Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71796) PROTRON válasza Kolondrum (#71790) üzenetére


PROTRON
addikt

"Az átvihető a többi hónapra" dologgal óvatosan...
Csak akkor működik, ha eleve nem havonta jelented, továbbá ha az éves óraleolvasás is csak az év közepe végefele van.

Ha havonta lejelented, akkor az aktuális havi számládban ki fogják számlázni a piaci árat, az augusztusi korrekciónál állítólag korrigálnak majd az éves eredmény alapján, de nem lehet tudni hogy mennyit kell a jogos dolgokért könyörögni manapság, mert MVM-nél nagyon nincsenek toppon számlázásilag... :D

Nekem pl minden hónap 22-28 között van a diktálási időszak, április 15.-én az EON megbecsült egy olyan óraállást a "H" tarifa téli óra értékre ami 500-al alacsonyabb volt, de mivel csak 22-én tudok diktálni, ezért befotóztam akkor a valódi értéket, láthatóan hogy a téli értékről van szó.

Az idióta MVM belső oktatása nem érti, hogy a téli óraállást lezárja a mérőóra ápr. 15-.ével, ezért tök mind1 hogy utána melyik nap adom meg, azt téli tarifával kell számlázni.

Ehhez képest az MVM arra a 7 napra írta fel nekem az 515 értéket, amivel durván 20k forinttal többet számláztak

Az MVM egyből elhajtott hogy szerezzek igazolást az EON-tól, képtelenek voltak felfogni hogy a mérőórának ez a természetes működése és hogy nem tudom 15-én megadni az értéket mert a rendszar nem engedi.

Az EON-nál meg nem értették hogyan lehetnek ennyire kretének az MVM-nél, de kiadtak nekem egy lepecsételt "igazolást" arról hogy az adott mérőóra igen is úgy működik ahogy és a számlázás rosszul értelmezi a "H" tarifa esetén a dátumozást.
Beküldöm az MVM-nek, válaszolnak hogy "nekünk az EON nem parancsolhat számlázási témákban, hogy merészelek ilyet...írassam át EON-nal az adatbázisban az óraállást utólag..."

Csak hogy ilyen utólag óraátírást alapjáraton egyáltalán nem akarnak EON-nál elvégezni, hiszen a "H" tarifás óra egyértelműen úgy működik hogy ápr 15 és okt 15.-én vált...és az MVM barom...de végül 2,5 hónap és 5. levélváltásra de csak megcsinálta az EON központ.
Tehát kitörölték a korábbi becslést és beírták ápr 15-re manuálisan a tényleges értéket.
Csak ezután volt hajlandó az MVM korrekcióra.
Szóval MVM-nél sok a kretén az oktatói részen...

Még pluszban megreklamáltam hogy az EON-tól nem kaptam választ 30 nap alatt, ezért az EON még visszaküldött 5k hufot.

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.