Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Fandango
üzenetére
Megszámoltam, most 11 kiegészítőt használok ebből "fontos" kb. 4 de nem is ez a gond most ez inkább kb. 4 éve az új verzió megjelenésekor volt amikor a régebbi kiegészítők nem voltak kompatibilisek.
Most inkább az, hogy érdekesen módosítják a GUI-t és ez zavaró túl nagy sorközök túl széles és túl nagy tab-ok, a weboldal hasznos részéből vesznek el.
Vagy pl. a felső sáv ahol a megnyitott oldalak vannak fehéren világít alig látható épp milyen oldalak vannak mert nekem gyári beállításokkal nem engedte a Windows alapértelmezett témája szerinti színvilágot most úgy néz ki, hogy a felső sáv szürkésbarna és a megnyitott lap világos a többinél pedig csak a favicon és az oldal neve látható. -
-
-
-
-
-
tonyrulez
őstag
válasz
Fandango
üzenetére
A Keepass nem szinkronizál felhőbe, azt neked kell megoldanod. Ahhoz hogy a böngésző bővítmény működjön, vagy felhőből kell a jelszókonténert mindig lehúznia, vagy folyamatosan futnia kell a háttérben egy (feloldott?) Keepass asztali alkalmazásnak ami kiszolgálja azt. Tusk volt eddig a legjobban használható bővítmény, de a Google Drive szinkron pl. megszűnt működni minden böngészőben ami nem Chrome, aztán inkább nem is folytatta a dolgot a fejlesztője. Volt hosszabb leírása amit nem találok, de ennyi van a nyitóoldalon is:
Why is it unsuppored? Because I no longer prefer the keepass ecosystem. I believe version control and data sync should be a core feature of any password manager.
Próbáltam a másik opciót is, olyan bővítmény ami futó Keepasst igényel, és valami HTTP csatornán keresztül kapja tőle a jelszavakat. Hát, nagyon nem jött be. Azt hogy felteszed a Keepass-t, te kell gondoskodj a szinkronizálásról, és böngészőbe/telefonra 3rd party app-okat próbálgass, azt meguntam. Bitwarden-ből van hivatalos app mindenre, tökéletesen működik, szinkronizálás beépített, rendesen kitölti a belépsi formokat imádkozás nélkül, és ingyenes. Nekem ez megérte a váltást.
-
válasz
Fandango
üzenetére
> (ennek ékes példája a Prohardver! arculatváltás, ahol szintén ment a hőbörgés a változás miatt, de azok a kisebbség volt, a többség elfogadta és használta minden kommentár nélkül)
Én hőbörögtem volna a főoldal logikátlan katyvasza végett, de mivel úgysem változott volna semmi, ezért inkább nem olvasom a PH főoldalát. Ennyi.
Ugyanígy, akinek nem tetszik az új Firefox, választhat kismillió másik böngésző közül. Még FF családon belül is. -
scott_free
senior tag
válasz
Fandango
üzenetére
http://sessionmanager.mozdev.org/
400 lapot is probléma nélkül kezel, észrevehetetlen, de ha lefagy a gép vagy összeomlik nagy ritkán a Waterfox, akkor egy kattintással vissza tudok hozni mindent.
Anno olvastam jó pár véleményt az újakról, de aki ezt használta, az végül többnyire áttért a Waterfox-ra. -
cocka
veterán
válasz
Fandango
üzenetére
Igaz, a kérdés nem nekem szólt, de mondok egyet én. Tab Mix plus. Az új webextensionös képtelen a régi funkcionalitásához visszatérni.
Vagy amit használni szoktam még mostanában elég gyakran: Print Edit. Abból is van webextension, az is visszalépés lett a legacy verziójához képest.
Nincs CheckPlaces, pedig kéne stb.. most nem írnám le az összest, de nagyon sok van ami nem működik már vagy újabb kiadásából kikerültek olyan funkciók, amiket effektíve használok.
-
Cs1csó
titán
válasz
Fandango
üzenetére
Kulturáltan kérdeztem az OBJEKTÍV(nek hitt) okot amiért ez akarj, és írtam, hogy ha az SSD "kímélése" akkor rossz úton jár. "azért akarom áthelyezni, hogy ne nyíródjon"
Ez oltári nagy baromság és egy szakmai fórumon nem lehet az ilyet szó nélkül hagyni. Megjegyzem csak te kötekedsz, többen is nekem adtak igazat. -
kranazoli
senior tag
válasz
Fandango
üzenetére
Nyugodjál megfele.
A Ghostery profi kezekben van:
Ghostery© is a Cliqz company. Learn more about Cliqz.
©Cliqz International GmbH, a wholly-owned subsidiary of Cliqz GmbH. All rights reserved.https://cliqz.com/
https://en.wikipedia.org/wiki/Cliqz
"Cliqz is a web browser developed by Cliqz GmbH. It is a fork of the Firefox web browser with privacy-oriented changes, among which are a crowdsourced anti-tracking mechanism and an in-house search engine embedded within the browser, utilizing its own index of web pages to produce suggestions within the address bar dropdown menu rather than on separate pages. The browser's developers argued that other privacy-focused search engines may still pass the user's IP address to third-party search providers.[citation needed] Cliqz is available as a desktop and mobile web browser as well as an extension for Firefox itself.[3][4]
Cliqz is majority-owned by Hubert Burda Media. In August 2016, Mozilla, developer of Firefox, made a minority investment in Cliqz. Cliqz plans to eventually monetize the software through a program known as Cliqz Offers, which will deliver sponsored offers to users based on their interests and browsing history. However, these recommendations will be processed locally based on a remote repository of offers, with no personally identifiable data sent to remote servers.[4]
On 15 February 2017, Cliqz International GmbH, a wholly owned subsidiary of Cliqz GmbH, acquired the privacy-oriented browser extension Ghostery.[5][6] "
"(#58992) Syl válasza Matthewus (#58989) üzenetére
Syl
(PH! nagyúr)A Cliqz német kézben van és ők kicsit komolyabban veszik az adatvédelmet."
Agreed!
-
kranazoli
senior tag
válasz
Fandango
üzenetére
"Ezen felül a Ghostery sem kell, mert az előzőek tudják azt amit ez is, sőt a Ghostery elvileg még át is enged reklámokat."
Ez honnan?!
(Olyat, hogy elvileg én nem ismerek)Az olyan, mint a lehet...
"Ganxsta Zolee és a Kartel - Szűzoltók
Mi az, hogy lehet?
Ez egy igen vagy egy nem?
Mi a fasz?
Döntsd el, hogy mit akarsz! "Csak egzakt, konkrét, official információ érdekel.
-
farkas-j
őstag
válasz
Fandango
üzenetére
Azért piszkáltam a cache méretét, mert eddig úgy tűnt, hogy akkor jelentkezik a probléma, amikor a cache mérete eléri a bejegyzésben beállított értéket. Mondjuk ennek ellentmond, hogy más oldalak viszont betölthetők. A lényeg, hogy régen kb. a FF 63-ig semmilyen problémám nem volt, pedig a cache helye át volt irányítva másik meghajtóra, hogy ne a rendszer partíciót szemetelje tele. Most viszont iszonyú bosszantó, hogy egyszer csak leállnak bizonyos oldalak, és csak az újraindítás, vagy az segít, hogy az adott oldal lapfüléhez nem nyúlok kb. 10 percig. Ha kivárom az időt, akkor rövid ideig újra él a fül. Ezt legjobban az aliexpress.com tudja prezentálni a gépemen.
-
-
Kékes525
félisten
válasz
Fandango
üzenetére
Abban az esetben, ha lineárisan nő és nincsenek az előzőekhez újabb hozzászólás hozzáfűzve. A facebookot (is) viszont éppen ez jellemzi. Tehet jó próbálkozásom volt
, azt nem lehet szerintem se, de nincs is értelme. A hozzászólások hozzászólásait manuálisan lehet csak nyomon követni.(#57274) pinnacle
Lemez megtelt? Nincs írási jogod? Melyik site-ról?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Fandango
üzenetére
Mitől lehet az, hogy Firefox-al semmit sem tudok letölteni?
-
Sonja
nagyúr
válasz
Fandango
üzenetére
Végülis találtam egy Yet Another Smooth Scrolling WE extensiont, amit beállítottam, és máris tökéletes.

-
Kékes525
félisten
válasz
Fandango
üzenetére
Ez csak a hangot játssza le. Youtube Audio
-
Steelmanus
addikt
válasz
Fandango
üzenetére
Látom kaptál ajánlatokat, én ajánlanák egyet, igaz nem beépülő hanem külső program de nagyon jó ez is.
3D Youtube Downloader
Tud egyben leszedni filmet, vagy külön videót - hang sávot, itt Te adod meg a formátumot, vagy van Konvertáló beállítás is ha nem lenne pl. mp3 formátum elérhető a videóban. -
snakebait
senior tag
-
Apaxp
senior tag
válasz
Fandango
üzenetére
Én ezzel szoktam letölteni youtubeos video és/vagy hangokat.
Letöltés indítása előtt választod hogy az egészet vagy a felesleg törlésével csak a hangot töltse le.
jdownloader -
Cs1csó
titán
válasz
Fandango
üzenetére
Gusztustalan egy húzás, mondhatnám undorító és persze dühítő. Nézegettem - most futólag a leírásokat és a képeket is megnéztem - szinte mind valami konvertáló oldalra küld át sajnos. Szerintem ebben nem lesz kivétel hiszen konvertáló oldal számukra reklámfelület és ezt is mint mindent pénzért csinálnak.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Fandango
üzenetére
Miközben a Windows ikonok, betűk stb. 150% nagyítással jók, addig így egyes programok már túl vannak nagyítva. Erre jó a DPI beállításnál az XP mód. Így a programok többsége is megfelelő méretben indul.
A böngészők viszont továbbra is túl nagyban indulnak. Széles fejléc, menü, könyvjelző eszköztár. Azok nekem kb 120%-os nagyítással lesznek jók. Kiegészítővel, parancsikon cél átírással, about:configban megoldható, de kényelmesebb lenne simán egy beállítással.
A másik gond a weboldalak eltérő méretezése, ahogy vlevi is írta. -
vlevi
nagyúr
válasz
Fandango
üzenetére
"akkor hogy lehet, hogy a böngészőben meg nagyok ugyan azon DPI mellett?"
Ha a Ctrl+0 megnyomására se áll be normális méretre, akkor az a weboldal dizájn miatt van.
Monstanában egyre több oldalon nőnek a betűméretek, néha már irgalmatlan méretűre.
Tökömtudja mivel indokolják.
Nézd meg példaképpen a prohardver.hu fórum oldalát, és nézd meg a fotótrend.hu fórumát. Ugynaaz a lapcsalád, de a fotótrenden már kicsit nagyobbak a betűk. Ha ez nem elég, látogass el a vezess.hu -ra, és olvass el egy cikket. 2x akkora betűméteret használnak, mint a fotótrend... -
Krystal_s
addikt
válasz
Fandango
üzenetére
Nem jegyzi meg. Oldalbezárás után visszaáll alapra. Már megnyitott oldalaknál egyiket beállítom 120%-ra bezárom, megnyitok egy másik oldalt, amit 90%-ra teszek. Újranyitom az első oldalt, amit előtte 120-ra tettem és az is 90%-on lesz.
FullHD Monitoron/TV-n az apró betűk miatt a Win DPI 150%-ra van állítva. Egy ideje a böngészők átveszik a rendszer DPI-t. 150%-on pedig nagyon nagyok az ikonok és a betűk...
csako: about:configban is lehet... Bár nem annyira szépen, mint ahogy a Theme Font & Size Changerrel. Ez a kiegészítő viszont már nem működik az új FF verziókkal.
-
kovaccss
tag
válasz
Fandango
üzenetére
Egyszerű igényeim vannak a 24 collos monitornál, TV-nél. Normális kép, ne legyen nagy felhősödés, nulla bevilágítás oldalról, rendes színek, kontraszt, a gyors mozgások ne mosódjanak el, ne égjen be, full HD, HDMI, scart bemenet, 5+ éves élettartam az 1. hibáig, 2-3 év gari, ilyenek. Monitornál min. 75 Hz. Olyan monitor, meg TV se létezik, amire ez mind igaz. Az árig el se jutok, hogy mennyibe kerül, de csak ötjegyű pénz jöhet szóba. Nézd meg a milyen TV-t vegyek, meg a milyen monitort vegyek, meg a Samsung TV, meg a Telekom topikokat, itt mind írtam nemrég. Mindegyik termék szemét, több hibával, a 200e-esek is. Nem kell okos TV (smart) baromság, se semmi sallang, se 4K felbontás, se HDR, stb.. Tuner se kéne, mert Telekom STB.-hoz kéne a TV, a monitor meg simán PC-hez. Ennyit igazán elvárhatok egy TV-től, ha már a 710MP-t kell leváltania, ami CCFL-es, körben bevilágítós, 2005-ös fos. A 2003-as CRT monitoromról kár beszélni, ideje leváltani.
-
nightzone
aktív tag
válasz
Fandango
üzenetére
Szimpatikus, kösz, megnézem mit tudnak.

Közben eszembe jutott még 1-2:
- Olyan kieg van-e ami frissíti az oldalt ha a bal-jobb egeret egymás után gyorsan lenyomom
- Olyan kieg van-e ami újraindítja ff-ot automatikusan ha crash-el
- Toolbar button amivel időben a legelsőnek megnyitott tab-ra tudok ugraniTudom sokat kérek, de most váltottam ff28-ről és van mit pótolnom.
-
Kékes525
félisten
válasz
Fandango
üzenetére
Egyszerű, mert rosszul látok, ezért a Windows DPI 150%-os és a operációs szinten 18-asak a betű méretek. A linkelt képen a lényeg (könyvjelzők) viszont éppen hogy kicsik (sajnos). Csak ekkora méretben lehet a könyvjelzőket 3 oszlopba rendezni. A nagyobb betűvel már csak 2 oszlopos a Speed Dial.
-
-
HZoli87
veterán
-
tomaszka88
aktív tag
-
SharpSA
veterán
válasz
Fandango
üzenetére
Szerintem meg végre használhatóan működik PC-n és mobilon is, ráadásul mobilon is vannak telepíthető kiegészítők, mint például az Fit to Width, Top and Bottom scroll buttons, Ublock Origin, YouTube High Definition. Így már mobilon is a Firefoxot használom, mert elég gyors lett és minden szinkronizálás oda-vissza működik.

-
Cs1csó
titán
válasz
Fandango
üzenetére
Nálam alap, hogy szigorúan csak reklámblokkolóval felvértezve böngészem ebből következik hogy ilyenbe van hogy belefutok, az oldalak, ha érzékelik, hogy reklámblokkolót használok két megoldást alkalmaznak:
- egy felirat jelenik meg hogy kapcsoljam ki a reklámblokkolót - ezt a feliratot akár ki is lehet kapcsolni és mehet tovább böngészés, tehát ezzel sok gond nincs is max esztétika mert sokszor a felhívás nagyobb méretű és mondjuk ott foglal helyet ahol a blokkolt reklám helyet foglalt plusz a leokézása vagy tudomásulvétele is plusz kattintással jár- a második megoldás miatt kell inkább: ilyenkor például az egész oldal leszürkül és amennyiben nem kapcsolom ki a blokkolót nem böngészhetek az oldalon ilyenkor - főleg ha először járok az oldalon akkor ha ki is kapcsolom - mondjuk arra az adott oldalra utána ha ráfrissítek sem mindig jön be újra és jön a macera vele, böngésző újrindítás stb.
Ezekre ad megoldást.
-
-
Kékes525
félisten
válasz
Fandango
üzenetére
Mintha te kerestél volna a reload eltüntetésére lehetőséget. Ime: Adds a cancellable reload action to the URL bar. A testreszabás után már kidobható.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959, 100% Akkumulátor
- DJI Osmo Pocket 3
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i7-10610U - Garancia, Akció!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

KAMI911