Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Hauptmann #47849 üzenetére
pontosan ezt ti teszitek, de nem veszed észre a dolgot még ezek a hozzászólások is.. Állandó bizonyítási kényszer, tények el nem fogadása és folyamatos vergődés mert lehetetlen hogy egy minőségi klíma jobb legyen.Pontosan ezt ti gerjesztitek a topikban., sajnos. Elég megnézni az utóbbi 100 hozzászólást .
Álljatok le ezzel a japán kínai témával, mert lassan moderáltatni fogom a dolgot! Vannak jobb és rosszabb klímák, olcsóbbak és drágábbak amik sokszor kiegyenlítik egymást amérleg serpenyőiben! Vannak szakemberek és rajongók.
A topik célja az általános segítségnyújtás nem farok méregetés! Ha klímát akartok ajánlani senki nem fog megakadályozni titeket és senkit! DE vannak szakemberek , véleménnyel , tapasztalattal és tények amiket igen is figyelembe kell venni a mérlegelés és döntés pedig a vásárlók feladata!
Zárjuk le ezt a témát minden téren ! -
Hauptmann
veterán
válasz
ggeleven #47846 üzenetére
Jól felszerelt francia autó - egy ideje nagyon ott vannak a franciák, pl. az 508-as Peugeot-nál nagyon nem lehet kifogásokat keresni, hogy miért ne azt válassza az ember a többi ellenében, csak még mindig él az idióta francia-olasz autó szar, a japán meg soha nem romlik el baromság, illetve ami japán az csak jó lehet szemlélet, úgy általánosan.
Azt én sem tudom megérteni, hogy a japán boykáknak miért kell leszólni azt a kollégát, aki dícséri a saját kínai klímáját, és elégedett vele. Lehet, hogy hangosabb, mint a japán, de mivel a tulaját nem zavarja ez a dolog, ettől függetlenül le kell ugatni,. hogy japán azért is jobb.
Tényleg lassan elérjük a japán autós/motoros topicok színvonalát. Érdmes benézni az itteni motoros topicba, mekkora japán faszszopkodások mennek ott, röhejes.
-
MC Pite
veterán
válasz
Dan-szan #47830 üzenetére
Ha wifis, appal kusba van. Én főleg ezért használom az appot.
PROTRON: Mert ilyenkor előveszik a wifi feláras kártyát a gyártók. Már ahol ez még feláras, de olcsóbb Micu, Daikinnál még az, nem is olcsón.
Amúgy a Midea ha folyamatosan nyomom, csak a végén csippan, ez szimpatikus. Panát nem tudom, nem használom a saját távirányítónkat
Na most megnéztem, a panáé is ilyen.Mondjuk a japán autók csipogása főleg ezredforduló után az brutál, én kikötném a p..ba az tuti. Mikor Outlander PHEV nek néztem utána, ott is elsők között csinálja meg sok tulaj. Elvileg az amcsi piacra csinálták ezeket, de nem érdekelte őket, hogy ez az európaiakat idegesíti.
-
ggeleven
őstag
Így van! Egyetlen szar miatt (ki tudja mit csináltak vele az évek alatt, lehet lámpaszerelés közben megütötték létrával vagy szar a telepítés, rögzítés avagy nem megfelelően karbantartott, stb, stb) ne írjunk le egy egész márka összes típusát. De fordítva is igaz sajnos, mert attól még, hogy másik 1000 embernél halk/hideg/észrevétlenül hűt, nálad ugyanaz lehet hangos/langyos és leviszi a fejedet a légáram. Ilyen ez a tömeggyártás és tömegeladás...
A másik gondolat, ami már régóta bujkál bennem az már off.
Attól még, hogy a szakértők jogosan a ajánlanak magas minőségű terméket magasabb áron (legyen az japán klíma, német prémium autó, hightech hangcucc vagy carbon vázas bicó) el kell fogadni azt is, hogy a vásárlók egy részének (nagy részének?) vagy nincs pénze rá vagy ha még van is, akkor sem akar átlépni egy bizonyos árszintet vagy ne adj Isten neki elég a "good enough" is. Feltételezhetően azt is tudja, hogy a drágább valószínűleg jobb (de messze nem mindig), de adjuk meg neki az esélyt, hogy legyen boldog/elégedett a saját maga által választott termékkel, még ha az (nagyon idézőjelben) "csak" egy kínai klíma, jól felszerelt francia autó, közepes hangcucc avagy casual trekking bicó.
Ítélkezni tök felesleges, mint ahogyan mindenáron nyomni a saját hitbéli meggyőződésünket is. Hajrá, csak így tovább a jó tanácsokkal és tapasztalatok megosztásával. -
waveson
tag
Nem flamet akartam indítani. Ezzel biztosan volt valami baj, baromira idegesítő volt. 1 másodpercenként lüktetve fújtatva tolta a levegőt. Teljesen készen volt
És a legjobb, hogy elképzelni nem tudom "mi lehet" az amitől egy klímának ilyen hangja van.
-
DithenS
senior tag
válasz
waveson #47837 üzenetére
Legújabb C modellt nem ajánlja senki, windy sem aki nagy szakértő a témában. Gondolom a silányabb minőség miatt, nameg nem Európában készül. Szóval mindegy mit vesz az ember, nagyon utánna kell járni a dolgoknak! Ha kínai, ha japán, mindig utánna kell olvasni minden modellnek. Sajnos mindenhol vannak gagyik.
-
Thusor
őstag
válasz
waveson #47837 üzenetére
Munkahelyen több klíma van. LG, Midea, MDV és Polar fordul meg nálunk. Van ami 24/7 megy megállás nélkül. Ebből van egy Midea aminek olyan hangja van mintha egy egér cincogna benne, borzasztó, de egyébként nagyon jól hűt. Szerencsére ember nem dolgozik ahol ez a klíma van, így nem kell hallgatni egyfolytában
-
waveson
tag
Hát ezt nem hiszitek el. Meg én sem. Gyermekemmel el kellett ugrani egy orvosi rendelőbe. Tele volt az egész splitklímákkal
így amíg vártunk meghallgattam párat. És teljesen leharcolt engem amit hallottam. Volt egy daikin sensira az újabb, ami leddel jelzi hogy mit csinál, nem ftxf hanem ftxc35c. Katasztrófális hangja volt. Lüktetve pulzávla szörnyű hangja volt ahogy lökdöste a levegőt, 5 méterről azonnal kiszúrtam ahogy beléptem a rendelőbe atyaisten mi ez az orkán. Vele szemben meg ott volt egy cooper hunter, teljesen némán tolta a hideget
ilyen szörnyű hangot mint ez a daikin még sosem hallottam, megjegyzem ez az első lakossági célú daikin amit hallottam így testközelből. Ugye azzal csak valami nagy baj volt? Lehetett vagy 1-2 éves
Samsung, CH, Panasonic, mind 0 hanggal. Egyedül a Daikin volt ami zajongott de istentelenül, az én 20 éves Regal (noname?) Onoffom százszor kulturáltabb. És ugye daikint terveztem venni, hát most nem tudom ezek után, hogy ez mi a fene volt
????!!!!!!
-
Thusor
őstag
válasz
Nem tudom, hogy japán klímánál működik e a trükk de Gree klímánál igen. Ha letakarod az infrát a távirányítón akkor benyomod az összes gombot amit szeretnél és az utolsó gomb nyomásakor elveszed a kezed az infráról és az utolsó utasítással mindent átküld. Így csak egyet sípol a végén.
-
mrmft
senior tag
válasz
Veszuzemmodban is a sipolasokkal kommunikal, felesleges kikotni, ha gond lenne csak magadat szivatod vele. Ez ilyen. Ha gyorsan nyomkodod kevesebbet sipol... mi mar siman attesszuk hutesrol ventire egy sipolassal, pedig ez 3db gomb nyomas.
@47831 mouzrr
Igen, kondenz csovezest nezd at, valahol valoszinu nem lejt tokeletesen. Plane ha hutes utan tetted ventire es ugy dol belole a szag. -
mouzrr
őstag
Ha csak FAN módban van kellemetlen szaga egy légkondinak, akkor nagy valószínűséggel a kondenzvíz kivezető csőben megáll a víz és annak jön vissza a szaga? Hűtés közben nincs szaga, gondolom ilyenkor a folyamatosan távozó víz nem engedi vissza a szagot.
-
Dan-szan
senior tag
-
Dan-szan
senior tag
Üdv.
Azt tudja e valaki a Mitsubishi klímánál hol,hogyan lehet kikapcsolni a visszajelző sípoló, pittyogó hangot?
-
waveson
tag
Épp írni akartam neked privit. De megelőztél!!!
Szimpi ez az Amber Royal nekem. Nem gáz hogy kikapcsolgat fűtésnél átmeneti időben? Akármilyen szempontból is? A belső venti is lekapcsol (gondolom a külső is, a kültérié)?
Hűtésnél a 200-300W leszabályozás az teljesen oké kell legyen, mivel ezt a gépet 40nm körül ajánlják, aki berakja 20nm-be az úgymond, az eléggé túllő a célon ezzel a monstrummal. -
waveson
tag
Sziasztok!
Azt mondják a GWH12YD Gree Amber Royal 3.5Kw fűtésnél 500W alá nem tud menni. Ez mennyire probléma?
Illetve hűtésnél mennyire tud leszabályozni, azt valaki mérte már esetleg?? -
MC Pite
veterán
válasz
kiskakaska #47819 üzenetére
Egy klímás sem ajánlotta nekem, nem annyira jó megbízhatóságot és alkatrész ellátottságot jelöltet meg, illetve hogy ha kifinomultabb, ill halk működést keresek, inkább másfelé. Nem nagyon szeretem a samsungokat, és nem is találtam fűtésre optimalizáltat, ezek után nem is kerestem tovább (lehet hogy van... LG-nek tuti van, ott az importőrre panaszkodtak).
Valószínűleg nem rosszak, de sose a jó árukról voltak a samsung cuccok híresek.Daikin weboldala felbosszant, sztem egy ***. Egy pár beltérijük úgy néz ki, mintha ezredfordulós design lenne, így nekem nem volt szimpi. Főleg amennyiért mérnek egy egy jobb gépet a többiekhez képest... Micunál szintén vannak avittasabbnak tűnő dolgok. Fujitsu és Panasonic voltak szimpatikusabbak nekem.
-
kiskakaska
csendes tag
Én elhiszem, hogy a Kínai klíma rossz és a Japán klíma jó, de mi a helyzet a SAMSUNG klímákkal?
Az összes Japán márkájú klíma jó, vagy van amelyik ott is olyan mint a Kínai? -
MC Pite
veterán
válasz
Hauptmann #47815 üzenetére
Külseje sztem nem rossz, belseje japán viszonylatban tök jó, abszolútban pont OK. Végre normális műszaki tartalom (zajszigetelés, működési kiktúra és sw-es apróságok, jó futóműhangolás, amiért egész európáig köttek végre, és egy csomó pénzt áldoztak rá).
Sőt, a faceliftnél is odatették magukat, külsőre, fedélzeti rendszerre(többek között magától frissülő térképek, mirrorlink természetesen), új hajtáslánc+futómű, ESP-vel kormányvektorálás, stb. Ezek 'felsőpolcos' dolgok, nem alibi fejlesztések.
Ha felfújják a képüket a japánok, odarakják magukat - ha nem, kettes Auris szerű/utolsó előtti Corolla(szedán)
szuntű fércmunkával is beérik.Autós vonalon a Gree inkább Suzuki szint. Mondjuk átlag ember többet lát bele mint amilyen, vannak jó alapok, és sok, helyenként durva ugénytelenség, ellenben ez nem látszik az árban, mert a tartalomhoz képest drága. Vagy pont próbálnak felfelé törni egy nem túl penge lágyhibrid rendszerr, de ugyanúgy egyes swift csomagtartó borítás van leugró ajtócskával, íróasztal kábelátvezető anyagból a dekli a Vitarában középen, vagy egy harmadik óra felárért, amiket külön kell állítani. Kormányon át kell lapozni a fedélzetit, kínai gagyi szint a fejegység és a világítása (meg a kamera), futómű hangolásra nem maradt pénz/nincs meg a knownhow ekkora méretre, stb.
Szal feljebb próbálnak lépni, de pár helyen kilóg a lóláb.Pulse pl jónak tűnik, de előző generációk inkább olcsó hatásúak helyenként, ha drága is (U-Crown).
-
DithenS
senior tag
válasz
MC Pite #47813 üzenetére
“Azért az új Rav4, CHR, Yaris és Corollának nézz utána, mert végre nem olyanok amilyennek leírod, hanem normálisak, versenyképesek. De korábbaikra igaz volt, főleg pl Aurisra.”
Persze sokat fejlődnek, csak arra akartam rávilágítani, hogy a japánok lassan kapcsolnak a piaci igényekre. Ha a vásárló digitális műszeregységet akar, meg hatalmas tabletet meg zongoralakkot meg mit tudom én, akkor szolgálják ki az igényeket. Ehhez képest eltelt szinte 1 generációnyi idő a piacon mire a japánok is rájöttek, hogy fejleszteniük kell ezt a részt. Mert persze megbízhatóak a japán autók, taxikba sem hiába látok annyit, de alapvetően ezzel nem lehet eladni Európában igazán. Viszont tény, hogy a legújabb toyoták bitangul tetszenek, jó a corolla nekem mindig ilyen idősebb papás kocsi, más modellekre gondoltam
Klímák esetében meg persze hogy jók a japánok, csak épp ami fűtésre is jó az tényleg minimum 350 ropi, ami nem kevés. -
Hauptmann
veterán
válasz
MC Pite #47813 üzenetére
C-HR? Na, a japán fanboykák hogy köpködték anno a Multiplát, hogy ilyen ronda-olyan ronda, meg a Honda HR-V tulajok sem tudták lenyelni, hogy sokkal jobban variálható, mint a 'szent' márka, csak a kinézetébe tudtak belekötni. Na, most a C-HR a korunk Multiplája kinézetben, nem hallom a hörgéseket az az idióta boyoktól, hogy mennyire ronda.
-
MC Pite
veterán
válasz
DithenS #47782 üzenetére
Azért az új Rav4, CHR, Yaris és Corollának nézz utána, mert végre nem olyanok amilyennek leírod, hanem normálisak, versenyképesek. De korábbaikra igaz volt, főleg pl Aurisra.
Midea MissionII 2.6kW tapasztalatok folyt:
Jött ki fw frissítés, de nem lett jobb az app/wifi (amúgy is falados) kommunikáció, kérek másik modult.
Ma a zajszintet figyeltem, ebben egész jó, már 40%-on is elég halk, 20-on ha megy a levegő terelés, az hangosabb.
Szabályzás/mérés közepes, saját hőmérője szerint mikor ránézek átlag 2⁰-al alatta van, másik hőmérő szerint kb eggyel.Jut eszembe, 3D/4 irányú légterelés: más modelleknél sem ér kb semmit sem
.
Ennél gyakkrlatilag semmit nem ér a vízszintes lamella. Mozog, de a levegő 85-90%-a mindig egyenesen jön, lamella állásától függetlenül. -
waveson
tag
Jode banyek a hang az egy dolog a 200 kozul. Mondjuk fontos
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
waveson #47806 üzenetére
Gyári katalógus adatok szerint Sensira csendesebb.
Amber GWH12YC beltéri zajszint:
43/39/37/35/34/32/25Sensira FTXF35C beltéri zajszint:
Hűtés 43/34/27/20 Fűtés 40/35/29/21 -
waveson
tag
Kisbalazs: bár nem tudtam maradéktalanul értelmezni a táblázatot...eszerint a sensirának minden értéke rosszabb mint az Amberé?(GWH12YC). Jó azt tudom hogy az amber elég jó.
Más: ide Budapest kellos kozepere...erdemes egyaltalan Amber Royalon gondolkozni vagy jobban jar az ember egy sima Amberrel? Futesre is gondoltam ha baj lenne a cirkóval, de nagy hidegekre (kivéve 2018) nem emlémszem. Vagy a 4ből a központi elosztóhelyiségben (nappali) inkább egy Amber Royal mert az kifűti simán -15ben is?
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #47803 üzenetére
-
vihartigris
őstag
válasz
kisbalazs83 #47803 üzenetére
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
ggeleven #47802 üzenetére
Nem találtam a Gree GWH12AG_ Pulse-t a EUROVENT oldalon:
Min decibel értéket nem láttam a EUROVENT oldalon. Azt a gyártó leírásába lehet megtalálni. Olyat nem akartam beírni a táblázatba, amit nem ez az oldal tesz közzé.
A gyártó nevét beírtam az első oszlopba
Táblázat elérhető: link
-
ggeleven
őstag
válasz
kisbalazs83 #47798 üzenetére
Csodálatos! Bedobod kérlek a mostani sláger Gree Pulse-t is?
Illetve hasznos lenne az első oszlopba a gyártó neve szerintem+a min dB(A), mert inkább az jön szóba, mint viszonyítás és nem az átlag és max zajszint. Valamint mindezt Google Sheeten is elérhetővé lehetne tenni, hogy lehessen szűrni, esetleg megosztani, kommentelni, lementeni.@Mindenkinek
Szerintem vegyünk topic-os zajszint,- fogyasztás,- szél,- és hőmérőt és adjuk körbe. Na kinek nagyobb a f*sz*, akarom mondani kisebb a fogyasztása, szélzaja és hőfoka?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Fujifilm X
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Autós topik
- Nők, nőügyek (18+)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Politika
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest