Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-20 17:39:44

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a Gyakran feltett kérdések szekciót!
A topic célja, hogy segítsen eligazodni a NAS-megoldások folyamatosan bővülő, színesedő piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19162) Hyena válasza unicumnext (#19151) üzenetére


Hyena
senior tag

Mult karacsonyra vettem egy qnapot es egy asustort is synology helyett meglevo xpenology epitett szerver melle.
A qnap 453 pro az asustor pedig 5104t volt.
Valoban van nemi hasonlosag ahogy giorgio mondja meg a firmware updatek is majdnem egy idoben jottek, a hardver is majdnem ugyanaz volt, hdmi kimenet ...
A qnapnak a felhasznaloi felulete sokretubb volt es hamarabb valtottak html 5re, tamogatja a widgeteket, es volt (van) egy szuper dashboard widgete system info temaban. Sokretubb nemcsak a hdmi kimeneten elerheto virtualizacios szoftver...

A fekete leves viszont az volt, hogy gondok voltak a dlna megosztassal, a gyari email szerver beallitasa tulontul komplikalt volt, es egyebkent is elofordultak idegesito bugok, illetve kevesebb app volt ra mint asustorra. Vegul ezt a nast nehany honap hasznalat utan tovabb nem tartottam meg.

Az asustornak a felulete nem volt olyan osszetett sot inkabb elegge egyszeru volt akkoriban ,meg mindenfele plugineket hasznalt melyektol idokozben az updatek reven megszabadultak mostmar ez is html 5 bazisu, de tovabbra sincsenek widgetek, nem lehet ikon konyvtarakat csinalni amit pl synologyn is lehet.
Viszont nem volt semmilyen bug nem voltak feleslegesen telepitett programok azt tettel fel ami kellett es sokkal tobb app van ra pl szerintem a legtobb torrent kliensel buszkelkedhet van ra qbittorrent is, es ezzel magasan a leggyorsabb letoltes lehetseges az altalam ismert osszes nas osszes torrent kliense kozul. (letoltesi sebessegben kepes kihasznalni a diginet 1000et is)

Mindkettohoz vannak mobil alkalmazasok ebbol is jobban tetszettek az asustoros appok, de igazabol a qnaposok is jok.

Asustorra ev vegere igerik a nagyon megujult ADM 3at (most 2.6.4nel tart az oprendszer) amiben mar widgetek is lesznek es ikon konyvtarak is...

En azt javasolnam, hogy nezd meg mindket nas oprendszerenek demojat a termekek weboldalan, nezd meg, hogy az altalad hasznalni kivant programok kozul melyikre van tobb, melyiknek a felulete, mobilalkalmazasai tetszenek jobban, mert igazabol a fo kulonbseg a szoftver illetve a garancialis feltetelek kozott van. (asustorra tobb garancia van)

Nekem az asustor jobban tetszett, de nem kell ram hallgatni lehet neked a qnap fog jobban bejonni :) .
A qnap 253A-t nem ismerem, de hasonlo lehet mint a 453 pro, a 6202 ujabb mint az en nasom es gondolkodtam is egy 6204t cseren de csak addig mig nehany osszehasonlito teszt meg nem allapitotta , hogy az 5104thez kepest nem igazan elorelepes. (fogyasztasban es 4k videolejatszasban az)
Ha most vennek lehet, hogy ezt valasztanam....

[ Szerkesztve ]

harley-davidson-nyiregyhaza.hu

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.