Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#80951) Throme válasza Mephike (#80950) üzenetére


Throme
veterán

Nem tudom :)

Most a V1 a favorit. Újdonság ereje és egy ideje szemezek ezzel a mérettel.
Dedikált F-ek kellenek, így ez alá már nem megyek méretben.
Igaz a 65%-os is tetszik, csak praktikátlan számomra.

Vesszek meg, de ez a barna K Pro klattyogás is bejön most :).

A szoftveres testreszabás, a knob-os hangerő szabályzás, alacsony (K8-hoz képest) felépítés mind mellette szól.

Valahogy kerestem ezekben a kiosztásokban a szimmetriát. Úgy értem, hogy a jobb kezem mellett több hely van a balhoz képest. Most közelebb kerültem ehhez. Tudom hülyeség.
A fullos kialakítás nagyon zavaró volt. A Num-pad jó dolog, csak olyan hülyén éreztem magam, hogy szemben vagyok a monitorral, nagyjából ennek középvonalában van a SPACE és akkor jobbra kinyúlik a billentyűzet. Ezen a TKL soka segített.
De most még beljebb jöttem.

Egyedül a vezeték nélküliség, ami hiányzik most.
Nem mintha ide-oda vinném a cuccot, csak ez a "madzag" mentesség valahogy kellemes a K8 esetében.
Videókban láttam, hogy mindenféle tekercselt meg profi kábelek, több féle színben kaphatók, de ennyire már nem megyek bele ebbe a témába, így is jóval többet áldoztam rá, mint egy átlagember (hozzátok képes persze a kanyarban se vagyok, de nem verseny ez)

.. az a baj, hogy az ADAM Kit is tetszik :B . Lego billentyűzet és nem kell összevadászni hozzá az alkatrészeket a Bricklinkről. Viszont van lehetőség később kicsit átépíteni, "csicsázni". Oké, US kiosztás és olyan 60-65%-os. Ez csak tényleg ilyen érdekesség végett kéne. Na ezt biztos ritkán használnám. Hülye birtoklási vágy...

(#80952) -FreaK- válasza Throme (#80949) üzenetére


-FreaK-
veterán

Köszi!
Milyen kupak készletek ezek a képeken?

(#80953) Throme válasza -FreaK- (#80952) üzenetére


Throme
veterán

Keychron menta - fehér.

Kinézete mellett előnye, hogy sok billentyűzet kiosztáshoz felhasználható.
Ugyanilyen kivitel a Keychron fehér-szürke-kék is, amit a K8-on láthatsz.

A zöld USB nem gyári, az az Ikea-ból van :)

[ Szerkesztve ]

(#80954) IzI


IzI
senior tag

Hi

Szeretnék kérni pár ajánlást.Korábban volt egy varmilo vea109 cherry silent red,ami nagyon jó volt,de halk müködésen kívül nem hiszem,hogy többet tud mint az olcsóbbak.Lehet,idő múlásával kijöttek volna az előnyök.Így a PBT kupak,nem elvárás.

1.Mekkora összeget szánsz rá?
Kb 50e ft,de minél kevesebb annál jobb
2.Használt szóba jöhet?

nem
4.Mire használnád a billentyűzetet?

Játékra.Több gomb együttes lenyomása müködjön,gyors legyen.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)

Egy varmilo kipróbáltam,mechanikus,jó volt,de nem ért 72e Ft szerintem. Többi fajta nem tudom milyen,így azokról nem tudok semmit.
6.Van konkrét modell ami tetszik?

[link] HyperX Alloy Core RGB - US , [link] HyperX Alloy Origins PBT Red - US
Ezt a 2 néztem ki.Árban elég nagy a diff.Megéri a + pénzt? Persze mást is szívesen fogadok
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)

ISO,ANSI
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)

Numpad kell,azon játszom :D
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)

Valami alap világítás legyen,de ha nincsen,de nagyon jó a bill.,akkor eltekintek felette.

(#80955) Ispy válasza IzI (#80954) üzenetére


Ispy
veterán

Az a varmilo minden gémer csodát ver, szóval de, megér az 72k-t.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#80956) Mephike válasza IzI (#80954) üzenetére


Mephike
senior tag

Meg tudnád fogalmazni, hogy milyen előnyöket vársz egy Hyperx billentyűzettől (vagy hasonló billentyűzettől) a egy Varmiloval szemben?

(#80957) daninet


daninet
veterán

QMK kérdés:
Megy a billentyűzet, de a magyar karakterekkel gondom van. Hogyan írok magyar karakterekt wincompose telepítése nélkül? Makrókkal esetleg?

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#80958) dqdb válasza daninet (#80957) üzenetére


dqdb
nagyúr

Úgy, hogy telepíted a magyar kiosztást Windowsba. A billentyűzet scancode-ot küld, azaz melyik fizikai billentyűt nyomtad le, ezt az operációs rendszer fordítja át tényleges karakterekké az aktív kiosztás függvényében (ami beállítástól függően akár futó alkalmazásonként eltérő is lehet). Ez nem QMK sajátosság, a billentyűzetek mindig is így működtek, és az USB HID szabvány is ezt specifikálja.

WinCompose akkor kell, ha Unicode karaktereket vinnél be a billentyűzetről, és bár így is elérhetőek a magyar karakterek, ez nem túl praktikus módszer.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#80959) daninet válasza dqdb (#80958) üzenetére


daninet
veterán

meglett. :R meg is van, most épp az a bajom hogy a QK_BOOTLOADER keymap nem csinál semmit szedhetem szét megnyomni a reset gombot :D

[ Szerkesztve ]

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#80960) dqdb válasza daninet (#80959) üzenetére


dqdb
nagyúr

A bal felső gombot tartsd lenyomva (vagy amit a 0,0 pozícióra tettél a mátrixban, amit így tudsz felüldefiniálni) miközben bedugod a kábelt. Vagy a RESET nevű keycode-ot tedd egy layerre. Most nézem, hogy azóta átnevezték a dolgokat, amióta a saját forkomat frissítettem, és ugyanarról a kódról beszélünk.

Vagy így utólag, a space alá érdemes tenni a reset gombot két csipesszel rövidre zárható lyuk formájában.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#80961) IzI válasza Mephike (#80956) üzenetére


IzI
senior tag

Minőségben nyilván nincsen egy szinten a kettő.Én,nem is erre értettem,hanem alapvető működésre gondoltam.Ahogy írtam is,legyen több gomb használható egyszerre és késleltetés legyen minél kevesebb.Nem tom mit kellene figyelembe venni még,de pl anyag használatból nyilván engednem kell.

(#80962) 0xmilan válasza Domonkos (#80931) üzenetére


0xmilan
addikt

> Ezzel szemben a tanulas gyors, van boven szorakoztato resze is es a valtas elotti tempot (foleg, ha a regi technikat csak ad-hoc szedte magara az ember), azt heteken belul tul lehet szarnyalni.

A heteken belul tulszarnyalni azert egy kicsit tulzas. :D
Sokan hirdetik, hogy 1-2 het alatt meglett nekik a 60 wpm, de szerintem kell 2 honap, mig rendesen hasznalhato lesz, bar ez nyilvan fugg sok mindentol.
Nekem kb. pont ma van 4 honapja, hogy a row stagger + qwerty-rol eloszor orthora es ColemakDH-ra aztan kicsit kesobb rendes split column staggerre valtottam es ala tudom irni, hogy elkepesztoen kenyelmesebb es gyorsabb is lettem. qwerty-vel szerintem soha nem volt meg a 100 wpm es most meg csak 2-3 honap kellett hozza, de teny, hogy ezelott nem is nagyon tanultam gepelni tudatosan.

En azert hozzatennem, hogy csak a logikai vagy csak a fizikai kiosztast lecserelni szerintem nem tul hatekony, mert ha mar az ember elveszti az izommemoriajat, akkor onnantol nem sok extra erofeszites a masik kiosztast is cserelni. Teny hogy a logikai kiosztast ujratanulni sokkal nehezebb, de a rowstagrol colstagre valtasnal a regi, "ad-hoc" felszedett izommemoria szinte teljesen hasznalhatatlan es annyi felreutes van, ami belassitja a tempot, hogy szerintem megeri benyelni meg egy adag lassitast a logikai kiosztas javitasaval is, hogy kesobb meg kenyelmesebb legyen.
Forditva meg meg egyertelmubb a dontes. Ha valaki kitalalja, hogy a qwerty helyett megtanul egy jobb kiosztast, akkor ott egybol annyira drasztikus a valtas, hogy nagyon adja magat, hogy ezt erdemes lenne egy normalis fizikai kiosztason meglepni. Raadasul ad-hoc felszedett izommemorianal szinte mindegy, hogy a billentyuk elhelyezesenek semmi koze az emberi kez felepitesehez, mert ugyis "ossze-vissza" gepel az illeto, de amikor tudatosan tanulja ujra az ember es szeretne szabalyosan gepelni, akkor azert gondolom eleg frusztralo, hogy ertelmetlenul el vannak csusztatva a sorok, es nem hogy nem kovetik az ujj mozgasat, de a bal kezen teljesen ellentetes iranyba vannak eltolva. Ez regen szukseges volt a kallanytuk poziciojabol fakadoan (bar azzal a felepitessel is meg lehetett volna csinalni, hogy oszlopok legyenek), de ugye a ma ertekesitett 'irogepekben' mar nincsenek kallanytuk, csak az abszurd kiosztast orokoltuk.

(#80963) [Prolixus]


[Prolixus]
addikt

Na végül ezüst Zoom75 lett belőle, meg rendeltem egy extra glass navy hátlapot hogy ilyen legyen a végső konfig :)

Majdnem zöld case lett belőle, de a racionalitás győzött, így legalább minden keycap szettem menni fog hozzá :)

Ha más is gondolkozna rendelésen még, 4 opció van:

- Közvetlenül Meletrix oldal
- MKEU
- valami lengyel vendor Funkeys
- az olasz coffeekeys

4 opció közül a lengyelek a legolcsóbbak, zlotyiról átváltva mintegy 40€val (!) jobb mint a második legdrágább MKEU. Azért az elég masszív különbség, már gyanúsan olcsó is a többihez képest ami nagyjából egy szinten volt. A Meletrix rápakolt 90$ szállítási kötséget, gondolom ebbe vám/valamennyi ÁFA meg minden egyéb esetleges költség bele van ügyeskedve, de így végül picivel dárább lett volna a vége náluk mint MKEU. Az olaszok a legdrágábbak, vagy 8 euróval drágább lett volna onnan mint MKEU.

A 40€ difi csábító volt a legyeneleknél, de angol nyelven nem is üzemel a honlapjuk, plusz nem egy régi vendor, úgyhogy nem mertem beválllani. A Meletrixtől rendelve meg garantáltan jóval gyorsabban megjön majd a cucc, csak hát customer support nem lenne egyszerű ha valami rosszat küldenek véletlenül (vagy valamit nem küldenek véletlenül) Úgyhogy MKEU-s rendelés lett belőle.

És most várunk...

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#80964) Veron válasza dqdb (#80865) üzenetére


Veron
őstag

Kerestem ecsetet, megléptem az itt leírtakat. Lehet béna vagyok (ez az opciót is meglehetősen reális), de az égadta világon semmit sem változott a helyzett, ugyanúgy csattognak a billentyűk. Egyéb ötlet eselet?

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#80965) Molydeus válasza Domonkos (#80933) üzenetére


Molydeus
senior tag

Egyelőre a kiváncsiság hajt, nem annyira a hatékonyság érezhető növekedése. :) Meg az is benne van, hogy nagyon hajtós időszak van most a munkahelyemen és 3 napot bent dolgozom, ahova azért a Q8at nem cipelem be.
Az Entert és Backspace-t is gyakran használom, de ezeknél nem tűnt fel annyira a távolság, mint a Shifteknél és az Altoknál.
Numpados layeren közelebb hoztam próbaképpen az Entert (végig a sorában), de még nincs meg az igazán jó helye. A TG(X) jónak tűnik, a bal numpad kevésbé, rossz irányba dőlnek az oszlopok, val.szeg átrendezem.
Az ANSI speces layer is elsősorban kíváncsiság, mert amikor még fejlesztettem, akkor nyilván jobb volt, mint altgrezni. Tulajdonképpen kész van, dqdb layerváltás a layeren ötlete bevált.

M.

[ Szerkesztve ]

(#80966) Molydeus válasza Throme (#80946) üzenetére


Molydeus
senior tag

Elegáns ez a fehér-menta készlet, jól mutat a V1-en a kábellel együtt. :)
Grat a bill.hez, örülök hogy tetszik! :)
Azt vettem észre, hogy többen is értékelni kezdik a bill., kapcsoló saját hangját, akik korábban a halkítást tűzték ki célul. Én is így vagyok ezzel. A halkság inkább külső kényszer, ami érthető, de ahogy több mindent kipróbál az ember, úgy előtérbe kerülnek a saját igények, preferenciák.

M.

(#80967) 1 among many


1 among many
tag

Üdv!

1.Mekkora összeget szánsz rá? -Amennyiért verekedés nélkül el tudom hozni...
2.Használt szóba jöhet? -Nem hiszem.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? -Évtizedes Hp. Kezd egyre többet kihagyni. A világítás pedig mostanában kezd egyre jobban hiányozni belőle.
4.Mire használnád a billentyűzetet? -Billentyűzni gondoltam vele. Elsődlegesen írok, de szabadidőmben nemritkán játszom is.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? -Hangtompítós mechanikus linear. Mx silent red.
6.Van konkrét modell ami tetszik? -Úgy emlékszem, a Victoria's Secret modellek általában szoktak tetszeni. (Lsd. lejjebb.)
7.Milyen kiosztást szeretnél? -Kizárólag ISO, magyar feliratos jöhet szóba.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? -Klasszik 100% teljes numpaddal, sehogyan sem összetömörített kiosztással.
9.Extra igények -A mostaniból legjobban talán a háttérvilágítás hiányzik, úgyhogy az mindenképp. Cserélhető kapcsolókat és usb kábelt se bánnám.

Ahogy néztem, mindezt a nálunk jelenleg elérhető kínálatból a [DUCKYCHANNEL ONE 3 RGB MX Silent Red Magyar fekete] tudná nyújtani.
Keresgélés közben még szembejött a [VARMILO VEA109 Yakumo Cherry MX Silent Red Magyar fekete], mint szóbajöhető.

Árban a kettő gyakorlatilag egyezik. Egyik márkát sem ismerem. Kedves hozzáértőket kérdezem, hogy ha úgy gondolom, hogy nekem a kacsás jó lenne, lehet-e okom mégis inkább a varmilo felé tendálnom?

(#80968) ATI válasza [Prolixus] (#80963) üzenetére


ATI
senior tag

Gratula a Zoom75-höz! Kicsit csodálkoztam, hogy nem valami vagányabb színt választottál. Mindenesetre nagyon fasza ez a szürke, jó sok készlet megy hozzá.

Én egy fekete QK80-ba ugrottam bele a szegény ember ThinkCaps szettemhez.

(#80969) elite.cs11 válasza [Prolixus] (#80963) üzenetére


elite.cs11
senior tag

Grat grat :DD
QK75-nel nagyon gondolkoztam az ano szurken, de vegul fekete lett, hasonlo okok miatt (es mozgatta a fantaziam, hogy ilyen enyhen "csillogos")

(#80970) Jorus válasza dqdb (#80960) üzenetére


Jorus
nagyúr

FalbaTech Reset-helyet-mutató-matrica :)

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#80971) ATI


ATI
senior tag

Asszem még nem volt erről szó. A KBDFans-nál lehet venni ilyen szütyőt többféle méretben:


Tavaly ősszel beruháztam egy TKL méretűre és nekem bejött.

(#80972) Jorus válasza 0xmilan (#80962) üzenetére


Jorus
nagyúr

+1 - nekem kb. 2 hónap kellett annak idején, hogy ugyanazt a WPM-et tudjam a spliten, mint hagyományos billentyűzeten, pedig maradtam QWERTY-n.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#80973) [Prolixus] válasza ATI (#80968) üzenetére


[Prolixus]
addikt

és #80969 elite.cs11

Köszi, majd kiderül élőben milyen. :) Prototípusfotók, youtube videók alapján azért a képektől világosabb lesz, tényleg ezütsszerű és nem szürke, megvilágítástól függően.

A világos paszteles színeket mint a levander, világoskék, ez a sárgás-világoszöld, pink, sárga...na ezeket tényleg nem nekem találták ki. Megfelelő szettel nem néznek ki rosszul, de ezek nekem mind olyan nagyon lányos színek :D

Feketét vagy nagyon sötét színt biztosan nem akartam, a mostani Q1 is fekete, már ezerszer megbántam hogy anno nem vártam a szürkére vagy a kékre belőle. Minden szösz meg kosz meglátszódik rajta, és a nálam többnyire dívó (sötét mod-világos alfa) szetteket így "elnyeli", főleg egy fekete-arany mintás deskmaten ami most van. Bár a fekete SE edition a gravírozott aranyozott jellel meg kis élekkel elég baba volt, de hát akkor is csak fekete, meg a pluszköltséget nem éri meg.

Fehér túl snassz, bár minden kupakszett megy hozzá, ugyanolyan unalmas választás mint a fekete, lassan minden periféria van fehérben meg feketében is. A SE változaton gondolkoztam a jelecske meg az aranyozott élek miatt, de nem éri meg a felérat szerintem. Ezen a cream színen is gondolkoztam egy darabig, legalább nem fehér de elég világos még mindig meg semleges, ugyanakkor a képek/vidik alapján nehéz eldönteni pontosan élő szemnek milyen árnyalatú, valahogy néhol túl sárgásnak tűnt, meg mondom majdnemfehér, úgyhogy inkább úgy voltam vele végül, hogy ehh hagyjuk.

A navy-t ne is beszéljük, olyan sötét hogy majdnem fekete, ez lehet az én hülyeségem de szerintem borzalmas és értelmetlen a szín a képek/videók, gyakorlatilag mindegy hogy ezt vagy a feketét veszi az ember.

A piros billentyűzetek, főleg ilyen Red Samurai féle szetekkel nagyon bejönnek, csak nincs szettem sajnos. :) Meg nemtom, valahogy nem tudtam volna elképzelni az asztalomon egy piros billentyűzetet, valahogy túl hivalkodó meg kilógó lett volna, semmi piros nincs az asztalomon. A Plum meg lényegében piros egy változata, úgyhogy ha piros nem, akkor az sem.

A rendes szürkéjük szerintem ronda, túl sötét, meg a nem anodizálással csinált szürkék, aminek nincs ez a fémes beutése, szerintem nem szépek, a prototpíus képeken ez a Zoom75 is olyan volt mintha lefestették volna valami ronda szürke festékkel aztán PVC csövet csináltak volna belőle.

A zöld okozott nagyon sok fejtörést, mert az az árnyalat tetszik amit ők használnak, meg ahhoz szettem is lenne, van egy zöld mod-os KAT Napoleonic, meg ócsóér használtan nemrég behúztam egy SA Semiconductor-t is az igazi SP féle SA profil kipróbálása céljából. De végül csal arra szavaztam hogy legyen világosabb, fémes szín inkább, meg semlegesebb, szegény KAT Arctic nem azért lett véve hogy sose kerüljön ki a dobozából. :D Egy anodized green azért dögösebb lett volna, ott már lehet nem győzött volna a racionalitás.

Szóval jah, a keycap szett kompatibilitás maximalizálása, a semlegesség volt a cél. Majd ha sok billentyűzetem lesz akkor ráérek ilyen egyedibb színekkel nyomulni.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#80974) elite.cs11 válasza [Prolixus] (#80973) üzenetére


elite.cs11
senior tag

Elegge hasonloan velekedunk a navy bluerol :D nekem anno oltonyoknel/zakoknal tunt fel, hogy baszki, ez max akkor kek, ha delben telibeveri a nap :DDD

(#80975) dqdb válasza [Prolixus] (#80973) üzenetére


dqdb
nagyúr

nemrég behúztam egy SA Semiconductor-t is az igazi SP féle SA profil kipróbálása céljából
Arra korlátozottan lesz csak alkalmas, mert a Domikey SA eléggé eltér az SP-féle változattól, Domikey-nél az alsó sor R4 és nem R3.

A kupakkészlet maga amúgy nagyon jól néz ki, én kizárólag az alsó sor miatt nem ugrottam bele anno.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#80976) [Prolixus] válasza dqdb (#80975) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Hmm, hát nem tudom, a nyilakat leszámítva a többi gombnál nem hiszem hogy ez zavarna majd. De majd meglátjuk, köszi az infót, ezt nem tudom eddig. De akkor csak ennyi a különbség, R1-3 kupakok formája, magassága ugyanaz mint a SP SA? A Maxxkeys féle SA alsó sor is eltér?

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#80977) dqdb válasza [Prolixus] (#80976) üzenetére


dqdb
nagyúr

Hmm, hát nem tudom, a nyilakat leszámítva a többi gombnál nem hiszem hogy ez zavarna majd.
A Ctrl és Alt esetében is hangsúlyos lehet az eltérés. A Space képek alapján eléggé R3-szerű laposnak tűnik, az érzetre hasonló lehet, mint SP-nél.

A Maxxkeys féle SA alsó sor is eltér?
Igen, a Maxkeys alsó sora is R4.

R1-3 kupakok formája, magassága ugyanaz mint a SP SA?
Képek és beszámolók alapján eléggé hasonló, de gyakorlati tapasztalatom nincsen vele, mert az alsó sor miatt nem vettem sem Domikey, sem Maxkeys készletet végül, csak SP SA készleteim vannak.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#80978) [Prolixus] válasza dqdb (#80977) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Köszi az infót! Na majd kiderül, max eladom, nagyjából féláron vettem.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#80979) LLKobe válasza mrviceguy (#79742) üzenetére


LLKobe
veterán

Na jelentem ráapplikáltam a K3 V2-re az összes csájníz PBT kupakot.
Kicsit freestyle, de nem véletlenül:

Kellett hozzá egy 15ft-os 3D nyomtatás, egy tubus 150Ft-os pillanatragasztó, meg rohadt sok türelem:

A Space kicsit el van tolva lefelé, de elfogyott a türelmem, a gyorsabb megoldást választottam nem a szebbet, de nekem így megfelel.

[ Szerkesztve ]

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#80980) Seraph 16


Seraph 16
őstag

Sziasztok!
Tudtok ajánlani Varmilo EC rose v2 -höz O ringet? Kicsit szeretném tompítani a hangját.

"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"

(#80981) FireKeeper


FireKeeper
nagyúr

Újfent bedobnám ki tudna segíteni BP-n megkenni nekem 3 durock stabit. sörrel/csokival tudnám honorálni :)

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#80982) Molydeus válasza [Prolixus] (#80973) üzenetére


Molydeus
senior tag

Az Arctic jól fog mutatni a szürkén szerintem. :K
Meg fehéren, világoskéken, navy-n és feketén is. ;]
De értem, hogy miért akartál valami mást.
Ahogy kezd körvonalazódni, hogy milyen irányokba mozdulnék el, ha egyszer szembe jönbe valami ellenállhatatlan, biztos vagyok benne, hogy nem fekete lesz. A többi négy szín nagyjából bármelyikéhez lenne passzoló készletem, de egy égszínkék tetszene most talán a legjobban.

M.

(#80983) tejmaffia123


tejmaffia123
tag

Üdv! HyperX Alloy FPS a kiszemelt. Van alternatíva ?

1.Mekkora összeget szánsz rá?
Max 15K
2.Használt szóba jöhet?

Igen
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?

Genius KB-G255. Mechanikusra váltás miatt.
4.Mire használnád a billentyűzetet?

FPS játékok 90%-ban
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)

Mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik?

HyperX Alloy FPS
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)

Tudom, hogy ebből max Angolt kapok használtan. Van hasonló Magyar alternatíva ?
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)

Teljes méretűt elsősorban, de nem zárkozom el a TKL-től sem.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)

Ha világít az nem hátrány.
A kapcsolókkal kapcsolatban egy kis segítség. Az MX red alkalmas leginkább fps játékokhoz jól értem ? Köszönöm előre is a tippeket, tanácsokat!

(#80984) [Prolixus] válasza Molydeus (#80982) üzenetére


[Prolixus]
addikt

:))
Ezüsthöz minden megy :)

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#80985) t256


t256
őstag

Sziasztok,

Magyarországon forgalmaz valamelyik webshop ANSI kiosztású Keychron vagy Glourius GMMK billentyűzetet?
Mindenféleképpen külföldről kell rendelni?

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#80986) Ispy válasza FireKeeper (#80981) üzenetére


Ispy
veterán

Szigetszentmiklós, ha jó, de nem akármivel, hanem a kimondhatatlan xhtbdzvel.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#80987) dqdb válasza FireKeeper (#80981) üzenetére


dqdb
nagyúr

Super Lube-ból szívesen adok a stabilizátorok megkenésére elegendő mennyiséget, de az 100%, hogy nem kenem meg helyetted. Ha nem jó a gyári állapot, tegyél érte.

Veron: ugyanúgy csattognak a billentyűk
A Super Lube-os felajánlás rád is vonatkozik, de itt valami félreértés lesz. A stabilizátor megkenésétől a billentyű nem lesz halkabb, a stabilizátornál a stab rattle az, amit meg lehet szüntetni (ebben a videóban az elején hallható hang). Ha ez van nálad, akkor nem szóltam, ekkor valamit rosszul csinálsz, vagy a dróttal nem stimmel valami, ennek kiderítéséhez szét kell szedni a teljes billentyűzetet.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#80988) dqdb válasza Ispy (#78745) üzenetére


dqdb
nagyúr

Úgy néz ki, hogy az Envoy más vendortól is elérhető lesz, nem csak közvetlenül a Mode-tól.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#80989) Ispy válasza dqdb (#80988) üzenetére


Ispy
veterán

Ez jó hír, csak közben elvertem a zsét ecigire. :D

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#80990) elite.cs11 válasza t256 (#80985) üzenetére


elite.cs11
senior tag

[link]

Miért magyarországról akarod am? keychron oldaláról korrektül lehet rendelni.

(#80991) dqdb


dqdb
nagyúr

A Zoom 75 eladások meghaladták a 10e darabot (az az ajándék switch puller a kategória legjobbja), és közelítenek a nem publikált soft caphez, így előbb zár a group buy, mint a meghirdetett határidő. Szóval aki gondolkozik rajta, tegye gyorsabban.

"Zoom 75 GB will close earlier

We are reaching our soft limit, in order to deliver as schedule, Meletrix will close the GB on April 20th 23:59 (Beijing Time). Vendors will close the GB on April 20 23:59 based on their local time zone."

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#80992) [Prolixus] válasza dqdb (#80991) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Yap, pont írni akartam. :R Úgy tűnik elég népszerű lett, kissé alulbecsülték az érdeklődést.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#80993) [Prolixus]


[Prolixus]
addikt

Ja meg lesz májusban ZoomPad GB:
Knob erről is kihagyhatatlan, ofkórsz :D

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#80994) FireKeeper válasza dqdb (#80987) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

nem a melót akarom megúszni csak a beszerzést - mivel nem használnám fel a maradékot. ez az a cucc amit a dróthoz kell használni?

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#80995) Seraph 16 válasza Seraph 16 (#80980) üzenetére


Seraph 16
őstag

Érdemes a 2000 forintosat venni o gyűrűből, vagy ugyanaz, mint az 500 forintos, csak nagyobb árréssel dolgozik az eladó? :U
2000 forintos
500 forintos

"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"

(#80996) Molydeus válasza Seraph 16 (#80995) üzenetére


Molydeus
senior tag

Egyik sem mond semmit a keménységről, ami mérvadó lenne a cél függvényében.
Arra figyelj, hogy a kupak profilnak megfelelő vastagságút vegyél (Varmilo esetében ez 1,5mm lesz).
Használtam anno drágább, itthonról beszerezhetőt (most nem látom, hogy lenne) és olcsó alist is, de minőségben nem láttam különbséget.

M.

(#80997) t256 válasza elite.cs11 (#80990) üzenetére


t256
őstag

Itthonról gyorsabb, valamint meg akartam spórolni a 20$ szállítási költséget. Lehet jön még rá vám is.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#80998) Molydeus válasza t256 (#80997) üzenetére


Molydeus
senior tag

ANSI GMMK-k a PCX-nél is vannak, de szerintem jobban járnál egy Keychronnal.
Dobozból kivéve a Keychron többet ad, főleg, ha programozható verziót néztél pl. K Prot, vagy V-t. A Q-k pedig minden szempontból jobbak, de természetesen lényegesen drágábban.
Ha mégis bevállalnád a külföldi rendelést, a Keychrontól a szállítási díjjon kívül nem lesz extra költség. Cserébe nyilván egy esetleges garanciális problémát macerásabb lehet intézni, mintha itthonról vásárolnád.

M.

[ Szerkesztve ]

(#80999) ATI válasza FireKeeper (#80981) üzenetére


ATI
senior tag

Én is tudok segíteni, Bp, IX. ker.

(#81000) ATI válasza dqdb (#80988) üzenetére


ATI
senior tag

Húha, ez nagyon fasza.

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.