Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patentcsávó
tag
válasz t_a_m_a_s #1193 üzenetére
Köszi, olvastam már sok tesztet és hozzászólást, mindhárom gép szimpi...
Ismeretségemben nincs senkinek ilyen gépe sajna...
Voltam MM-ban és megfogdostam mindhármat és mindhárom tetszik is...
Talán a D60 hátrányára írnám a liveview hiányát és a 3 pontos élességállítást...
Viszont a 18-105 obi meg nagyon nyerő hozzá...Majd én tudom...
-
madgie
titán
válasz t_a_m_a_s #1203 üzenetére
Az élőkép könnyű drog, hozzá lehet iziben szokni, ha használja az ember. Igaz, hogy a mostani gépekben kicsit kompromisszumos a dolog, míg a jó öreg E-330-cal (öcsémé) vígan fotózgattam a minap olyan helyzetekből, ami a saját gépemmel nem lenne egyszerűen kivitelezhető
-
hcs57
őstag
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz t_a_m_a_s #1598 üzenetére
persze az utángyártottaknál bármilyen szélsőséges minőség is előfordulhat, de vannak kifogástalan beszállítók is (hiszen kameracégeknél a gyári sem "gyári", csak megbízható beszállítótól veszik saját névre címkéztetve. Akkugyártás tán csak a Pana és Sony profiljában szerepel)
annak idején D70-en a fillérekért (postával együtt 2-3e közt) ebayről lőtt utángyártott akku pl. jobban bírta, mint az eredeti...
mindenesetre ha utángyártott, szerintem csak olcsót (max 4-5e) érdemes venni, különben hosszabb távon teljesen elhanyagolható az eltérés a gyári árához képest, így akkor már inkább azt egyszerűbb, az biztosan ellenőrzött
-
silly.
csendes tag
válasz t_a_m_a_s #1778 üzenetére
Sony-t és Canont én nem ismerem, és nekem az 1000D ráadásul nem is tetszett.
Ezt nem értem. Nem ismered, de nem tetszik. Nálam így most marad a Canon, a Nikon és a Pentax. Olvasgattam dpreview-n teszteket, ott azt írja, hogy a Pentaxnak RAW-ban, gyönyörű, éles képei vannak. Nikont nem tudom miért válasszam, nincsen magyar menüje, nem bízok benne annyira. Canonnál az 1000D az ára miatt tetszik, 450D meg a képminősége miatt. Végülis mindkettő ugyanazzal a kitobival [18-55mm, IS] lenne véve, szóval kb. mi a különbség a két váz között? Egyik sem fémvázas, nemde? Majd meg kell őket fogdosnom valamikor. 450D volt kezemben, ott eléggé nagy szétszórtságban voltak a gombok hátul. Az élőkép funkciót meg sem találtam rajta. 1000D-t még nem fogtam, és Pentaxot sem. Erre hol lehet megoldást találni? Duna Plaza-i Saturnban már voltam.
„Az adottság önmagában kevés, ez sok mindenkiben megvan... Csak akkor lehetsz igazán jó játékos, ha a tehetséged az akaraterőd négyzetgyöke lesz!”
-
silly.
csendes tag
válasz t_a_m_a_s #1787 üzenetére
Akkor inkább egy közepes váz, és minél jobb objektívek, mint egy tökéletes váz, és gyenge objektív? Hát jó. Akkor 1000D vs. K200D...
„Az adottság önmagában kevés, ez sok mindenkiben megvan... Csak akkor lehetsz igazán jó játékos, ha a tehetséged az akaraterőd négyzetgyöke lesz!”
-
-
-
hun.user
csendes tag
-
sowi
őstag
válasz t_a_m_a_s #1837 üzenetére
igen arra gondoltam, az 1000D-vel egyebkent teljesen jo kepeket csinal a kategoriajan belul, szoval ha neked a Canon tetszik, akkor nyugodtan megveheted, olcso, canon, jo a kitobija, veszel hozza kesobb valami 55-200-at es teljesen lefedi a "megyek es lefenykepezek mident ami szembejon" dolgot, maga a vaz mondjuk eleg pici, ez kinek jo kinek nem (nekem nem) de lehet egy battery grippel segiteni a dolgon
Anytime, anywhere, any war ... if the price is right
-
Szten Márs
nagyúr
válasz t_a_m_a_s #1950 üzenetére
Nem hat hozzászólással, előtte volt már kismillió nicke és zero toleranciába futott - így az új regek is mennek a levesbe, akár hsz nélkül is. A felsorolt nickek ugyanazon személyhez tartoznak. De ez csak egy gondolat, vagy hogy úgy mondjam gyanú. Lehet tévedek, ez esetben természetesen elnézését kérem okoskának.
[ Szerkesztve ]
-
sbazsi
veterán
válasz t_a_m_a_s #2049 üzenetére
Na épp ezt remélem a géptől, hogy -főleg beltéren- jobbak lesznek a képek
live view-t lehetőleg szeretnék, tehát a nikon kiesiktávirányítót tudom, hogy nem tétel, épp ezért lesz az első, amit megveszek
és nem a fényképezőt használnám kameraálvánnyal, hanem a kamerát használom fényképezőállvánnyal.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz t_a_m_a_s #3024 üzenetére
Igaz, de szerintem aki nem vigyáz a holmijára, eladáskor azért letakarítja, és megpróbálja úgy beállítani a dolgot, hogy a készülék egy megbecsült darab volt. A d50-esemen még annyira nem látszanak a használati nyomok, annyi, hogy a hátulján a hüvelykujj helyénél kezdett lejönni az a gumis izé... azt visszaragasztottam. Persze nekem mindig táskában volt, az obin UV szűrő. A naponta használt, övtáskában lévő A530-as mókusvillantó az kopik rendesen.
Zebu: Igen, valóban jobban megéri a d40x, annyival nem tud többet a D60, de azt is odaírtam, hogy paranoiásan újpárti vagyok. Erről legyen annyi, hogy feleségemmel vettünk egy 3 éves, újszerű, 20e. km-t futott kocsit, sérülésmentesen. A szerelőnk olajat cserélt, de nem vett észre semmit. Aztán mondtam nézze már meg a kormányt, olyan furcsa...Kiderült, hogy az autót nemrég totálkárosnak nyilvánították, de kihúzták az alvázat. megcsinálták....Én meg megvettem. Igaz, hogy Suzukim van, de újan vettem. Ahogy minden cuccomat. Úgy, ahogy kocsinál a km órát, DSRL-nél az exposzámot lehet variálni. Nagyon megnézném kitől, és mit veszek. Bár ahogy kedves kormányunk szorongatja a t****ket, úgy látom többet új autóm sem lesz, meg lehet hogy DSRL-t is használtat veszek, de már tényleg elkanyarodtam a tárgytól.[ Szerkesztve ]
-
-
jeni
félisten
válasz t_a_m_a_s #3463 üzenetére
Szia
Igen én a bonyolultabb beállításokra gondoltam,spec. fogalmakra érte.
Nem pedig a play, stop , delete, cut, skip, stb...
Tény az ,hogy idő után beletanul az ember. Mindezeket azért írtam,"ha már lúd akkor legyen kövér"Ami elromolhat az el is romlik. Én ezt tartom szem elöl. Azért a váz megvétele sem biztos,hogy 50e.Ft-al olcsóbban kijönne. Persze a csomagküldő szolgálaton keresztül 3-4e.Ft is elegendő lenne a költségre. Személyesen átadás esetén tutira nem érné meg a fuvart.
Ezen nem akarok összeveszni senkivel,ez az én álláspontom.
-
emre33
addikt
válasz t_a_m_a_s #3489 üzenetére
Mind a kettő lesz, csak azt szerettem volna tudni, ha az embert és a hátteret is minnél jobban élesen szeretném fotózni, akkor melyikkel járok jobban.
ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
-
kugyu21
senior tag
válasz t_a_m_a_s #3849 üzenetére
"Szerintem ez inkább arra vonatkozhatott, hogy (miután megvetted) a használat során majd kitapasztalod, mik azok a beállítások, ahol a legzajtalanabb, legélesebb képet kapod."
Viszont a kérdező (aki ezt a választ kapta) vásárlási tanácsért fordult a fórumhoz.
De ha van ilyen lehetőség, akkor ilyen vásárlás előtti huzamosabb használat lehetősége engem is érdekelne. -
psykie
aktív tag
válasz t_a_m_a_s #3916 üzenetére
Köszönöm!
Amúgy valami ilyesmiről lenne szó, ezeket hétvégén sikerült készíteni, mondjuk ezek átméretezett képek, van közte 1-2 homályos, meg hát nem túl profikLehet hülye kérdés, de expozíció-ban mi az ami már soknak számít!?
-
psykie
aktív tag
-
Szten Márs
nagyúr
-
TeeJay
félisten
válasz t_a_m_a_s #4811 üzenetére
én sem vennék használt vázat... még objektív meg vaku az talán mehetne de vázból csakis újat mert akkor tudom hogy az első perctől kezdve nagyon vigyázok rá, és amit meg használtan veszel arról nem tudod hányszor ejtették le meg ilyenek...
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Degeczi
nagyúr
válasz t_a_m_a_s #4824 üzenetére
Nikonhoz is csak akkor ennyi a kínai, ha nem magad rendeled meg Hongkongból, hanem másnak fizetsz azért a pár kattintásért
egyébként árfolyamtól függően, postával együtt 7-800 Ft
(Olympushoz is) -
TeeJay
félisten
válasz t_a_m_a_s #4964 üzenetére
szerintem meg ezek a "18-X" 3,5-5,6 objektívek lazán hívhatóak kitobinak mert az olcsóbb vázakat ezekkel lehet megvenni általában...
Nikon 18-55, 18-70, 18-105, 18-135, 16-85 bár az már drágább cucc ugyanúgy mint a 18-200Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
nesa
veterán
válasz t_a_m_a_s #5187 üzenetére
Enis nezegettem oket azt hogy nincs fokuszmotor benne meg hogy 6Mp eztmeg lenyeltem volna dehogy nemtud exposorozatot az nekem mar sok volt + szenzor koszolodas meg ugyremlik a pixinfos teszten is lattam koszt rajta..... ,es ezert vettem inkabb Oly E510 et aminek a kepe is jobb es a szenzor is tiszta.
Amugy mikor neztem 60k korul lett volna kittobival ,utanna alkudtam 1 Pentax k100d-re az 50k lett volna kittobival de elvittek elolem alku ellenere par oraval mikor hivtam hogy mennek erte utanna becsuszott az oly E-510
Amugy szerintem erdemes elgondolkodni Sony A 200 on is ujonan vettem volna akkor A200 vagy E520 kozott dontottem volna
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest