Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1601) Szten Márs válasza post.mader (#1600) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Kezdő gépnek szvsz nem rossz választás.

Egy elég elterjedt, erős közepes szenzor alá raktak egy igencsak jó képfeldolgozó rendszert, így képminőségre szerintem teljesen korrekt gép a D60. Szolgáltatásokra vegyes: csupán három fókuszponttal rendelkezik, de ez rengeteg felhasználásra és igen sok felhasználónak még így is pont kettővel több, mint amennyit használ, szóval korántsem biztos, hogy hátrány, de ettől függetlenül mindenképp megemlítendő. Az AF a tesztek szerint egyébként igen gyors, még kevés fényben is. A vázban nincs fókuszmotor, így az objektívkompatibilitás némileg beszűkült: csak az AF-S és AF-I jelzésű Nikkorokkal, illetve HSM-es Sigmákkal, meg pár belső fókuszmotoros Tamronnal lesz autofókuszod. A többi, Nikonra való objektívvel is használhatod persze a vázat, de csak manuális fókusszal. Mindenesetre a Nikon igencsak bővíti az AF-S objektívkínálatát. (Természetesen a D60-hoz kitben adott objektívek is AF-S-esek.)
A váz fogása szerintem méretéhez képest teljesen korrekt, de ez ugye szubjektív dolog. A kereső mérete kategóriáján belül teljesen korrekt, liveview-val viszont nem rendelkezik a gép.

Így hirtelen ennyi jutott eszembe.

(#1602) post.mader válasza Szten Márs (#1601) üzenetére


post.mader
csendes tag

Köszönöm szépen a kiegészítő választ, amúgy mi az a fókuszpont? Tudom, tudom, nem értek hozzá, miért vagyok hülye, hogy DSLR-gépet veszek, csak egy divatmajom, aki menőzik, hogy Nikont vesz...stb. Csak nem vagyok vele tisztába.

Ui.: Ezt a kis monólogot nem neked szántam, csak úgy általánosságban.

Kissrác voltam én, bámultam a csodát. Együtt nőtt velem az Újpesti világ! Élhetek bárhol, ide jövök haza! Hűség, büszkeség, Újpesti csoda!!!

(#1603) Ijk válasza post.mader (#1602) üzenetére


Ijk
nagyúr

Itt a d60 keresője: [link]
3 kis négyzet a keresőben, és mindig a kijelölt négyzetbe foglalt pontra fókuszál a gép. Ez dslr-eknél rendkívül fontos, ugyanis kicsi a mélységélesség (különböző távolságban lévő tárgyak homályosak, ahogy a képen is a csirke mögött), és nem mindegy hova fókuszálsz.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#1604) post.mader válasza Ijk (#1603) üzenetére


post.mader
csendes tag

Igen, köszönöm ez lett volna tippem, csak nem akartam hülyén meghalni. :B

Kissrác voltam én, bámultam a csodát. Együtt nőtt velem az Újpesti világ! Élhetek bárhol, ide jövök haza! Hűség, büszkeség, Újpesti csoda!!!

(#1605) hemaka válasza post.mader (#1602) üzenetére


hemaka
nagyúr

Ha van kamerás mobilod, annak is van fókuszpontja középen egy keret, vagy [ ] ilyesmi jel.
Az konkrétan arra való, hogy azt a részt, ami ott a [ ] jelben helyezkedik el, arra fókuszál(élesít) rá a gép.
D60 fókusz pontok

(#1606) Cassidey válasza Degeczi (#1588) üzenetére


Cassidey
senior tag

nem mindhez, meg nem is birja addig az utangyartott. mondjuk nekem nincs potakksim, soha nem is volt, mert egy napig elvagyok egy toltessel, de 1DmkIII-hoz vmi 40 ezer az akksi, 5DmkII-hoz 20.. (igen, gyari nem utangyartott, de akkoris.. durva arak na.)

(#1607) hemaka válasza philoxenia (#1596) üzenetére


hemaka
nagyúr

Köszi, ezt az oldalt nem ismertem eddig, még jól jöhet. :K

(#1608) Ijk válasza post.mader (#1604) üzenetére


Ijk
nagyúr

Ja és egy jótanács ezzel kapcsolatban. Sok kezdő szidja a dslr-eket a homályos képek miatt. Ennek 99%-ban emberi hiba az oka, ugyanis nem megfelelő helyre fókuszálnak, vagy rosszul választanak rekeszt. Tehát komponálásnál mindig figyelj hova fókuszálsz, (pl. közeli arcképnél a szemre érdemes, sokan az orra fókuszálnak akaratlanul, mivel az van középütt.:)

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#1609) post.mader


post.mader
csendes tag

Köszönöm a jótanácsokat, Hemaka, Ijk és Szten Márs.

Kissrác voltam én, bámultam a csodát. Együtt nőtt velem az Újpesti világ! Élhetek bárhol, ide jövök haza! Hűség, büszkeség, Újpesti csoda!!!

(#1610) hemaka válasza Ijk (#1608) üzenetére


hemaka
nagyúr

Jaja, abba a hibába sokan beleszaladnak:)
De erről igazából Cassidey tudna mesélni, ő foglalkozik portrékkal.

[ Szerkesztve ]

(#1611) Allien válasza post.mader (#1592) üzenetére


Allien
veterán

Ne keverjük (nem vagy láma, csak nem néztél utána, vagy nem gondoltad át)! :DDD Az elem NEM akksi! Azaz, nem tölthető. Lemész a boltba, vagy kimész valamelyik forgalmas aluljáróba, veszel 100 forintért 4 darab elemet, és az pl semmire se jó. Pontosabban, fényképező gépbe KIZÁRT! ;) Vannak olyanok, melyek csomagolásán már feltüntetik, mire is javallott az adott termék. Ha jobban megnézed, és ha köztük van egy fényképező gép, azt esetleg rakhatod gépbe (bár azzal se sokra mész valszeg). Ezen kívül, pl a Pentax K200D-hez ILYET adnak. Itt meg is említik, és 1100 képre mondják, ami kb valós is. Ezen kívül ami fontos lehet, az a működési hőmérséklet tartomány (igaz, az adott linken NEM Celsius-ban adják meg), ami ebben az esetben -40°C és +60°C közti. Ez sem újra tölthető, mert akkor nem elemnek hívná senki, hanem akksinak. :B
A tölthetős akksiknál más a helyzet, ott is több féle van. Jelen esetben az újabbak Ni-Mh (Nikkel metál-hidrid és akksi összefoglaló), de már itt is van újabb féle, mely ugyan úgy Ni-Mh, de lassu önkisülésűek. A régebbiek feltöltés után kezdték elveszteni a töltöttségüket, és mondjuk 1-2 hónap alatt már használhatatlanra lemerültek. A lassu önkisülésűek 5-10x lassabban vesztik el töltöttségüket, amúgy eleve feltöltve árulják ezeket. Szinte minden gyártó palettáján megvannak már ezek, a teljesség igénye nélkül megpróbálok felsorolni párat.
GP ReCyko, Varta Ready2, Sanyo Eneloop, Ansmann MAXe, Panasonic Infinium
A működési hőmérsékletük ideális esetben 0-40°C közti, ez alatt/felett esetenként jelentősen változhat teljesítményük (negatívan). Ezek kb 2500 forint körül már beszerezhetőek (töltő nélkül, de töltővel is kb 4000 körül kaphatóak). Ami az elején említett Energizer Li-Ion-os elemet illeti, nagyobb közértekben beszerezhetőek, kb 1400 forintért (4 darabos). Ennél drágábban is kaphatóak persze. ;)
Ami az akksi töltőt illeti, arra is van külön totyik, (#1594) Szten Márs hozzászólásában megtalálod. Abban a totyikban az IPC-1 töltőt szeretik ajánlani, ITT megvehető. De ez meg inkább akksi karbantartó, a régebbi akksikat érdemes vele átdolgoztatni. Ezeket az újabbakat eleinte elégséges a saját töltővel töltögetni, de elvi szinten az IPC jobb választás lehet. Csak, beruházni ilyenbe nem feltétlenül kell egyből, de nem is "kötelező", csak ajánlani szokták. :K :R

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#1612) Degeczi válasza Allien (#1611) üzenetére


Degeczi
nagyúr

"Ezek kb 2500 forint körül már beszerezhetőek"

Hol?
Az utóbbi időben már minden hasonlóra 1000 Ft körüli db árat látok...

(#1613) philoxenia válasza Degeczi (#1612) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Hipermarketekben lehet olcsón venni ilyesmit, nekem van egy, amit talán 1500 körül vettem /a négyet./ Meg itt...

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1614) Allien válasza Degeczi (#1612) üzenetére


Allien
veterán

Ne keverjük a bolti árut az egyébb beszerzéssel. ;) Bár természetessen, fenntartom a jogot, hogy pl valamit rosszul tudok, de pl depo-n megnézegettem. :DDD Természetesen, én se onnan vásárolgatok, hanem pl innen a PH-ról. :K De nem biztos, hogy leírhatom ide is, mert az nem hivatalos beszerzés. :B
pl Varta Ready2-t én is 2000-rt vettem itt a PH-n. :DDD

[ Szerkesztve ]

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#1615) Degeczi válasza philoxenia (#1613) üzenetére


Degeczi
nagyúr

ez nem önkisülésmentes

(#1616) Degeczi válasza Allien (#1614) üzenetére


Degeczi
nagyúr

kérdés, mikor...
nagyon fölment mostanában mindennek az ára
a GP márkaboltban is ezres fölött van a ReCyko AA darabja

(#1617) Allien válasza Degeczi (#1616) üzenetére


Allien
veterán

Nézd. Az árlistákért NEM engem kell okolni, meg a forint-euró viszonyáért se. :DDD Tegnap néztem, de nem azt jelenti, hogy az ott közölt árak valósak is, viszont, mást nem tudok írni, mint amit ott látok. Akinek szüksége van ilyenre, úgyis utánna néz. :B

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#1618) philoxenia válasza Degeczi (#1615) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Itt?

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1619) lover summer


lover summer
csendes tag

Nem érdemes most fényképezőt venni, sajnos folyamatosan mennek szépen felfelé az árak :\

(#1620) johnjohn válasza lover summer (#1619) üzenetére


johnjohn
addikt

Senki sem azért veszi, mert az ára alacsony, hanem mert szüksége van rá, fényképezni akar. Ha az árak mennek felfelé, akkor meg minél előbb meg kell venni.

(#1621) priusz válasza johnjohn (#1620) üzenetére


priusz
aktív tag

Azért ez sokaknak szórakozás és nem munka. Nagyon nem mindegy, hogy valamit 10-20 ezerrel drágábban veszel. Senki nem a saját zsebe ellensége... De persze ha kazalban áll a pénz a padláson akkor uccu-neki! Ilyen árfolyamok mellett nem csoda, hogy mennek fel az árak. Én inkább kivárnék hátha normalizálódik a helyzet, de nem vagyunk egyformák.

Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!

(#1622) johnjohn válasza priusz (#1621) üzenetére


johnjohn
addikt

Sajnos belátható időn belül nem fog normalizálódni a helyzet, sőt, még inkább alászállunk úgy néz ki. Ezért írtam, hogy lehet, jobb még most megvenni, mert hosszú távú áremelkedések várhatóak.

(#1623) hemaka válasza priusz (#1621) üzenetére


hemaka
nagyúr

Nem tudni hogyan alakulnak az árfolyamok, elvileg nyár végefelé már helyreáll a rend, persze az sem kizárt, hogy csak rosszabb lesz.
Én azt mondom, hogy inkább most vegye meg valaki, mert előreláthatólag csak emelkedni fognak az árak, nyárig tuti.

(#1624) lover summer válasza johnjohn (#1622) üzenetére


lover summer
csendes tag

De vannak itt olyan emberek, is akiknek nincs még meg rá a pénzük (köztük vagyok én is) így nem tudják egyből megvenni
D90-re gyüjtök körülbelül vagy 4-5 hónap még mire összegyüllik rá a pénzem, minden hónapba rakok félre a fizuból x összeget.
Ezért remélem legkésőbb nyárra legalább lejjebb fognak menni az árak.

(#1625) Allien válasza priusz (#1621) üzenetére


Allien
veterán

Nehéz jól dönteni, szinte esélytelen. Amúgy pl. anno, amikor vásároltam a gépem, tavaly júliusban, azért vettem meg, mert mentem nyaralni augusztusba, és ne az utcsó pillanatba vegyem meg, legyen időm kicsit ismerkedni, melyik a gép eleje, hátulja, hogyan kell bekapcsolni, meg ilyenek. Ja, meg iso, és egyébb finomhangolások hol találhatóak. Hülyén nézne ki, ha mondjuk ott a téma elöttem, ráadásul mondjuk feltehetőleg nem marad úgy, mert pl fényviszonyok rosszabbak lesznek (vagy arréb ugrik/mászik stb), én meg előveszem a gépkönyvet, és leülök olvasgatni. :DDD :K Ráadásul, a helyzet mint dollár/euro részen nem látszik, hogy javulhatna jelentőssen, ráadásul, még ha igen is, akkor is, relative sok idő, míg ez az árakon pozitívan jelentkezhetne. ;)

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#1626) priusz válasza Allien (#1625) üzenetére


priusz
aktív tag

Nekem nincs ezzel gondom, mert van gépem :)
Én csak annyit akartam mondani, hogy valakinek az a 140ezer Ft a plafon és nem nagyon tud ugrálni. A gazdasági helyzetet nem igazán látom át, de hiszek nektek.

Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!

(#1627) post.mader


post.mader
csendes tag

És én nekem is sikerült bekerülni a ringlispílbe...
Vajon Pentax K200D vagy Nikon D60?
Olvasom a többi fórumot, és szidják a Nikont, de nagyon, hogy csak egy név, de semmit nem tud, hogy a Pentax a márka stb... De nekem például szimpatikusabb a Nikon. Bár még a Pentax nem volt a kezemben.

Kissrác voltam én, bámultam a csodát. Együtt nőtt velem az Újpesti világ! Élhetek bárhol, ide jövök haza! Hűség, büszkeség, Újpesti csoda!!!

(#1628) Szten Márs válasza post.mader (#1627) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Huhh...

Kezdjük a legelején. A mostani DSLR piacon döntő részben öt márka szerepelteti magát, ezek pedig ABC sorrendben: Canon, Nikon, Olympus, Pentax, Sony.
Mindegyik márka nagy múltra tekint vissza a fényképezőgépgyártás területén - igen a Sony is, ugyanis a Sony egy az egyben a Minoltát vásárolta fel, így a Sony gépek tekinthetők nyugodtan Minoltának. Mindegyik gyártó tett le sokat az asztalra. Igen népszerű dolog a flamekeltés forumokon - és meg kell mondjam engem mérhetetlenül fáraszt. Divatos az egyik, vagy másik márkát úgy ahogy van szidni, és hülyeségeket beszélni róla. Ez nem csak a fényképezők terén van így, hanem mindennel...

Egyik márkára sem mondhatjuk azt, hogy csak név, de semmit nem tud. Ez baromság. Nincs rá szebb szó. Ugyanakkor egyik márkáról sem jelenthetjük ki, hogy igen az A márka, és a többi felett áll...
Egyrészt különböző kategóriájú gépekről beszélünk, a belépőszinttől a profi szintig. Kategóriánként eltér, hogy melyik márkát érdemes preferálni, melyikek ellenében. Másrészt meg adott kategóriában sincs olyan, hogy ez meg ez a márka jó, a többi meg sz@r. Különböző egyéni igények vannak, ami alapján meg lehet mondani, hogy az adott embernek melyik márka terméke fog megfelelni a legjobban, de nem több - mindenkinek más lesz a nyerő.

Kb ennyit a márkaharcról meg a forumos flames okosságokról. Most nézzük a gépeket.

A K200D nehezebb, masszívabb és fém belsőre épülő vázat kapott, nagyobb keresővel, a Nikon D60 ilyen téren kisebb, könnyebb, a keresőmérete is némileg elmarad a Pentaxétól, bár a különbség nem túl nagy ezen a téren. Az, hogy melyik fogása, ergonómiája, érzete fog bejönni, teljesen szubjektív -menj el egy boltba fogd meg mindkettőt.
A Pentaxban vázba épített képstabi van, a Nikonba nem került ilyen, ott minden objektívhez külön meg kell venni a képstabit - de a képstabilizátorokról és ennek jelentősségéről bővebben olvashatsz az első hsz-ben. (Apropó, a topic első hozzászólását mindenképp olvasd el - szerintem segíteni fog :K ) A Pentax K200D 11 pontos autofókuszrendszerrel rendelkezik, amiből 9 kereszt típusú AF pont, míg a D60 csak három pontossal, amiből egy kereszt típusú. A Nikon D60 AF rendszere ezen kívül nem kompatibilis minden objektívvel, amit a vázra fel lehet csavarni: csupán az AF-S illetve AF-I jelű Nikkor objektívekkel lesz autofókuszod, illetve HSM-es Sigmákkal és belső fókuszmotoros Tamronokkal - a többi objektívet feltekerheted és működni fog velük a D60, de nem lesz autofókuszod. Ez a vázból kihagyott AF motornak köszönhető. A kitobik természetesen AF-S-esek és elég bő az AF-S-es objektívkínálata a Nikonnak. Apropó objektívkínálat: itt jobban el van eresztve a Nikon, mint a Pentax és ha később magasabb kategóriás vázra váltassz, akkor emiatt az inkompatibilitási dolog miatt sem kell aggódnod. Mindenesetre az átlagos igényeket a Pentax obikínálata is teljesen kielégíti, úgy gondolom.

Még egy apróság: Nem csak a Pentax K200D és a Nikon D60 van az árkategóriában. Megnézném a többi gyártó termékét is :K

(#1629) Allien válasza post.mader (#1627) üzenetére


Allien
veterán

Milyen fórumon szídhatják, Pentax-on? :DDD Nem hinném, hogy rossz lenne, csak lehet, hogy sokat kell rákölteni késöbb. Mivel nagyobb az obi választék, de a trendi az, hogy vegyél VR obit (képstabissat), mert az sokkal jobb. Igaziból, nem vélettlen az a választék a Pentax-hoz képest (se). Mind a Canon, mind a Nikon ugyebár minden obi félét legyárt 3-4 verzióba, így nem nehéz azt mondani, hogy lám, mekkora választék van. Pedig mondjuk az alap ugyan az, max bele rak egy kis extrát, kép stabit, halkabb motort, mittomén. Persze, ez ers tulzás, de kb. :B Én majdnem Nikon-t vettem (Canon elvből kizártam). Csak, nekem sajnos/nem sajnos, a váz fontosabb lett, mint pl a obi választék, meg mondjuk a jobb vaku rendszer (Nikon jobb, mint Pentax, de ez se rossz, természetesen). Kérdés, késöbb mennyit tudsz rákölteni, mert ha nem gond, mondjuk évenként kiadni egy komolyabb obira, akkor semmi gond a Nikon-al (jobb obi minimum 100E-s kategória az esetek nagyobb részében). :K

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#1630) post.mader


post.mader
csendes tag

Aha, tehát a K200D több fókuszponttal rendelkezik, és a Nikonnál objektívkompatibilitási (elnézést hosszúra sikeredett:B) problémák léphetnek fel. Végül is nekem a kereső mérete édes mindegy. Igazából ki kéne próbálnom ezt a K200D-t, mert ugye ahogy írjátok, nem lenne pénzem évente objektíveket vásárolgatni.

Kissrác voltam én, bámultam a csodát. Együtt nőtt velem az Újpesti világ! Élhetek bárhol, ide jövök haza! Hűség, büszkeség, Újpesti csoda!!!

(#1631) Zozzant válasza lover summer (#1624) üzenetére


Zozzant
addikt

Az objektíveket sem felejted ki ugye? Általában itt kezdődnek a problémák, véleményem szerint nagyon sok embernek egy komolyabb kisebb kompakt is tökéletes választás lenne, nem azt mondom hogy neked is, csak úgy általánosan. A váz árának sokszorosát rá lehet költeni az obikra, vagy szenvedni az alsó kategóriás obikkal, hurcolni a dög nehéz tükrös szettet miközben a témát egy kompakttal is meg lehetne örökíteni a zsebből előkapva.

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#1632) Zozzant válasza post.mader (#1630) üzenetére


Zozzant
addikt

Euronicsban van most K200D 18-55 kit, 99.999-ért.

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#1633) sowi válasza post.mader (#1630) üzenetére


sowi
őstag

nem, nincs olyan, hogy "objektivkompatibilitasi" problema, minden obi fog rajta mukodni, de mivel nincs fokuszmotor a vazban, ezert az olyan obik(pl. 50mm1.8), amik a vazban levo fokuszmeghajtast hasznaljak csak manual focus uzemmodban fognak menni, azaz neked kell tekergetni

Anytime, anywhere, any war ... if the price is right

(#1634) Allien válasza Zozzant (#1631) üzenetére


Allien
veterán

Pro-kontra. :DDD Ma már nem vennék olcsó kompaktot, igaz, amikor vettem, az is 80E volt. Csak akkor a dslr meg 600E körül volt, meg a legolcsóbb Canon dslr akkoriba kezdett bejönni, a maga extra olcsó kb 300E huf-os árával. ;)
Másfelől, nekem éppen nem szenvedés az alsóbb kategóriás obi. Igaz, nem is próbáltam jobbakat. Minek? Fájjon a szívem? Igaz, van már fix obim is potom pénzért (50mm, F2, full manuális természetessen, de 5000 volt). :K Mellesleg, ezekkel se találtam olyan nagy problémát. Minden viszonyitás kérdése. Ha az ember elfogadja, hogy méretbe nagyobb a dslr, és az obit esetleg cserélgetni kell a vázon, akkor ennél nagyobb kérdés nincs is, mert a kit obival is jobb, mint egy ultra zoomos, vagy egy átlagos zoommal rendelkező, 10-12 megapixeles kompakt. :B Ha viszont fél valaki cipelni, annak tényleg marad a zsebbefotó, csak legyen piros akkor már. :DDD

[ Szerkesztve ]

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#1635) post.mader


post.mader
csendes tag

Szerintem lehet, de nem biztos, de döntöttem. Nézegettem pixel-peeper-en az objektívek képét a megfelelő gépeken, és én a 18-55 szerint a Nikon felé mennék, viszont a 55-200 miatt pedig a Pentax felé. Még megtapogatom a Pentaxot és csak utána döntök, mindenesetre köszönök minden felhomályosítást.

Kissrác voltam én, bámultam a csodát. Együtt nőtt velem az Újpesti világ! Élhetek bárhol, ide jövök haza! Hűség, büszkeség, Újpesti csoda!!!

(#1636) Zozzant válasza Allien (#1634) üzenetére


Zozzant
addikt

Nem mondtam az olcsó kompaktot:) Sógornak vettem karácsonyra egy olcsó kompaktot mert az neki való és olyat akart, ő sosem fogja azt a késztetést érezni hogy tükrös kelljen neki, de aki késztetést érez az is gondokodjon el rajta mire és hogyan fogja használni és főleg milyen obikkal. Az megint más aki bridge gépről váltott, ő már nem zsebkompakt szinten gondolkodott akkor sem mikor azt megvette és többet akar készíteni tucatfotóknál és egyé akar válni a gépével, fotózás szeretete nála már mélyebben gyökerezik, mint aki most akar tükrössel indítani, vélem én:)

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#1637) Gubro válasza post.mader (#1635) üzenetére


Gubro
senior tag

Még egy dolog, bár részben már leírták.
Ha veszel valamit, akkor egy rendszerbe vásárolod be magad, hiszen a váz hamarabb fog cserélődni, mint az obik, szóval hosszú távra tervezz. Ha Nikont veszel, akkor a zsebed érdekében hosszú távon is nikonos maradsz, ha meg Pentax-ot, akkor értelemszerűen pentaxos. Még egy dolog a Pentax-ról: a K bajonett jó nagy múltra tekinthet vissza, így az obiválaszték ott is szép nagy, még az analóg K obik is mennek a pentax-szal, igaz, a manuálisakat nyilván neked kell majd tekergetni.

(#1638) johnjohn válasza post.mader (#1635) üzenetére


johnjohn
addikt

Nem egészen értem, mi a gond a Nikon 55-200-as objektívvel ? Az egyik legjobb kistele !
VR változat.
VR nélküli.
Pentax 50-200

A Pentax obi alulró nyalja!

(#1639) Szten Márs válasza johnjohn (#1638) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Mondjuk egy objektívet egy darab photozone teszt alapján nem lehet megítélni. Ez a photozone teszt amúgy is éles ellentétben áll azzal, amit én tapasztaltam az 50-200 obiról... :U Minden bizonnyal egy a gyári szórás legalját képviselő darabot fogtak ki.

(#1640) johnjohn válasza Szten Márs (#1639) üzenetére


johnjohn
addikt

Lehet, de ez nem von le a Nikon 55-200 minőségi fölényéből. Még nem panaszkodott rá senki, és gyári szórás is csak nagyon szűken van.
Még az is lehet, hogy a Te példányod átlag felett van.

[ Szerkesztve ]

(#1641) post.mader


post.mader
csendes tag

Gyári szórás? Azaz lehet, hogy én sz@r@bb minőségűt kapok, mint Vérpistike?

Kissrác voltam én, bámultam a csodát. Együtt nőtt velem az Újpesti világ! Élhetek bárhol, ide jövök haza! Hűség, büszkeség, Újpesti csoda!!!

(#1642) Zozzant válasza post.mader (#1641) üzenetére


Zozzant
addikt

Így van, de bármelyik márkánál:) De ez ne tartson vissza:)

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#1643) post.mader válasza Zozzant (#1642) üzenetére


post.mader
csendes tag

Az tök jó, sőt még vicces is. :(((

Mármint nem téged minősítelek, hanem ezt az egész dolgot. És akkor ki lehet cserélni, stb.?

[ Szerkesztve ]

Kissrác voltam én, bámultam a csodát. Együtt nőtt velem az Újpesti világ! Élhetek bárhol, ide jövök haza! Hűség, büszkeség, Újpesti csoda!!!

(#1644) Zozzant válasza post.mader (#1643) üzenetére


Zozzant
addikt

Még szép, nem én ülök a futószalagnál:) A kicserélés és az esetleges minőségi problémák javítása a vevő és a szervíz boxmeccse:)

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#1645) post.mader válasza Zozzant (#1644) üzenetére


post.mader
csendes tag

Remélem nem fogok ki egy ilyet bakker...

Kissrác voltam én, bámultam a csodát. Együtt nőtt velem az Újpesti világ! Élhetek bárhol, ide jövök haza! Hűség, büszkeség, Újpesti csoda!!!

(#1646) Szten Márs válasza johnjohn (#1640) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Korántsem vagyok meggyőzve róla, hogy beszélhetünk minőségi fölényről ;)
Tudod, nem vagyok márkaharcos, de azért felépítésben kapásból ott az előny a Pentaxnál. A szórás mértékét csak nagyon sok darabra elvégzett statisztikánál lehetne megállapítani. És általában amiket látok képeket itt ott az 50-200-assal, az is elég meggyőző :K
Általában szokták szidni - azok, akiknek nincs ilyen objektívjük. Ehhez minden bizonnyal nagymértékben hozzájárult az általad említett teszt, mindenesetre a tulajok valahogy mégis meg szoktak lenni vele elégedve, és ez szerintem nem kevéssel többet nyom a latba.

(#1647) ottkar válasza post.mader (#1627) üzenetére


ottkar
addikt

[link]

Ez a gép húsz éves és olyan elektronikus megoldások sorozata van rajta ami ma is csúcs! Pld ha kevés a fény egy rubinlézer ábrát vetít amivel az AF sötétben is élesre tud állítani. A Canon meg Nikon akkor még csak próbálgatták a szárnyukat . Vagy ha láttad a legendás Pentax Spotmaticot vagy bármelyik Asahi gépet, persze hogy márka volt és ma is az.

(#1648) Zozzant válasza ottkar (#1647) üzenetére


Zozzant
addikt

Biztos, csak a világ elhaladt ez felett, azóta a c és a n vezeti az eladási statisztikákat. Ettől függetlenül ma is jó gépeket gyárt a pentax, de kissé mintha lomhán követné (ha követi) az igényeket, főleg objektívek terén.

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#1649) ottkar válasza Zozzant (#1648) üzenetére


ottkar
addikt

Az eladás hogy kerül ide? A Pentax nem gyárt darabszámra gépet, a gépek műszaki színvonala meg nehogy el legyen maradva. Nem tudom minek kellene 300 féle optika a gépeikhez elég 100 is.

(#1650) Zozzant válasza ottkar (#1649) üzenetére


Zozzant
addikt

Úgy, hogy ez mutatja meg ki a legjobb... csak ennyi. Csak nézd át a fényerős és népszerű átfogású obiparkját a pentaxnak, vagy nem tudod megfizetni vagy nincs is vagy 1-2 lett az utóbbi időben, 17-70sdm 50-150 mondjuk, de véletlenül se 70-200, meg pörögnek a hangos af obikkal mikor a másik márka már réges-régen usm, az 55sdm pentaxról meg azt olvastam 3szor lassabb mint az fa50/1.4, lehet hogy halkabb de minek... hát ez a sok apróság egyszer csak sok lesz.

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.