Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#951) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Sziasztok! Nem nagyon írogatok a fórumba, de rendszeresen olvasom. Most én is tervezem egy új gép vásárlását, kisebb dilemma előtt állok. Jelenleg egy D50-es Nikont nyúzok. Lehet, hogy emlékezik is rá valaki, a Nikonos fórumban megfordultam párszor, sajnos nem jó a masina, hideg időben "fönnakad" a zár. Tavasztól őszig tökéletes.... A kitobi helyett akartam venni egy stabilizátorost, illetve meg akartam javítatni a gépet, azonban arra a következtetésre jutottam, hogy egy stabilizált obi (18-55VR), plusz a gép javítása, és az utazások annyi pénzbe kerülne, mint egy új gép... Másik oldal meg az, hogy a feleségem is szeretne tükrössel fotózni, aztmondja adjam neki oda a D50-et, neki jó lesz tanulgatni. Kirándulásokon, családi események fotózására használtam a D50-est, és az utódnak is ez lenne a "feladata". A 18-55 mm átfogás elég volt, inkább a nagylátó részen fotóztam többet, nem is az átfogással volt a gondom, inkább egy jobb optikai tulajdonságokkal bíró obi kezdett hiányozni, no meg a stabilizátor, bár magas érzékenységgel jól lehetett kompenzálni a stabi és állvány hiányát. Utólsó időben egyre többet fotóztam full manuális módban, sokkal tetszetősebb lett a végeredmény. Sok mindent tanultam magamtól, no meg Tőletek, a fórum olvasásával. Most már tudom, hogy nem a gépet kell nézni, hanem az egész rendszert. Azért nézelődtem már, elképzelések is vannak, leírnám milyen gépeket nézegetek:
- Pentax K200D. Elsőszámú jelöltem. Hátránya nekem a ceruzaaksi, illetve olvasgat az ember gyengébb jpg motorról... Előnyei a masszív váz, nagyon jó kitobi, státusz lcd fent.

- Pentax K-m Duplakit. 119e. ft. Csábító, az obik miatt......

- Nikon D60 18-55VR obival. Előnye lenne a jó kitobi, a márkahűség, ki tudja mi lesz a D50 sorsa, de később az obikat lehetne használni a másik gépen is. Előny a jó jpg motor. Hátrány a felső LCd hiánya, illetve a régebbi obikkal való AF hiány, de nem hiszem, hogy valaha gond lenne belőle, a továbblépésre kiszemelt obi jó hozzá, illetve lehet hogy azzal venné kitben (18-105 VR). Árfüggő....

Canon 450D 18-55IS obival. Dicsérik a Canon új kitobiját, én valahogy mégis úgy látom, hogy az új VR-es Nikon obi jobb, az új Pentax meg pláne. Fogásra sem nagyon jött be, árban is kilóg a többitől.... Előny lenne a zajtalanabb (magas ISO-n) szenzor, és a piacon lévő sok-sok obi.

Sony nem jött be nekem, az Oly szimpatikus, de őszintén szólva az E-500 volt az ami tetszett, két éve majdnem azt vettem meg, aztán a fórumozók tanácsára lett D50. Amiket leírtam, ebből szerintem úgyis rájöttetek, hogy nem nagyon szoktam RAW fájlokkal pepecselni, szeretem ha jó JPG képeket csinál a gép. Ne röhögjetek ki, de pepecseltem RAW fájlokkal, aztán amikor elégedetten hátradőltem, hogy igen, ez szép lett, aztán megnéztem az utána ugyanott készített JPG képet, akkor rá kellett jönnöm, hogy a D50 az ügyesebb. Persze nem mindig... ;) A gépet most venném meg koratavasszal, bár hallottam híreket D60 utódról is, lehet jobb lenne várni. Kb lenne rá 120E forintom. Tudom hogy nem sok, de nem hiszem, hogy én kihasználnám egy D90 tudását.

Szóval körülbelül ezek a gondolatok forognak az agyamban. Valőszínűleg később a D50 meg lesz javítatva, de egyenlőre ha összeadom hogy új VR obi, ami nem is a stabi miatt lenne fontos csak, hanem optikailag is továbbfejlesztették (Digitális Fotó magazin tesztje szerint optikailag jobb a 18-70-es obinál), plusz a Nikon javítása, plusz utazások pestre (vagy postaköltség), akkor minimum egy új gép árának a háromnegyedénél tartok. És akkor van megint gari. Bár lehet hogy rosszul gondolkodom. Mi a véleményetek?

(#952) Szten Márs válasza Zoli bácsi (#951) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Az Olyknak azt mondják, hogy igen-igen jó a jpg motorja, szóval ha ez szempont, márpedig szempont, akkor ne hagyd ki a lehetséges jelöltek közül. Egy E-520 azért elég jó gépnek tűnik, én megfontolnám azt is :K

(#953) Allien válasza Zoli bácsi (#951) üzenetére


Allien
veterán

Kérdés, mennyire sürgős a választásod. Ugyanis, szokott lenni olyan, hogy Photós találkozók. Ez márkafüggetlen, és vannak újabb gépek is, bizti megengedik, hogy megtapizzad őket. Jobb, mint ha MM-be mennél, szerintem, bár első körbe az is elégséges. Én speciel a K200D mellett döntöttem, minden "hátrányával" egyetemben. Hátránya, ami előny is lehet, a ceruza akksi. :-D Elismerem, lehetnek anomáliák elvileg, de mivel már tudsz róla, ez szinte KIZÁRT. Hiszen, semmi extra nem kell, megfelelő akksi kell, meg egy jó töltő, és csá. Ráadásul, a boltokba ma már kapható Li-ion-os ELEM, olyan, amit gyárilag adnak hozzá. Azaz, ha mégis, bármi gond lenne, egy benzinkútnál, vagy közértben is vehetsz utánpótlást. A jpg motor is szerintem fel van fújva. Bár, konkrét összehasonlításom nincsen, mert egy gépem van, eddig nem éreztem, hogy a gép által készített jpg nagyon rossz lenne (vagy bárminemű anomália lenne benne). Sőt, még az alexpót se nagyon tapasztaltam, pedig ilyeneket is mondogatnak rá. Igaz, vegyesen használom, van, amikor raw-ba nyomatom, mert van bőven memkártya helyem. Pepecselni se szoktam vele, amelyiket fel akarom dolgozni, azzal esetleg, a többi jól elvan a wincsin is. Photomatix-al néha szoktam esettleg egy raw-ból hdr-ezni, de nem úgy, hogy túlhúzom a képet, ami jellemző a hdr-ekre, hanem pont, egy átlag default-ra rakva, és onnan kicsit állitgatva, nagyon jó eredményeket lehet kihozni (szerintem). :R

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#954) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Köszönöm mindkettőtöknek. Közben délután eljutottunk a családdal a győri Saturnba, kicsit tapogatóztam. Volt Oly E-420 és 520 is kirakva, megtapogattam. Az 520-as tetszett fogásra, de a kereső sajnos nagyon kicsi. Pentax egy sem volt, ellenben volt Canon 450D és 1000D. Először fogtam a kezemben 1000D-t, lehet hogy kiröhögtök érte, de pozitívan csalódtam benne. Eddig tesztet illetve fórumhozzászólásokat olvastam róla. Nekem, akinek lapát kezem van, egész jól kézreállt. Nem annyira, mint a Nikonok, de sokkal-sokkal rosszabra számítottam. Hasonló az anyaga, mint a 450D-nek, csak az utóbbinak a markolaton, illetve a hüvelykujj helyénél hátul van egy kis gumis burkolat. Kereső is hasonló (ugyanaz?), bár tudom, hogy a nagytesó középen keresztszenzoros. Gombok elhelyezése ugyanaz, kistesónak kisebb az LCD-je. Persze, jobb a 450D, de másfélszer annyiba kerül. Ha azt számolom, hogy a képminőség szinte ugyanolyan, akkor ár/érték arányban talán jobb is az 1000D. Nikonokat is tapogattam, de ezeket már régebben is tapiztam. Nikon D40 a szokásos kitobival, plusz Sigma 70-300mm-es obival 119e. forint. Jó lett volna, ha van kirakva Pentax, mert akkor könnyen tudtam volna viszonyítani, bár gyanítom, hogy elvitte volna a pálmát. A 190cm feletti magasságommal, és a 130 kg-os súlyommal szeretem a masszív dolgokat... :K
Annyit szeretnék kérdezni tőletek, hogy ha a gépeket kitobival veszem, jól sejtem-e hogy a pentax 18-55mm-es újabb típusú obija a legjobb optikailag? Én a Nikon VR kitobijával körülbelül egyforma minőségűnek saccolom, a sokak által magasztalt Canon 18-55 IS-t én gyöngébbnek látom. Külföldi teszteket nem nagyon nézegetek, ugyanis nyelvtudásilag nagyon gyenge vagyok, én még oroszul tanultam. Ja igen, és még annyi, hogy a Pentax K-m-hez adott kitobi, az ugyanaz, mint a K200-asé, csak a menete műanyag? Tudom, hogy jobb a K200, csak ugye a pénz......Jó lenne 120-ból kijönni, és ugye a Pentaxhoz kellenek jó akkuk, (Sanyo) töltővel.

(#955) sowi válasza Zoli bácsi (#954) üzenetére


sowi
őstag

tenyleg jo volt fogasra az 1000D? en tegnap tapiztam kicsit hosszabb ideig egy 400D-t es nekem nagyon nagyon kicsi volt meretre, majdnem ket ujjam lelogott a gepvazrol (vagy csak nekem van baromi nagy kezem :) )

Anytime, anywhere, any war ... if the price is right

(#956) Zoli bácsi válasza sowi (#955) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Annál sokkal jobb, mint amit a fórumokon olvasottak után vártam. Nikon fogása jobb, de az 1000D-t is tudnám használni. Az Oly E420 volt számomra nagyon rossz fogású.

(#957) sowi válasza Zoli bácsi (#956) üzenetére


sowi
őstag

igen, az olympusrol hallottam, hogy eleg pici maga a gepvaz, gondolom ezert kenyelmetlen a lapat tenyerueknek

Anytime, anywhere, any war ... if the price is right

(#958) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Találtam valamit, ami nagy lökést adott az elhatározásomhoz:
30 perces töltésű Eneloop akkuk: [link] Ugye nekem a hosszú töltési idő volt a bajom a ceruzaakkukkal. Bírják vajon hosszútávon az akkuk...??
ÉS hát persze a kiszemelt masina: [link] Markolat nélkül 109.900 ft bruttó.
Véleményetek? Ennyi (vagy kicsit több)pénzért jobbat..?

Szerk: Ha valakit érdekel, a fentebb linkelt cégnél lehet kapni új Canon 400D-t, 84.9e. ft-os bruttó áron. [link] Bár szerintem az IS-es kitobi miatt jobban megéri az 1000D.

[ Szerkesztve ]

(#959) somé válasza Zoli bácsi (#958) üzenetére


somé
őstag

Múlt héten még 99e volt ott a K200D markolat nélkül. ;)

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#960) sowi válasza Zoli bácsi (#958) üzenetére


sowi
őstag

en is olvasgattam sokat a k200d-rol mikor meg gepet nezegettem, majdnem mindenki ezzel az akkuval hasznalja, szoval rossz nem lehet :)

Anytime, anywhere, any war ... if the price is right

(#961) Zoli bácsi válasza somé (#959) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

:Y :W

(#962) Zoli bácsi válasza sowi (#960) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Köszi. Csak rájöttem, hogy rosszul fogalmaztam meg a kérdést. (Így éjszakázás után kicsit tanta az ember..) Szóval én a 30 perces töltés miatt aggódok, hogy azt hogy bírják az akkuk hosszabb távon. :)

(#963) somé válasza Zoli bácsi (#961) üzenetére


somé
őstag

Nem akartam beírni mivel lehet hogy esetleg nem jól emlékeztem, de utánanézve más fórumon is írták, valóban annyi volt. Ne kapkodd el, több helyen várhatóak akciók. Pl. 1000D kit is volt 100-ért több helyen is, most ismét 110k körül van olcsóbb helyeken.

Sok-sok hónapja bújom a fórumokat, hasonló cipőben járok, igaz én nem tükrösről hanem uz-ról váltanék. Mindegyiknek kb. behatároltam az előnyét, hátrányát, és én is a Pentaxnál kötöttem ki. Jelenleg. (Ez időszakonként változik :DDD ) Sokadszorra is elolvastam az ide vonatkozó teszteket, mindent. Ami több helyen előjön a K200D-vel kapcsolatban az a nagyon "zajos", csattanós zárszerkezet, engem az ilyen el tud tántorítani. Élőben nem hallottam, de elegen írták ahhoz hogy igaz legyen.
Nem tudom a K-m-nél is így van-e ? Tényleg, letettél róla ? Kitobiról szinte csak jókat írnak.

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#964) Zoli bácsi válasza somé (#963) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Nem akarom elkapkodni, csak félek, hogy egyre drágább lesz minden. De igazat adok neked, nem sürgős a dolog, valóban jó lenne kifogni egy akciót. Élőben nem hallottam Pentax zárszerkezetet, a D50-esem egész halk, de ha valahol fotózok, erre a hangra is odanéznek a kompaktosok, tehát ez is hallható. Engem megnyugtat a 100e. expora hitelesített zárszerkezet, illetve az, hogy fórumokat bújva több zárszerkezet hibás Nikonról, és középkategóriás Canonról is olvasni, a Pentaxosok nem igazán panaszkodnak. Persze kevesebb a Pentax, de nekem nagyon szimpatikus a márka. A hangos zár nem zavarna, nem lesifotót készít az ember. Azért tettem le a K-m-ről, mert alig többért van a K200d. Éshát a szigetelt váz, a státusz LCD, fém bajonettes obi, napellenző az obira, szerintem megér 10e. forintot. Feltételezem, hogy a K-m-ben is ugyanaz a zárszerkezet van, nem hiszem, hogy a bevált dolgokon változtatnának. ellenben az 1000D-ről olvastam, hogy gyengébb zárat kapott a 450D-nél. Ez a hír, valamint a spot mérés hiánya miatt esett ki a tarsolyból.
Megmondom őszintén, hogy tavaszra-nyárra akartam venni egy új gépet, vagy a D50-est megcsináltatni, és egy laptopot is beterveztem. Gyűjtögettem a kevéske jattot.... :B Mivel úgy láttam, hogy felmennek az árak, a múlt héten hirtelen megvettem a rég áhított laptopot (89e.). Sok pénzem nem maradt fényképezőre, de részben hitelre azt is meg akartam venni a napokban, ugyanis hallottam, hogy várhatóan 330ft-os Euróról is beszélnek. Persze, ha egy két hónapon belül stabilizálódik a forint és esnek az árak..... Dehát ezt előre nem tudhatom. Canonnál a 450D lenne szimpatikus, de úgy látom annak is fölfele indult az ára. Ma láttam csak vázat 162e.-ért. :Y Ebben a 120-130e. forint alatti mezőnyben nem sok versenyző van, és ár/érték arányban szerintem a Pentax K200 viszi a pálmát. Ha tudnám, hogy később lenne zsé obikra, akkor persze Nikon, vagy Canon lenne a nyerő. De így, hogy valószínűleg marad a kitobi, így szerintem egyértelmű. Bár az edigital honlapján nézegettem az obikat, fix 50-es obi a Pentaxhoz kétszer annyiba kerül, mint a C és N gépekhez. Pedig egy ilyen jó minőségű "portréobit" még meg is engedhetnék magamnak.
Majd még gondolkodom. :)

(#965) Allien válasza Zoli bácsi (#958) üzenetére


Allien
veterán

Mért ne bírná? Arra tervezték. Másrészt, amúgy is két garnitúra akksi kellene, ugyebár. Persze, egy is elég indulásnak. Mondjuk, nekem se olyan töltőm van, hanem egy mezei 1,5 órás, és egy IPC-1L, akksi karbantartó cucc. :DDD Nem is értem, mi ez a mizéria, hosszu töltési idő??? ;) Persze. Vannak olyan töltők is, mondjuk van nekem is, 10 órás, nem is használom, csak 9V-s elem töltésére. A többi akksi bírja a 1,5 órát, még az egy órás is "normális" lenne, de a fél órás-, vagy 15 perces akksik már nem ez a kategória, azaz ilyen töltővel már nem lehet más féle akksikat tölteni, melyek nem bírják a gyorstöltést. :DDD
De érdemes itt a PH-n is az apróhirdetések között "Minőségi" szóra rákeresni, lesz ott egy Neked való hírdetés! ;)

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#966) Allien válasza somé (#963) üzenetére


Allien
veterán

PH találkozón anno, még hallottam Canon 30D gépet, és emlékeim szerint a K200D kicsit hangosabb (mondom, emlékeim szerint). Na bumm. A kompaktnál minden dslr (szinte) hangosabb. :DDD Egy madár (tegyük fel) ami a K200D hangjára elszáll, az a 30D hangjára is elrebben. :K

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#967) Zebu


Zebu
addikt

Bocs srácok, nem találtam topicot, ami ehhez a témához jobban passzotl volna!
Használtatok már ilyet? Mennyire lehet jó?

(#968) pilóta válasza Zebu (#967) üzenetére


pilóta
nagyúr

Háborúba készülsz? :D
Szvsz hülyeség, ha nem dobálod, nem lesz semmi baja egy fényképezőgépnek...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#969) johnjohn válasza Zebu (#967) üzenetére


johnjohn
addikt

Ha sziklát mászol, oldaladon a géppel, akkor esetleg hasznos, vagy egyéb mostoha viszonyok között. Normál napi használatra ormótlan és kényelmetlen. Az árából inkább pótakkut.

(#970) Degeczi válasza johnjohn (#969) üzenetére


Degeczi
nagyúr

dehát ki mászna sziklát, oldalán a géppel?
olyankor berakja a hátizsákba, ahol jól védett...

tényleg háborúban (koncerteken) lehet értelme: ha muszáj képet készíteni rossz körülmények között is

de pl. havazásban aligha indokolt ilyen brutális védelem, egyszerű bezacskózás is elég

(#971) johnjohn válasza Degeczi (#970) üzenetére


johnjohn
addikt

(#972) Degeczi válasza johnjohn (#971) üzenetére


Degeczi
nagyúr

valszeg itt is a zsákból veszi elő a kép kedvéért

(#973) Kazimír válasza Degeczi (#970) üzenetére


Kazimír
őstag

Kíváncsi lettem, milyen koncertekre járhatsz.. :D

Be köll fizetni, azt' jólvan...

(#974) sowi válasza Kazimír (#973) üzenetére


sowi
őstag

valoszinu nem Bango Margit :)

Anytime, anywhere, any war ... if the price is right

(#975) somé válasza Allien (#966) üzenetére


somé
őstag

Nem kompakhoz képest persze, hanem úgy általában ebben a tükrös kategóriában. Mivel ezzel a vázzal kapcsolatban többen írták, ezért jegyeztem meg. Mindegyiknek megvan persze a jellegzetes zárhangja, a Sony A200-nak pl azt írta az egyik fotósmagazin szerzője hogy ólajtó hangja van. :DDD
A természetben azért van ami elnyom egy erős zárhangot, de pl egy esküvőn, mondjuk templomban, visszhang..stb, még kellemetlen is lehet.

De nem szeretném túlragozni a témát, ez nem olyan szempont hogy ezért ne vegyen valaki x típusú vázat.

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#976) pacorro válasza KrAt (#921) üzenetére


pacorro
aktív tag

Jól jártál vele, annyiért szerintem nagyon megérte.

[ Szerkesztve ]

"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner

(#977) Szten Márs válasza somé (#975) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Ha ez fontos szempont neked, akkor Nikon D40/D40x/D60. Minden bizonnyal a leghalkabb DSLR-ek a piacon, baromi finoman, hangtalanul csapkodják a tükrüket és mozgatják a zárjukat, tényle sokkal halkabban, mint bármelyik másik gép, amit valaha próbáltam, pedig legalább pár katt erejéig igen kevés van, amit ne próbáltam volna ki, jobb híján legalább valami üzletben.

(#978) BiriBum válasza Zoli bácsi (#964) üzenetére


BiriBum
őstag

Nem fogsz csalódni a Pentaxban. Manuál 50-es, pl Chinon, szinte fillérekért vásárolható hozzá.

(#979) nicoka


nicoka
tag

Szevasztok!

Mivel kezdő vagyok, ezért szeretnék valami jó kis gépet venni, csak azért egyből az első választás a DSLR, mert nem akarok 2 hónap múlva megint új gépet venni. Na szóval az lenne a helyzet, hogy a keret rá, max. de az már nagyon max. 100.000 forint. És csak új jöhet szóba. Mit ajánlotok?

(#980) johnjohn válasza nicoka (#979) üzenetére


johnjohn
addikt

Ha mindenképpen újat akarsz, akkor ennyiből legfeljebb a Nikon D 40 jön ki kitobjektívvel.
Más nem nagyon, talán még valahol van a Sony A 200 valami obival.

(#981) rumos14 válasza nicoka (#979) üzenetére


rumos14
nagyúr

szinte mindegyik gyártó belépő modellje kijön ennyiből, tehát:
- Nikon D40 (elég régi darab már, én nem feltétlenül ezt venném)
- Pentax K-m (vázba épített képstabi pozitívum)
- Sony A200 (szintén képstabis)
- Olympus E420 (a legkisebb DSLR, de a fogása nem az igazi)
- kicsit 100 felett Canon 1000D (rendelkezik élőképpel)
ha nem akarsz nagyon obiparkot bővíteni, akkor talán a Pentax a legjobb választás ezek közül.

(#982) sbazsi válasza rumos14 (#981) üzenetére


sbazsi
veterán

csak egy kérdés: a mostani chip magazinban két teszt is azt irj a canon eos 1000 és a 450-re hogy az előbbinek jobb a képminősége. ez ár/érték arányban értendő, vagy tényleg jobb képet csinál az 1000-es?

(#983) Degeczi válasza sbazsi (#982) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Chip? :U
nem éppen egy mértékadó fotós lap, azt meg kell hagyni...

mindenesetre ha azt írják, h jobb, akkor remélhetőleg meg is indokolják miért az, ha meg nem, akkor a helyén kell kezelni az információforrást (és inkább komoly tesztoldalakon megnézni)

(#984) nicoka válasza rumos14 (#981) üzenetére


nicoka
tag

Nem 100 ezer. De akkor melyiket ajánlanád legjobban?

(#985) Degeczi válasza nicoka (#984) üzenetére


Degeczi
nagyúr

csak a puszta váz van a linkeden...
a legolcsóbb kitobival már 110 körül lenne

(#986) nicoka


nicoka
tag

Ehhez mit szóltok?

(#987) koxkids válasza nicoka (#986) üzenetére


koxkids
őstag

Tudtommal (korábbi hsz.) azt írtad, hogy neked DSLR kell. Mert ez nem az ;] ;]

(#988) nicoka válasza koxkids (#987) üzenetére


nicoka
tag

Na jó. Elegem lett. Valaki ajánljon egy DSLR gépet, amely 100, vagy az alatt van. De azt, amit ti vennétek, ne sorakoztassatok fel 5-öt...

(#989) priusz válasza nicoka (#988) üzenetére


priusz
aktív tag

Nyugi! Szűk a keret amit szabtál. Én ezt venném:sony a200

üdv

Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!

(#990) werttzui válasza nicoka (#988) üzenetére


werttzui
őstag

Meg is vegyük helyetted? ;] Na jó a canonnal jársz a legjobban később meg költséghatékonyabb az obi kínálata . Legjobb ha bemész egy boltba és megtapperolod ill ha van valaki ismerősödnek valamilyen fotómasina nézegesd meg hátha elég neked egy kompakt is. A canon alapobival 110 körül kapható amit linkeltél az csak a váz de kezdésnek tanulgatásnak tökéletes ,sok mindent tudsz állítani és zajmentes képek készíthetőek a többi rajtad múlik .(100 alatt azért nem ajánlunk mert nincs mostanság 100 alatt normálisnak mondható masina ,persze akad amelyik tűrhető de később úgy is lecseréled ,fölösleges kiadás).

PENTAX

(#991) Kazimír válasza priusz (#989) üzenetére


Kazimír
őstag

Jelzem, a keret anno 30k-ról indult.. ;)

Be köll fizetni, azt' jólvan...

(#992) stop válasza nicoka (#988) üzenetére


stop
aktív tag

Ha most ilyen türelmetlen vagy akkor biztos, hogy rövid időn belül TÖBB100 eFt-ot fox elkölteni e tekintetben. ;)

"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.

(#993) rumos14 válasza nicoka (#988) üzenetére


rumos14
nagyúr

mindenki mást venne, mert más tulajdonságokat tart a legfontosabbnak. egy ekkora befektetésnél sztem érdemes utánajárni, elmenni boltokba, kézbe venni a kiszemelt gépeket. ha megveszel egy márkát, akkor elkötelezed magad mellette, később veszel majd hozzávaló obit, vakut, ezek nem csereszabatosak.

(#994) sowi válasza werttzui (#990) üzenetére


sowi
őstag

ez azert nem egeszen igy van, hogy canonhoz a legkoltseghatekonyabb az obi, a normalis, jo obi nikonhoz, canonhoz, sonyhoz, akarmihez draga....birom ezt a canonhoz a legolcsobb minden ob szoveget, meg kell nezni pl. canon-nikon arlistat nincsenek egetvero kulonbsegek, mas kerdes, hogy vannak gyartospecifikus obik, amiket az adott markanal nem kapsz meg, na ezek alapjan kell donteni, hogy te mire hasznalnad, es azt kell venni amelyik gyarto obikinalata a legjobban lefedi a te hasznalati igenyeid szerintem

Anytime, anywhere, any war ... if the price is right

(#995) rumos14 válasza sowi (#994) üzenetére


rumos14
nagyúr

nekem is kicsit fennakadt a szemem azon hogy a Canon obikínálat a legolcsóbb, de nincs teljes rálátásom, nem pofáztam bele. amit látok, az az, hogy a kitobinál lényegesen jobb Canon obik már k. drágák. telékről nem is beszélve. Sony-nál vesz az ember egy használt Beercan-t (Minolta 70-210 f4) 40k-ért, és FF vázon is "karcol" (Parci szóhasználatával).

(#996) sowi válasza rumos14 (#995) üzenetére


sowi
őstag

en is csak azert tudom az arakat, mert mielott megvettem volna a dslr-t heteket csak azzal toltottem, hogy teszteket es arlistakat nezegettem obikrol :)

Anytime, anywhere, any war ... if the price is right

(#997) rumos14 válasza sowi (#996) üzenetére


rumos14
nagyúr

és végül mit vettél?

(#998) Noddy


Noddy
senior tag

Hamarosan én is szeretnék egy hobbi fotómasinát venni. Még gondolkozok, hogy legyen egy bridge gép (az a baj, hogy a mostaniak jók ezzel az nagy zoom átfogással, de a jó minőségűek árában, már benne van egy kitobis dslr és azoknak sokkal több funkciója van), vagy egy dslr 3-4 obival (annál több nekem úgy se kell, mert nem profi fotós vagyok, és nem is akarok az lenni) elsősorban, természet és város fotózás + család.
Látom előjött, hogy az obik árát is érdemes nézni, eddig én ezt nem nagyon néztem, már csak amiatt is hogy nem akarok túl sok obit vásárolni.
Én a Pentax K-m-et néztem ki a képstabi miatt. Jó választás lehet ez egy hobbi fotósnak?
(Régebben Zenittel nyomultam, de mikor egy kis kompakt samsungot kaptam csak azzal fotóztam, mert drága volt a filmelőhívás, de az igény megmaradt, csak akkoriban iszonyat drágák voltak a dslr-ek.)

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#999) sowi válasza rumos14 (#997) üzenetére


sowi
őstag

vegulis egy nikont

Anytime, anywhere, any war ... if the price is right

(#1000) Zebu válasza nicoka (#988) üzenetére


Zebu
addikt

Miért ragaszkodsz ennyire a DSLR-hez?

A hozzászólásaidból kicsit úgy tűnik nekem, hogy még nem vagy felkészülve a dologra! :B

bocs, ezzel nem bántani akarlak, csak feleslegesnek érzem....

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.