Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47027) PROTRON


PROTRON
addikt

Üdv a topiclakóknak.

Sajnos lekéstem a vonatról, így már biztosan csak drágán tudom megoldani amit szeretnék.
Van egy régi építésű, első emeleti társasházi lakásom, másfél szoba (22+8 nm, 3.8m belmagasság), fölöttem rögtön padlástér.
A lemez gázkonvektorok elöregedtek, egész télen alig bírtam aludni a pattogástól, van is némi fényjáték hátul (van honeywell érzékelő).
Nyáron elviselhetetlen a hőség, tehát valamilyen klimatizálás mindenképp kell. Tehát van egy alapösszeg a fenti 2 tétellel kapcsolatban, amihez viszonyítok.

Arra gondoltam hogy jó lenne olyan hűtő rendszer, amit télen fűtésre tudok használni, hogy ne kelljen konvektort cserélnem.
Tehát valami olyan megoldást keresek legalább a nagyobbik szobába, hogy tudjak hozzá "B+Geo" tarifát igényelni az ELMŰ-nél, tehát egész évben olcsóbb legyen a számla, elfogadva hogy cserébe random 1-2 órára lekapcsol.
Azzal számolok hogy csak a fűtési időszakot tekintve éves szinten 20k-t tudok spórolni, tehát a fenti 2 tétellel(konvektor csere+ sima klíma) összehasonlítva kb 5-600k környékére gondoltam szereléssel, de persze műszaki emberként rugalmas vagyok.
Tudtok tanácsot adni hogy merre induljak? Akár megbízható kontaktot akivel egyeztethetek?

Még további kérdésem hogy ha szerzek engedélyt a társasháztól, van-e egyéb akadálya annak hogy esetleg a tetőtérben dugjuk el a kültéri egységet(persze galamboktól elkerítve)? Ott ugye télen valamivel magasabb a hőmérséklet, továbbá hátha zajcsökkentés bónuszt is dobok a kockával.

Köszi,
Protron

[ Szerkesztve ]

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.