Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13558) k1csi válasza __H4X0R__ (#13553) üzenetére


k1csi
senior tag

Normális DSLR filmezésnél elsősorban fényerős fixeket szoktak használni (sok fényben erős ND szűrővel, hogy a záridőt alacsonyan lehessen tartani). Sok esetben régi manuálisakat ugyanis a DSLR fimezés előre megtervezett és tipikusan manuális fókuszos.
A DSLR nem jó camcorder helyett.

A DSLR AF túl lassú (hiába 650D meg STM obi), megbízhatattlan (olyankor kezd el keresgélni amikor pont nem hiányzik és ez meglátszik a felvételen is) és nem biztos, hogy oda fog fókuszálni ahova szeretnéd (ami néha ugye nem is az ami egy gépi agynak logikus).

Ha ilyesmi célod van akkor micro 4/3 vázzal (elsősorban Panasonic GH2 vagy GH3) jobban jársz mert annak a fókusza ilyen szempontból fényévekkel a Canon előtt jár és ugyanúgy elforgatható érintőkijelzős stb (+ nagyon szép részletes felvételt készít).

Ami viszont a Canon (és erre bármelyik Canon amit felsoroltál jó, kiv. 650D) előnye fimezésre (ami tervezett és ismételhető) az a Magic Lantern.
Ez azért nemjó, mert jelenleg a 650D az egyetlen váz ami teljesen ki tudja használni az STM előnyét...

Aki Canont választ annak gyakran szoktam ajánlgatni a 18-135 STM-et, de elsősorban a jó átfogása és rajza miatt (az elődjéhez képest). A 18-135 STM egy jó utazózoom, de nem több.
Viszont fényerőtlen.
Kevés fénynél egy fényerős fix mellett labdába sem rúghat semmilyen olyan obi ami f/5.6 a végén.
Azaz önmagában a felsorolt DSLR-ek a 18-135 STM obival fenntartásokkal elsősorban hobbi videóra alkalmasak ahol pl. a gyors fókusz nem szempont.
Egyébként normáis filmezésre rengeteg minden kell még hozzá.

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.