Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12917) Balinov


Balinov
félisten

Sziasztok,

Gyerekkori baratom hivot tegnap, hogy vennenek a 20k-s kompakt helyett valami komolyabb gepet, leendo babajukat, meg kutyakat, meg mindent fenykepezni. Kompaktrol es Bridge-rol lebeszelte sajat magat a srac, amit tanacsoltam neki, az MILC vagy valami belepo DSLR. Mikor tanacsot kert kiemelte, hogy foleg a felesege hasznalna, akar komolyabb hobbiszinten is, sot meg valami fotos tanfolyamra is el akar menni a csaj.

Gyorkornyekiek, igy ajanlottam neki, menjenek be az Edigital-ba meg a MediaMarkt-ba, hogy nezzenek korul, tapogassak meg a kulonbozo vazakat, hogy ne otthon erje oket a meglepetes, hogy nem all kezre, szamukra nem logikus a menu,stb.

Keretet nem tudta megmondani igazan, de ahogy beszelgettuk egybol az 1100D ill a D3100 jott szoba oaltala, igy ugy lonem be,hogy 100-150k koruli osszeget szannak ra kb. Ebbe valszeg bele kell, hogy ferjen egy tatyo ill. egy memoriakartya is.

Kezdoknek velemenyetek szereint a Canon vagy a Nikon belepoje jobb (nem, a felereertesek elkerulese kedveert leszogeznem, nincs szandekomban flame-t inditan). Nekem D5000 vazam van, ugy tudom, ismerosi korunkben 1-2 Nikon vaz van, Canonrol nem tudok. En a Nikon D3100-et ajanlanam neki, vagy valami MILC-et ebben a kategoriaban (MILC-nel valszeg inkabb a 100k-hoz lenne a kerete kozelebb).

Atkuldtem neki a prohardver/digitcam rovatot,meg Pixinfo-t,hogy olvassanak el par tesztet (1100D/D3100, 550D/600D ill. D5100), emesszek meg, hogy melyik modelrol mit irnak, mit emelnek ki hianyossagnak, elonynek mas tipusokkal szemben, es ajanlottam, hogy ez alapjan probaljanak donteni.

Szerintetek mely iranyba vigyem el oket? Szivem szerint MFT-t ajananek, a kis meret (baba lesz naluk, igy suly/meret valszeg szamitani fog nekik), mondjuk egy Oly-t vagy Pana-t, mert ott egybol van jo minosegu JPEG output, nem kell raw-val dolgozni (felhasznalo szinten kezelik a PC-t, de szerintem egy RAW elohivasba beletorne a foguk), de mivel nem ismerem a m4/3-oket, ez nekem is szurke terulet.

Beszerezhetoseg szempontjabol Gyor elegge lehatarolt. Pestre, Becsbe barmikor le/ki tudnak ugorni, es leven SK is kozel van, akar meg ott is - bar azt nem hiszem, hogy preferalnak. Erdemes kulfoldrol venni?

Udv es koszonok minden haznos tippet, tanacsot, infot.

Balinov

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.