Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#89322) dqdb válasza fboldog (#89300) üzenetére


dqdb
nagyúr

Az nem világos számomra, hogy a 3 rétegű FR4 változatról van szó, vagy a nyák+köré nyomtatott házról.

Érdemes vágatnom (a nemrég bedobott Ali linken) FR4 platet vagy PP-t, ha az mélyebb kevésbé érzékelhető hangot ad?
3 rétegű FR4 házmál a felső résznek merevítő hatása is van, azt nem lehet lecserélni műanyag plate-re. Szerencsére az ilyen konstrukció meglepően halk tud lenni.

3D nyomtatott háznál pedig magától a háztól függ, a legtöbb ilyen tipikusan integrált plate-es, szóval ott az lesz, amit nyomtatsz, én maradnék az ABS-nél. Ha nyomtatott ház és nem integrált plate-es megoldás, akkor vágatott PP vagy POM lesz a legjobb megoldás.

Vagy elégedjek meg egy ABS, ASA nyomtatott platetel?
Az a gyakorlati tapasztalat, hogy a nyomtatott ABS plate-ek nem sikerülnek túl jól tűréshatárok terén, érdemes azt is vágatni, az említett helyen ABS-t is lehet vágatni.

Próbáljak venni valahonnan Mill Max 3305-t vagy elégedjek meg a jelenlegivel?
3305 vagy 7305 akkor kell, ha nincsen a nyák alatt elég hely, mert ezek rövidebbek, mint a kapcsoló lábai. A 0305 esetében ilyenkor előfordulhat, hogy a Mill-Max socket a ház alján koppan, ez jobb esetben hangban problémás, rosszabb esetben rövidre zár dolgokat. Nálad a háromrétegű FR4 ház miatt a rövidzár nem probléma, és a helyet is meg tudod oldani egy hosszabb távtartóval, ha pedig 3D nyomtatott házad van, akkor ugyancsak nem probléma, mert kicsit magasabbat nyomtatsz.

A másik dolog, amiben a 3305 a legjobb és a 7305 is jobb, mint a 3305, az a socket fejének magassága. A 0305 több, mint 0,6 mm-et emel a kapcsolókon, ez stabilizátor esetében már lehet problémás (ez nálad nincsen) és a magasabban ülő kapcsolónál a kupak szoknyája sokszor a ház vonala fölé kerül (ez sincsen nálad).

Amiben a 0305 verhetetlen, a 7305 elmegy, a 3305 pedig pocsék, az az ár. Jelen billentyűzethez szerintem a 0305 a helyes választás.

A plate és a PCB közé érdemes, szokás bármit rakni? (főleg egy halk keyboard esetén.)
Ez a konkrét billentyűzettől függ. 3 rétegű FR4-nél szerintem nem kell, kellően rugalmas belsőnél szintén nem kell, minden más esetben tipikusan igen, ha a halkítás a cél, bár a három lehetséges hely közül (ez, nyák alá szivacs, nyák és kapcsolók közé switch foam) ez vesz részt a legkevésbé a halkításban.

Az is jó kérdés, hogy hol tudnál Redoxhoz ilyen szivacsot venni. Vágatásra nem tudok helyet és drága, kézzel pedig csak akkor érdemes nekiállni, ha nagyon utálod magad

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.