Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52070) PuMbA válasza MrChris (#52061) üzenetére


PuMbA
titán

Manuálhoz például jobb az EVF, ahogy írod. Mint mondtam, mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai, ezt nem vitatom :) Az emberek többségének jobb az EVF, hiszen főként álló témákat fotóznak, de még mindig bőven ajánlható az OVF, ha bizonyos fajta fotózásról van szó és / vagy szubjektívan tetszik valakinek.

EVF lag van, ha olvasol tényleges sportfotósok tapasztalatát (és nézd meg a képeit is a saját honlapján vagy a szociális médián, hogy nem csak a levegőbe beszél, mert például a Nike-nak és az Adidas-nak is fotóz) és a csúcs Sony A9 kamerán is AF-C-ben például az alap ~25ms-ról 100ms-ra nő. Lemérték. Amivel az EVF határait tudod tesztelni, hogy kevés fényben sorozatfotót csinálsz. Ha ilyenkor is kiválóan működik, akkor az tényleg egy nagyon jó EVF. Nikon Z6, Z7-nél például EVF előnyben részesítés van, tehát nem tud olyan gyors sorozatfelvételt, de az EVF képminősége minden esetben marad. Olympus E-M1X EVF-je sorozatfotónál láthatóan alacsonyabb felbontást tol ki. Sportfotósok használnak még olyan technikát, amit most az Air Race-en én is használtam, hogy az egyik szemed az OVF-et nézi, a másik szemed meg a valóságot és itt sem remekel például az Oly EM-1X EVF-je:

"It's possible to shoot the Olympus with both eyes open, but I found it to be rather jarring. This is because the limited brightness and contrast of the EVF means what you see in your EVF eye never quite agrees with what you see with your real-world-viewing eye."

Aztán ott vannak azok a dolgok, hogy a 3.6M pixeles EVF-fel, ha kis madarakat fotózol és az EVF egy kis területére koncentrálsz, akkor még mindig baromi pixeles lesz a kis madár, míg OVF-ben gyönyörűen látsz mindent a végtelen felbontás miatt. Ezért jönnek az 5M pixeles EVF-ek hamarosan meg majd a 240Hz-esek, hogy ezeket a dolgokon mind-mind javítsanak, amiket felsoroltam.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.