Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1301) Szten Márs válasza nicoka (#1300) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Mutatok egy írást, olvasd át, és utána, ha sikerült eldönteni az alapján, hogy bridge kell, akkor a kompaktos topicban, ha pedig azt, hogy DSLR kell, akkor itt ebben a topicban konkretizáljuk az igényeidet és összehozunk valami ideális gépet.
Az írás: [link] - remélem segít a kategória kiválasztásában :K

(#1302) Dtomi válasza nicoka (#1300) üzenetére


Dtomi
őstag

Természet? Akkor azt a 120-at kezdetben minimum szorozzuk meg hárommal. És így már lesz egy vázad egy nagylátód és egy 70-200-ad.

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#1303) nicoka válasza Szten Márs (#1301) üzenetére


nicoka
tag

Igen, köszönöm a linket, átolvastam és döntöttem a DSLR mellett. Én nem vagyok ilyen vájott szemű, szóval biztos gyönyörű képet tud készíteni bármelyik DSLR, akár a belépő kategóriás is. Nekem például már az én saját képeim is tetszenek, minőségre. Most ne a témát nézzük, de szerintem jó a kép minősége. Nagyon nem is tudom miben lehet szebb egy kép, amit DSLR-el készítenek. Az a lényeg, hogy már nekem ezek is szépek. Szóval DSLR. Nincs sok pénz rá, max. 120 ezer forint. Lehet tőlem váz+objektív, vagy Kitobis változat... Kitobik amúgy nagyon gagyik?

(#1304) Szten Márs válasza nicoka (#1303) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

A kitobik relative elég gagyik, igen, viszont 120 ezerből nem lesz más objektíved, csak kitobi.
Viszont írod, hogy nem vagy vájtszemű, szóval valószínűleg, főleg kezdetben, teljesen meg fog felelni egy kitobi képminősége is.

Az első hsz-t is érdemes végigolvasnod itt a topicban (ha még esetleg nem tetted meg), és meggondolni pár dolgot.

- Az első az, hogy a liveview mennyire fontos neked, kell-e?

Ha igen, akkor az Olympus E-420-at tudnám ajánlani.
Az Olympus gépek cropja 2, így az objektívre írt gyújtótávolságokat 2-vel kell megszorozni, hogy a 35mm ekvivalens gyújtótávokat megkapjuk (amiket a kompaktoknál is használnak általában.
Így az egyobjektíves kit 28-84mm átfogást kínál, igen jó árban: [link]
a kétobjektíves pedig egyszer 28-84mm-ert, egyszer pedig 80-300mm-ert: [link]
Ennek a gépnek a legnagyobb előnye, hogy igen kicsi, könnyű (na meg olcsó :) ) A kétobjektíves kittel igencsak szép gyújtótávolság-átfogásod lesz, valamint a zuiko digital objektívek, amik ehhez a géphez vannak, igen jó minőségűek. Igen, ezek is kitobik, de nagyon jó hírük van minőség tekintetében. Sajnos vázba épített képstabilizátorral nem rendelkezik ez a gép, és az objektívek sem stabilizáltak - hogy ez mekkora hátrány, azt neked kell eldöntened. Hátránya ezen kívül még, a kis méretéből adódó relative rossz fogás. Szinte nincs os markolata, ez számomra nem kicsit kényelmetlen géppé teszi, de menj be egy boltba, tapogasd meg, ha neked kényelmes, akkor nincs ezzel baj.

A második az Olympus E-520, amit ajánlanék, egyobjektíves kittel: [link] Liveview, ezen kívül vázba épített képstabilizátor, jó minőségű kitobjektív, szubjektív véleményem szerint igen jó fogású, masszív felépítésű váz. Ja igen, amit kihagytam: az Olympus gépeknek azt mondják igen jó a JPG feldolgozó rendszerük, ez fontos lehet (lsd: első hsz)

A harmadik liveview-es modell, amit ezen az áron megkaphatsz - pontosabban sajnos
kicsit kilóg már az árból - a Sony A300 egyobjektíves kit: [link]
Előnye az Olympusénál gyorsabb fókuszálás, ha liveview-et használsz (ezen kívül is komolyabb autófókuszrendszer van benne), ezen kívül a kihajtható, dönthető LCD. A crop faktor 1,5, így ezzel az objektívvel kb 27mm-105mm átfogásod lenne. A kitobi olyan, amilyen, csodákat nem kell tőle várni, de azért teszi a dolgát. A vázban viszont ott van a vázba épített képstabi, ami szépen teszi a dolgát.

Egyik gép sem egy zajbajnok, igaz ez elsősorban magas érzékenységeken jön csak ki (ISO 800 felett) az Olympusok a kisebb szenzor miatt, a Sony meg azért, mert nagyon úgy tűnik, hogy elég gyenge képfeldolgozó rendszert tettek a szenzor alá. Mindenesetre zajra (is) sokkal jobb képminőséget ad mindhárom bármelyik kompaktnál.

Ha nem kell a liveview, akkor:
Sony A200 egyobis kitben: [link] Gyakorlatilag ugyanaz, mint az A300, csak nincs liveview, nincs kihajtható LCD, viszont cserében jelentősen nagyobb a keresője, plusz jóval olcsóbb ugye.

Pentax K-m:
Egyobis kitben igen olcsón beszerezhető, a kitobi tűrhető minőségű, a képminőséggel szvsz sok gondod nem lehet, igaz csak kb. 3x-os zoomátfogású alapobid lesz, kb 27-83mm gyújtótáv-tartománnyal. [link]
Viszont ebből a kétobis kit is belefér az árba: [link]
Itt már 27-83 és 75-300mm átfogásod lesz, azaz igencsak sokmindenre elég, sok mindent lefedő kited. Az 50-200-as objektív minőségre is teljesen korrekt. Ezen kívül a Pentax K-m-ekben ugye ott van a vázba épített képstabilizátor, hasonlóan a Sonykhoz.

Pentax K200D:
Ebből csak az egyobis kit jönne ki ebből a pénzből: [link]
Előnye az előző gépeknél masszívabb, fémvázra épülő felépítés (ugye az eddigi gépek teljesen műanyagok voltak), az egész modell igen jól összerakott, stabil gép benyomását kelti, legalábbis bennem. Igen sok forumozónak van ilyen gépe, nem hiszem, hgy sokan csalódtak volna benne. Természetesen képstabi itt is van a vázban.

Így hirtelen ennyi, bár nem garantálom, hogy nem hagytam ki pár modellt, mindenesetre nézd meg ezeket a gépeket, neten is, és ami sokkal fontosabb: élőben is. :K

[ Szerkesztve ]

(#1305) nicoka válasza Szten Márs (#1304) üzenetére


nicoka
tag

Köszönöm a választ, nagyon segítőkész ember vagy. Bár Én nem vagyok egy nagy fotós múltú ember, de azt írják, hogy a Pentax a régebbi időkben nagyokat alakított. Én a mai korban fázom a Pentaxtól, számomra nem egy név, de a fotósok körében biztos elfogadott, és megbecsült név. Canon, Nikon szóba sem jöhet szerinted?

(#1306) Szten Márs válasza nicoka (#1305) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Igazából egyik márka sem ma kezdte a fényképezőgépek gyártását. Még a Sony sem, mert az ugye a nem kis múltú Minoltát vásárolta fel, így a Sony gépek gyakorlatilag Minolták. A Pentax is rakott le egy-két dolgot már a fényképezés történetében az asztalra, az Olympus neve sem lehet idegen senkinek, a Canont meg a Nikont meg be sem kell mutatni - szóval név alapján választani nem igazán lehet, és nem is kell. (Mellesleg nekem Pentaxom van, imádom, de ettől még elismerem a többi márka érdemeit is)

A Nikonból ami szóba jöhet az a D40: [link] és a D60: [link], mindkettő egyobjektíves kitben. Az átfogás kisfilm-ekvivalensre átszámolva mindkét modellnél 27-83mm.
A D40 elég régi modell, ettől függetlenül jó kis gép, korrekt képminőséggel magas érzékenységen is. A D60 a legújabb belépőszintű Nikon gép, a D300 képfeldolgozó rendszerét kapta meg, ami nem kicsit jó, szóval itt sem lehet panasz a képminőségre, már ami a gép képességeit illeti. A kitobiról sokat nem tudok elmondani, nem ismerem túlságosan mire képes. Liveview egyik modellben sincs, ezen kívül vázba épített képstabilizátor sem, ezen kívül a kitobjektív sem képstabilizátoros. A D40/D60 esetében ezen túl gondok vannak az objektívkompatibilitással: ahhoz, hogy autófókuszod is legyen, csak AF-S-es illetve AF-I-s Nikkor objektíveket, vagy HSM-es Sigmákat vehetsz, illetve pár belső fókuszmotoros Tamront. A többi, egyébként AF-es objektívvel nem lesz AF-ed ezeken a vázakon, mert technikai okokból (nincs a vázban AF motor) nem teljes velük a kompatibilitás. A kitobik természetesen AF-S-esek, azokkal ilyen gondod nem lesz.

Canonból az EOS 1000D jöhet szóba: [link] A szokásos egyobjektíves kitben lehet ezt is kapni, itt viszont a kitobi képstabilizált, ezen kívül liveview is van a gépben. A Canon CMOS-ek képminősége köztudottan kiváló, ezen kívül a 18-55 IS-es kitobi képminőségét is igencsak dícsérni szokták, persze a kitobik mezőnyében. Egyetlen bajom van vele, de az abszolút szubjektív: a felépítése nekem nagyon nem jön be, az anyaghasználattal van bajom, túl műanyag az egész, de mondom, ez teljesen szubjektív, nézd meg, vedd kézbe, és látni fogod, hogy neked milyen :)

Igazából fontos eldöntened, hogy megelégszel az egy darab objektív 3x-os 4x-es zoomátfogásával, vagy duplaobjektíves kit kell neked. Ha duplaobis, akkor igencsak leszűkül a megvehető gépek száma - viszont eléggé kitágulnak a te lehetőségeid majd fotózáskor :) Persze objektívet utólag is lehet venni minden géphez.

[ Szerkesztve ]

(#1307) werttzui válasza nicoka (#1305) üzenetére


werttzui
őstag

Ha 150-ig fölvinnéd mindenképp ezt esetleg :katt

PENTAX

(#1308) nicoka


nicoka
tag

Miért, az lehetséges, hogy egy 18-55mm-es IS obival rosszabb képet fogok csinálni, mint a mostani kompakttal? Biztos nem. Nekem kb. a gép arra kellene, hogy amit meglátok nyaraláskor, az utcán...stb. azokat lencsevégre tudjam kapni, meg a szüleim is ki tudják használni a gépet az AUTO beállítással.

(#1309) Szten Márs válasza nicoka (#1308) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

"Miért, az lehetséges, hogy egy 18-55mm-es IS obival rosszabb képet fogok csinálni, mint a mostani kompakttal?"

Ilyet nem írtam, de még csak nem is utaltam rá, hogy jött ez a kérdés? :F

(#1310) nicoka


nicoka
tag

Igazából nagyon-nagyon vacillálok... Az Oly E420 azért lenne jó, mert két objektív egyrészt, másrészt meg hallottam, hogy milyen jók az alap kitobijai az Olympusnak. Még a Canon jöhetne szóba, és talán valamelyik Pentax... Nem tudom, melyik... Amúgy az miért jó, ha van két objektívem? Az hogy valamelyiknek 300mm-ig terjedő objektíve van, az miért jó, a másiknakmeg csak 55mm-ig terjedő...

(#1311) Ijk válasza nicoka (#1310) üzenetére


Ijk
nagyúr

Én is leginkább egy d40 kitet javaslok. Olcsó, jó kis gép. Aztán meglátod mennyire elég a kit teléje, később vehetsz hozzá obikat, először szvsz elég egy obi.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#1312) Szten Márs válasza nicoka (#1310) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Jahamm, elnézést, nem tisztáztuk az alapfogalmakat :)
A gyújtótávok jelentéseit szemléltető pár kép: [link] és [link] - ugye ha mennének tovább a számok, még sokkal közelebb lehetne hozni a témát. Minnél nagyobb a gyújtótáv, annál közelebb hozza nekünk a témát.

Nagyon egyszerűen kifejezve a dolgot:
Egy 18-55-ös objektívvel háromszoros zoomátfogásod lesz mindössze. Ha duplaobis kitet választassz, akkor kb 11x-es zoomátfogásod lesz, a két objektívvel együtt.

(#1313) nicoka válasza Szten Márs (#1312) üzenetére


nicoka
tag

Olympus vázakról mit tudtok? Mert lehet amellett döntök egyrészt két obi miatt, másrészt az obik minősége miatt. Igazából kettő maradt, a Canon, meg az OLY E420...

johnjohn: Folyamatosan mélyülök el benne, ezt az egyet nem értettem, vagyis félig, de most már ezt is értem.

[ Szerkesztve ]

(#1314) johnjohn válasza nicoka (#1310) üzenetére


johnjohn
addikt

Azt javasolnám, még alaposabban mélyülj el ebben a témában, mielőtt rászánod magadat egy ekkora kiadásra.
Amúgy az miért jó, ha van két objektívem? Az hogy valamelyiknek 300mm-ig terjedő objektíve van, az miért jó, a másiknakmeg csak 55mm-ig terjedő...
Ebből a kérdésből számomra a teljes értetlenség, és tájékozatlanság köszön vissza.
Előbb értened kéne a fotózás technikai alapjait, mielőtt belevágsz !

(#1315) somé válasza Szten Márs (#1304) üzenetére


somé
őstag

" Pentax K200D:
Előnye az előző gépeknél masszívabb, fémvázra épülő felépítés (ugye az eddigi gépek teljesen műanyagok voltak) "

Ahogy nézem a K-m is fém vázra épül, igaz námi műanyag berakással. Szerintem mindegyik DSLR fém-(műanyag) vázra kell hogy épüljön.

[ Szerkesztve ]

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#1316) Kazimír válasza johnjohn (#1314) üzenetére


Kazimír
őstag

Nekem is ez jutott eszembe..

Annyit tennék még hozzá, hogy próbálja meg a birtoklási vágyát is legyőzni, legalább addig, amíg az alapfogalmakkal tisztába nem kerül.

Be köll fizetni, azt' jólvan...

(#1317) Szten Márs válasza somé (#1315) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Jé, tényleg az is arra épül, thx, ma is gazdagabb lettem egy új infóval :R
Egyébként van (nem is kevés, sőt), amiben tényleg csak egy-két alkatrész a fém, de egyébként minden műanyag. Na nem mintha ezek nem lennének tartós műanyagok, meg normál, hobbihasználat esetén sok hátránnyal járna. Csak súlyra, meg érzetre más a dolog.

[ Szerkesztve ]

(#1318) Szten Márs válasza nicoka (#1313) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Az Olympusról mit tudok? Nem sokkal többet, mint amit leírtam neked fentebb sajna. Nem vagyok Olympus-tulaj. Itt kérdezz esetleg: [link]

Illetve az első hsz linkajánlójában található tesztoldalakat nézd meg. Mindegyik oldalnak (pixinfo.com, imaging-resource.com és dpreview.com) van szerintem E-420 tesztje és EOS 1000D tesztje is, bár most nem ellenőriztem le.

(#1319) rumos14 válasza nicoka (#1296) üzenetére


rumos14
nagyúr

szia, látom, rákaptál a fotózás témára, ez jó ;)
nem tudom, most milyen géped van, de érdemes lehe tvégiggondolni, hogy tényleg kevés-e az neked, ha igen, milyen tulajdonságát tartod hátrányosnak. csak úgy tudsz ésszerűen továbblépni, ha ezt tisztázod magadban.
nyilván kell, érdemes még tanulni ezt-azt a fotózásról. a mélységélesség, ill. az azt befolyásoló tényezők ismerete igen fontos, ez egy potenciális csalódási lehetőség a friss DSLR tulajdonosoknál.
a gépválasztásról csak annyit, hogy kalkulálj még a táskára és memókártyára is minimum 10k-t, ill. próbáld ki, fogd kézbe az összes szóba jövő gépet. nézz továbbá körül a használtpiacon, használt gép sem megvetendő. mérd fel az obikínálatot, ahogy Szten is utalt rá, belépő Nikon-t csak akkor ajánlanék, ha megmaradsz a kitobik szintjén.

(#1320) Degeczi válasza somé (#1315) üzenetére


Degeczi
nagyúr

a Nikon belépőszintjén (D200/D300 alatt) pl. nincsen fémváz
de ennek amatőr gyakorlatban semmilyen hátrányát nem érzed

(fémváz alatt azt értve persze, amikor egy alváz-szerű építőkeret fogja össze az alkatrészeket. Mert egyébként gyakran van kavarodás abból, h "váz"-ként érhető maga a komplett kamera is, így sokan szoktak diadalittasan rámutatni a leírásokban szereplő: "váz anyaga: fém és műanyag" kifejezésre - ami valóban minden egyes DSLR-re igaz, hiszen pl. a vázon lévő obifoglalat mindig fém. De ettől még lehet, sőt valószínű, h nincs az adott gépnek fém al-váza. Ha van, azt uis külön kihangsúlyozza a legtöbb gyártó)

[ Szerkesztve ]

(#1321) *Ropi* válasza nicoka (#1300) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ok, visszaszívtam. Inkább vegyél nekik egy saját kompaktot, te is jobban jársz. :U

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1322) johnjohn válasza Degeczi (#1320) üzenetére


johnjohn
addikt

A D 90 vázának és burkolatának nagy része alumínium ötvözet. Nagy megelégedéssel tapasztaltam, amikor megvettem. :K

(#1323) t_a_m_a_s válasza nicoka (#1313) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Szia,

szerintem olvass vissza pár oldalt, te is, más is nagyon sok tippet kapott már itt. Ha NAGYON sok időd van, olvass vissza a topik elejébe-közepébe, hisz amik most neked szóba jönnek, azok általában kifutó szériás gépek (mint pl a D40), vagy 1-2 évesek (asszem pl D60), azokról a megjelenésük idejéből is találsz itt sok hasznos infót.

Én - mint már régebben is írtam - hasonló cipőben jártam tavaly, mint te most. Kezdőként és több Nikonos ismerőssel a hátam mögött vettem meg a D40-et. A minőségi ugrás a legalapabb DSLR esetén is megdöbbentő egy - nem is rossz - kompakthoz képest, és eleinte a 18-55 kitobival nagyon jól el leszel (VR-re sem lesz szükséged). Ezzel kb 85000 HUF most a D40, ehhez jön 1-2 memóriakártya, esetleg egy táska. Ha van otthon valami tatyi, amiben egyenlőre biztonságban el tudod hurcibálni, akkor táska sem kell, azt ráérsz akkor venni, amikor már tudod, mit akarsz még venni a géphez, és az mekkora helyet foglal.
A gép + memkártya befér 90000 HUF-ba, az előirányzott 120-ból marad még 30. Ehhez gyűjtögetsz még 30-at, és veszel egy 18-105 VR obit, aztán boldog ember leszel. Szerintem.

A másik, hogy eleinte egy belépő DSLR tudásának, beállítási lehetőségeinek is csak a töredékét fogod kihasználni, biztos nem lesz szükséged pl egy D80 tudására. De ez persze csak szabadidő kérdése, abból meg nekem sajna nem túl sok van. Így van 1-2 olyan beállítás, amit még sosem piszkáltam a gépen, így 9000 expó körül.

Ha meg felébred benned a fotós, úgy nincs megállás a lejtőn, lesz jobb váz, több obi, külső vaku, állvány, távkioldó, nagyobb táska, polárszűrő, stb. :)

szerk.:

Ja, és még valami: vegyél DSLR-t, a mostani kompaktot meg add oda az ősöknek, mindenki jobban jár így :DD Nem szereti az ember, ha kikapkodják a kezéből a gépet :)

[ Szerkesztve ]

Holnap majd jól beletépünk...

(#1324) t_a_m_a_s válasza nicoka (#1313) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Tudom, ez nem az a topik, de van itt jópár képem, amit D40 + 18-55 kitobi párosítással készítettem, szerintem majdnem mindet P üzemmódban:

[link]

Hátha pár "referencia" fotó segít a döntésben :))

Szten: ha időd engedi, megtennéd, hogy rápillantasz te is a képekre? A "racalmas" galériát az új 18-105 VR-es objektívvel fotóztam, a többit 18-55 kitobival. Úgy tudom, azért a két objektív között van minőségi különbség (bár fényerőben pl asszem pont nincs...), de én ezt a képeken nem nagyon veszem észre. Talán hozzáértő szem többet lát...

Holnap majd jól beletépünk...

(#1325) Gubro válasza nicoka (#1305) üzenetére


Gubro
senior tag

"Én a mai korban fázom a Pentaxtól, számomra nem egy név"

Ne az alapján dönts, hogy Neked mi a név. Persze egy konzumidióta így tenne, de ne légy az.

(#1326) pilóta válasza Gubro (#1325) üzenetére


pilóta
nagyúr

Pedig a "Casio" vagy a "GeneralElectric" mennyivel jobban cseng :D

Aki él és nem boldog, az téved!

(#1327) hcs57 válasza t_a_m_a_s (#1324) üzenetére


hcs57
őstag

Ezek már lekicsinyített, vagy kivágott képek? Mert ennyiből nem lehet mit mondani... néha a fókusz ott van, ahova szántad? (drótkerités..)

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu

(#1328) Gubro válasza pilóta (#1326) üzenetére


Gubro
senior tag

Na igen :D

(#1329) philoxenia válasza Szten Márs (#1309) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Pedig lehetséges az is.... :U

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1330) t_a_m_a_s válasza hcs57 (#1327) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Igen, kicsinyített méret mind :( A fókuszt az említett képnél direkt a szögesdrótra gondoltam, nekem tetszett így. Persze lehet, hogy nem a legszerencsésebb kompozíció...

Ha érdekel, illetve van kedvetek elemezgetni (mármint az obik által alkotott képet), feltöltök párat nagyban is szívesen.

Holnap majd jól beletépünk...

(#1331) Szten Márs válasza philoxenia (#1329) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Persze, hogy lehetséges. De attól még nem írtam ilyet :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1332) somé válasza Degeczi (#1320) üzenetére


somé
őstag

Persze hogy nem érzem, nem is tulajdonítok neki jelentőséget. Csak kiegészítettem.

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#1333) sbazsi válasza Szten Márs (#1304) üzenetére


sbazsi
veterán

..."Az Olympus gépek cropja 2, így az objektívre írt gyújtótávolságokat 2-vel kell megszorozni, hogy a 35mm ekvivalens gyújtótávokat megkapjuk (amiket a kompaktoknál is használnak általában.
Így az egyobjektíves kit 28-84mm átfogást kínál"
...

Na most ez a Canonoknál, és a Nikonoknál hogy van? Ez ügye objektívtől független?!

pl canon eos 450d kitob 18-55 minek felel meg?

(#1334) Szten Márs válasza sbazsi (#1333) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Objektívtől független, igen, Canon APS-C esetében (mint amilyen az EOS 450D is) 1,6x-es a szorzó, a Nikon DX formátum esetében pedig 1,5x
Így EOS 450D-n a 18-55 az kb 29-88mm kisfilm-ekvivalens átfogást jelent :)

De az első hsz-ben mindez le van írva ;)

(#1335) Degeczi válasza johnjohn (#1322) üzenetére


Degeczi
nagyúr

"A D 90 vázának és burkolatának nagy része alumínium ötvözet."

:F
Nem, full műanyag!
Nikonnál a D200, 300 félprofi vonalnál jelenik meg a fémváz.

Persze maga a "váz, mint a teljes kamera" tartalmaz aluminiumötvözetet, hiszen pl. az objektívfoglalat természetesen az.
De ez mindegy egyes DSLR-ről elmondható, még a hírhedt "hárompálcás" kivitelű Canon 300D-ről is...

(#1336) sbazsi


sbazsi
veterán

egy gyors kérdés:
nikon d60 vs canon eos450d
melyik a jobb?

a kb 160ezres árban canonnál 18-55 obi van,
nikont 18-55+55-200 obikkal, vagy 18-135 obival adják.

ez a 18-135 nagyon szimpi, megiscsak 7x zoomot jelent a 3x-al szemben, és mégsem kell külön obit cipelni és cserélgetni.

továbbra sem munkára keresem, családi fotók, nyaralás, stb...

(#1337) nicoka válasza Szten Márs (#1304) üzenetére


nicoka
tag

Mostanra sikerült leszűkítenem a választékot 3 gépre. Azért háromra, mert kicsit elmélyültem a fotózás alapjaiba, elolvastam sok mindent és döntöttem. Olympus E520, Pentax K-m vagy a Pentax 200D jöhet szóba. Szerintem nem lenne szükségem (kezdőként) két objektívre, elég lenne egy objektíves gép is, mint pl. a Pentax 200D, van egy jobb átfogású obija, azzal én bőven ellenék 1-2 évig. Akkor e 3 közül mit ajánlanátok?

sbazsi: Ha a családot...stb.-t szeretnél fényképezni, akkor nem kell két objektív, szerintem. Én amúgy is a 450-es választanám... ha lenne rá pénzem. :(

[ Szerkesztve ]

(#1338) sbazsi válasza nicoka (#1337) üzenetére


sbazsi
veterán

na ja, de azért soxor jól jönne egy olyan obi, ami nem csak 3x átfogást tud...

(#1339) nicoka


nicoka
tag

Pentax K-m-ben ugyanaz a 18-55-ös obi, mint a K200D-ben? Az a baj, hogy szívem szerint K200D vagy E520, de azért a két objektív nagyon csábít, de amúgy meg attól félek, hogy akkor a K-m-nek meg a váza nem olyan minőségű.

(#1340) sbazsi


sbazsi
veterán

Canon EOS 50D digitális fényképezőgép kit (17-55mm IS objektívvel) 639.900
Canon EOS 50D digitális fényképezőgép kit (18-200mm IS objektívvel) 389.900
na ezt fejtse ki valaki. :U

mod:
valszeg ez az obi lesz az:
Canon 17-55/F2.8 IS USM EF-S objektív 224.900

mod2:
ha valóban az, akkor ha külön veszi az ember, akkor 299.900 + 224.900
ez 524.800.

[ Szerkesztve ]

(#1341) Cassidey válasza nicoka (#1339) üzenetére


Cassidey
senior tag

vagy megveszed a k200D-t es az elado 50-200-am olcson es maris van ket obid. ;)

(#1342) Szten Márs válasza nicoka (#1337) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Igazából mindhármat bátran tudom ajánlani. A legegyszerűbb és legbiztosabb módszer a legjobb kiválasztásához, ha bemész egy boltba és megfogdosod mindhárom gépet, és nagy valószínűséggel egyből tudni fogod, hogy melyik kell neked.

A Pentaxoknak nagyobb a keresője, de nem rendelkeznek liveview-vel. Az Olympusnak minden bizonnyal jobb a JPG feldolgozó rendszere, de nagyon magas érzékenységeknél minden bizonnyal van kis hátránya zajban. Nem vagyok egy pixel-peeper típusú ember, aki minden tesztoldalon és tesztképen nagyítóval nézi a képeket, ennél nekem rengeteg szempont sokkal fontosabb egy gépnél, ezért kerültek bele a"minden bizonyal" kitételek az írásba.

Egyébként a K200D és a K-m objektívje nem teljesen ugyanaz, a K-m objektívje, de csak felépítésében más, a K-m 18-55-ösének műanyag a bajonettje, a K200D 18-55-ösének fém.

(#1343) sbazsi


sbazsi
veterán

"Canon EOS 450D 12 megapixeles, új tükörreflexes (SLR) digitális fényképezőgép SIGMA 17-70mm objektívvel (kit) - eladó
A gép 0 expo-s! Tartozékok nincsenek! Kipróbálható! "

90.000 Ft

Vajon ez leesett a kamionról, vagy lopott?

(#1344) Szten Márs válasza sbazsi (#1343) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Vagy csak egyéb bajai vannak, vagy ki tudja.

Egyébként Nikon D60 és Canon EOS 450D közül én is az EOS 450D-t venném, egyértelműen. A Nikon D60 objektívkompatibilitási gondjai miatt is, plusz egyéb szempontokból, pl AF rendszer, is komolyabb a 450D.

(#1345) *Ropi* válasza sbazsi (#1343) üzenetére


*Ropi*
félisten

Tutira lopták a kamionról. :K ;]

Ja, meg a "SIGMA 17-70mm objektívvel (kit)" kitétel is eléggé érdekes, mert hivatalosan sehol nem adják kitben 3rd party gyártó objektívjével, csak eredeti Canonnal. Szóval ez valami házigyártmányú "csak neked, csak most" kit. :U

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1346) *Ropi* válasza sbazsi (#1340) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ott valami nagyon el van írva. :U

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1347) sbazsi válasza Szten Márs (#1344) üzenetére


sbazsi
veterán

ezt adják hozzá kit obiként?

ez a 3x átfogást keveslem.
vagy veszek hozzá egy ilyet: Canon 18-200/F3.5-5.6 EF-S IS objektív horror áron, 135 eft
vagy ilyet: Canon 55-250/F4-5.6 EF-S IS objektív 65 eft. ez esetben cserélgethetek.

vagy beérem a 3 zoommal... :U

(#1348) nicoka válasza Szten Márs (#1342) üzenetére


nicoka
tag

És hol lehet a legtöbbet megfogdosni?

(#1349) Szten Márs válasza sbazsi (#1347) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Egy tükörreflexes gép nem az ultrazoomról szól. Ha ultrazoomra vágysz vegyél bridge gépet, komolyan.
Általánosságban kijelenthető, hogy minnél nagyobb egy objektív zoomátfogása, annál roszabb képminőségre számíthatunk, tükörreflexes gépet pedig jellemzően az vesz, aki a lehető legjobb képminőséget akarja kihozni a gépéből. Így egy tükörreflexes váz + ultrazoom obi eléggé furcsa, össze nem illő párosítás.

(#1350) Szten Márs válasza nicoka (#1348) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Ömm, Media Marktok, Saturnok, Edigitalok.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.