Új hozzászólás Aktív témák

• t_a_m_a_s

addikt

válasz nicoka #1313 üzenetére

Szia,

szerintem olvass vissza pár oldalt, te is, más is nagyon sok tippet kapott már itt. Ha NAGYON sok időd van, olvass vissza a topik elejébe-közepébe, hisz amik most neked szóba jönnek, azok általában kifutó szériás gépek (mint pl a D40), vagy 1-2 évesek (asszem pl D60), azokról a megjelenésük idejéből is találsz itt sok hasznos infót.

Én - mint már régebben is írtam - hasonló cipőben jártam tavaly, mint te most. Kezdőként és több Nikonos ismerőssel a hátam mögött vettem meg a D40-et. A minőségi ugrás a legalapabb DSLR esetén is megdöbbentő egy - nem is rossz - kompakthoz képest, és eleinte a 18-55 kitobival nagyon jól el leszel (VR-re sem lesz szükséged). Ezzel kb 85000 HUF most a D40, ehhez jön 1-2 memóriakártya, esetleg egy táska. Ha van otthon valami tatyi, amiben egyenlőre biztonságban el tudod hurcibálni, akkor táska sem kell, azt ráérsz akkor venni, amikor már tudod, mit akarsz még venni a géphez, és az mekkora helyet foglal.
    A gép + memkártya befér 90000 HUF-ba, az előirányzott 120-ból marad még 30. Ehhez gyűjtögetsz még 30-at, és veszel egy 18-105 VR obit, aztán boldog ember leszel. Szerintem.

A másik, hogy eleinte egy belépő DSLR tudásának, beállítási lehetőségeinek is csak a töredékét fogod kihasználni, biztos nem lesz szükséged pl egy D80 tudására. De ez persze csak szabadidő kérdése, abból meg nekem sajna nem túl sok van. Így van 1-2 olyan beállítás, amit még sosem piszkáltam a gépen, így 9000 expó körül.

Ha meg felébred benned a fotós, úgy nincs megállás a lejtőn, lesz jobb váz, több obi, külső vaku, állvány, távkioldó, nagyobb táska, polárszűrő, stb. :)

szerk.:

Ja, és még valami: vegyél DSLR-t, a mostani kompaktot meg add oda az ősöknek, mindenki jobban jár így :DD Nem szereti az ember, ha kikapkodják a kezéből a gépet :)

[ Szerkesztve ]

Holnap majd jól beletépünk...

Új hozzászólás Aktív témák