Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35401) Petie


Petie
veterán

jó nagyot ;)
Találtam egy elég érdekes nyomtatót :) esetleg más is nézte már?
Bambu Lab X1 Carbon [link]
Néztem egy két beharangozó videót, egy két 3d nyomtatós emberke is megkapta már és jókat mesélnek róla :)
Engem eléggé megfogott, már kb azon vagyok hogy visszamondom a Prusa rendelésem és várok egy ilyenre :P

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#35402) axlfsi válasza Petie (#35401) üzenetére


axlfsi
veterán

... az X1 Carbon tetszetős konfig ... de ez honnan jön majd? USA, nem? ... lesz szép kis áfa+vámköltség, az tuti :U

De ha már ez, akkor minden kellene vele, azaz AMS-mel, ami már 1148$ (+költségek).

Nem egy EU-ból Prusa árkategória, úgy tűnik nekem.

Felíratkoztam a kickstarter értesítőjükre. Jött is a levél, hogy EU-ba, csak a szállítás 145$ (+adó, vám, kezelési ktg-k)

[ Szerkesztve ]

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#35403) Petie válasza axlfsi (#35402) üzenetére


Petie
veterán

jaja igen. ezek pluszok szerintem is.
ks early bird ams-el 999, de az gondolom csak pár db-ra vonatkozik. ma délután 5kor kezdődik a kickstarteren ahogy néztem.
de nagyon menő

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#35404) JulianSinulf


JulianSinulf
senior tag

Sziasztok!

Lehet, hogy kicsit hülye kérdés, de a motorvezérlő cserélésével a motor lesz halkabb? Miért?

(#35405) gezatata


gezatata
aktív tag

Sziasztok!
Capricorn teflon csövet ajánlott az alacsonyabb ár miatt az aliexpresről rendelni ?
Szerintetek itt eredetit árulnak?
Ti honnan szoktátok megvásárolni?

Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.

(#35406) Saccco válasza gezatata (#35405) üzenetére


Saccco
nagyúr

Szerintem tök felesleges az extra drágát megvenni ebből.

Inkább Trianglelab vagy hasonló.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#35407) Reggie0 válasza gezatata (#35405) üzenetére


Reggie0
félisten

Semmi speckot nem tud azon kivul, hogy a szokasos 2mm helyett 1.9mm a belso atmeroje. Egy hikomatos kukabuvar is le tudja gyartani, ha a 2mm-est is le tudta.

(#35408) dugesz77 válasza gezatata (#35405) üzenetére


dugesz77
őstag

Ha sikerül eredetit venni akkor az egészen jól tűri a magasabb hőmérsékleteket is. Az olvadási pontja 340 fokon van tehát 280 fokig nyugodtan használható. A sima olcsók 240 környékén megégnek. Bowdenes gépnél TPU-t nyomtatva számíthat hogy szűkebb a cső bár oda meg inkább dd ajánlott.

(#35409) fabula válasza JulianSinulf (#35404) üzenetére


fabula
őstag

A kérdés egyáltalán nem "hülye", hiszen ez nem annyira nyilvánvaló. A lényeg a Trinamic motormeghajtókban található StealthChop technológia, a részletes leírását itt találod [link] .

(#35410) JulianSinulf válasza fabula (#35409) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Köszi!

Ha esetleg vezérlést szeretnék cserélni a Mega Zero-ban BTT-re, akkor annak mi lenne a menete? Gondolok itt olyanra, hogy a lapon lévő firmware-vel mi a teendő?
A motoráramot hogyan határozom meg? (A beállításról már olvastam, de fogalmam nincs a motor áramáról. Nem látok típus azonosítót a motorokon.)
[link] Ezt pont a meglévő panelok helyére találták ki, ahogy nézem. TMC2209 van ráépítve és ahogy nézem, motoráram állító nincs is rajta. Elvileg a firmware is hozzá van szabva.
Bár egy-két dolog, mint a bekapcsoló gomb a nyákon, az enyémen nincs. Helye sem a házon.
Vagy jobb az SKR 2 vagy a V1.4 lap bele?

Annyi a lehetőség, nehéz a választás.
Említetted az UART-ot is és, hogy azzal, meg Keplerrel akár gyorsabb is lehet a nyomtató, mint Marlinnal. De sajnos ez nekem nem sokat mond egyelőre.

(#35411) fabula válasza JulianSinulf (#35410) üzenetére


fabula
őstag

Gondolom a motorvezérlőket UART módban vezérli az alaplap és akkor, legyen az Marlin vagy Klipper, a firmware-ben kell beállítani a motoráramot. Nema 17-es 42 mm-es motorkra általában 0,8-09 A áramot kell beállítani, de Y irányban, ha nagy a tálca és az vízszintesen mozog, akkor valószínűleg nagyobb motor van, annak lehet1,2-1,3 A áramot adni.
Alapvetően úgy kell beállítani, hogy a motor ne veszítsen lépést a tú alacsony motoráram miatt, de lehetőleg ne is melegedjen túl.
Az egyes driverekre és motorokra ki lehet számolni az áramokat, ezekre nézve vannak képletek a motor és a driver gyártók honlapjain.

(#35412) JulianSinulf válasza fabula (#35411) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Ezek a műveletek mennyire bonyolultak?
Gondolok itt egyrészt a firmware beállítására.
A gyári motornak való utánajárás sem lehet egyszerű, a motorvezérlőnek talán egyszerűbb, ha olyat veszek, amit ajánlottál is.

A fő kérdés, hogy mivel járnék jobban a MegaZero 2.0-hoz. A linkelt KIT-tel, ami a nyomtatóhoz van, de fix motorvezérlővel, vagy az általad ajánlott SKR 2 vagy v1.4 lappal és külön a motorvezérlők meg egy kijelző?

(#35413) fabula válasza JulianSinulf (#35412) üzenetére


fabula
őstag

Erre nem tudok egyértelműen válaszolni. Kinek mi a bonyolult. Attól függ, mennyire értesz ilyen jellegű dolgokhoz. Alepvetően számítástecnikai ismereteket és némi logikai affinitást tételez fel a "programozáshoz", de a Marlinhoz is meg a Klipperhez is rengetg leírás és videó van a neten. Először is tájékozódj és gyűjts infót a firmwarek beállításnak mibenlétéről, majd utána döntsd el, belefogsz-e.
Az is lehet, hogy a Github-on valaki már elkészített egy alternatív firmwaret a nyomtatódhoz új alaplappal és driverekkel, amin nem kell vagy csak minimálisan kell módosítani. Ha van facebook csoportja a nyomtatódnak, akkor lépj be és ott rengeteg infót kaphatsz azoktól, akik már fejlesztették a nyomtatójuk alaplapját.
Részemről én a cserélhető driveres alaplapokat részesítem előnyben a későbbi javítások vagy fejlesztések okán (tönkre ment driver cserélhető, más típus is beltehető, stb.)

(#35414) tothferenc


tothferenc
senior tag

Igaz, nekem i3 mega S van, de egy percig sem bantam meg, hogy nem 32 bites lapkara csereltem, hanem vettem egy Rpit, 2208-as drivert es feltoltam ra a Klippert. Kijelzonek egy 5'-os telot hasznalok. Ha netalantan nyomtato csere lenne, RPi maradna, gep menne.

i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3

(#35415) JulianSinulf válasza fabula (#35413) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Bonyolultságnál olyanra gondolok, hogy nekem kell beleírnom saját tudásból a firmware-be.
Az, hogy pár értéket a megfelelő helyen átírjak, keressek fordító programot, inkább idő, mint gond. Ilyennel elboldogulok. Arduino-ban is össze tudok rakni egyszerűbb dolgokat egy nagyobbá. Csak amikor specifikusra fejleszteném, akkor kiderül, hogy a tudásom oda már kevés és rendesen meg kellene tanulnom programozni.
A fő gondom úgy általánosságban, hogy nézegetem a leírásokat, videókat, fórumokat. Majd belefogok az egyik szimpatikus leírás alapján. Megveszem az eszközöket, letöltöm a programokat. És amikor nekiállok, akkor derül ki, hogy hiába csak 1 éves a leírás, már módosítottak annyit, hogy nem stimmel. Majd kiderül, hogy nem is jó (al)verziót vettem. De erre egy leírás sem tért ki eddig. Úgyhogy vagy sikerül megoldani a problémát vagy kidobott pénz lesz, meg egy újabb csalódás. Van pár ilyen tapasztalatom.
Mielőtt megvettem a nyomtatóim, mind a kettőnek kicsit utánajártam. Jókat mondtak róluk, így mertem megvenni. Aztán nálam mégsem annyira jók. A Mega Zero-nál az én hibám volt elsősorban, a CR-6-nál meg esélyes, hogy kifogtam egy rosszat. Utóbbira tegnap sikerült visszavarázsolnom a gyári firmware-t. Nem volt olyan egyszerű, mint a módosítottat rátenni. Megy vissza, mert amellett, hogy a szintezési gonddal elcsesztem egy rahedli időt és anyagot, kiderült, hogy fázis van a tálcán és ami ahhoz kapcsolódik, de az USB csati házán is jelen van. Aztán majd kiderül, hogy visszakapom a pénzt vagy javítják a nyomtatót, esetleg küldenek egy újat.
A cserélhető driveres nekem is szimpatikusabb, ha később módosítani akarom vagy esetleg a nyomtatót cserélni. Most már csak azt kell mérlegelnem, hogy később lesz e ilyen vagy esélyesebb, hogy valami más fog kelleni. Valami újabb.

[ Szerkesztve ]

(#35416) JulianSinulf válasza tothferenc (#35414) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Ezt pontosan hogyan? Mármint az Rpi-s részt?
A Mega S-ben cserélhetőek a motorvezérlők?

(#35417) JulianSinulf


JulianSinulf
senior tag

Nézegetem ezt a Klipperes lehetőséget. Csináltak is a nyomtatómhoz egy cfg fájlt is, így nem nekem kell kitalálni.
A Klipper leírása szerint:
"Building and flashing the micro-controller
To compile the micro-controller code, start by running these commands on the Raspberry Pi:
cd ~/klipper/ make menuconfig
The comments at the top of the printer configuration file should describe the settings that need to be set during "make menuconfig". Open the file in a web browser or text editor and look for these instructions near the top of the file. Once the appropriate "menuconfig" settings have been configured, press "Q" to exit, and then "Y" to save. Then run:
make
If the comments at the top of the printer configuration file describe custom steps for "flashing" the final image to the printer control board then follow those steps and then proceed to configuring OctoPrint.
Otherwise, the following steps are often used to "flash" the printer control board. First, it is necessary to determine the serial port connected to the micro-controller."
A talált cfg-ben menuconfig rész nincs. Vagy a fájlban lévő összes adatot kell beírni a menuconfig fájlba és azt feltölteni a nyomtatóra? Vagy üresen marad a fájl? Nem világos.

(#35418) passatgt


passatgt
aktív tag

Sziasztok! Egy Tevo Tarantula Pro-val próbálok nyomtatni Ultimaker Cura-val szeletelt, SketchUp-ban tervezett biszbaszt. A gondom az, hogy nem lesz olyan magas, mint ahogy a SketchUp-ban volt. A tervezett modell 4mm, viszont csak ilyen 2,5-3mm körüli a nyomtatott eredmény. Szélesség, mélység passzol, csak a magassággal van gondom. Mi lehet a probléma? A 3d modell rossz, vagy a szeletelés beállítás, valami rétegvastagság probléma?

Így néz ki Cura-ban a beállítás:

És itt van a 3d modell: https://www.dropbox.com/s/38myp2am141c05z/teszt.stl?dl=0

(#35419) fboldog válasza JulianSinulf (#35417) üzenetére


fboldog
senior tag

Ez ennél egy árnyalattal komplexebb.
A "make menuconfig" egy olyan parancs, amit a klipper "szerver" (Linux) részének szánt gép termináljában futtatsz.

Maga a make egy általánosságban használt build tool (Makefile-ból dolgozik), ezért se keresd mint futtatható parancs a klipper mappájában.

Ugye a klipper két részből áll.
Firmware, ez fut a nyomtatód alaplapján (általában), ez egy olyan "egyszerűsített" rendszer, ami egy pl. Marlinhoz képest, szinte semmit nem tud, azon kívül, hogy gcode parancsokat hajtson végre (ez most sarkitas, de most nem fáj).
Daemon/Szerver pedig a nyomtatódhoz kötött számítógépen (pl. rPI) fut. Ez végzi a generált gcode-ot tartalmazó file feldolgozását, újra értelmezését (bed mesh, z offset, linear advance számítása stb).

Ezen felül ha nem akarod kézzel vezérelni a klipper kell az adott szerveren egy Octoprint vagy MainSail vagy Fluidd (plusz moonraker). Ezek tipikusan web szerverek amík megjelenítik a klipper által adott információk megjelenítését. (Pl. Termisztorok állapota, mi merre jár, sebesség információk, stb)

Ha nem egy mindent is telepítő scriptet használsz, akkor igen, lesz dolgod bőven. :)

Én pl. mindent magamnak telepítek (linuxtól a MainSailig, de mondjuk igen sok a tapasztalatom benne)

üdv.: Boldog Ferenc

(#35420) JulianSinulf válasza fboldog (#35419) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Megnéztem egy-két cfg fájlt különböző nyomtatókhoz a Klipper oldalán.
Van, amelyikben írja, hogy honnan és mit kell a nyomtatóra tölteni. Az enyém ilyet nem ír.
Esetleg nem kell rá semmi, jó ami rajta van? Majd megpróbálok még specifikusabban rákeresni.

A szerverekről is olvasgattam már egy kicsit. Eddig az OctoPrint-et láttam több helyen említve, de a MainSail-ról is olvastam ma. Itt megint jó kérdés, hogy melyik a jobb.
A Klipper oldalán az OctoPrint-es telepítés van leírva.
Mindent is telepítő script? Jól hangzik. De nem hiszem. Ha jól láttam, akkor az OctoPi egy direkt rendszerként is feltehető a Pi-re. Én ilyet nem szeretnék. Jó lenne, ha a Rasberry Pi OS futna, azon az OctoPrint szerver és a Klipper.
Legutóbb ott akadtam el, hogy feltettem a Pi-re az OS 64 bit-es verzióját. Miután betöltött az OS és megjelent a monitoron az asztal, el is tűnt, csak fekete kép. Azóta nem jutottam odáig, hogy feltegyem a 32 bit-es verziót. A Pi 4 Model B típusú.
Az OctoPrint-tel amúgy is meg akartam ismerkedni, a win-es verziót leszedtem. Gondoltam, hogy ezzel megnézem, mit lehet kezdeni a CR-6 Max szintezésével. De aztán jött a fáziscerka világít a tálca fém részén eset.
A Linux sem teljesen ismeretlen a számomra.

(#35421) szabieable válasza JulianSinulf (#35420) üzenetére


szabieable
aktív tag

Nézd meg melyik UI a szimpatikusabb és válassz
[link]

config ügyben mindenképp kell valami a klipper alá különben nem fogja tudni értelmezni a parancsokat
Ha lapot cserélnél akkor megnézed a gyártó oldalán a pinoutot és aszerint módosítod a configot ( ha valaki még nem tette volna meg hozzá, nagy eséllyel találsz megfelelőt )

[ Szerkesztve ]

(#35422) JulianSinulf válasza szabieable (#35421) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Köszi!
Megnéztem. Lehet kipróbálom majd mind a hármat.

Config fájl van a klipperhez. De arról semmi infóm, hogy valamit fel kellene tölteni a nyomtatóra. Majd akkor kiderül, amikor oda eljutok. Max nem fog működni vele.

Ha Klipper-t használok, akkor lényegében mindegy, hogy milyen lapra cserélem a benne lévőt, mert a firmware-t úgyis a klipperrel kell majd létrehoznom és egyszerű lesz, mint a faék. Ha jól értem.
Konfig fájlt találtam a gyári laphoz és a BTT SKR Mini-khez. SKR 2 és v1.4-hez viszont nem.

(#35423) fboldog válasza JulianSinulf (#35422) üzenetére


fboldog
senior tag

Mindenképp kell firmwaret installalni a Klipper használatához. Nem elkerülhető.

Ha támogatja a lap processzorát, akkor fel lehet rá installálni, max kézzel kell az összes csatlakozást beállítani.

Így kötöttem anno be a MKS SGEN-L (v1) laphoz az Ender3 kijelzőjét.

Bár mondjuk amiota van Mainsail (vagy Fluidd, Octoprint) 0 szükségem volt rá. (Nincs is rákotve a lapra. :-D

Azzal kell tisztában lenni, hogy RPi vagy egyéb minipc / sbc kb. elkerülhetetlen Klipper esetén.
(Használtam én már Atomos mini pcvel is Klippert)

üdv.: Boldog Ferenc

(#35424) gezatata


gezatata
aktív tag

Köszönöm szépen #35406 Saccco, #35407 Reggie0, és #35408 dugesz77 válaszait Capricorn csöves kérdésemre.

Majd egy hónapos filament tároló keresésemnek az eredményét szeretném megosztani veletek.
Két típus volt az ami megfelel elvárásaimnak.
Az első és a második.
Még nem laktam be őket de azért csináltam pár képet.
Szerintem vásárlás előtt mindenképp bele kell próbálni a kiszemelt tárolóba az orsót, mert a leírásban megadott méretek jónak tünhetnek de a legtöbb tároló nem téglatest inkább fordított négy oldalú csonka gúlák. Az aljuk szinte biztos szűkített + az elejeük vagy hátuljuk lekerekített.

Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.

(#35425) Gh0sT


Gh0sT
addikt

Sziasztok!

Permezetőhöz nyomtatok markolatot sikertelenül sokadszorra. Sajnos az eredeti megrepedt, kapni nyilván nem lehet, így gondoltam megtervezem és kinyomtatom magamnak a majdnem pontos mását.
A gond ott van, hogy a markolat üreges és kb. 4-5 bar nyomásnak kellene ellenállnia. Eddig PETG-vel próbálkoztam 0,2 és 0,15-ös rétegvastagsággal, falvastagságot próbáltam 4-6 permimeterrel, 100% infill mellett.
Az eredmény: szivárgás, mintha izzadna a markolat, gyöngyözve ereszt.

Valakinek van tapasztalata hasonló témában? Most próbálok PLA-val lemenni 0,1-re, de totál vakon vagyok. Esetleg kezelnem kellene utólag valamivel a markolatot?

Bármilyen ötletet szívesen veszek, gazosodik a kert, gyomot kell írtanom. :) Köszönom!

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

(#35426) dugesz77 válasza Gh0sT (#35425) üzenetére


dugesz77
őstag

4-5 bár sajnos sok ezeknek a nyomtatott dolgoknak. Flow értéket és a hőmérsékletet lehetne még egy kicsit feltolni, hátha. Illetve bevonni valamivel például átecsetelni kétkomponenses ragasztóval /nem oldószeres lakkal a belső falakat akár üregesre készíteni és azt feltölteni fecskendővel.
Öntőformát lehetne készíteni és esetleg szilikonból kiönteni(oogoo és egész erős).

[ Szerkesztve ]

(#35427) JulianSinulf válasza Gh0sT (#35425) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Szia!

Így hirtelen az jutott eszembe, hogy már az eredeti koncepció is hibás volt.
Én olyanon gondolkodnék, hogy a markolat helyére egy műanyag csövet tennék, ami bírja a nyomást. A markolatot pedig két darabból nyomtatnám úgy, hogy a belseje illeszkedjen a csőre, majd összecsavaroznám a két felet.

(#35428) JulianSinulf válasza fboldog (#35423) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Köszi a segítséget!
Sajnos a firmware mibenlétéről nincs infóm. Ilyet nem találtam. Az meg nem teljesen világos, hogy a config fájlból hogyan lesz firmware. Hacsak nem a firmware és a konfig fájl tartalma ugyanaz és a "make menuconfig" résznél a konfig fájl teljes tartalmát kell beadnom. De ez csak tipp. Te hogy csináltad a firmware-t a nyomtatódhoz? Vagy volt készen hozzá és csak rá kellett töltened?

(#35429) fboldog válasza JulianSinulf (#35427) üzenetére


fboldog
senior tag

Én is ezt írtam volna, egyszerű és hatékony.

üdv.: Boldog Ferenc

(#35430) fboldog válasza JulianSinulf (#35428) üzenetére


fboldog
senior tag

A config file és a firmware két különböző dolog.

A klipper.cfg (avagy config file) a szerver oldalnak kell, hogy tudjon az alaplapra feltöltött firmwarerel (aminek a beállítása a 'make menuconfig' ) kommunikálni, beállítani.
Persze ennél is több, de így a lényeg le van írva.

Az a dolog mögött a logika, hogy a firmware számára mindegy, hogy milyen alaplap, mert a lényeg a lapon használt processzor/micro controller ugyanis annak a lábkiosztása sosem változik. Ellenben az, hogy egy-egy alaplapon, mi hova van kötve igen. Épp ezért kell utána felkonfigurálni a szervert, hogy az adott lapon a hotend thermisztorát a 22-es lábon találja és nem az 58-on.

[ Szerkesztve ]

üdv.: Boldog Ferenc

(#35431) tothferenc válasza JulianSinulf (#35416) üzenetére


tothferenc
senior tag

Ugy kezdtem, hogy a gyari konfig melle vettem egy RPit, es Octoprinttel hasznaltam. Viszont szerettem volna kicsit “fejleszteni/fejlodni”. A Marlinos FW ossszerakas nekem kicsit zavaros volt, igy dontottem a Klipper mellett. A gyari Trigorilla lapban cserelhetoek a driverek, igy lettek bele 2208-asok. RPire felraktam a Klippert, felflasheltem a nyomtatora a klipper fw-t, bekonfigoltam, es ment. Igy utolag nem volt nehez, ahol szivas volt, en k.rtam el. Vannak pelda cfg fajlok nyomtato tipusokhoz, azokbol eleg jol lehet dolgozni.

i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3

(#35432) JulianSinulf válasza fboldog (#35430) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

@fboldog
@tothferenc
Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#35433) mlaci01


mlaci01
tag

Sziasztok,
Klipperben tudna valaki segíteni ?
Szeretném a firmware_retract-ot használni, de ha beállítom, akár az alábbi paraméterekkel:
retract_length:1.5
retract_speed: 20.0
unretract_extra_length: 0
unretract_speed: 20.0
Már a nyomtatás elején elszáll Move exceeds maximum extrusion error-al.
Ha a slicer retractiont használom, akkor még a 35-ös retract speed-nél is megy.
Köszi.
L,

(#35434) fabula válasza JulianSinulf (#35428) üzenetére


fabula
őstag

Használd a KIAUH telepítőt, azzal mindent lehet telepíteni, ami kell a Klipperhez [link] .
A többit már leírták neked az előttem válaszolók :) .

(#35435) JulianSinulf válasza fabula (#35434) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Köszi!
Ez nagyon hasznos lesz.

(#35436) br0by


br0by
csendes tag

Sziasztok,
Én még új vagyok a 3d nyomtatásban, egy clarity cr-6 ES nyomtatót vettem,
Sajnos ilyen tátgyakat csinál:

Mi lehet ennek az oka?

(#35437) Saccco válasza br0by (#35436) üzenetére


Saccco
nagyúr

Nyomtatás közben megáll gondolkodni. Valami firmware hiba rémlik erre nekem. Volt már szó róla.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#35438) JulianSinulf válasza br0by (#35436) üzenetére


JulianSinulf
senior tag

Szia!

Nekem egy CR-6 Max-om van.
Ha firmware frissítést tervezel @Saccco hozzászólása után, akkor javaslom a Community Firmware-t. Egyszerű feltenni és jobb, mint a gyári.
Mikor a gyári visszaállításán dolgoztam, akkor futottam bele több olyan hozzászólásba is, ahol az újabb verziós gyári firmware hibáit ecsetelik, mint például, hogy nem lehet átállítani a nyelvet angolra. A legtöbb fórum az SE-ről szól, nem a Max-ról.
Nekem is az 1.0.1-est sikerült visszaraknom, ami jól működött.
A legfrissebbel nem csak a nyelv nem ment, a kijelző sem.
Bár ennél a korainál sem volt egyszerű nyelvet váltani, van egy trükkje.

(#35439) Lookup válasza br0by (#35436) üzenetére


Lookup
tag

Szia!

Szerintem túlextrudál.

https://all3dp.com/2/over-extrusion-3d-printing-tips-and-tricks-to-solve-it/
https://all3dp.com/2/3d-print-zits-tips-tricks-to-avoid-blobs/

[ Szerkesztve ]

(#35440) br0by válasza Saccco (#35437) üzenetére


br0by
csendes tag

Azthiszem megvan a hiba oka, bár nemtudom miért,

Octopi-vel nyomtattam, az elején jól ment de mostanában egyre rosszabb,
A bal oldali octopi a jobb oldali sd kártya, most nyomtattam egymás után őket

(#35441) fboldog


fboldog
senior tag

Phaetus Dragon kérdés:
a dobozban mi van benne, ha veszel egy ilyen hotendet és mi nincs (heater, thermisztor, etc)? (marhára nem egyértelmű a leírások, fotók alapján.)

üdv.: Boldog Ferenc

(#35442) Saccco válasza fboldog (#35441) üzenetére


Saccco
nagyúr

Se termisztor, se patron.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#35443) Saccco válasza br0by (#35440) üzenetére


Saccco
nagyúr

Mondtam, hogy gondolkodik. Octoprint egy kaksi ilyen oldalról. Sd vagy virtual sd kell, különben behal a lagtengerbe.

Személy szerint már régen ejtettem. Nehézkes, körülményes, lassú. Aki marad, csak a plugin-ek miatt teszi.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#35444) br0by válasza Saccco (#35443) üzenetére


br0by
csendes tag

Lehet hülye kérdés mi az a "virtual SD"?

(#35445) Saccco válasza br0by (#35444) üzenetére


Saccco
nagyúr

Úgy csinál mintha sd lenne benne, Octoprint-en is van ilyen.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#35446) fboldog válasza Saccco (#35442) üzenetére


fboldog
senior tag

:R

üdv.: Boldog Ferenc

(#35447) azbest válasza Saccco (#35443) üzenetére


azbest
félisten

én csak pár hónapja próbáltam rá, pi zero 2w -vel, hogy wifin át elérjem a konzolt, de nekem is túl macerásnak tűnt ahhoz. Nekem csak távoli konzol kell belőle. Akkor már lehet valami usb-s dongle formátumú filléres esp kütyü lehet jobb számomra, pl [link]
(vagy akár közvetlen serialra, de az gépbontósabb, kevésbé univerzális)

[ Szerkesztve ]

(#35448) Saccco válasza azbest (#35447) üzenetére


Saccco
nagyúr

Ismételni tudom magam, Klipper powa! :D

szerk.: Távoli kliens natívan talán még nincs hozzá. :F :DDD

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#35449) Reggie0 válasza Saccco (#35443) üzenetére


Reggie0
félisten

Csak ki kell irtani belole az internet elerest, newsfeedet meg egyeb baromsagokat. Ja es normalis gepet kell ala rakni, nem rpi 1-et.

(#35450) Dumas


Dumas
csendes tag

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy ahogy elkezdek nyomtatni már az első réteg széle is amikor a keretet csinálja felpúposodik (Illetve az első szál rendesen van a felületen, de utána már a következő elemelkedik), majd amikor elkezdi kitölteni az is ilyen hepe-hupás/puklis lesz. Találkozott már valaki ilyennel? Elsőre a hőfokra gyanakodtam, de eddig is ezt használtam, illetve hiába állítottam hőfokot a hiba megmaradt.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.