Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29851) Lassú Víz válasza 80hun (#29837) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Megfordult a fejemben, de úgy döntöttem, hogy nem elég nagy ;]

(#29845) 80hun Lehet, hogy csak pár mm, de látványos

(#29846) Silenzio: Nincs ilyen. Gondold újra az igényeidet. Amiket összeraktál az a Sony FF MILC-e 5 tengelyes stabival.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#29852) MittuDomain_


MittuDomain_
őstag

Sziasztok!

Belevágnék életem első cserélhető obis gépébe, de mivel főként nyaraláskor fotózom, a "nagy, nehéz, helypazarló" DSLR-ek helyett MILC-ben gondolkozom.

Tudom, a komoly MILC-esek lenézik, de anyagi okokból (az obik sem annyira drágák/kezdő hobbistának a mennyiség is tűrhető, bár egy rendes halszem ehhez is egy vagyon) egy Samsung NX30-ra ruháznék be az EM-10 (ami évek óta a szívem csücske, de egy egyetemista másra költi az ösztöndíját...) helyett.
Most találtam egy jó (?) ajánlatot: szerintetek ha 100e körül tudok venni kitobis gépet (alig)használtan, rendes bolti garival (1,5 év, edigital), érdemes belevágni?

A teszt topic-jában is érdeklődtem az imént, de annyira halott, hogy nem várok ott a válaszra.
Ha valaki nagyon le akar beszélni, állok elébe. :)

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#29853) Bazsee71 válasza MittuDomain_ (#29852) üzenetére


Bazsee71
őstag

Idézem magamat:

"A kijelzője tényleg baba, jó a fogása, könnyű, és a kezelhetőségére sem lehet panasz, de! Most vagy egy hibás darab volt a kezemben, vagy tényleg rettenet rossz minőségű EVF van benne. Hybrid AF ellenére sem mondanám gyorsnak. Az objektívet tekergetni sem jó élmény, mint ha két joghurtos poharat tologatnál egymásba. Az már csak mellékes, hogy a műanyag burkolat tényleg nagyon gagyi hatást kelt, hiszen maga a váz masszív ötvözetből készült.
Az is lehet, hogy én voltam akkor éppen rossz passzban, de nem nagyon éreztem késztetést, hogy kézbe vegyem."

"NX30-at nem ajánlanám. Van rajta kereső, de finoman szólva is hűderossz, a váz minőségérzete nulla, és az objektív sem valami komoly darab., valamint nekem a képei sem tetszettek, számomra elég élettelennek tűntek. Volt nálam próbára, mikor barátnőm kezébe adtam, annyit mondott - pedig nem egy kritikus fajta - hogy ez nagyon gagyi (ez az anyaghasználatnak szólt). Lehet a kollégát sem nyűgözné le. Arról nem beszélve, hogy nagyon veszti az értékét, használt piaca (objektívek, kiegészítők) pedig szinte nincs."

"Azok közül a gépek közül amik eddig a kezembe kerültek, magasan a D5500-nak volt a legkényelmesebb markolata, de közel jár hozzá az NX30 is (végre valami jót is tudok róla írni :DDD )."

Tudom itt a nyár, de szerintem inkább kuporgass még egy kicsit, és akár használtan vegyél egy E-M5-öt. De az sem kizárt, hogy lassan már felbukkan valahol egy E-M10-es is. Ég és föld az NX30 és az E-M10.

(#29854) csmat


csmat
senior tag

Használtan e-m5 obival, vagy új Sony a58? (vagy új nikon?)

[ Szerkesztve ]

(#29855) MittuDomain_ válasza Bazsee71 (#29853) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Hát, E-M5-öt nyomkodtam sokat másét, imádtam, de akkor már inkább vennék E-M10-et (olcsóbb kicsit, meg wifi, kényelmes vagyok, na), csak ugye ott a váz újan 170e+, itt meg obistól 100.

Nagyon szeretem az Oly-k színvilágát, meg nem kell szórakozni a RAW konverttel, "jó" a jpeg out-of-the-box, de pénz beszél. És a piacszerzés miatt az üvegek sincsenek vállalhatatlan áron NX bajonettel.

Nem vagyok az az adok-veszek fajta, nem érdekel, ha használtam értéktelen lesz, 5-10 évig ellennék vele, ha van hozzá elég palacsinta meg egy korrekt halszem. (pl Samyang 8/3.5 most 65 körül láttam)

De amiket leírsz, nem túl bizalomgerjesztőek. Nem lehet egyedi, garis hiba? Ellentétben áll azzal, amit tesztelőktől lehet olvasni, talán dpreview sem hordta így le, pixinfo detto. Nem hiszem, hogy minden tesztoldalnak preparált gépet küldtek.

A legnagyobb baj ezzel, hogy soha, sehol nincs kiállítva ilyen gép, hogy ténylegesen, testközelből fogjam meg, próbáljam ki.

Szerk: +EVF nélküli gépek lalapból kiesnek

[ Szerkesztve ]

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#29856) konyi79 válasza MittuDomain_ (#29855) üzenetére


konyi79
addikt

MM-ben volt régebben, tényleg nézd meg mielőtt veszel. Vagy legalább neten vedd, vissza tudd küldeni ha nem jön be. Papíron jók a speckói, de már kézbe véve sem az igazi, a keresője szinei meg egy gyalázat.
A szenzor meg zajban alig hoz egy m4/3-ot, szinekről, zajszűrésről meg ne is beszéljünk.
Pont akkor várj még, ha hosszútávra veszel. Gyűjts, vagy inkább egy használt E-M5. Ezerszer.

[ Szerkesztve ]

(#29857) k1csi válasza MittuDomain_ (#29855) üzenetére


k1csi
senior tag

A legnagyobb baj ezzel, hogy soha, sehol nincs kiállítva ilyen gép, hogy ténylegesen, testközelből fogjam meg, próbáljam ki.

Tök ingyen 1 hétig kedvedre fogdoshatod (kaució kell).

http://teddprobara.hu/

Ennél korrektebb ajánlatot keveset ismerek (egészen konkrétan nullát).

Egyébként ha bemész a mintaboltba, lehet ott is engedik megnézni.
http://olympusmintabolt.hu/

Szerk, vagy te a Samsungot akard kipróbálni?

[ Szerkesztve ]

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#29858) MrChris válasza MittuDomain_ (#29855) üzenetére


MrChris
nagyúr

Lehet, hogy nem annyira gyenge, de nem vennék olyat amitől senki sincs túlzottan oda és semmi pluszt sem tud amivel kitűnne. Elvileg a samu svájcibicskája lenne meg elég olcsó is használtan. Csak az egész már túl lájtos.

(#29859) MittuDomain_ válasza k1csi (#29857) üzenetére


MittuDomain_
őstag

és #29858

Köszi, az a bajom vele, hogy elfelejteném visszavinni.
Oly-t akarok (nagyon!), de nincs rá pénzem. Egyetemista fiú a vizsgaidőszak végén, nyár kezdetén, szerintetek?
Viszont valami kell. Egy teddpróbára-s gépet meg eszembe nem jutna elvinni nyaralni.
Ami nincs sehol kiállítva nyomkodni, az a Samu. (Esetleg Allee Samsung E. Store? Ott elvileg van készleten...) Az Oly miatt mindig lesétálok az MM-be, ha a Mammutban vagyok, komolyan, csak ezért.
Élmény használni, ezt "gyakorló" használóként mondom. (E-M5 kölcsönbe, PEN-ek közül jó pár szintén kölcsönben sokáig volt nálam.)

Szóval nem a bizonytalanság beszél belőlem, nem kell próbára tennem az Oly-t, csak a Samu speckói papíron ütnek ezért a pénzért, nekem meg ennyi van. (És ennyi se lesz, ha veszek egy Xiaomi Yi-t bohóckodni - nyaraláskor legalább ezt nem kell félteni)

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#29860) Bazsee71 válasza MittuDomain_ (#29859) üzenetére


Bazsee71
őstag

Én bizakodva futottam neki az NX30-nak, papíron egy piszok jó kis gép, tele minden földi jóval. A valóság azonban nem ez, nekem minden kedvem elment tőle.
Utána próbáltam csak ki az E-M10-est, döbbenetesen nagy a különbség. Ha neked is ennyire bejön, ne vedd meg a Samsungot, hatalmas csalódás lenne. Nem jó használni, a képei fakók, élettelenek.

(#29861) MrChris válasza MittuDomain_ (#29859) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ha ennyire bejön az Oly, akkor utálni fogod azt a samut. Már jártam hasonlóan. Csak szentségeltem, hogy elb..tam egy csomó pénzt. Inkább bukóval eladtam.

(#29862) silmatauki válasza Bazsee71 (#29860) üzenetére


silmatauki
őstag

Az Allééban, a T-Mo-pontban még most is ki van rakva egy NX30-as, szal ki tudjátok próbálni. De amúgy megerősíthetem, amit a többiek előttem már írtak: az NX30 EVF-e, fogása, anyagminősége stb. egy klasszissal rosszabb, mint egy árban összemérhető (vagy max. 50%-kkal drágább) kameráé – mint az EM10-é (vagy pl. az X-E1-é). Egyszerűen nem ér meg ma még 100-at sem az NX30 kit.

(Amúgy nem vagyok Samu-ellenes; egy NX500 beszerzésén is gondolkodtam, amit aztán jegeltem, amíg nem derül ki, hogy a DPR elcseszte-e a studio comparatorban az NX500 képeit, vagy azok tényleg sokkal zajosabbak, mint az NX1-é.)

(#29863) athomi válasza MrChris (#29861) üzenetére


athomi
veterán

+1

(#29864) MittuDomain_


MittuDomain_
őstag

Köszönöm mindenkinek, NX30 kilőve. (Azért az Allee-ba lemegyek megnyomkodni, ha már 3 perc séta itthonról :DDD )
Marad a gyűjtögetés az Olyra, nyárra meg valsz elköltők egy Deákot a Xiaomi Yi-re.

Az NX500 ettől még továbbra is érdekel, csak az a fránya EVF, az nagyon kéne... Na majd ha egyöntetűen jók a tapasztalatok és beesik az ára kitobival 80 alá. :P

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#29865) silmatauki válasza MittuDomain_ (#29864) üzenetére


silmatauki
őstag

"Az NX500 ettől még továbbra is érdekel, csak az a fránya EVF, az nagyon kéne... Na majd ha egyöntetűen jók a tapasztalatok és beesik az ára kitobival 80 alá. :P"

A Samu 1-2 hete levitte az árát 600 dollárra, azaz valszeg nálunk is 180 körülre lemegy majd a kit záros határidőn belül. Persze a DPR-tesztet érdemes kivárni, mert még mindig nem tudható, hogy az NX1-hez hogy viszonyul a képminősége.

Szerk: várjuk a beszámolódat az NX30-ról :) Nekem nagy hidegzuhany volt, amikor kézbe vettem. Mint egy tartalom nélküli műanyag sz@r (persze belül masszív magnéziumváza van, de ezt kívülről nem érezni), még az X-E1-nél is rosszabb EVF-fel.

[ Szerkesztve ]

(#29866) MrChris válasza MittuDomain_ (#29864) üzenetére


MrChris
nagyúr

Kényelmes ember vagy, 3p. és még nem mentél oda. Érdemes időnként végigvadászni a netet használt em5-ért, persze ez is némi fáradsággal jár ;]

(#29867) g_g_g


g_g_g
őstag

Sziasztok!

Olvasgatok, olvasgatok de csak nem bírok dönteni.
Hobbi felhasználás, elsősorban család, gyerekek, nyaralás lenne a felhasználási terület.
E-PL5
E-PL6
Mondjuk azt nem teljesen értem, hogy létezhet-e ekkora különbség a 2 gép között? Mert ez alapján az E-PL5 jobb lenne.

És még tetszene az A58 is. Itt a gyorsabb AF lehetne az előny, bár beltérben (sötétebb helyen) meg gyengébb.

Jelenleg jpg az elsődleges, később szeretnék majd beletanulni az utómunkába is.

Illetve ha van ebben az ársávban még ajánlott gép, azt is megnézném (elsősorban új gép, de ha van nagyon tuti használt, attól sem zárkózom el).

Köszönöm a válaszokat.

(#29868) silmatauki válasza g_g_g (#29867) üzenetére


silmatauki
őstag

Olvass kicsit vissza: most az E-M10 kihagyhatatlan ajánlat (vagy akár az E-M5), ha még egy kicsit ráraksz pénzt + használod a klubkártyát. Sokkal inkább megéri MOST, mint egy PL5/6.

(#29869) ANDROID??? válasza g_g_g (#29867) üzenetére


ANDROID???
addikt

Kell a kereső? , akkor inkább A58 mint pl5 vagy pl6..
silmatauki: azt azért írd meg neki mennyiért juthat hozzájuk simán és kedvezményes áron...

[ Szerkesztve ]

(#29870) csmat válasza ANDROID??? (#29869) üzenetére


csmat
senior tag

És a58 vagy használt e-M5? ( ha találnék..)

(#29871) ANDROID??? válasza csmat (#29870) üzenetére


ANDROID???
addikt

link

link

[ Szerkesztve ]

(#29872) Gépötty


Gépötty
senior tag

Sziasztok!
Nemrég megadta magát a kompaktom. Már egyébként is gondolkoztam, hogy feljebb kellene lépnem szenzorméretben, de ezen kívül tulajdonképpen (főleg a költségmentességével) kielégítette az igényeim, így nem erőltettem. Most viszont kész tények elé vagyok állítva. Olyan érzésem van, mintha a fél karom tépték volna le, amin nem segít (sőt), hogy kényszerből próbálok a régi, A540-es kompaktommal újra együtt élni.
Az azóta eltelt mintegy három hét, napi három-öt óra neten nézelődéssel, teszt- és hirdetés-olvasással telt el, aminek eredménye az lett, hogy ha belefér az időmbe (és van polcon), ma elmegyek körbetapogatni egy Olympus E-PL6-ot. Dual kitben, legalább tudjam, milyen a fogása.
Arra kérnélek titeket, hogy aki tud valamit az E-PL5-tel kötendő házasságom ellenében, az mondja most, vagy hallgasson mindörökké! :D
Néhány preferenciám:
- nem vagyok se művész, még csak tehetséges sem, talán alulról súrolom az igényes amatőr kategóriát;
- kevés időm jut fotózni. Tanulásra, fotós közösségbe járni egyáltalán nincs, játékra pedig akkor van némi idő, amikor a családdal megyek kirándulni, de ezt is behatárolja, hogy igyekeznem kell (így is mindig rám kell várni, míg az állványommal utolérem a csapatot);
- szeretem a kütyüket, imádok elektronikákkal buzizni;
- nagyon szeretem az apró részleteket megfigyelni, sokat makrózom, és sokat zoomolok például épületek részleteit szemügyre véve;
- sokszor kell családi ünnepségeket, a gyerekek színjátszó fellépéseit megörökítenem;
- nem fontos a sebesség, utálok kapkodni - driftelő autókat is inkább nézek, mint dokumentálok;
- nem akarok ebből élni, pénzt keresni, de ha kell, a munkámhoz felhasználnám a tudását;
- nemrég volt szerencsém egy 1100D Canonhoz, na olyan nem kell.
Ennek fényében:
- ha lehet, ne csattogjon a tükör;
- nem számít a méret;
- átnézeti keresőt sosem használtam a G10-en, nem feltétel;
- ha lehet, legyen kihajtható a kijelzője;
- ha lehet, tudjon videózni a ma elvárható szinten;
- tetszik a 'rányúlok a kijelzőn, és oda fókuszál' dolog, ha lehet, akkor kérném;
- 150k a felső limit, de inkább tartanék 100 felé, a többit pedig apróságokra (szűrő, tartalék akku, markolat, vaku) költeném.
A "ha lehet" azt jelenti, hogy egy másik tulajdonság érdekében hajlandó vagyok a kompromisszumra, és lemondani valamiről.
Az E-PL5 tökéletesen megfelel minden követelményemnek - még engem is meglep - hol a csapda? Van egyáltalán csapda?
Futottak még:
- 700D használtan, kitobival 130k körül (kell még mellé tele, markolat, sallangok - az élmény megérné, de nem hiszem, hogy kihasználnám a tudását. Kilóg a költségvetésből is, de végignézve az 500D-től a sort, kb tízezres lépésekkel követik egymást használtan a modellek, és mindig oda lyukadok ki, hogy inkább ez, mint egy 600D százért);
- Nikon D3200 18-105 kit (133k-tól - nem kihajtható a kereső, 24fps videó - ezek nagy mínuszok, inkább az ára miatt lett érdekes). Tekintve, hogy az 1100D versenytársa, eleve nem szimpatikus;
- És akkor borítsuk az eddigieket: Oly OM-D E-M10 kéz alatt, újonnan, alap kitobival 130k-ért. Na ez nagyon piszkálja a csőröm, csak olyan mondvacsinált okot tudok ellene felhozni, mint hogy kellene még hozzá egy tele, ami már kilógna a költségvetésből. Persze lehet, hogy csak egyszeri ajánlat volt, kereskedő ismerős mondta egy hete. Ha annyival jobb, akkor rákérdezhetek.
Egyáltalán jó irányban gondolkodom? Két nappal azután, hogy meghalt a gépem, majdnem vettem egy NX30-as Samut kéz alatt - még most sem vagyok biztos benne, hogy megbántam volna, többek szerint igen. Az azóta eltelt időben annyit olvasgattam, hogy már teljesen elvesztettem a fonalat. És igazán azt sem tudom eldönteni, kérdezzelek-e még titeket, annyira a fenti Olyra vannak szabva a kívánalmaim, ahogy Tiborczékat pályáztatják led-világításra :)
Rettentsetek el, beszéljetek le, mondjátok hogy csalódni fogok, és sok a baj vele, megbízhatatlan szar, mittudomén. Vagy erősítsetek meg, hogy vágjak bele! Vagy beszéljetek rá az E-M10-re!
Bocs, hogy ilyen hosszadalmas lett, ez már a short verzió :)
Köszönöm!

Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak

(#29873) silmatauki válasza csmat (#29870) üzenetére


silmatauki
őstag

én személy szerint mindenképp az Olyt venném. Bár a Sonyra feltekerhetsz egy halom régi Minolta obit, ha olyanjaid nincsenek, akkor SZVSZ nem igazán éri meg az árát most, amikor hasonló áron kapsz egy amúgy számmottevően jobb és (szemben a Sony A-mountos gépeivel) egyáltalán nem jövőtlen Olyt.

A Sonyt csak akkor érdemes SZVSZ megvenni, ha nagyon kell az extra gyors autofókusz vagy ha, ahogy fentebb írtam, vannak régi Minolta obid.

[ Szerkesztve ]

(#29874) csmat válasza ANDROID??? (#29871) üzenetére


csmat
senior tag

Igen, ezeket én is ismerem,, azért köszi! Ezt is szoktam nézegetni Ezt is még se jutok dűlőre.
Az tudom, hogy az olynak jó a jpeg-e, de sonyéről nem tudok semmit.

Régi obijaim nincsenek (csak egy régi filmes Nikonról)
Ami a sony felé hajtana az a jobb fogás, olyt nem tudom olyan biztonságosan fogni, de pont ezért kisebb, ami előnyös. Markolat árát sokallom, viszont formailag, jobban bejön az oly formavilága.

Ráadásul több teszt is azt hozta ki "nyertesnek" .

[ Szerkesztve ]

(#29875) MrChris válasza Gépötty (#29872) üzenetére


MrChris
nagyúr

130-ért kitobival jó vásár az em10! Telére meg vennék olcsón egy manuál 135-öst, mert az EVF kereső+fókuszsegédek+stabi abszolút erre van kitalálva, pláne ha kattintás előtt szánsz rá 5-30másodpercet hogy beállítsd. Így a natív tele nélkülözhető.

(#29876) csmat válasza Gépötty (#29872) üzenetére


csmat
senior tag

Hasonló helyzetben vagyok, csak nekem fontos lenne a kereső.
Kíváncsi leszek a választásodra! (Ha találsz valahol 130-er e-m10-et ne tartsd magadban :) )

(#29877) petata


petata
őstag

Ez amúgy milyen gép?

I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.

(#29878) sideburns válasza petata (#29877) üzenetére


sideburns
aktív tag

Fényképezőgép.

(#29879) jjeahh válasza Gépötty (#29872) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Pár dolgot hozzáfűzök:
Az olykban ugyan a tükör nem csattog, de a zár igen, tehát ezeknek is van hangjuk.
A 700d valamivel komolyabb, mint az 1100d, de szintén műanyag feeling, a d3200 is műanyag, de picivel jobb a minőségérzete.
Ha nem hiszed, hogy kihasználnád egy 700d tudását, akkor az e-pl5 tudását sem fogod, ugyanis semmivel nem butább.
Videózni lehet ezekkel a gépekkel, de családi videón, pár pillanat lekapásán kívül nem sokra jók...

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#29880) ANDROID??? válasza sideburns (#29878) üzenetére


ANDROID???
addikt

Nikon :K ;]

(#29881) Gépötty válasza MrChris (#29875) üzenetére


Gépötty
senior tag

Megkérdeztem: az EM10 egy egyszeri lehetőség volt, mivel akkor nem éltem vele, már kilőve.
Felhívtam a helyi Euronics-ot, annyira a világ végén lakunk, hogy holnap kapnak egy E-PL5-öt, amit majd levehetek a polcról. Hatos nem is lesz, ha kell, rendelésre hoznak.
(#29876) csmat:
Azt mondta a srác, hogy annyiért biztosan nem lesz. Bolti ár alatt lehet, de az egyszeri, és hirtelen beesett ajánlat volt.
(#29879) jjeahh:
Köszönöm a megjegyzéseid, elgondolkodtam rajtuk. A csattogást majd meghallgatom, ha végre kézbe tudok venni egyet. Igazán színházban zavarhat, meg bárhol, ahol felhívja magára a figyelmet. Utálom, hogy egy várban sem lehet anélkül fényképezni, hogy ki ne néznék a kezedből a gépet. Ettől függetlenül együtt tudnék élni vele, ezért van benn a kalapban a 700D is.
Műanyagság. Volt a kezemben 500-650 és 700D is, annyira nem keseredtem el tőle, az 1100-ban sem ez zavart (szerszám, ennyi pénzért ilyen, elfogadom). Az 1100D-vel az volt a bajom, hogy állandóan kifordult a kezemből. A G10-nek alig volt markolata, de sosem éreztem, hogy el akarom ejteni (igaz, bazinagy tubussal használtam, a végén 72-es szűrővel, amihez képest a kitobi egy nevetséges kis kinövés). Egyszerűen nem éreztem biztonságosnak a fogását. Utólag kár, hogy nem tettem oda haverom 40D-je mellé, azzal sosem volt ilyen bajom, szerintem vaskosabb. Az Olynál viszont ott a csavaros lehetőség, hogy akár csináljak rá egyedi markolatot.
"Ha nem hiszed, hogy kihasználnád egy 700d tudását, akkor az e-pl5 tudását sem fogod, ugyanis semmivel nem butább." Pontosan így érzem én is, szeretnék felnőni a gép tudásához, hogy aztán megint egy autó árát fordíthassam a feljebb lépésre :)
Videó. Ezt a legkönnyebb megugorni. Főleg a gyerekek iskolai fellépéseit, családi történéseket, inkább csak pár perces bohóckodásokat kellene megörökíteni, ezekre most telefont használok, ami fullHD mivolta ellenére hagy némi kívánnivalót maga után. A tesztvideókat látva nyugodtan mondhatom, tökéletesen kielégítené az igényeket.
Köszönöm nektek a reagálásokat!
Közben az jutott eszembe, forog(nak)-e az obi(k) vége(i) fókuszálás közben. Emiatt pl. Canon kitobira nem lehet polárszűrőt tenni. Azt meg nagyon szeretem, szinte mindig használom, ha szép napos idő van.

Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak

(#29882) jjeahh válasza Gépötty (#29881) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Jajj, azok a forgó nyikorgó obik :DDD A m4/3 üvegek szerencsére tudtommal nem ilyenek... asszem csak a 20-as tologatja az orrát, de lehet tévedek, a nálam lévő kitobik meg 60-as sigma hangtalanok és nem mozognak :D

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#29883) Gépötty válasza jjeahh (#29882) üzenetére


Gépötty
senior tag

Igen :D
Ez is egy szempont volt, van egy rakás feneketlen kút az életemben, nem szeretnék külön obikat venni még néhányszor annyiért, amibe az egész került :)
(Dehogynem, nagyon szeretnék még többért is, bár úgy állnék, hogy megtehessem! :D )

Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak

(#29884) grigo válasza Gépötty (#29881) üzenetére


grigo
őstag

Egyedi markolat készítése már az én fejemben is megfordult. De nem akartam rákérdezni hátha valami bődületes hülyeség maga az ötlet is :D

https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

(#29885) Gépötty válasza grigo (#29884) üzenetére


Gépötty
senior tag

Nem hülyeség. Alul az állványcsavarral lehetne rögzíteni, és ennél oldalt is ott a lehetőség, minthogy azt a pici markolatgyereket direkt leszedhetőre tervezték. Az expogombot kell helyettesíteni, de azzal sincs gond ha van lehetőség távirányítót csatlakoztatni. Az más kérdés, hogy mennyire lesz esztétikus tőle a cucc, de azt hiszem, már az elgondolás megszületésekor is az ergonómia felé indultunk el.

Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak

(#29886) Lassú Víz válasza Gépötty (#29881) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Színházban van fotós próba (nem tudom hogy lehet bekerülni), az előadáson meg amúgy sem szabad képet, hangot rögzíteni. Nézzél olyan gépet amiben van elektronikus zár. Pl. Pana G6. Az hangtalan, csak általában lassabb a "lefutása" mint a mechanikusnak ezért mozgó témánál vicces képeket tud produkálni.

[ Szerkesztve ]

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#29887) Gépötty válasza Lassú Víz (#29886) üzenetére


Gépötty
senior tag

Jó, itt ne komoly, esténként futó színdarabokra gondolj, csupa nagyestélyis asszonysággal! A gyerekek színjátszókörének fellépéseire szokták meghívni a szülőket (különben is, adok a többi szülőnek a képeimből :) ).
De azért mégiscsak ül ott néhány száz ember, ilyenkor még a kijelzőt is kikapcsolom, ne világítson. Igazából engem zavar, hogy zavarok másokat, elég sok embernek még csipog is a fényképezőgépe előadás közben.

Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak

(#29888) MrChris válasza Lassú Víz (#29886) üzenetére


MrChris
nagyúr

Nekem g6-om van, a rollingshutter/zselésedés minimálisan jelentkezik, nem éreztem gondnak, pláne emberek fotózásánál.
Viszont sokkal nagyobb probléma e-zárnál a műfénynék az interferencia miatti csíkozódása! Ezt ki kell kísérletezni hogy az adott kevert fényeknél milyen záridő aminél a legkevésbé jelentkezik. Nem beszél szépen magyar :D

Amúgy a legtöbbet e-zárral nyomom.

[ Szerkesztve ]

(#29889) MrChris válasza grigo (#29884) üzenetére


MrChris
nagyúr

Nem lehetetlen :) 1-2 éve csináltam egy markolatot a filmes gépemre. Ha pen vagy markolat nélküli vázam lenne, biztosan készítenék rá egy igényesebbet.
[link] [link] [link] [link] [link]

(#29890) Gépötty válasza MrChris (#29889) üzenetére


Gépötty
senior tag

Ügyes! :R

Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak

(#29891) g_g_g válasza ANDROID??? (#29869) üzenetére


g_g_g
őstag

Köszönöm mindenkinek a reakciót. E-PL5-öt választottam, bízom benne, hogy jól kijövünk majd egymással :)

(#29892) Telda


Telda
addikt

Sziasztok!

Első DSLR gépem vásárlása előtt állok, eddig a D3200 volt a kiszemelt áldozat, de mint lenni szokott most bejött egy új versenyző. Úgy hogy most nagy a dilemmám, hogy Nikon D3200 vagy Pentax K-50?
Az fogott meg a legjobban a K-50ben hogy a készülékben van az autófókusz.
Időjárás álló, bár nem hiszem hogy ezt kihasználnám. Illetve olvastam hogy nagyon gyenge videókat készít, bár nekem ez sem feltétel.
Nem vagyok nagyon fotós, szigorúan csak hobbi célokra kell.

(#29893) .: JuSzT :. válasza Telda (#29892) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

Az fogott meg a legjobban a K-50ben hogy a készülékben van az autófókusz.

Hogy mi, és hogy hol?

(#29894) xXxian válasza .: JuSzT :. (#29893) üzenetére


xXxian
senior tag

Nyilván AF motorra gondol.

A Pentax előnyei, s a hátránya: itt

A Nikon váz jóval kevesebbet tud, viszont sokkal több a korszerű (AS-S) üveg.

Én háromezres/ötezres Nikont már csak a fogása miatt sem vennék. Kis kezem van, de ezeken a vázakon nekem semmi sem esik kézre.

Esetleg menj be Fotoplus/Mediker taperolni, hátha ez is segít dönteni.

[ Szerkesztve ]

Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)

(#29895) sasa134 válasza xXxian (#29894) üzenetére


sasa134
addikt

sztem a stabira :B

Avanti Roma

(#29896) xXxian válasza sasa134 (#29895) üzenetére


xXxian
senior tag

Igaz, kétesélyes. :)

Ez van, ha egy vázat elhalmoznak mnden földi jóval. :)

[ Szerkesztve ]

Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)

(#29897) 80hun válasza Telda (#29892) üzenetére


80hun
addikt

A sony A58-ban is benne van a fókuszmotor a vázban és a szenzor stabilizált.
Sony : használt minolta af obik olcsók.
Pentax: az obik ehez is olcsók a régi af obik , és rárakhatod a pentax bajonettes manuál obikat is.

(#29898) banderasz77


banderasz77
addikt

Melyik a jobb alternatíva? Az akciós E-M5 egy obival, vagy az E-M10 két obival?

(#29899) Telda válasza 80hun (#29897) üzenetére


Telda
addikt

Hát köszönöm!
Akkor igazából semmi nem szól a D3200 mellett? :)

(#29900) MrChris válasza Telda (#29899) üzenetére


MrChris
nagyúr

Mint rendszer az obi kínálat! Azért azt is nézd át melyikhez milyen obik vannak és főképp melyekre lesz pénzed, azok egymáshoz képest minőségben mit nyújtanak.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.