Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52072) konyi79 válasza PuMbA (#52070) üzenetére


konyi79
addikt

Csak neked, lemértem.
Nem bírtam volna aludni, ha az EVF késleltetését nem tudom meg.
Kicsit problémás a dolog, mert olyan stopper ami 1ms alat frissíti a kijelzőt nincs itthon, egyszerű kijelzőre rakva 33ms után frissítő alkalmazással be kellett érnem.
Pont ezért 20 mérésből számoltam átlagot, ami már közelítőleg jó lehet. Kicsit még a fény terjedési sebessége torzíthatja a mérést, de ettől most eltekintünk.
A feladat egyszerű: EVF-be belefotóz úgy, a stopper eredeti képe is rajta legyen a képen. Ez két tükörrel megoldva, majd a képen lévő 2 idő különbségéből megvan a késleltetés. Átlagolva 20 mérésből.
AF-C-ben, ISO6400-on ez kijött 42ms-ra.
Ettől azért használható marad ugye? Egy sima A7m3-on? Lehetne az ISO-t tovább tekerni, de ott már az OVF-ben nem sokat látsz úgyse. Gyanítom az A9 még jobb.

Ez valóban észlelhető, de bőven reakcióidő alatti, szóval gépeket többnyire hírből sem ismerő topikban ne erre alapozzuk az ajánlást.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.