Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1451) nofi


nofi
őstag

Összeült az itthoni kupaktanács és átnéztük a lehetséges gépeket. Ár/értékben egyértelműen a Sony A200K és a Pentax K200D nyert (mivel első körben még táska és egy viszonylag könnyebb állvány is lesz hozzá, valamint a memóriakártyáról sem kellene megfeledkezzek), úgyhogy majd ezeket fogom tüzetesebben megnézni élőben. Nehéz választás és úgy gondolom, hogy az alap objektív kit fogja eldönteni a csatát.
Melyik alap kit-et ajánlanátok egyikhez, ill. másikhoz?

Amit rumos14 kolléga ajánlott a sonyhoz plusz obinak (beercan) is tetszik, de azért a Pentaxhoz is érdekelne cirka mennyibe fáj egy nagyobb tele.

Xbox GT: nozsolt

(#1452) johnjohn válasza nofi (#1451) üzenetére


johnjohn
addikt

A " viszonylag könnyű állvány " nálad mit takar ? Sajnos vagy könnyű, vagy használható egy állvány, persze vannak kivételek, de az meg drága. Ha csak alátámasztás a cél, a monopod is jó választás lehet ! Az állvány kérdésnek alaposan menj utána !

(#1453) nofi válasza johnjohn (#1452) üzenetére


nofi
őstag

Nekem egy alu, háromlábú, összecsukható alap állvány felelne meg. Táj- valamint hosszabb záridős képekhez használnám, bár utóbbihoz egy távkioldó is dukál majd.

Xbox GT: nozsolt

(#1454) johnjohn válasza nofi (#1453) üzenetére


johnjohn
addikt

(#1455) Kazimír válasza nofi (#1453) üzenetére


Kazimír
őstag

Neked lehet, hogy megfelelne, de a gépnek nem biztos. Én is a régebben ajándékba kapott alap, összecsukható, alu-állványra próbáltam rá az új tükörreflexes gépem, és bizonyos helyzetekben nem kellően stabil, majdhogynem használhatatlan. Egy kompaktnak tökéletes kis állvány lenne, de ehhez már néznem kell sajnos egy komolyabbat, erősebbet.

Be köll fizetni, azt' jólvan...

(#1456) philoxenia válasza nofi (#1451) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Itt vannak K bajonettes obik.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1457) nofi válasza philoxenia (#1456) üzenetére


nofi
őstag

köszönöm :R

Xbox GT: nozsolt

(#1458) nofi válasza Kazimír (#1455) üzenetére


nofi
őstag

Az állvánnyal úgy vagyok, hogy majd a gépekkel együtt megvizsgálok párat ami szóba jöhet, de nem fogok elszontyolodni, ha nem találok megfelelőt egyből, mert az még inkább ráér a távkioldóval együtt. Mindenesetre köszönöm, hogy figyelmeztettek, mert ismerem magam annyira, hogy amint jó árban meglátok valamit bebeszélem magamnak, hogy muszáj rögtön megvennem. 40%-ban ugyan bejön, de a maradék 60% pedig pár év után derül ki, hogy pénzkidobás volt.

Xbox GT: nozsolt

(#1459) Kazimír válasza nofi (#1458) üzenetére


Kazimír
őstag

Igen, ezt is akartam mondani, hogy vidd a gépet, és azzal próbálj ki mindenféle lehetetlen pozíciót az állványon, ami csak eszedbe jut! :)
Reméljük nem dobnak ki az eladók.. :)

Be köll fizetni, azt' jólvan...

(#1460) Allien válasza johnjohn (#1424) üzenetére


Allien
veterán

Ez mentalitás, hozzá állás kérdése. Már ami az MF obikat illeti. Én is találtam otthon egy Helios44-t (M42-s obi, 55mm, F2), vettem átalakitót, és azért jól eljátszottam vele. Amennyibe került az egész, megérte, és esettleg segít megérteni a rekesz(elés) lényegét. Elvileg ugye a kit obik is alkalmassak erre, ha MF-be rakjuk, de mivel ezek tipikussan relative magasról indulnak (tehát még vélettlenül se 2,8-ról), ezért előnyösebb lehet a megértés szempontjából egy ilyen obi. De persze, ez is fenntartásokkal fogadható, mert van, akit ez nem érdekel. :B :K

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#1461) Allien válasza nofi (#1458) üzenetére


Allien
veterán

Nekem van egy alap SLIK márkáju álványom. 10E alatti kategória, a bridge géphez vettem, ahoz megfelelőnek bizonyult, bár, erős szeles időben már nem volt maradéktalanul megfelelő. Teljessen kihúzva a közép oszlopot bizony "imbolygásra" hajlamos volt. Rá rakhatónak bizonyult a Pentax K200D is alap obival, de, a közép oszlopot max 1/3-d részbe húzható ki, hogy ne mozduljon egy kicsit se meg. Inkább teljessen alapon használom, ha éppen kell (tehát közép oszlop vissza engedve). Még elmegy kategória, a semminél jobb. De, néha ha lerakom egy kőre, vagy én neki támaszkodok valaminek háttal, jobb eredményt érhetek el. ;)

[ Szerkesztve ]

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#1462) johnjohn válasza Allien (#1460) üzenetére


johnjohn
addikt

Teljesen igazad van, az alapkérdés, amire reagáltam az volt, hogy az egyik kolléga a manuális obik használhatósága szempontjából kezdett gépválasztáson variálni.
Szerintem azért alapból a fő profil legyen egy kezdőnek a gép+ kitobi kiismerése a kudarcok elkerülése, és a kezdeti sikerek elérése érdekében.
Nekem is van egy 200/3.5-ös Chinon manuálfókuszos obim, ráadásul Nikon bajonettel, úgyhogy adapter sem kell hozzá,remek móka !

(#1463) rumos14 válasza nofi (#1451) üzenetére


rumos14
nagyúr

ne az alap (kit) objektív alapján dönts sztem. vagy félreértettelek?
ezek a Minolta obik k. jók. masszív darabok többnyire, minőségben semmiben sem maradnak el egy mai középkategóriás obitól, használtan viszont nagyon jóárasítva beszerezhetők. és persze rendelkeznek autofocus-szal, továbbá nem kell átalakítózni sem. ebben tehát a Sony-nak előnye van (sztem), de ha csak A200 vs. K200D a kérdés, akkor az utóbbi a nyerő (bár az A200 ellenfele inkább a K-m).
van most nálam kölcsönben egy Big Beercan: [link], ezzel már ölni lehet ;]

(#1464) sbazsi válasza rumos14 (#1463) üzenetére


sbazsi
veterán

ne az alap (kit) objektív alapján dönts sztem.

azért az is elég fontos tényező. legalábbis pl én úgy vagyok vele, hogy ha megveszem, akkor egy darabig nem akarok rákölteni.
és aki először vesz dslr-t nincs itthon pár feles obi, amit rá tudunk tenni a gépre.
tehát sztm pont annyira fontos a kitobi, mint maga a váz.

nyilván más a helyzet egy profival, aki ebből akar megélni, és tervbe van véve még pár obi vásárlása, de egyrészt az nem itt kérdez, másrészt az valszeg nem 200 alatt vesz.

továbbá aki mostanság veszi első tükörreflexesét, és eddig valami kompakt gépe volt, annak szerintem nagy valószínűséggel előrelépés lesz bármilyen slr.

(#1465) Gubro válasza nofi (#1458) üzenetére


Gubro
senior tag

Ennél olcsóbb állványt nem találsz. ;)

(#1466) philoxenia válasza Gubro (#1465) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A nők nagyon sokba kerülnek, honnan veszed, hogy ez a hölgy pont olcsó... :U :D

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1467) sbazsi válasza philoxenia (#1466) üzenetére


sbazsi
veterán

szerintem a formatervezés hiányából, és a felhasznált anyagok minőségéből, valamint abból, hogy használt régi darab. :P ;] :D

(#1468) Gubro válasza philoxenia (#1466) üzenetére


Gubro
senior tag

:C :D :DD

(#1469) johnjohn válasza sbazsi (#1467) üzenetére


johnjohn
addikt

Szerintem sokat eszik !

(#1470) Gubro válasza johnjohn (#1469) üzenetére


Gubro
senior tag

Akkor Klapkásan csak annyit mondanék: ne a nőt nézzétek! :D

(#1471) pilóta válasza Gubro (#1470) üzenetére


pilóta
nagyúr

Egyszerű de nagyszerű ötlet, csak nehogy elfelejtsd fotózás után, hogy rá van hurkolva a lábadra a kötél, mert az első lépésnél szépet repül az apparát... :D

Aki él és nem boldog, az téved!

(#1472) Gubro válasza pilóta (#1471) üzenetére


Gubro
senior tag

Igazából elég rátaposni a végére, és meghúzni a gépet felfelé.

(#1473) safi.


safi.
csendes tag

Most ahogy nézegetem a gépeket, egyre jobban húzok el a Canontól az ár miatt... Marad a Sony A300. Ezzel több ellenvetésem is van. Félek a további objektívválasztéktól, és ezeknek minőségétől, és az alap obik minőségétől is. Meg azt írják, hogy a keresője is kicsi. Ez miben nyilvánul(hat) meg? És a Pentax. Pentaxxal csak annyi problémám van (K200D), hogy nincs LV benne. Tulajdonképpen nálam azon dől el a dolog, hogy mennyire kényelmes a gép, és a kitobi minősége.

Sb

(#1474) Dtomi válasza safi. (#1473) üzenetére


Dtomi
őstag

Ez olyan hozzáállás ami abban a pillanatban mikor meglesz a gép és eltelik egy kis idő változni fog. Ha ezon dől el a gép melyik milyen kényelmes akkor alsó kategória kilőve... a kényelem legalábbis nem csak a fogást jelenti, tárcsák, kereső, használhatóság stb... K20D eos 40D a900 d300 stb

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#1475) Szten Márs válasza safi. (#1473) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

A kereső kicsisége abban nyílvánul meg, hogy nem nagy. Nem is teljesen értem a kérdést :F Belenézel a kukucskalyukba, és látod, hogy mekkora része hasznos, ahol látod a leendő képet, meg mekkora része haszontalan, fekete.
A Sony szerintem eléggé keményen fejlesztgeti a DSLR üzletágát, szóval én nem félnék a további objektívkínálattól. Egyébként meg milyen objektívekre lenne szükséged? Lehet már most is megvannak azok az obik a kínálatban, sőt szinte teljesen biztos...

(#1476) safi. válasza Szten Márs (#1475) üzenetére


safi.
csendes tag

Hu, köszönöm szépen, lehet hogy Sony lesz belőle. :R

Szten, csak azért nem értettem, hogy akkor ezért miért húzzák le...

Sb

(#1477) Szten Márs válasza safi. (#1476) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Szedd össze milyen objektívek kellenek neked, és megnézzük most helyben, hogy melyik márkára/rendszerre milyen kínálat van.

Amiket említettél és szívesen fotóznál:

- Természet:
Na ez lehet minden, a nagylátószöget igénylő tájfotótól, a makróobit igénylő makrókon át a nagytelét igénylő madár és vadfotózásig. Egy kicsit tudnád konkretizálni? Na meg fontos azt is meggondolni, hogy milyen szinten akarsz ezzel foglalkozni, de ez elmondható az összes fotózási ágról, szóval a többihez oda sem írom, de gondold át.

- Emberek:
Portréfotózás, ami erről elsőre eszembe jut. A portréhoz nagy fényerejű objektíveket szokás ajánlani 50-135mm között APS-C-re, legalábbis szvsz valami ilyesmi az ideális. Ilyen jellegű obikínálatban aztán nincs szégyenkeznivalója a Sonynak azt hiszem - csak bírja az ember kifizetni az obik árát.
Aztán bulifotózás, eseményfotózás, külső vakuk, nagy fényerejű alapzoomok, kistelék, ilyesmi. Itt is jó lenne, ha konkretizálnád mire gondolsz.

- Város:
Ultranagylátószög, halszem és akár durvább nyalánkságok is igény szerint elvetemültebb épületfotókhoz. Szívgyógyszer ajánlatos az objektívek árának kipengetése előtt.

Összességében elmondható, hogy minden fotózási ágba belekapni megfelel pár alapobjektív is, ezek gyakorlatilag minden márkánál bőven megtalálhatóak és nem hagysz ott teljes vagyonokat, max félvagyonokat. Ha komolyan gondolod, akkor pedig nem kevés pénzt kell belefektetni... nem csak Sonynál, az összes márkánál.

[ Szerkesztve ]

(#1478) safi. válasza Szten Márs (#1477) üzenetére


safi.
csendes tag

Természet? Végül is nem magyarázom, itt egy oldal, amin fent vannak a fotóim: KATT
Kb. ennyire használnám, meg ha nyaralunk bárhol akkor ott tengerpart, város, bazár, pillanatképek...stb.

Sb

(#1479) Szten Márs válasza safi. (#1478) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Korrekt képek, nekem tetszenek :K
Mondjuk nem épp tipikus természetfotó :)

Ilyesmi képek készítéséhez nem kell semmilyen extra objektív, gyakorlatilag bármilyen márka bőven elegendő objektívkínálattal rendelkezik ehhez, szóval ez ne legyen visszatartó erő számodra egyik márkától sem.

(#1480) safi. válasza Szten Márs (#1479) üzenetére


safi.
csendes tag

Köszönöm szépen, mind a biztatást, mind a tanácso(ka)t.

Sb

(#1481) stop válasza safi. (#1480) üzenetére


stop
aktív tag

Valamikor írtad a 150 eft-os keretet.

Amit Szten leírt az kategoriánként külön-külön (csak az obi!!) képes átlépni ezt a keretet minden különösebb erőfeszítés nélkül! ;)

Az Lv említed mégegyszer, javaslom próbáld ki élőben egy dslr gépen is, hogy magad is megtapasztald, hogy igazából mit tud.

"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.

(#1482) t_a_m_a_s


t_a_m_a_s
őstag

Sziasztok,

nem találtam külön topikot erre, így itt kérdeznék. Nézegetem a polárszűrőket, bár a linkelt oldalakon nem sok infó akad... Valaki segítene abban, hogy mi az érdemi különbség közöttük? Mert árban elég nagy szórást látok, kb 8-25 eFt-ig vannak...

1
2
3
4

Nemtom számít-e, de D40 + 18-015-re kellene...

Köszi előre is.

[ Szerkesztve ]

Holnap majd jól beletépünk...

(#1483) safi. válasza stop (#1481) üzenetére


safi.
csendes tag

Ömmm... Ha minden igaz és szép akkor lehet hogy ezt a kit-et választom: [KATT!]
Így ebbe még a táska + egy memóriakártya is belefér. Ha RAW-ba fogom menteni, akkor szerintem 4GB-os.

Sb

(#1484) priusz válasza safi. (#1483) üzenetére


priusz
aktív tag

Szia! Ha sony akkor: [link] vagy sonyszalon ha számít a 3 év garancia. Nekem számított :)

üdv

Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!

(#1485) safi.


safi.
csendes tag

Bocsánat, kicsit off, de nem tudjátok hol lehet legolcsóbban memóriakártyához jutni? CF, 4GB. Vagy ha esetleg kitbe van egy Sony A300-assal az se lenne baj. :P

Sb

(#1486) rumos14 válasza sbazsi (#1464) üzenetére


rumos14
nagyúr

igazad van, magamból indultam ki, tudtam, hogy a Sony kitobija rövid távon lecserélendó, mégis azt vettem.
de sztem aki igazán rákap a fotózásra, előbb-utóbb néz a kitobi helyett vmi komolyabbat.

(#1487) hemaka válasza t_a_m_a_s (#1482) üzenetére


hemaka
nagyúr

általában minőségben, a HOYA illetve Lee filtereket szokták a legtöbben szeretni. :)

[ Szerkesztve ]

(#1488) rumos14 válasza safi. (#1473) üzenetére


rumos14
nagyúr

A300 tulajként azt mondom, hogy ennek a gépnek a legnagyobb előnye a live view képessége, sztem ez az egyetlen olyan live view megoldás az összes DSLR viszonylatában, ami a kompakt gépeknél megszokott használatot teszi lehetővé. akkor érdemes tehát ilyet venni, ha ez nálad kiemelten fontos. második előnye, igen, az obikínálat, hála a Minolta felhozatalnak. egy gyenge pont viszont van, és az elég fájó, a kitobit kiváltani, ami gyútávban ilyet hoz, de minőségben érezhetően jobb, az nem olcsó. hátrányok távirati stílusban: átlagnál gyengébb képek iso400 felett, kis méretű kereső, gyenge jpeg képek (raw-hoz képest).

szerk: az Electroworld 99k-ért (egyesek szerint a végén már 88k-ért) szórta ki az A300K-kat az elmúlt napokban. a 3 év gari sztem megéri, jó, hogy van erre lehetőség.

[ Szerkesztve ]

(#1489) sbazsi válasza rumos14 (#1486) üzenetére


sbazsi
veterán

Autos hasonlattal élve néha olyan érzésem van, hogy itt mindenki mondjuk Rolls-Royce-hoz hasonlítja a dolgokat, pedig a felhasználók többsége egy régi Swiftből ülne át egy Merci/Audi-ba... :))

(#1490) rumos14 válasza sbazsi (#1489) üzenetére


rumos14
nagyúr

arról van szó, hogy egy kitobi egy nem "hoz ki mindent" egy DSLR-ből, továbbá aki a kompaktok sokszor túlzásba vitt élességéhez szokott, akár meg is lepődik egy kitobi életlennek vélt képén.

(#1491) Szten Márs válasza sbazsi (#1489) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Sokkal inkább arról van szó, hogy ha egy Mercire, vagy talán szemléletesebb, ha azt mondom valami nem túl elszállt kategóriás, de azért jófajta sportautóra 155/65 R13-as gumik vannak szerelve, akkor elég furcsa párosítást kapunk. "Mit ér az erő, ha nem uralod?" Azt hiszem ez egy Pirelli gumireklám szlogenje volt, vagy talán magának a Pirellinek a szlogenje. Ha valaki vesz egy sportautót, annak sok előnyét élvezheti a fennt említett gumikkal is, de a lényege mégis elveszik. Itt abszolút ugyanez a helyzet.

[ Szerkesztve ]

(#1492) sbazsi válasza Szten Márs (#1491) üzenetére


sbazsi
veterán

tudom, hogy nem a legszerencsésebb a hasonlat, de azt hiszem értitek amit mondtam.
nem gondolom, hogy bármelyik kompakt jobb képet csinálna, mint egy dslr a kitobijával.
vagy tévedek?
(mercihez sem az a "kitgumi", ahhoz is jobbat adnak, igaz nem a legnagyobbat-legjobbat)

(#1493) Szten Márs válasza sbazsi (#1492) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Közben módosítottam a hsz-em, szerintem így érthetőbb. Többet nem igazán tudok hozzátenni. Akiknek nem igazán számít a képminőség, azoknak elég egy bridge gép is, akiknek meg nagyon is számít, annak meg kevés lesz a kitobi. Szerintem igen kevés ember van, akinek az igényeihez egy jobb bridge kevés, és rossznak érezné, de egy kitobi meg már megfelelne. Vagy egy DSLR-es ultrazoom obi. De persze ezt a vásárlónak kell eldöntenie, nem nekünk.

(#1494) stop


stop
aktív tag

Minden ami 'kit', 'gyári', 'széria' az azért "van", hogy kipróbálhasd a technikát és reklám nélkül eladjon neked a gyártó vagy forgalmazó jobb/értékesebb/használhatóbb felszereléseket (cuccokat) szerintem. ;)

[ Szerkesztve ]

"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.

(#1495) Degeczi válasza stop (#1494) üzenetére


Degeczi
nagyúr

a régi Canon 18-55 tényleg gyatra volt, de azóta nem igazán jellemző, h komoly gond lenne a kitobikkal, a legtöbb kellően éles képet ad (cserébe többnyire ronda elmosást - de a fényerőből adódóan nem is az az elsődleges céljuk), használható - így nem véletlenül maradnak meg sokan ezeknél

fölépítésben, torzításban, fényerőben persze egyik sem jeleskedik - de ez az árból érthető is

(#1496) nofi válasza Allien (#1461) üzenetére


nofi
őstag

Igen ahogy elnéztem a 10e Ft környékén vagy alatt elég kompromisszumos állványok vannak, de engem nem zavar. Ritkán fogom használni, sőt van egy olyan érzésem, hogy apum nagyobb hasznát fogja venni a madárfotózáshoz... Szóval pl ha erős szél van, akkor így jártam, megtámasztom máshogy és visszaveszek az igényeimből azzal a tudattal, hogy az időjárás megtréfált :)

Xbox GT: nozsolt

(#1497) nofi válasza rumos14 (#1463) üzenetére


nofi
őstag

Azért fontos nekem a kit "minősége" mert biztos, hogy úgy fogom venni és való igaz egy ideig nem szeretnék többet költeni míg jobban ki nem ismertem a gépet (mint ahogy az egyik kolléga is megfogalmazta). Hosszútávon nekem is nagyon szimpatikusak a Minolta obik.
Ma délelőtt még gyorsan felhívtam 1 független szervízt, valamint 2 webshopot és sikerült pár nagyon jó tanácsot begyűjtenem. A legfontosabb, hogy speciális távcsöveket is van lehetőség rendelni, melyeket azután a fényképezőgépre lehet tele obiként használni. Egyébként meglepett, de mindhárom helyen a Sonyt ajánlották. Az egyik indok az volt, miszerint már leálltak a K200D gyártásával - ennek nem néztem utána, szóval még az is lehet hogy igaz.

Xbox GT: nozsolt

(#1498) Allien válasza nofi (#1496) üzenetére


Allien
veterán

Igen, természetesen több lehetőség van. Az egyik az, hogy ésszel élsz, és megtanulod, hogyan tudsz stabilan állni. :DDD Elképzelhető, hogy pár embernek hülyén hangzik, de ez az alapja az egésznek. Lehet spec gép, a vázba IS, és az obiba IS egyszerre stabi (már elvi szinten), ha az illető sz*rik bele, és lóbálja össze-vissza a gépet. ;) Anno, a bridge gépnél az asszony rendszeresen bemozgatta a gépet. Verőfényes napsütinél is lazán bemozdult, ahogyan nyomta lefele az expo gombot ezzel a mozdulattal kicsit csavart lefele az egész vázon is. :B Azóta persze rájött magától, hogyan tudja ezt kompenzálni. Egyszerűen a nagy úját a gép alá támasztja, és így már meg se moccan az a gép. :K :B

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#1499) Allien válasza sbazsi (#1489) üzenetére


Allien
veterán

Autós hasonlattal élve, én eddig bringáztam egy olyan bringán, mely már defektes volt. Most átültem egy Suzuki kategóriába, bár, szerintem annál azért jobba, mondjuk egy Honda City-be. Már, nekem, érzésre ezt jelenti a Pentax K200D az alap kitobival is! A minőség egy dolog. Egyszerűen a lényeg, NEM korlátoz annyira a fényképezésbe, mint a bridge. :K Ha tobábbra is a kitobik maradnak (amire sok-sok esélyt látok egyenlőre), akkor is, a lényeg megmarad. :DD

Degeczi, ez csak olyan hüleségnek írtam. Erről halottam már, tehát az Oly lehetőségéről amúgy, de itt a lényeg, hogy van, akinek tökmindegy, mert nem ér vele semmitse. ;) :R

[ Szerkesztve ]

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#1500) Degeczi válasza Allien (#1498) üzenetére


Degeczi
nagyúr

"a vázba IS, és az obiba IS egyszerre stabi"

van ilyen, pl. stabos Olyra tehetsz föl stabos obit - de mindkettőt egyszerre bekapcsolni persze értelmetlen, ugyanúgy be fog mozdulni mint nélküle, csak az ellenkező irányba (hiszen mindkét stabi a bemozdulással ellentétesen fog korrigálni)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.