Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48685) DithenS válasza F.N. (#48681) üzenetére


DithenS
senior tag

Hát ha ment 1 konvektora, és -10 fokban még bekapcsolt segédfűtésnek akkor ki, de akkor meg a gázfogyasztás is van. Így azért a mérleg egyből nem annyi amennyi. Persze egy konvektor nagyon pazarló, és drága. Legrosszabb fűtési mód. Egy klíma mindenképp kevesebb fogyasztást tud. De a 2 technológia közt van vagy 50 év :D

Kondenzációs kazánnál már sajnos nem mindig egyértelmű, főleg ha padlófűtés van alacsony előremenő vízzel. Igaz én eléggé a megújuló fűtésre szavazok. Csak az áram is olyan, hogy idén emelik a vállalati áram díjszabást, előbb utóbb a lakossági is fog emelkedni. Az EU legalacsonyabb villanyszámláját fizetjük be úgy, hogy mindvégig importáljuk az áramot! Normál piaci áron az áram minimum a duplája lenne. Nem 38 Ft hanem inkább 80Ft! A gázára állami szinten nincs ennyire lekorlátozva. Ott nem sokkal fizetünk kevesebbet a világpiaci árnál.
A sogornőmnél meg olyan probléma van ahol lakik Tolna megyében, hogy egyszerűen az áramigényt télen a rendszer nem
bírja a kisváros melletti faluban! Annyira mindenki árammal fűt arra felé (klíma, hőszivattyú), hogy gyakran elmegy az áram, néha fél órákra! Önkormányzat tud róla meg az Eon is, csak nem foglalkoznak vele (igaz el is adják azt hiszem).

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.