Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12920) MC Pite válasza Throme (#12918) üzenetére


MC Pite
veterán

Szerintem 20ezres kompaktról a D90 elég nagy ugrás, akkor rég kinőtte volna a kiskompaktot.
Viszont egy elég komoly gép sokakkal megutáltatja a tükrösöket, mert nem érti, nincs türelme belemélyedni - valljuk be, bele kell. Én ismerősi körömnek a milc-eket is tanulnia kell, de sokkal kevesebb rontott képet csinálnak vele (mert látják expó előtt is a várható képet, és minden esetben az elkészültet is (evf használat esetén is).
Az hogy lesz fogalma a rekeszről meg a kompozícióról, meg fénymérés/derítés terén az nem baj, ettől még nem egy középkategóriás vázzal kezdenék én.

Legtöbb ember csak jobb képet akar, de néha megkérdezem hogy ez mit takar, akkor hülyén(ek) néznek. Zaj, mélységélesség, dinamika ismeretlen fogalom, néha nem is tetszik nekik a kis mélységélességű kép! 'Csak' jót akarnak. Meg persze hogy minél kisebb legyen ÉS minél egyszerűbb ÉS minél jobb ÉS ne kerüljön sokba se, ÉS legyen rajta zoom is ÉS nagyon fasza videó is. Ilyenkor mennyire jól jönne egy 2, max 3 oldalas, példákat is mutató összefoglaló, hogy legalább azt ki tudná az ember deríteni hogy valójában mi kéne a usereknek. Bár én azt szoktam mondani, akinek tükrös kell, az tud róla (hogy miért az kell). Aki nem tudja, annak milc.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.