Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12919) csakb válasza Balinov (#12917) üzenetére


csakb
őstag

Szerintem nem kell ennyire túlparázni. A vázak (legyen bármilyen DSLR, vagy MILC) között azonos kategóriában nincs már érdemi különbség, csak nüanszok. A menürendszertől nem tudom, mit kell annyira f*sni mindig, de ezt már telefonoknál sem értettem soha. Nem a menüvel fognak fényképezni, hanem a vázzal, pár gombot fognak nyomkodni. Szóval szerintem egy bármilyen belépő kit kitobival kb. ugyanazt fogja hozni, mint tetszőleges másik, akármit is fognak venni. Nézzenek meg párat, hallgassanak a szívükre, aztán ha neten találnak olcsóbban, akkor rendeljenek neten. Azt talán még Győrben is meg lehet tenni. ;)

Külföldi vásárlással addig nincs gond, amíg nincs garanciális problémájuk.

Túl sokat ne görcsöljenek rajta, főleg fórumokat ne olvassanak teljesen tanácstalan kezdőként, mert soha nem lesz vége. Ha ismerősi körben Nikonok vannak, akkor esetleg van értelme kiemelten nézegetni a Nikon vázakat. De ezt is csak akkor tegyék, ha az ismerősöknek a kitobin kívül van más felszerelésük is, amiket esetleg kölcsön tudnak kérni kipróbálni (jobb üvegek, vaku stb.).

Lehet, hogy a végső keretük fölött van, de én a Pentax K-30-at is ajánlanám megfontolásra, azt biztos sokkal később növik ki, mint egy Nikon D3xxx-et.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.