az az 1...
Kínai kuponok (google doc) --> https://bit.ly/napikupon | BMW R1100R & Suzuki SV 650 <3
Nekem valószínűleg a 150%-os DPI beállítás miatt van. Amúgy a natív felbontása a monitoromnak 1920 X 1200.
(#54910) Ozrych
"balra legyenek rendezve/igazítva."
Erre tudok lehetőséget, mert a közelmúltban találtam olyan addont, ami tudta, csak hirtelen nem jut eszembe, mert annyit próbáltam ki.
(#54911) Matthewus
Így igaz, úgy nem az igazi.
"layout.css.devPixelsPerPx?" Nem, még nem próbáltam, megnézem.
[ Szerkesztve ]

Ozrych
(senior tag)
Ezt mentsd le a profilodba a chrome mappába (ha nincs, hozd létre) userChrome.css néven.
Profil helyét itt megtalálod: about:profiles
Viszont addig fogja bővíteni a sorokat, ameddig nem látszik mindegyik könyvjelző. Nem áll meg kettőnél.
[ Szerkesztve ]

Timyyy
(őstag)
Elvileg megcsináltam, létrehoztam a program files / firefox mappán belül egy chrome mappát, oda lementettem a fájlt remélem jól, el is neveztem.
Újraindítottam a böngészőt, de nincs változás. Mit kell még tenni?
Szerk.: mondjuk azt nem értem milyen profilról van szó?
[ Szerkesztve ]
Kínai kuponok (google doc) --> https://bit.ly/napikupon | BMW R1100R & Suzuki SV 650 <3

Ozrych
(senior tag)
Windows-on itt találod:
C:\Users\***\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\profil neve\
Alapból talán *.default a mappa neve.
Ebbe hozd létre. Majd restart browser.
De, ha böngészőbe beírod, hogy about:profiles, akkor leírja a pontos elérési útvonalat.
[ Szerkesztve ]

Timyyy
(őstag)
Áhh végre sikerült, köszi!

Apaxp
(aktív tag)
Azt nem írtam hozzá hogy az egér görgő bal- jobb billentése left scroll/right scroll beállításon van így a megjelenő oldalt balra jobbra tudom mozgatni. Topic olvasásra netezésre tökéletesen megfelel nekem
DPI beállítás nálam is 150.
[ Szerkesztve ]
Huawei P Smart 2019 dual sim, Acer E5-573G-330E
Ilyen nem volt, de csináltam egy integert, de nem tapasztaltam semmilyen változást, bármennyire is állítottam 0-30 között.

Matthewus
(Topikgazda)
Alapból kell lennie ilyennek. 1.25 és hasonló értékekkel kell próbálkozni. Nézd meg egy tiszta profilon.
[ Szerkesztve ]
Szűzben változtat, de sokkal jobban változtatja az egyéb méreteket, mint a betűk méretet.

Ozrych
(senior tag)
Ha esetleg eszedbe jutna, hogy melyik az az addon, megköszönném!
Miután vagy 20-at végigpróbáltam, amivel a napokban kísérleteztem, meglett : Custom Page Zoom
Balra:
Jobbra:
A csuszkák segítségével.

Ozrych
(senior tag)
Köszi, kipróbálom!
Valaki magyarázza el, ennek mi értelme?
Én nem tudom, Ozrych kérte. Talán az, hogy egyes nagyítási típusok jobbra tolják a képernyőt, ezzel pedig lehet orientálni, azaz vissza lehet tenni középre.
[ Szerkesztve ]

local1
(őstag)
Sziasztok!
Én mindig privátböngészést használok. Most kipróbáltam a Sync funkciót hogy ipaddel tudjam szinkronizálni a mappáimat. Viszont rájöttem hogy PC-n hiába böngészek privátban ha jobb klikkel indítom a mozillát, látszanak a gyakran látogatott weboldalak. Kiléptem a Syncből és CCleanerrel eltüntettem, de hiába vagyok kilépve, újra látszódnak a gyakran látogatott weboldalak.
A beállításokban nem találok erre vonatkozó opciót.
Hogy tudnám eltüntetni onnan?
[ Szerkesztve ]
A google nem a barátom.
Transferring data to a new profile - Firefox
Az előzményeket lehet törölni a beállításokban.
[ Szerkesztve ]

m3gtr
(senior tag)
sziasztok
Szeretnék segítséget kérni. Hogyan lehet törölni a böngészőből a yahoo keresőt? Próbáltam már a beállításokban, ki is törlöm de újra indítás után ugyanúgy ott van.
about:config ==> browser.newtab.url értékre jobbklikk/Visszaállítás és/vagy: AdwCleaner
[ Szerkesztve ]

lufi7
(tag)
Sziasztok!
Egy-két oldalon nem indulnak el a videók. Pl. Hír tv.
Betöltődik, csúszkát végighúzva megnézhető.
Ublock, nyomkövetés kikapcsolva. Firefox legfrissebb.
Mitől lehet?
"Csak szóljatok mindig 5 perccel a gól előtt"

m3gtr
(senior tag)
köszönöm
Próbáltam, de sajnos mindig visszajön.
Az AdwCleanert is lefuttattad?

Pierre75
(senior tag)
hírtv:
Nálam ublock mellett is elindítja és lejátssza a videót (FF portable 58.0.1). Más általad használt addon nem okozhatja?

m3gtr
(senior tag)
Igen, kiadott egy listát. Mit kell vele csinálni?

csferke
(aktív tag)
Sziasztok!
Nálam nem fut le az AdwCleaner. Elindul, majd elszáll.
Futattam viszont a Malwarebytes\Anti-Malware-t, nem talált semmit sem.
Viszont pl. az ezen az oldalon Index - Sport lévő videók nem indulnak el, vagy csak naaaagyon lassan/szagatottan.
Valakinek 5lete?
köszi
Nem tudom, igazából hova illene a problémám.
Felraktam egy Kubunutut, felment rá a Firefox, Waterfox, miegyéb, és ezeken A RiOS alatti hozzászólásokok szerkesztőabalakában fehér lesz a beírt szöveg - fehér háttérrel....
Kijelölve látszik a szöveg, de nem jövök rá, hol a hiba. Ha a Linuxban átállítom a téma / szöveg színbeállításokat, nincs változás. Ha a Firefox beállítások alatt a színeket átállítátom, akkor működhet a dolog, de ugye így felülbírálom az ÖSSZES oldal színbeállításait, ami vicc kategóriává teszi a böngészést. Chrome és Chrome alapú böngészőkben (Chromium, Vivaldi) nincs probléma...
Valaki találkozott ilyennel? Mi lehet a megoldás rá?.
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

ubyegon2
(veterán)
Nem nagyon ismerem a KDE felületet, de egyszer volt ezzel kapcsolatos kérdés és az a lényeg, hogy a KDE QT alapú, a Firefox pedig GTK, emiatt ezt kell tenned, amit itt suggalok a kérdezőnek. Remélem a beállítási opció még ugyanaz az általad használt Plasma verzióban is. Lényegében ez az opció, amit keresned kell a beállításoknál.
Ja, ez a megfelelő topik ilyen esetekre! valaha voltam ott Tg, azért tudom
[ Szerkesztve ]
no offense, but....rágjál lóherét

lufi7
(tag)
Letiltott kiegekkel és beállításokkal sem indul.
Nem tudom mi a franc baja lehet?
Edge-l próbáltam még, azzal simán megy.
[ Szerkesztve ]
Danke sehr!
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

ubyegon2
(veterán)
Örülök, ha segíthettem, még jó, hogy mostanában be-be nézek ide is, Linuxos kérdésre viszont nem számítottam!
Ha a későbbiekben gondod van, a linkelt topikban elég sokan használnak KDE-t! Én speciel nem, de ez nem akadályoz abban, hogy néha okosságokat irkáljak róla. Túl bonyolult nekem a KDE, nem ismerem a beállításait inkább Cinnamont használok.
[ Szerkesztve ]
no offense, but....rágjál lóherét

m3gtr
(senior tag)
Köszönöm
Így csináltam de ugyanúgy ott van a yahoo search engine.
Letiltott kiegészítőkkel milyen? Új profillal milyen?

ph2012
(senior tag)
A Firefox szót hogy kell kiejteni?
Fájerfox. Az "r" hangsúlytalan.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
Beírod a gugli fordítóba és az angol oldalon megnyomod a hangszóró ikont

SP4C3
(addikt)
ˈfaɪɚfɑks
-JNA- Yugoslav National Army // ОТПОР! OTPOR! // KEBAB REMOVAL UNIT // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 8GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte GTX 750 2GB GDDR5. Ó, egy reklámszűrő! :/ sp4c3.speedtestcustom.com

lufi7
(tag)
Megoldva.
Az about:config-ban a media.autoplay.enabled beállítást vissza kellett rakjam tru-ra.
Csak most az a baj, hogy az a nyomorult jutub videók megint elindulnak automatikusan.
A youtube-ról jut eszembe.
A felíratot ha elindítom akkor egyes esetekben szépen soronként feliratoz, de van úgy, hogy felír egy sor fordítást majd a következőben megint felírja ezt a sort és aláírja a következőt és így tovább. Nagyon idegesítő. Tehát dupláz. Remélem, hogy érthető voltam. Az automatikus indulásra és erre valami megoldás?
[ Szerkesztve ]
Téma tudnivalók
● Olvasd el az összefoglalót!
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 2nd, FHD IPS kihajtható érintő, i7-7600U, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, gar 2021
- Dell Precision 5520, FHD IGZO IPS, i7-6820HQ, Quadro M1200, 16GB DDR4, 512 NVMe (PM981), 6 hó gar
- ASUS GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 TURBO Eladó! 79.900.-
- Dell Latitude E5470 14" FULL HD IPS/ATI RADEON M360 4GB/256GB SSD/8GB RAM..
- MSI GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Armor OC Eladó! 144.900.-