Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42738) Ryu


Ryu
tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, mert őrületbe kergetnek a helyi cégek. Szeretnék klímát cserélni és az itteni információkra alapozva a következő igényeket állítottam össze:

Szigetelt panel lakás, a szobák egymástól messze helyezkednek el, ezért egy szoba hűtésével számolok, fűtés nincs tervben. Az adott szoba 18nm, ezért 2-2,5Kw-ban határoztam meg a teljesítményt és a Daikin Sensira split klímát néztem ki. Van jelenlegi klíma, ezt le kell bontani, illetve a kültéri egységet máshova kellene helyezni, hogy megfeleljen a jogszabályoknak.

És innen indul a kálváriám:

Baranyában több céget kerestem fel, most tartok a harmadiknál (NKH oldaláról vadásztam őket). A probléma ott kezdődik, hogy Daikint nem forgalmaznak. Ha mégis, akkor nem tudnak szállítani, nincs a beszállítónál, stb. Megbékéltem a Green Comforttal, de arra éppen országos hiányt jeleztek vissza. Egyelőre Fisher, C&H, Rcool, stb. tudnának telepíteni.

A következő sarkalatos pont a teljesítmény. Amit minimálisan ajánlanak, az 3.5Kw. Kérnek alaprajzot, képeket, leírást, de mindig oda lyukadunk ki, hogy kevés a 2.X.

Végül a felszerelés. Mivel jelenleg a klíma mögött van kivezetve a csövezés, azzal a lyukkal kezdeni kellene valamit. Ezt természetesen nem vállalják, én meg nem tudok mit kezdeni az egésszel, ha nincs leszerelve a régi egység. Patt helyzet.

Szóval minden hozzáértőtől kérdezném;

- Valóban arról van szó, hogy a telepítő cég, a nagyobb árréssel rendelkező típusokat ajánlja, független attól mire kérek ajánlatot?
- Valóban készlethiány van már most, év elején (Daikin, Green)?
- A számolt 2.XKw teljesítmény egy 18nm szobára nézve valóban kevés?
- Baranyában tud-e bárki olyan céget, aminek hozzáállása vevő centrikus és tud segíteni a fentiekben?

Előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.