Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35601) dugesz77 válasza Petie (#35594) üzenetére


dugesz77
őstag

Tegnapelőtt megérkezett nekem is, három nap alatt ideért. Tegnap délután kezdtem neki az extruder összerakástól folytatom ma. Eddig patent minden, jól érthető/átlátható a leírás. Belelestem mi jön innentől elsőre a kábelezés tényleg bonyolultnak tűnik. Meglátjuk.

(#35602) JulianSinulf


JulianSinulf
senior tag

Úgy látszik a mechanikai hiba nagyon is jelen van.
Az asztal azért billegett annyira, mert az egyik pár vezető görgő a tálca alatt nem fogott rendesen a profilhoz. Állítottam rajta, lényegesen jobb lett.
A szintezést kezdhettem elölről.

Most a temptower-t nyomtatom, de úgy tűnik, hogy a nozzle oldalán gyűlik az olvadt filament.
Ha ezt megbolygatom, akkor megint csinálhatom a szintezést...

(#35603) JulianSinulf


JulianSinulf
senior tag

Elkészült a temptower. Olyan szépet nem sikerült csinálnia, mint a CR-6-nak. Lehet, hogy lejjebb kellene még mennem a hőfokkal.
De, hogy ti is lássátok a csodát:

Ezt követően azonnal szét is szedtem a hotend-et, mert az, hogy ott is jön a fila, ahol nem kellene, sehogy sem jó. Szintezés ide vagy oda.
Szavam elakadt, még jó, hogy űltem:

Úgy látszik vagy nem sikerült jól összeraknom a korábbi szétszedés után vagy a heatbreak hűtése elégtelen.
Mint látható, a heatbreak-en nincs menet. A hűtés alján szemből egy csavar és bal oldalt még egy csavar tudja rögzíteni. Lehet, hogy nem sikerült neki jól. Elsőre biztos, mert a szintezés elment. Illetve lejjebb csúszott a hotend. Visszanyomtam és rögzítettem, de akkor már nem szedtem szét, lehet, hogy maradt egy kis rés.
Nektek mi az ötletetek? A heatbreak hűtése vagy inkább egy kis rés a nozzle és a cső között okozhatta ezt?

Egyszer azért szeretnék egy működőképes nyomtatót varázsolni belőle, de most eléggé frusztrált vagyok, úgyhogy rendeltem egy prusa i3 mk3s+t. Összeszerelve. Ha ez működik és végre meg tudom csinálni vele, amit akarok, akkor veszek a MegaZero-hoz egy új hotend-et. Csavaros heatbreak-es hűtéssel. Meg új nozzle-t is.

A segítséget köszönöm! Remélem legközelebb jó hírrel tudok jelentkezni. De addig is megbeszélhetjük, hogy vajon mitől lett fekete az amúgy fehér cső.

(#35604) AiRLAC válasza JulianSinulf (#35603) üzenetére


AiRLAC
addikt

"De addig is megbeszélhetjük, hogy vajon mitől lett fekete az amúgy fehér cső."
Ezek a PTFE csövek kb. 240 fokig működnek, mentél ez fölé? A heatbreak-et is érdemes lehet egy bi-metal vagy titanium változatra kicserélni esetleg. Bár én az MK3S+-t használnám, ezt meg eladnám ahogy van :)

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#35605) JulianSinulf válasza AiRLAC (#35604) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Nem mentem fölé, 210 volt a max egy korábbi temptower alján.
Legalábbis ezt mutatta a mérő.
Amúgy az első réteget mindig 195 fokon nyomtattam, a többit meg 190-en.
A tárgyhűtő tönkremeneteléig 205 fokon nyomtattam vele általában. A hotend-et is azután szedtem szét először, hogy tönkrement a tárgyhűtő.

(#35606) daninet válasza JulianSinulf (#35603) üzenetére


daninet
veterán

"De addig is megbeszélhetjük, hogy vajon mitől lett fekete az amúgy fehér cső."

fekete filament? :))
nekem az ráolvadt reteknek tűnik. Tudom, hogy nem szabadna tapadnia rá...

[ Szerkesztve ]

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#35607) JulianSinulf válasza daninet (#35606) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Igen, fekete filament.

(#35608) petyus_ válasza petyus_ (#35544) üzenetére


petyus_
senior tag

sziasztok!

még mindig küzdök a flow problémával (SW X2, volcano hotend, bimetal heatbreak, klipperben rotation_distance hotend nélkül kalibrálva, utána F30 fölött kevesebb anyagot nyom ki, mint kellene, F60-nál 1-2mm eltérés, 120-nál már 3-5mm).

azóta csináltam egy egyszerű flow tesztet, 10x10cm-es kocka 1 fallal, 30/60/120mm/s sebességgel nyomtatva (acceleration 2000), 30/60 jónak tűnik, 120-nál már nagyon látszik, hogy kevés. Pedig a 120 is csak 9,6mm^3/s, amit még bírnia kellene. Nem az a cél, hogy 150mm/s-el menjen a nyomtatás, de mondjuk az infill-nél jó lenne, ha menne a 100 (tegnap néztem közben, elég foghíjjas lett az infill).

Egyébként az is fura, hogy a 60mm/s 0,4 wall, 0,2 layernél 4,8mm^3/s, ami kb F120-nak felel meg, ennek ellenére nem látom, hogy underextrusion lenne.

(a képen fentről lefelé 30/60/120 mm/s)

gondoltam visszarakom a stock hotendet, megnézem az mit bír, kb ugyanez az eredmény. új nozzle-lel probáltam, hátha az van eltömődve, de sajnos nem segített.

van valami tippetek mit próbálhatnék még?

(#35609) kzkz


kzkz
őstag

Vettem egy Ender 3-at. Az Y tengelyen lévő asztal tartónak mennyire kell simán csúsznia?

Ha gyorsan húzom előre hátra, akkor simán megy, de ha nagyon lassan, akkor vannak benne kis akadások, döccenések. Ránézésre az alu profil sima, és a kerekeken se látok semmi különöset. A motor biztos el tudja tologatni, csak zavar, hogy nem teljesen röccenésmentes lassan tolva.

Jó ez így?

[ Szerkesztve ]

(#35610) kzkz válasza kzkz (#35609) üzenetére


kzkz
őstag

Ja és gyárilag törött az extruder kar :(((

(#35611) JulianSinulf válasza kzkz (#35609) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Az Anycubic Mega Zero 2-en pont ilyen a felfogatása. Lassan mozgatva ugyan az, mint nálad.
A CR-6 Max nagy ágyánál ugyanilyen jelenség volt tapasztalható.
Mind a kettő mérethelyesen nyomtatott, amikor hajlandóak voltak jól nyomtatni.

(#35612) daninet válasza petyus_ (#35608) üzenetére


daninet
veterán

ez az ismétlődő csíkos minta gyanúsan az extruderre mutat. Nem ismerem az SW2-őt, de amikor ennyire szabályos csíkok jelennek meg egymás mellett, közöttük pedig látszólag jó, akkor ott valami forgó alkatrész szenved és egy adott pontnál gondja van. Érts tolja az anyagot, majd egy picit nem bírja tolni, majd ismét tolja az anyagot. A vonal ferde eltolódása pedig az egy darab fal kezdőpontjainak eltolódásából adódik. Ha a Z seam alignment opciót egy vonalra állítanád, szinte biztosnak tartom, hogy a hibák is egymás felett jelentkeznének.
Namost itt jön a detektív munka, hogy mi a baja az extrudernek. Nem ismerem azt a konstrukciót ami a nyomtatódon van, de remélem valami irányt tudtam mutatni merre kell keresgélned.

Nem kapcsolódik direktben ehhez, de nézd meg ezt a videót ahol az emberke azt próbálja megfejteni az extruder miért okoz hullámokat a nyomtatott felületen. A mód ahogyan megméri a hullámokat és összehasonlitja a gcode-al a te esetedben is működhet a hiba beazonositására. [link]

[ Szerkesztve ]

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#35613) Tikakukac válasza kzkz (#35610) üzenetére


Tikakukac
titán

Úgyis eltört volna, nyertél egy rakat időt ;]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#35614) kzkz válasza JulianSinulf (#35611) üzenetére


kzkz
őstag

Akkor remélem ez is jó lesz. Szétszedtem, összeraktam, húztam kicsit a szíjon, most mintha egy árnyalattal jobb lenne.

Tikakukac: ez mondjuk jogos :D, még meg is köszönhetem az Alzának, hogy törötten küldték :). Mindenesetre holnap visszaviszem motorral együtt, vagy adjanak fémet helyette, vagy adjanak árengedményt.

Szerencsére volt otthon egy x éve rendelt fém extruder, amit fel tudtam tenni a helyére, nagyjából mérethelyes, persze kábelrögzítő az nincs rajta, de majd csak megoldom valahogy...

(#35615) JulianSinulf válasza kzkz (#35614) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Vagy cseréljék ki a teljes gépet, ha annyira új.
Én a 60 napos elállástól lecsúsztam, de szerencsére visszakaptam a CR-6 után a pénzem. Bár annak komolyabb gondja is volt, mint egy törött alkatrész. Alza-ról volt.

(#35616) Tikakukac válasza kzkz (#35614) üzenetére


Tikakukac
titán

Na azt megnézem mikor majd cserélnek neked egy extrudert :P

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#35617) kzkz


kzkz
őstag

Úgy látom ez a sima Ender 3 már 32bites lappal és Tmc silent driverekkel érkezik. Kevés érv szól így a drágább v2-es verzió mellett.

(#35618) petyus_ válasza daninet (#35612) üzenetére


petyus_
senior tag

köszi a tippet, a videót majd megnézem. tegnap vaze módban csináltam a tesztet, tehát nem volt z seam, most csináltam egyet simán 0 top/bottom, 0 infill, 1 wall beállítással, kb ugyanolyan lett:

Ettől még egyébként lehet az amit írtál, csak akkor lenne pont egymás fölött a hiba, ha a fogaskerék pont egyszer fordulna körbe rétegenként, amire kicsi az esély. én is az extruderre tippelek, csak itt elfogytak az ötleteim. ha már rendelek egy új motort, akkor lehet érdemesebb lenne egy teljesen új extrudert (hemerra, biqu h2, vagy ilyesmi), viszont ha nem segít, akkor meg feleslegesen ellőttem 30-40K-t :(

(#35619) Saccco válasza petyus_ (#35608) üzenetére


Saccco
nagyúr

Milyen hőfok?

Amikor csak simán extrudálsz kunkorodik a nózi végén a filament vagy egyenesen jön?

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#35620) petyus_ válasza Saccco (#35619) üzenetére


petyus_
senior tag

egyenesen jön ki az anyag, nem kunkorodik. eddig 200 fokon nyomtattam, most kipróbáltam 210 és 220 fokon, 210 fokon még kicsit látszanak ezek a hullámok, 220 fokon viszont teljesen jól néz ki :)) .

Ez viszont még mindig nem magyarázza, hogy amikor csak tesztelem az extrudert (azt 220-230 fokon szoktam), akkor nem annyit nyom mint kellene :F

szerk.: falvastagság és rétegvastagság is jónak tűnik, nem profi szerszámmal mérem, de a falra 0,4/0,41-t mértem, magasság meg 10mm-re 10,0/10,02.

Gyorsan csináltam egy G1 E100 F240-et (ez kb a 120mm/s sebesség), 100 helyett 96mm-t nyomott ki.

[ Szerkesztve ]

(#35621) AllTheBest


AllTheBest
senior tag

Sziasztok!
Belevágtam egy számomra egész komoly projektbe amihez segítséget szeretnék kérni.
Adott egy ender 6 amiben épp egy skr mini e3 v2 alaplapot próbálok működésre bírni. Azonban sehol se találtam az internet bugyairnak mélyén se firmware-t... Van itt esetleg olyan aki jártásabb a firmware késíztésben és tudna nekem segíteni?
Sajnos kényszerből kell megcsinálnom, megtört az extrudernek a kábele, csinált egy rövidzárat és valószínűleg ez a stepper drivernek nem tetszett, mert azóta csak rángatva tudja vezérelni a motort.
Odáig már eljutottam, hogy beleraktam gépbe és külön-külön tudom vezérleni a motorokat, az extruder is működik, viszont homeolásnál valahogy mindig megbolundul. :(

Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb

(#35622) #54597376


#54597376
törölt tag

Ender 3 v2-nél olyan hiba lép fel, hogy bekapcsolom, megcsinálja a bltouch tesztelést, de a a kijelzőn nincs semmi csak a háttérvilágítás. Megpróbáltam újratenni a firmwaret, utána normálisan bebootolt. Nyomtattam vele próbaként egy első réteg kalibraciót ami szépen végigment, de azóta megint csak nem kapcsol be, csak akkor ha újrateszem a firmwaret. Valami ötlet hogy milyen kínja lehet?

(#35623) Saccco válasza petyus_ (#35620) üzenetére


Saccco
nagyúr

Meg is válaszoltad, amikor tesztelted más hőfokon csináltad.
Az egy dolog, hogy mire van állítva a hotend, kérdés eléri-e a filament a kívánt hőfokot, amíg áthalad vagy nem.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#35624) Saccco válasza AllTheBest (#35621) üzenetére


Saccco
nagyúr

Mi az, hogy megbolondul? Gubancosak a kábelek? Lehet zavarják egymást.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#35625) blacksir


blacksir
tag

Sziasztok.

Érdeklődni szeretnék tőletek, hogy merre felé érdemesebb eladni 3d nyomtató alkatrészeket.
Van egy jó pár alkatrészek amitől szeretnék megválni mivel idő és hely hiányában semmit nem tudok velük kezdeni. Szeretném eladni őket minél előbb.
Ebbe kérném a segítségeteket, hogy merre hidesem őket.

Előre is köszönöm a segítségeteket.

(#35626) petyus_ válasza Saccco (#35623) üzenetére


petyus_
senior tag

De ha nyomtatás közben 220 fokon jónak tűnik, akkor teszt közben a 220 fok miért nem elég neki? illetve teszt közben már F60-nál is 1-2%ot eltér (220 fokon), az kb 30mm/s sebességnek felel meg, miközben 200 fokon 60mm/s nyomtatás teljesen jó.

(#35627) Saccco válasza petyus_ (#35626) üzenetére


Saccco
nagyúr

Nyomtatási sebesség 60mm/s =/= extrudálás 60mm/s.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#35628) kzkz válasza kzkz (#35617) üzenetére


kzkz
őstag

Hát mégse silent a driver a sima Ender 3-nál :(((

(#35629) JulianSinulf válasza kzkz (#35628) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Ha a korábban linkelt kép a te nyomtatódból származik, akkor 32 bites proci és TMC2208-as meghajtók vannak rajta. Az itt olvasottak alapján nem szabadna hangosnak lennie.
A CR-6 Max-omban TMC2209-es meghajtók voltak. Nagyon csendes volt. A szobaajtót nem kellett becsukni.
Ezzel szemben a Mega Zero 2.0 A4988 meghajtóival hajtott motorokat még csukott ajtó mellett is lehetett hallani. Bár hozzáteszem, hogy ez igazán még a nyomtató mellett ülve sem zavart. Ennek lecserélésére javasoltak itt TMC2208 vagy TMC2209 meghajtókat. És mivel nekem az egyik volt, ezért gondolom, hogy igazán nem lehet hangosabb a másik sem.
Az igazi javulást a heatbreak ventilátorának a cseréje hozta. Az igazán zavart és ráadásul mindig ment. Mellette megmaradni és koncentrálni nehéz volt. A többi ventivel nincs gond.
A motorok hangján talán kicsit javított, hogy áttértem klipper-re.

(#35630) kzkz válasza JulianSinulf (#35629) üzenetére


kzkz
őstag

Igen, a kép az én Ender 3ban lévő lapomról származik. Majd meghallgatom újra, a ventik nagyon hangosak, egyelőre nem tudom melyik.
Még át akarom építeni direkt drivera, van hozzá printermods MDD felfogatóm, meg egy bltouch is akar valahol, remélem azt is fel tudom rakni a meglévő rögzítőkkel.

Auto home alatt mindhárom tengely mozgatása közben visít, legfőképp a Z ami zajos. A másik nyomtatómban tmc van az x y tengelyen (corexy), ott az első rétegnél nem is hallom hogy megy. Nem értem ez akkor miért zajos...

(#35631) petyus_ válasza Saccco (#35627) üzenetére


petyus_
senior tag

igen, tudom, így számoltam:

1,75mm-es filament, az 2,405mm², ez F30-cal 1,2, F60-nal ~2,4, F120-szal ~5, F240-nel ~10mm³/s.

0,4 wall, 0,2 layer az 0.08mm², ez 15mm/s nyomtatási sebességgel 1,2, 30-cal 2,4, 60-nal ~5, 120-szal ~10mm³/s.

teszt közben F30 oké (tehát 15mm/s), bármi efölötti F-értéknél már nem jó, a tesztet 220 fokon csinálom, a nyomtatás 200 fokon oké volt 60mm/s-ig, 220-nál 120mm/s is.

ezért nem értem, hogy lehet hogy a teszt nem jó, nyomtatás viszont igen. vagy esetleg ekkora eltérést (F60-nál 1-2%, F240-nél 3-5%) nem lehet észrevenni ilyen modellen, és egy nagyobb felületű modellen kijönne a különbség?

(#35632) kzkz válasza kzkz (#35630) üzenetére


kzkz
őstag

Megtaláltam a választ a Teaching Tech videóban:

(#35633) daninet válasza blacksir (#35625) üzenetére


daninet
veterán

Hardverapró, jófogás, facebook marketplace és facebookon a 3d nyomtatós csoport

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#35634) dugesz77 válasza kzkz (#35630) üzenetére


dugesz77
őstag

Itt ebben a videóban elég jól hallható a változás. Ha a léptetőmotor sípol akkor nem silent.

(#35635) Tomika75 válasza JulianSinulf (#35603) üzenetére


Tomika75
tag

Végre meghallgattad a hangokat amik azt súgták: "Vegyél egy Prusát és minden gondod megoldódik."
Pláne ha összeszerelve rendelted akkor csak bedugod és nyomtatsz, viszont elmarad a több órás összeszerelési élmény,főleg amikor úgy jársz mint én, hogy kiderül elrontottad a 3-ik lépést és szedheted vissza a 60-tól az egészet. :W
Bár lehet a helyedben a kettő közti különbözetből megvettem volna a másik két lapot hozzá( texturált, szatén) + Nozzle X-et és még maradt volna némi apró erre-arra.

(#35636) JulianSinulf válasza Tomika75 (#35635) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Jelenleg nem bánom, hogy elmarad az összeszerelés élménye. A fontosabb, hogy működjön.
Sok legót (mást is azért) összeraktam már, így ettől nem félnék. Bár volt olyan, hogy beraktam a helyére az elemet, majd kiesett. A végén csodálkoztam is, hogy miért van plusz 2 ilyen nagy elemem. Nem szokott. Aztán működésnél kiderült. Szerencsére csak egyszer fordult elő és azóta jobban figyelek.
De egy ilyen simán becsúszhat bármikor a nyomtatónál is.
Emellett nincs nyomaték csavarhúzóm sem. Túlhúzom, laza lesz, jó kérdés. Csavaroztam már olyat, hogy azt mondta a csaj: "csak kézi erővel". Beletörtem a csavart. A kézi erőt meg úgy 0,5 Nm-es nyomatéknak veszik. Ott. De nem mindegy, hogy női kéz vagy férfi kéz húzza.
Na mindegy. Ami időt megspórolok most ezzel, azt elhasználhatom majd legózásra. Úgyis emiatt áll pár projekt már hónapok óta.
Nem lett volna gond így sem extra dolgokat venni. Szatén lap jön hozzá. Egyet választhattam extrába, felárral. És úgy néztem, hogy erre lehet mindent nyomtatni. Bár a legtöbb anyaghoz már kelleni fog a burkolat, meg a levegőszűrés. Ahogy itt olvasgattam.
Illetve van ez az MM2S kiegészítés is, ami érdekesnek tűnik.

Remélem sikerül jól összeraknod!

(#35637) Tomika75 válasza JulianSinulf (#35636) üzenetére


Tomika75
tag

Persze sikerült összerakni, nagyon szájbarágós és egyszerű az útmutató én pedig annyira koncentráltam amikor a keretet kellett összerakni, hogy sikerült fordítva tennem a lemezt ami természetesen az összeszerelés közepénél jött ki, hogy fordítva van. Nem csak egy lapot tudsz hozzá rendelni. Bármikor módosíthatod a megrendelést és akkor azt hozzáteszik. Nekem is így kellett, mert 300K-s volt a bankkártya keretem és többe jött volna ki. Megrendeltem a nyomtatót egyik nap, másnap pedig a többi cuccot, később pedig még tettem hozzá mert időközben ismét kapható lett a fekete PC-juk csak azt sajnálom, hogy texturált lapot nem vettem akkor még. Annak nagyon tetszik a felülete és TPU-hoz is azt ajánlják mivel ahhoz nem kell ragasztó. Most pedig sajnálom a négy ezret a postaköltségre,de ha begurulok megrendelem.

A többiekhez kérdéskomplexum: Mivel takarítsam lesz a ragasztót a texturált lapról? Ha minden igaz megválok a Mini-től és nem szeretném koszosan átadni.
Következő kérdés: Át kellene vezetékelnem a gáztűzhely gyújtó részét mert letestel és össze-vissza vannak repedezve a vezetékek. Amúgy is elég gyenge minőségűeknek nézem mintha valami hajszálvékony hangszórókábelek lennének. Mit és milyet érdemes helyette tennem? Gondoltam valami hőtűrő szigetelésűre....

(#35638) Janos46


Janos46
tag

Sziasztok.
Tanulgatok, ezért kérdezgetek. Szeleteléshez a Prusa-t használom, érdeklődöm, hogy van-e benne olyan funkció (CURA-ban van) amivel én határozhatom meg azt, hogy csak hol legyen ill. ne legyen alátámasztás. Továbbá mitől lehet, hogy nyomtatás közben apró kis vatta szerű bolyhocskák keletkeznek. A minőség egyébként jó.

Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!

(#35639) #54597376 válasza Janos46 (#35638) üzenetére


#54597376
törölt tag

berajzolhatod, hogy hol legyen alátámasztás [link]

(#35640) Tomika75 válasza Janos46 (#35638) üzenetére


Tomika75
tag

A filament miatt vannak a bolyhok, én is voltam így a filanórás PLA-val de csak azzal.

(#35641) Petie válasza Tomika75 (#35637) üzenetére


Petie
veterán

Lehet rendelni packeta pontra is akkor 4euro a szállítás. rendeltem pluszba prusament petg narancsot hogy gépkiegeket is abból a színből nyomtassam és akkor láttam hogy van ilyen opció :)

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#35642) Tomika75 válasza Petie (#35641) üzenetére


Tomika75
tag

Na akkor ezt megnézem, eddig erről nem tudtam.
Eddig csak Fedex és DHL volt a lehetőség,de látom már fejlődtek.

[ Szerkesztve ]

(#35643) tothferenc válasza fabula (#35583) üzenetére


tothferenc
senior tag

En is a kivetelesek koze tartozom, ket eve hasznalom az ultrabase lapot, eleinte csak pla, most mar csak petg, es nem veszem eszre, hogy rosszabb lenne a tapadas. Pedig adtam neki a spaklival bovel. :DD btw nekem is pupos a kozepe, de ugy szintezem kezzel, hogy ha nagyobb a nyomat, a szelen legyen jo, a kozepen max jobban belenyomja az asztalba. A masodik retegtol meg mar ugyis mind1.

i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3

(#35644) Janos46


Janos46
tag

#35639FrankieNTDO
#35640Tomika75
Köszi a válaszokat.

Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!

(#35645) daninet válasza tothferenc (#35643) üzenetére


daninet
veterán

Pont ma volt tapadás gondom ultrabase-en. Nekem hajlakk nélkül már semmi nem tapad rá normálisan, eddig max 4 tekercs anyag ment rá.

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#35646) Bedczooo válasza #54597376 (#35622) üzenetére


Bedczooo
tag

Nem látom hogy, meg válaszolták a kérdésed? Igaz nekem E3 Pro okozta ugyan ezt a problémát. Esetleg neked is ez a gond hogy, a gép bekapcsolásakor bent van a micro SD.
Remélem tudtam segíteni!

(#35647) #54597376 válasza Bedczooo (#35646) üzenetére


#54597376
törölt tag

Eddig is mindig bent volt a microSD. De próbáltam és kivett memóriakártyával sem kapcsolt be.

(#35648) Brain75


Brain75
senior tag

Sziasztok

235x235-ös BIQU SSS lapot keresnék mágneslappal együtt.
Van valakinek esetleg elfekvőben ?
ALI-ról tudok rendelni, de 1 hónap mire megjön.

Köszi

/LOGITECH Kormány, Játékvezérlő, Hangfal, Egér, Billentyűzet, Dell, Toshiba, Fujitsu, Acer notebookok és minden egyéb elektronikai termék szakszerű, gyors JAVÍTÁSÁT vállalom/

(#35649) Brain75 válasza #54597376 (#35647) üzenetére


Brain75
senior tag

A memóriakártyával tedd fel a firmware-t a nyomtatóra.
Utána vedd ki a memóriakártyát és törölt le róla az image fájlt.
Memóriakártya nélkül próbáld meg párszor elindítani.

[ Szerkesztve ]

/LOGITECH Kormány, Játékvezérlő, Hangfal, Egér, Billentyűzet, Dell, Toshiba, Fujitsu, Acer notebookok és minden egyéb elektronikai termék szakszerű, gyors JAVÍTÁSÁT vállalom/

(#35650) #54597376 válasza Brain75 (#35649) üzenetére


#54597376
törölt tag

Igen, így csináltam. Firmware letölt, sdkártyára másoltam, sd a nyomtatóba, bekapcs, fw frissült, kikapcs, sd ki. És innentől kezdve sem sd-vel bent, sem sd nélkül nem kapcsol be. Ha ráteszem a firmwaret az sd-re akkor újra flasheli a fw-t, és akkor ismét bekapcsol. Lényegében minden bekapcsoláskor fw-t kell frissítenem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.