Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11808) MC Pite válasza madgie (#11805) üzenetére


MC Pite
veterán

Igen, eljátszottam párszor a gondolattal hogy X10-re cserélnék (meg lehet szokni a 28-112őt).
Aztán azt mondom magamnak hogy akkor hátrébb lépek hármat és most is van olyan mélységélességem :DDD . Persze más a két gép, fény/dof tekintetében a mostani obija nem rúghat labdába az X10 obija mellett.

Amikor megláttam, olvastam a G10 első tesztjét, akkor már elkönyveltem magamban hogy akkor erre/ilynre váltok majd 2(-3) év múlva, jó dolog ez, addigra kínálat is lesz ebből. Nem jött össze.
Sokadik nekifutás a tükrösökkel meg talán egyszer összejön, de azt hiszem nem kell neked magyaráznom hogy előnye is van ám egy normális evf-nek az optikaihoz képest (főleg a 'nagy' gépnél, kicsinél erre nem olyan finnyás az ember.

Életbe annyi szar képet nem csináltam mint egy hétvége alatt a K-x-el - fénymérés és fókusztévesztés minden negyedik-ötödik képet kukázhattam, és minden harmadikon enyhe fókusztévesztés volt, ami még elment. (Nem ebből indulok ki, tudom hogy nem volt a gép a helyzet magaslatán, korai fw-el ennyit tudott.) Néha néha ránéztem a képekre, gyanús is volt pár, újra is lőttem azokat, de nem emelgetem el a szememtől a gépet csekkolni az eredményt. Egyedül ami nagyjából azt produkálta amit vártam az a 300D volt, ott tényleg elég volt nagy ritkán ránézni (ott viszont nem volt időm hozzászokni a kitobihoz, kicsit volt a használható gyutáv).
D90el meg azért nem tudom százasra mondani, mert mindhárom alkalommal rossz fénynél, saját vagy külső vakuval használtam, így persze sűrűbben csekkoltam hogy az született-e mint szerettem volna, már csak azért is mert alig láttam valamit az üvegen (de jó hogy a gép jobb rossz fénynél, csak használni rosszabb). Az alpha és a nikon nagy zoomátfogású volt, ez szimpi volt, kivéve a makróképesség.

Bármit meg lehet szokni, de nagy vonalakban tudom hogy mit keresek, mit szeretek. Így -minden tisztelettel- amikor ajánlanak mini vázakat, meg vaku nélkülit, azt elutasítom, mert nem szeretem (a vakut meg 90%ban nappal használom, és 99%ban elég a gyári villanó).

Egyébként azért sem vadászok nagy erőkkel X-S1-et, mert nem igazán előrelépés (jó, pro focus meg pro low light néha ütős, de ehelyett natívan szeretném ha 'szenzorból' lenne ez meg, mindig).
Azt is tudom hogy a nem drága/jó fényű/nagy zoomátfogású objektívből max kettőt választhatok - részben azért is lett anno az S100fs, mert mindenből a középutat céloztam akkor meg. Most beérném fele gyutávval is akár, ha cserébe érdemben csökkenne a mélységélesség pl.

szerk: Cserélhető obis gép mellé valószínű idővel vennék egy fixet, amit néha feltekernék, ez szinte biztos. De az is ahogy ezt csak későbbi beszerzésben, és hogy ritkán, kreatívokodós hangulatomban kerülne fel. Vagy ugye megint olcsóbb megoldás az X10, ami egyet előre kettőt hátra :)
szerk2: Nem tagadom, nekem is kezd úgy tűnni hogy sokat akarok. Bár szerintem teljesen megvigasztalható lennék egy GH1-el. Igaz, gondoltam ezt párszor, aztán az együttélés nem mindig azt hozta mint amire számítottam.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ:új Bryton Gardia radar 32k> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.