Mozilla Firefox
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Vélemény Kisfogyasztású számítógépek nyomában
- Vélemény STAR WARS Jedi: Fallen Order (spoiler)
- Tudástár OpenZFS a mindennapokra
- Bemutató LEGO 75252 - UCS Star Destroyer
- Bemutató Középkategóriás gamer gép építése A-tól Z-ig
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [Speeedfire:] Növény nevelés otthon
- [Re:] [Szoszo94:] Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- [Re:] [bacsis:] Készülődjünk a 6. Bacsis Retro Számítógép Kiállítására
- [Re:] OpenZFS a mindennapokra
- [Re:] [kyrabaybee:] :L
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [Energie X:] 2019-es Samsung TV vásárlási/használati tapasztalat
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Téma összefoglaló
Matthewus
(Topikgazda)
Talán ez: browser.tabs.remote.warmup.enabled

Gézengúz
(addikt)
Azt hiszem ez lesz! Köszönöm!!
A két legfontosabb nap az életedben az, amikor megszületsz, és az, amikor megtudod miért! Teljesen új, Liitokala 3000mA-es, forrfüles,18650-es akkuk eladók! Szerszámgépek, ecigi, stb.

Jazz
(veterán)
Sziasztok,
mi történt a firefox-al?
Egy adott gépen normál verzió futott, automata frissítéssel. Meglepve tapasztaltam hogy szinte minden jó dolog ami volt eltűnt, plusz nem lehet feltenni hozzá normális kiegészítőket, úgy mint tab mix plus, vagy flash got stb.
Hogy hogy, mi történt?
Rám is ez vár ha esr-ről lefrissítem normál verzióra?
Más: belehet valahogy azt állítani, hogy egy új oldal betöltés előtt megjelenő felvillanó fehér háttér fekete legyen?
Sötét a téma, a google, a youtbe...de cseszhetem ha kiégeti a retinám egy új oldal megnyitása előtti fehér felvillanással.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
free your mind

Matthewus
(Topikgazda)
1. Igen.
2. Az üres lapra gondolsz, amikor megnyitsz egy új lapot? Ha igen, akkor ezzel tudod beállítani a háttérszínt.

Jazz
(veterán)
esr miatt nem tudom feltenni, nincs belőle újabb.
Találtam régebbi verziót hozzá.
->Sajnos itt még nem lehet színt állítani, nem jó.
[ Szerkesztve ]
free your mind

Matthewus
(Topikgazda)

Erzsébeti
(tag)
"Hivatkozás új lapon való megnyitásakor átváltás rá azonnal - ez legyen kikapcsolva a beállításokban"
Ezt én nem találom.

Matthewus
(Topikgazda)
Beírod a keresőbe a Beállításokban és kiadja.

Erzsébeti
(tag)
Megtaláltam.
De sajnos ha kiakasztom a pipát belőle pont ugyanúgy viselkedik, mintha be lenne kapcsolva!
Újra is indítottam a firefoxot, de az sem számított.

Ozrych
(senior tag)
Próbáld meg ezt:browser.tabs.loadDivertedInBackground
true

Erzsébeti
(tag)
köszi, de nem változott a dolog..
Amikor jobb klikk, és megnyitás új lapon akkor megnyitja új lapon, közvetlenül a szülő fül mögött (így van beállítva) de rögtön rá is ugrik az aktivitás.

Matthewus
(Topikgazda)
Hivatkozás új lapon való megnyitásakor átváltás rá azonnal beállítás szabályozza ezt. Ez nálad úgy tűnik, nem működik, lehet, hogy valamelyik kiegészítőd kavar be.

Erzsébeti
(tag)

Matthewus
(Topikgazda)
Próbáld ki úgy, hogy letiltod az utolsó kettőt.

Runner_fxr
(őstag)
Sziasztok! Van egy kis problémám a firefox böngészővel, illetve a egyéb böngészőkkel is. A probléma a következő. A böngésző bizonyos cikkek alatt nem jeleníti meg a facebook profilos hozzászólásokat. A youtube-on ha hozzá akarok szólni, egyből eltűnik az összes hozzászólás. Bizonyos weboldalakon nem játszik le videókat sem, meg sem jeleníti a videót csak üres háttér van. Firefox és chrome böngészőt használok. Firefox-ban még az is probléma, hogy hiába van beállítva a goggle keresés, ő yahoo-n keres. Esetleg valami ötlet? Szűz windows telepítés után is fennáll a probléma. Gondolom az adat hdd-ről töltődik valami át, mert a rendszer lemezt mindig törlöm telepítés előtt. Egy halom vírus ellenőrző programmal átvizsgáltam a gépem, talált hibákat, de a probléma nem oldódott meg.
Köszi!
A profilmappán belül a chrome-ban lévő userChrome.css-be kell ezt beírni (tetszőleges szín lehet, ez éppen a fekete):
browser { background-color: #000 !important; }
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

Erzsébeti
(tag)
Kipróbáltam.
Sajnos semmi változás.
Kipróbáltam egyenként hozzáadva is, de úgy sem változott.
Ha a megbeszélt összes vírusirtót lefuttattad, akkor második körben tiltsd le a kiegészítőket. Nézd meg úgy jó e. Ha igen, akkor egyenként kapcsold vissza őket és úgy vizsgáld meg a problémákat.
[ Szerkesztve ]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

Runner_fxr
(őstag)
Pontosan milyen kiegészítőkre gondolsz?

Runner_fxr
(őstag)
Letiltottam a kiegészítőket, részben megoldódtak a problémák, de van ami továbbra is fennáll.
Szerintem csinálj egy új profile-t és csak a legszükségesebbeket vidd át (könyvjelző, előzmények, cookiek). A firefox.exe -p [link], [link] paranccsal tudod. Ha kész, akkor a régit törölheted. Ez alapján tudsz választani: Transferring data to a new profile - Firefox
[ Szerkesztve ]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

Runner_fxr
(őstag)
Köszi! Kipróbáltam, de továbbra is probléma van. Chrome és explorer alatt is. Youtube megy hibátlanul, de pl a parlament oldalán már nem tudom megtekinteni a videókat, semelyik böngészővel. Érdekes jelenség.

leviske
(veterán)
addon nélkül vissza lehet állítani a régi "új lap" oldalt, vagy meg kell szokni ezt a groteszt valamit, ha vanilánál akarok maradni?

Jazz
(veterán)
Ezt próbáltam igen. A 601 a legutolsó ami felmegy, de ott szinte semmilyen beállítási lehetőség nincs, szín végképp nem.
about:config-ban nem lehet ezt valahogy állítani?
free your mind

Matthewus
(Topikgazda)
about:config -> browser.display.background_color talán ez jó lesz vagy ez: [link]
[ Szerkesztve ]

Jazz
(veterán)
A config átírással jó lett. Kicseréltem a fekete hexa kódjára az értéket és lőn sötétség.
Köszi!
free your mind
"de pl a parlament oldalán már nem tudom megtekinteni a videókat, "
Nálam sem megy. Ott valami probléma lehet.

Celithrandi
(senior tag)
nem szabadna, de totálisan elfogy szép lassan a mem. lehet felrakok egy új wint, csak elég macerás munkagépen

Runner_fxr
(őstag)
Lehet, de érdekes módon a melóhelyemről meg tudom nézni. Fura.
Most sem tudom lejátszani, Firefox 56.02, Google Chrome és Internet Explorer. Script engedélyezve van és az uBlockot is kikapcsoltam. Nem értem. Másnál?

csicso82
(nagyúr)
Nálam sem.
[ Szerkesztve ]
Semmit. Parlament A Site-on található videók egyikét sem sikerült. Például az itt lévők: Video Archivum (Közvetítés/Videó)
Ez érdekes.
[ Szerkesztve ]
Flash-t hiányolja valószínűleg, csak olyan, hogy ha nincs, akkor nem szól róla és nem is kérdez.
[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

csicso82
(nagyúr)
Chrome-mal sem megy.

karlkani
(aktív tag)
Ahogy írod. Nálam alapból ki van kapcsolva, nem is jön be semmi. Aktiválva jó, rákérdezésre állítva pedig feldobja az ablakot, hogy aktiválni kellene a lejátszáshoz... 57.0.4 (64 bites)

csicso82
(nagyúr)
A Flash Player telepítése a böngészőbe jelent biztonsági kockázatot?
Igen, ezért általában nálam tiltva van.
[ Szerkesztve ]

csicso82
(nagyúr)
Az megoldható, hogy egy kivétellel - honfoglaló - mindig tiltva legyen?
Nem hiszem, de ezt igazából nem tudom.

karlkani
(aktív tag)
Élő közvetítésnél itt is. Az archívumban levőkkel nincs gond.
Nálam csak a pontok mozognak, mint amikor előkészíti a videót. Úgy tűnik, hogy a flash valamiért nem aktiválódik, mert a jobb oldali egérgombbal nem a menüje jön elő.

blountex
(aktív tag)
Üdv:
Van a Quantum alatt olyan firefox kiegészítő amikor megnyitok egy idegent oldalt az url alatt kijön egy sáv ami megkérdi milyen nyelvre akarom lefordítani az oldalt.
Találtam pár kiegészítőt de egyik sem azt igazi.
Ötlet, javaslat?
Keveset használt piros színű Gembird Nylon keresi gazdáját

thegrinder16
(csendes tag)

csicso82
(nagyúr)
Persze hogy van: S3.Translator a beállítások között a Translate Page-nél van olyan opció automatic detection and translation felette is kell állítani valami mert HTTPS oldalakat talán nem fordít.
thegrinder16
Milyen gépen, asztali, notebook? Dedikált vidiakis vagy IGP? Windows 10 vagy régebbi? Melyik verziót használod a legfrissebbet? Milyen egyéb kiegészítőd van? Kezdésnek esetleg a hardveres gyorsítás kikapcsolása opciót lehet esetleg kipróbálni.
Más böngészőnél is előjön ez a probléma? Letiltott kiegészítőkkel próbáltad már? Vidikarid ha van akkor annak a legfrissebb driverét használod? Legyalulni a böngészőt és újrarakni de profil nélkül tehát gyári állapotra.
[ Szerkesztve ]

thegrinder16
(csendes tag)
Notebook, dedikált vga van benne. Win10 legfrissebb. Kiegészítőt csak az adblockot használom firefoxon. Chrome-on jól működik a youtube, most próbáltam edge-n, ott is rossz. Twitch.tv-t szoktam nézni néha, ott mind a 3 böngészőben (firefox, chrome, edge) ezt tapasztalom. Meg ha híreket olvasok egyes oldalakon, ott is a belinkelt videóknál is így jeleníti meg. Múlthét csütörtökön kikapcsolt magától a gépem és miután bekapcsoltam a firefox elindítása után nem indította el, folyamatokban futott, azt újratelepítettem. Azóta van ilyen problémám. Mintha régebben jártam már volna így, arra már nem emlékszem, hogy újraindítás után javult-e meg, vagy én csináltam vele valamit.
[ Szerkesztve ]

csicso82
(nagyúr)
Kezdésnek - nem hiszem hogy segít - tedd fel az adblock helyett az Ublock Origint fényévekkel jobb. Hardveres gyorsítás kikapcsolása még megérne egy tesztet. A másik, hogy egy tiszta profillal is érdemes lenne próbálkozni.
Másik: futtasd le az ADWCLEANERT hamar megvan.

Dragon27
(senior tag)
Win10 újratelepítés után szerettem volna a Firefox könyvjelzőt visszaállítani.. Kicsit érdekes ami régen 60MB könyvjelző mentés volt most 600MB alig változtattam.
Más könyvjelzők alatt mappákra van szétosztva... zene,hírek,képek és hasonló oldalak. De akkor mi foglal ennyit a Könyvtárban találtam egy Könyvjelzők menü-t és szerintem itt a gond. szinte mindenről van másolat: ezeket tudom törölni, de csak egyenként ha többet bejelölök 10-20 és ezt törlöm a firefox lefagy
Ha egyenként törlöm nagyon lassan haladok
Téma tudnivalók
● Olvasd el az összefoglalót!
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- Dell Precision 5520, 4K IGZO érintő, i7-7820HQ, Quadro M1200M, 16GB, 512 NVME (PM981), gar 2022.01
- Asus X540 - 15.6" HD / i3-7020U / 4Gb DDR4 / 500Gb / nVidia MX110 2Gb / Win10 / HUN bill.
- Lenovo Thinkpad T470, FHD IPS i5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, dupla akku, ujjl.olv., gar 2020.08
- Hp ProBook 450 G1 15.6" 4Gen Core i3 4GB/500GB Office365/20165
- Lenovo YOGA 920 STAR WARS Edition 13,9 UHD, i5 8250U, 8GB RAM, 256GB SSD