Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35583) fabula válasza daninet (#35581) üzenetére


fabula
őstag

Nincs semmi baj a 8 bites Prusa MK3S+ alaplappal, ne hidd, hogy csak a bitek száma számít. Attól még az egy nagyon jó nyomtató, nem véletlenül nem cserélték le az alaplapot.
A Prusa Mini+ is jó nyomtató, mert a kisebb nyomtatási méret miatt elég az "egy X tengely felfogatás" is. Nem csak ezek a fontosak egy jó nyomtatónál.

Az igazán jó nyomtatókat ne ebben az 1 E $-ig terjedő kategóriában keresd, azok inkább 3-5 E $-tól indulnak. Ez a hobbi kategória, amiben jellemzően mi fórumozók játszunk és élvezzük a barkácsolás örömeit is , bár ezért néha szívunk rendesen :D .
Az olcsó kínai nyomtatókkal pedig minddel kell barkácsolni - ezt fogadd el - és a szórás is nagyobb köztük. Akinek szerencséje van, szinte helyből jól nyomtat, akinek viszont nincs - egy úgynevezett hétfői gépet fog ki :) - az meg szív, ez van.

Jó tanács még, hogy a hőtornyot mindig azon a gépen és azzal a filamenttel nyomtasd ki, amelyiken használni fogod, ugyan is a termisztorok szórása, illetve a hotend fejrész kialakítása miatt (pl. milyen távolságra mér a nozzle-től a termisztor, akár +- 10 C fokos eltérés is lehet a gépeken muatott hőfokok között, ami már jelentősen befolyásolhatja a nyomtatás minőségét, főleg PLA-nál (ahogy én észrevettem, az ABS a magasabb hőfokú nyomtatás miatt +- 5 C fokra még nem annyira érzékeny).

Szintezésnél azt javaslom, hogy miután felfűtött fejjel és asztallal (200 és 60 C fok) paírlappal szinteztél egymás után legalább három körben közvetlen a négy szintező csavar felett és az asztal közepén is, nyomtass egy első réteg tesztet és közben állíts a picit a szintezésen vagy a csavarokkal, vagy a gép szoftveréből babystepping-el. Ezen a teszten jól látni, hogy közel, távol vagy éppen jó magasságban van-e a nozzle hegye az asztaltól mindenhol.
Ha így sem tapad le az anyag az asztalra, az PLA-nál jellemzően kisebb szintezési pontatlanság vagy koszsos, poros vagy zsíros (akár a kezedtől is) asztal az ok, én legalább is ezt tapasztaltam.

Egy másik tanács, hogy ne szégyenlj pl.lila Nebuló ragasztó stiftet használni az első réteg alá, mivel az Anycubic Ultrabase üveglapok - tapasztalataim szerint - nem tapadnak túl jól. Egy PEI lap sokkal jobban tapad, ezért kevésbé érzékeny az apróbb szintetzési hibákra.

Végül az sem lehetetlen, hogy te egy nagyon selejtes példányt fogtál ki, sajnos ilyen is van.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.