Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok!
Van közöttetek klíma szerelő? Lenne 1-2 kérdésem privátba. -
tarat
tag
Sziasztok!
Klíma szerelésben és választásban szeretnék segítséget kérni. 52m2 lakás. 2 szoba + nappali. Végig ablakok mind a három helyiségen. A nappali középen helyezkedik el: 1 szoba - nappali - 2. szoba. A klíma kiállás a nappali és a 2. szoba falán. Egy klímának kéne hűtenie a komplett lakást. A három helyiség ajtókkal elválasztva.
A klíma be van csövezve. Van kiállás a teraszon a kinti egységnek és a cső illetve az áram megvan a falon. Szóval szerintem csak fel kell tenni a helyükre az egységeket...Olvastam, hogy Daikin illetve Gree Pulse klímában érdemes gondolkodni...
Találtam ezt a klímát : Gree GWH12AGB Pulse Inverteres Split klíma.
Ez elvileg 45 m2 ig képes hűteni/fűteni. Elég lesz ez nekem vagy nagyobbat kéne választanom?
Tudtok ajánlani olyat aki megbízható és nem extra felárral dolgozik?Köszi a segítséget...
-
vihartigris
őstag
válasz
Angel2014 #49491 üzenetére
Vegyél egy páratartalom mérő készüléket.
Nagy valószínűséggel magas a lakásban a páratartalom, ezért izzadsz bent a lakásban.
Amennyiben fokozott légzárású ablakaid vannak úgy érdemes légbevezetőt betetetni akár utólagosan is.
Azután meg kell nézni a lakásból kivezető légrendszert. -
Taknyoshal
tag
Koszonom a segitseget mindenkinek és a sok infót amit ebben a topikban találtam.
Végül 2db Daikin FTXF25C lett a nyertes, Windynek köszönhetően.
Beüzemelve még nem most lesz, majd csak pár hónap múlva, akkor újra jelentkezem beszámolóval. -
Angel2014
addikt
Furcsa dolgot vettem észre az izzadással kapcsolatban, és lehet ezért vagyok mindig beteg.
Lemegyek az utcára, sétálni, vásárolni, erőltetett menetben sétálni, nehéz csomagot cipelek stb...nem izzadok, viszont ha haza megyek a 15 cm -es dájvittal leszigetelt panelbe úgy elkezd izzadni az egész test, hogy nem tudom elállítani.
Ez lehet a pára? Vagy nem tud szellőzni a ház? Mert korábban nem volt ilyen. És lehet tél vagy nyár mindig ez van mostanában.
-
windy
tag
válasz
karasz_att #49488 üzenetére
A CH Arctic kimondottan fűtésre van, észak-európai régióra készült. Brutálisat tud fűteni, szerintem nem rossz választás.
-
Marc22
csendes tag
Mit gondoltok van egy másik 10m2-es helyiség ami két rétegű 10-es polikarbionàt lemez hàz de az északi oldala garàzs fal. Tàjolàs déli.
Ebbe 16 fok-ot kellene tartani Syen Muse 2,7kwh elég lehet?
Lehet inkàbb ide teszek klímàt és a màsikba marad az olajradiàtor ottani növények jobban birjàk a hideget. -
karasz_att
csendes újonc
Sziasztok!
Segítsetek léci. Most rendeltem meg három G-Techet (beleszerettem látatlanban). Viszont valahol azt olvastam itt, hogy nagyon nem jók az értékei fűtésre és a gyártó ajánlja a klímamosást ennél a gépnél. Nagyjából ez az árkategória ami nekem OK, bevállalom a kínai minőséget (persze ha lenne joáras japán, nem futnék el). Fűtésre is tervezem a gépeket használni. Mondjam vissza SOS?
Amin még az elején gondolkoztam: a Cooper&Hunter Artcicját is nézegettem, de annyira nincs vélemény róla, hogy nem tudom hova tenni az egész márkát. Bevállalható? Működik valakinél jól?
Köszi -
Arenastag
csendes tag
Sziasztok!
Tetőtéri lakásunkba szeretnék 2 db kb. 10m2-es hálószobába két klímát szereltetni. Úgy gondolom, elég lenne egy 2.5 kW-os teljesítményű is, viszont némely típusból a 3.5-ös egy árban van vele, extrém esetben olcsóbb is. Érdemes mégis a kisebb teljesítményű mellett dönteni?
Ha sikerül találni Mitsubishi vagy Daikin gyártmányt ami belefér a keretbe azt választanánk. Ami még szóbajöhet a Gree. Ebből van olyan típus amit ajánlanátok, bevált? Legfontosabb szempont a halk működés, és jó ha van hozzá wifi. Fűtésre egyáltalán nem használnánk.Üdv.
-
Vladislav
tag
válasz
waveson #49468 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást javaslatot. A whirpool gyártóval csak és kizárólag rossz tapasztalatom van ezért fel sem merült, hogy azt vegyek.
Elengedem az AIWA klímát, mivel csak 1 cég forgalmazza Magyarországon, és ez valóban megnehezíti az esetleges jótállás érvényesítését. Gyanús az is, hogy a SCOP érték hiányzik a leírásból.
Azt viszont még nem döntöttem el, hogy milyet vegyek.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
prandris #49483 üzenetére
Mindenképpen meg kell a rozsdásodás helyét keresni, de javaslom a szerelő megkeresését is, mert ennek még nem szabadna ennyire rozsdásodni, ezt akár garanciában is el kellene intéznie a cégnek, még most nem befolyásolja nagy mértékben a készülék megbízhatóságát, de így nem lesz egy túl hosszú életű azon a részen, át fog rohadni előbb vagy utóbb.
https://hu.wikipedia.org/wiki/T%C5%B1zihorganyz%C3%A1s -
prandris
tag
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Angel2014 #49481 üzenetére
Ha dohány vagy egyéb füst lenne az nem így csapódik le a felületen és nem csak ott, ez valami más lesz, én egy rozsdásodó csavarra gondolok amin a pára lecsapódik és a rozsda lé ráfolyik a felületre, meg kellene nézni hogy ez a rozsdalé honnan jön, mert ott nagyon nem kellene ilyennek lenni.
-
prandris
tag
Sziasztok. Pár napja tisztítottam a daikin sensira ftxf25a beltérijének a filterjét. Normális 1,5 év alatt az ilyen rozsda? [kép]
-
Angel2014
addikt
válasz
herdsman12 #49478 üzenetére
Gondolom igen. Sőt biztos.
Az ország egyik legnagyobb klímás cége.
Megvan ki az beszerző, ki a pénztáros, ki a raktáros, ki a szállító, és ki a szerelő, sok telepítő partnerük is van.
Ismerik egymást cégen belül de B csabán vannak. Te a beszerzővel beszéltél! Én is kértem telepítőt kaptam tel számot de olyan időt mondtak, hogy még most sem lenne felszerelve, ezért is kapkodtam augusztusban és ezért jártam így.
-
herdsman12
őstag
válasz
Angel2014 #49477 üzenetére
Több mint két hónapja jeleztem neked, hogy a Home Comfort Expert (HEC) partner telepítésű Daikin klímára 3+2 év gari van.
Az általad favorizált cool az pont nem HEC partner, ezért csak 3 év gari jár.
Arról nem is beszélve, hogy a reklámozott telefonszámról sincs jó véleményem, igéret ellenére 3 hónapja nem hívott vissza. Tudta, hogy telepíteni is kell, lehet, hogy a "csak" értékesítésre van ráállva a jóember. -
Angel2014
addikt
Elnézést elírtam a nevét..Tímár Péter és Balogh Tomi az üzletkötőjük.
Én nem ezt írtam, hogy ők adják hanem a klímás nekem..ők 200-ba kapják. És ha ismerős akkor tudja nyomott árban adni neked nekem stb..-
A másik az RTXF -A -át nézd meg kérlek milyen táv van hozzá és mennyi a vetilátor fokozata.
Szóval akkor ugyan azt állítjuk mind a katten.
Az FTXC - igaz sensira a neve de teljes más és silány minőség. Sőt nem is tudom ki szereli össze.
-
windy
tag
válasz
Angel2014 #49475 üzenetére
Kicsit kevered a szezont a fa.zonnal...Az FTXF.../RXF.. modell az ugyanaz, mindegy, hogy A vagy B vagy C áll a számok után. Az A-B-C...betűk a verziót jelentik, annál újabb verziójű a széria, minél távolabbi a betűjel az A-tól. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a gyártó frissíti a modellt, javítgatja a szerelői, kereskedői, felhasználói visszajelzések alapján (is)
Amit linkeltél FTXC../RXC.. tipus, az egy másik modell, máshol is gyártják, máshogy is néz ki, bár annak is Sensira a fantázianeve.A Coolklímás ember, akinek kiírtad a telefonszámát (Tímár Péter, nem Tímár Mihály)...nagyon csodálkoznék, ha bárkinek is adná fél áfával a Daikint, mert szerintem a következő nap már nem lenne állása, úgyhogy szerintem ezzel ne is érdemes keresni....
-
Angel2014
addikt
válasz
Taknyoshal #49472 üzenetére
Feljebb linkeltem a cool klíma üzletkötőjének a számát hívd fel..
Ő fog tudni neked adni FTXF- C verzióst..Itt az F szériát is nézni kell mert ezek a jók és nem silány anyagú sensirák.
Távirányító , venti fokozat, másabb a hűtés és a fűtés , mint az A verzióban.
Pl ebből hiányzik az F [link]
Látod ez lenne...[link]
-
Taknyoshal
tag
Először is köszönöm a hozzászólásod!
"Azért azt is vedd figyelembe, hogy az FTXF25A/RXF25A és a B tipus is már kifutott szériák, azért lehet olyan olcsó, mert beragadt készlete lehet a cégnek. Jelenleg már a C széria fut, és több apróbb javítást is eszközölt a gyártó az előző szériákhoz képest."Erre az A, B, C jelölésre még nem találtam érdemi információt, hiába kerestem, de akkor figyelembe fogom venni.
"Az általad kinézett cég idén április óta "prosperál". Tényleg érdemes kockáztatni, és egy esetlegesen egynyári cégtől vásárolni többszázezres terméket? Hogy lesz erre garancia? Ki fogja telepíteni, karbantartani? Nem érdemes egy megbízhatóbb, némi múlttal rendelkező céggel felvenni a kapcsolatot?"
Nem szeretnék kockáztatni. Mostanra találtam ki, hogy milyen klímát szeretnék(Gree Pulse vagy ez a Daikin FTFX, ha tényleg ilyen jó árban lenne), azt meg, hogy ki szerelje fel még fogalmam sincs, addig még nem jutottam el. Nem tudom, hogy a garanciát ki biztosítja, a gyártó vagy a beüzemelő cég? Mindenképpen megbízható céggel, szakemberrel szeretném beüzemeltetni.
Köszönöm, hogy így utánanéztél a cég dolgainak.
Olvastam, hogy Te is telepítesz klímákat és bátran ajánlanak, így, ha van kapacitásod, Veled is szívesen beszélnék. -
windy
tag
válasz
Taknyoshal #49472 üzenetére
Azért azt is vedd figyelembe, hogy az FTXF25A/RXF25A és a B tipus is már kifutott szériák, azért lehet olyan olcsó, mert beragadt készlete lehet a cégnek. Jelenleg már a C széria fut, és több apróbb javítást is eszközölt a gyártó az előző szériákhoz képest.
Az általad kinézett cég idén április óta "prosperál". Tényleg érdemes kockáztatni, és egy esetlegesen egynyári cégtől vásárolni többszázezres terméket? Hogy lesz erre garancia? Ki fogja telepíteni, karbantartani? Nem érdemes egy megbízhatóbb, némi múlttal rendelkező céggel felvenni a kapcsolatot?
Egyébként most megnéztem, amikor ezt a céget bejegyezték, az FTXF25A már kifutott széria volt.....ebből is lehet következtetéseket levonni....
-
feco70
senior tag
válasz
Taknyoshal #49470 üzenetére
Nézd csak meg a hello klímánál, ftxf25a 220 ezer, de sokan tudnák mennyiért meg lehet ezeket venni.
-
Taknyoshal
tag
válasz
Nagya21 #49469 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Azóta a Daikin FTXF25 A/B is szóba jött nálam, de csak azért, mert találtam 225-230 ezer forint között belőle, ami kissé elbizonytalanított, hogy ők miért kínálják ilyen olcsón, míg a legtöbb helyen 267 ezer forint körül írják?
Mennyire lehet megbízható ez [link] vagy ez [link] az ajánlat?
Egyelőre csak megvásárolni szeretném a gépet, még felújítás alatt van a lakás, de kellene a gép az előkészítéshez.
Számít, hogy hol veszem meg? -
Nagya21
addikt
válasz
Taknyoshal #49463 üzenetére
Hali!
Nekem eddig bejött a pulse, ment a nyáron becsülettel.....
Üdv Nagya -
waveson
tag
válasz
Vladislav #49464 üzenetére
Figyu, én is Whirpoolt néztem ki elsőre. Jó adatok, jó ár, jöhet. Mondtam is klímás haveromnak, aki kiröhögött. Azt mondta konkrétan, ha szivatni akarod magad, vedd meg.
Az a baj ezekkel az "olcsó" gépekkel, hogy valójában nem olcsóak. Te is belinkeltél most egy 160-170 ezres klímát, ami azért nem kevés, de ér kb 50 ezer forintot. Ha 50 ezerbe kerülne, azt mondanám rohanj vedd meg, de több mint 150....
Itt van az a pont, ahol azt mondom neked, ne gondolkodj többet, vegyél 200ért egy gree alap modellt és kalap kabát. Vagy ha kevesebbet költenél rá akkor egy gree deriváltat. Belinkelek neked egy fishert-t és egy hasonló tudásút ami olcsóbb.
https://www.arukereso.hu/klima-c3172/syen/soh12bo-e32da4a-bora-plus-p406123369/# < ez 180e HUF, kb 20-al drágább mint a tied, de még mindig biztosan sokkal jobb.
https://www.arukereso.hu/klima-c3172/fisher/fsai-su-124be3-fsoai-su-124be3-summer-p460255590/ < több ilyet láttam működés közben, teljesen rendben van. Hűteni és fűteni is kulturáltan tud, és eléggé halk ha már elérte a kívánt hőmérsékletet.
Ezek alá szerintem ne add, legalábbis én nem tenném.
Én munkámból adódóan sok klímát látok, bár mind nagy teljesítményű általában (5, 10, 20,40,50 kW-osak), elvétve pár 3,5 és 2,5-es Panasonic. Mind Toshiba, Panasonic, és Daikin. Ami mégsem az, az tönkre szokott menni, és "milyen érdekes", kiegészítő klímának ott van mindenhol egy Daikin. Ha tönkremenne a másik. A Daikin még egyszer sem állt le, pedig igazából a többi csak akkor megy tönkre, ha nyár van és meleg van, ilyenkor hidegben egész jól üzemelnek. Nem bírja a sok noname szirsz*r a meleget, napsütést.
Egy szó mint száz. Ha jót akarsz magadnak, minimum egy minőségibb kínai klímát választasz, és nem a gagyi kínait!Ha nagyon jót akarsz magadnak, akkor legalább egy alap japánt. Csúnyán felmentek most az árak, de van egy ilyen amit ha még kis pénzt rádobsz, tuti elégedettl eszel:
https://www.klimadepo.hu/panasonic-fz-standard-kit-fz35-uke-oldalfali-inverteres-klima-2396?utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link
Látok pár ilyet működni, a kültérije alig pörög, 0 hangja van, a beltéri is nagyon kulturált ezért az árért. Ez 200e ft alatt volt nemrég
Az olcsó klímában sem a kompresszor szokott megállni, hanem inkább vezérlőpanelek, vagy az olyanban amit te linkeltél, a rézvezetékekkel is gond lehet, és elszökik a gáz. Aztán repülnek a 10 ezresek mire megtalálják hol szökik a gáz, majd a 30 ezer az újratöltés, ki tudja meddig lesz jó, és már annyit fizettél érte mint egy normálisabbért, sajnos. Ha az olcsók jók lennének, mi is azokat vennénk!De nem jók.
-
rígel
őstag
válasz
Vladislav #49464 üzenetére
Az általad linkelt cuccot biztosan nem merném megvenni.
Egy dolog a garancia, és a más az érvényesíthetőség, illetve a feltételei.
Igyekeznek kitűnni kamu adatokkal, ami olyan messze van a valóságtól mint Makó Jeruzsálemtől. Vagy egy másik , párhuzamos valóságban létezik
És szépnek sem nevezném, nem design kategóriában egyik klíma se szép, de ezek az ocsmány műanyagból készült zongoralakk fényű förmedvények pláne. Bár ízlések és pofonok ugye...
Kínában is tudnak jó cuccot gyártani, nem erről van szó, és Daikinek is készülnek Törökországban és Csehországban is. Nem ez a lényeg, hanem a minőségbiztosítás. Az általad linkelt cuccról semmit nem tudunk
Inkább Gree, ha Daikinre, Panára, Mitsubishire nem futja, vagy nem akarsz rá többet költeni. Hidd el hosszabb távon mindig a drágább az olcsóbb! -
Vladislav
tag
válasz
waveson #49456 üzenetére
Köszönöm az infókat! Nehéz kérdés. Mivel nincs klímánk, nincs semmilyen tapasztalatom. Tulajdonképpen csak az ár, a dizájn, és a papíron mutatott teljesítmény és adatok, továbbá a garancia időtartama alapján tudok dönteni. Amit még figyelembe tudok venni, az a vásárlói értékelések és itt a fórumon előadottak.
Lehet megszívom, de az általam leírt választási szempontok alapján ár-érték arányban ezt a terméket találom a legjobbnak: [link]
Lehet megszívom vele, mivel ha elromlik, hiába a 10 éves garancia a kiépítetlen szervizhálózat miatt egy tortúra lesz a jogaimat érvényesíteni. És lehet, hogy csak papíron hozza a jó adatokat. Egyébként felhívtam a boltot és nem kínai termék, illetve, ha pontosítani akarok ez is kínai, csak nem a kommunista kínai, hanem taiwan-i.
De lehet, hogy mégis egy papíron rosszabb teljesítményű, rövidebb garancia idejű, kisebb tudású, és szépnek nem nevezhető, kb 100.000-150.000 Ft-al drágább Daikin-t, mivel az vitathatatlanul Japán.
-
Taknyoshal
tag
Sziasztok,
Igyekeztem valamilyen szintewn utánaolvasni a klíma témának. 2 klímára lenne szükségem, most csak egyet fogok venni, maximum 260 ezer forint körül költenék rá, de jobban örülnék, ha 210-230 ezer körül mardnék.
Olvastam, hogy pl. egy Daikinnal jobban járnék, egyelőre jobban hajlok egy Gree Pulse-ra az alacsonyabb ár és az elvileg magasabb funkcionalitás miatt.
Először a Gree Comfortot néztem, de a hozzászólásaitok alapján a Pulse mellett tettem le a voksom a halkabb működés miatt.
Mit gondoltok, jó vétel lesz ez?
A másik klímát jövőre venném meg, addig tapasztaltabb leszek talán ezen a téren.
Köszönöm a segítségeteket. -
waveson
tag
válasz
Vladislav #49454 üzenetére
Bár nem tőlem kérdezted, de a Midea és a Gree rengeteg klímát gyárt, saját márkanevében is és sok más klímát gyárt / gyárt hozzájuk alkatrészt. Tudtommal átlagos minőségűek, azon belül is nagy szórással, hogy meddig fogja bírni, az eléggé a szerencse kérdése, van akinél sokáig hibátlanul üzemel, van ahol köhög / zörög / panelhibás lesz. Az olvasottak alapján.
Ha tudsz, vegyél Daikint. Én személy szerint azért javaslom a daikin-t, mert bár elégedett vagyok sok Toshibával és Panasonic-kal, Toshiba baromi drága, Panasonic minősége állítólag hol lent hol fent, ára meg ugyanannyi mint egy Daikin, aminek jó a beszállítja és csúcsminőségű.
Én azért nem kultiválom a kétséges minőségű klímákat, mert rossz dolog nyáron a 40 fokban megsülögetni, ha fűtésre használod akkor hasonlóan cink hogy szétfagysz, inkább költök még kicsit rá, és amit nyerek:
- sokkal hosszabb élettartam
- megbízhatóbb
- halkabb
- erősebb
- kevesebbet fogyaszt (előbb-utóbb kevesebb lesz az olcsó és a drágább közötti árkülönbség)
- ha meghibásodik, lesz hozzá alkatrész.
Ilyenek.
Én is fogok venni egy kínai klímát a 4-ből egy olyan lesz, muszáj kipróbálnom hogy véleményt tudjak formálni, mert érdekel ennyire a téma azért. -
pjen
félisten
válasz
7Heads Drago #49450 üzenetére
Eddig még nem ment.
Új hozzászólás Aktív témák
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest