Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10032) debrejo


debrejo
senior tag

Sziasztok!

A segítségeteket kérném, abszolút kezdőként vágnék bele a hobbifotózásba. és itt most nem a családi összejövetelekre gondolok, annál kicsit komolyabb ismerkedésre gondoltam. A rendelkezésre álló keret nem tól rózsás, így csak használt kitekben tudok gondolkodni.
És itt jön az én problémám, ugyanis mellényúlni nem akarok, érteni viszont nem értek hozzá.
Felsorolnék pár típust, amik nálam beleférnek, használtan:
Canon EOS 400D
Canon EOS 1000D
Nikon D40
Nikon D3000

Ezek kábé ugyanabban az ársávban mozognak (+/- 5-6000 Ft), 18-55-ös kitobival mind.
Melyik éri meg jobban, gondolok itt olyanokra mint további bővíthetőség a későbbiekben, tartósság, esetleg garancia, szervízháttér, ilyenek. A gép fényképezésre kellene, nem videózásra, főleg sok város, épületek, portrék, esetleg tájképek, makró (még) annyira nem. Ismerkedni szeretnék egyelőre a beállításokkal.

Illetve itt pár típus, amik szintén ugyanebben az ársávban vannak, de nem tudom, hogy a fentebb sorolt gépekkel felveszik-e a versenyt (nem csak a kép minőségére gondolok itt, hanem használhatósági szempontokra is (további obik palettája és ára, estébé):
Sony DSLR-A(alpha) 200K -- a képen 18-70-es(?) objektív van, de maga a kép csak illusztráció, az eladó nem írta le a pontos típusát...
Olympus E450 -- 14-42 és 40-150 Zuiko obikkal (kicsit kilóg a lóláb, ez csak erős alkuval férne bele...)
Pentax K100D -- 18-55 és 50-200-as obival.

Még egy kérdés: gondolom az expószám egy vázban kvázi olyan mint a kocsiban a kilométer. Mi az a szám amire az embernek azt kell mondania hogy ez már kicsit sok?

A válaszokat előre is köszi, és ha nem baj, jönnék még kérdezni párszor mielőtt vennék egy gépet :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.