Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz Peddy789 #80635 üzenetére
[link]
Itt van a hivatalos adatlap, a ProtoTypist lesz hozzád a legközelebbi vendor, a group buy nem limitált, ráérsz az utolsó előtti napig gondolkodni, hogy mi kellene.Elosszor mit valaszt ehhez az ember.. ?
Asztal szint?
Vagy keycapet?
Vagy a billentyuzet vaz elosszor aztan mindent akore??
Help..
Ha extrább színű házat szeretnél, akkor először válassz házat, aztán kupakot (a bézs kupak mindenhez házszínhez jó menekülő út), aztán deskmat. A kapcsoló pedig más kérdés.Háromféle megközelítés van: semleges ház-élénk kupak, élénk ház-semleges kupak és semleges-semleges, ez már teljes egészében ízlés- és kedvfüggő, hogy melyiket célzod meg.
A lilac tetszett meg elsore nagyon, es ezen a szuper osszeallitason is a lila tetszik valamiert
A lila-lila egyensúly ház és kupak között nehezen teremthető meg, az egyikben kicsit nagyobb a piros vagy a kék aránya, és el fognak ütni egymástól nem túl jó módon. A lila szerintem a legjobb billentyűzetszín, bár az én kedvencem a mély padlizsánlila a pasztellesebb árnyalatok helyett.Amikor 3-4 eve vettem az elozot akkor volt par corsair razer meg logitech kb meg par felreeso marka es ennyi.
Megvolt ez a szegmens már akkor is, csak két nagyságrenddel kevesebben tudtak róla.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
[Prolixus]
addikt
válasz Mephike #80645 üzenetére
Igen, valószínűnek tartom, hogy a géjmer világban is egyre több billentyűzet jön majd a custom világból ismert fícsörökkel, amire majd jól ráraknak egy nagy marketing kampányt és úgy mutatják be mint világmegváltó innováció... A hangsúly azért továbbra is más dolgokon lesz (ÁRGÍBÍÍÍÍÍÍ), szóval igen vannak és lesznek még áthatások, de nagyjából két külön piac, az árakat, minőséget meg a célközönséget tekintve is, és ez szerintem így is fog maradni.
Gratulálok, nagyon baba lett! A keycap nekem uncsi (sorry ) de ezt leszámítva jól néz ki Ez a szín mindig is tetszett ennél a háznál, tényleg kár hogy nincs ISO változat (a földi halandóknak legalábbis, csak olyanoknak van akik forrasztgatnak meg munkát raknak bele ). A PCB amúgy minden baj nélkül belemegy, nem kellett semmit mókolni?
Igaz, de vendortól rendelve van normális(abb) customer support (bár MKEUra pont most kezdek nagyon bepipulni) ha lenne bármi gebasz, plusz biztosan nem fog kelleni majd még vámot meg adót fizetned a rendelésedre, szóval kisebb a bizonytalanság. Valamit valamiért.
#80648 dqdb
"Igen, group buy, de 1-2 hónappal a szállítás után tele van a piac group buy ár alatti hirdetésekkel."Yap, de a tényleg jó ajánlatokat elég hamar elviszik, vadászni kell, illetve pont az a szín+plate+weight kombó nem biztos hogy éppen lesz amit pont te szeretnél. Nem billentyűzet, de MKEU WTS csatornájára (meg mechmarketre) EUból feldobott valaki MT3 extended 2048 keycap-ekre egy hirdetést, alfák, modok, numpad, media kupakok, ISO international set 100€-ért, kb 1 nap alatt elvitték, pont lemaradtam róla. A vadászatnál meg az időddel fizetsz a jobb árért, aztán vagy szerencséd van, vagy nem.
"Ezek a Zoom 75-ben azért "csak" "súlyok", amelyek eléggé egyszerű geometriával bírnak és nem túl nehezek, hogy olcsó legyen előállításuk."
Persze, ennek ellenére a qwerttykeys tudott gyönyörű, grafikával ellátott sandblasted SS súlyt belerakni a Qk80-ba. Nyilván alapvetően kit érdekelt, hiszen ezt pont nem látod miután összeraktad, jobban érdekel hogy valóban súlyt adjon hozzá esetleg a hangot segítse, de azt látjuk azért hogy nem lehetetlen ebben az árszintben nem ennyire puritán belső súlyt rakni. Ilyen dolgok is hozzájárulnka hogy mennyire érződik prémiumnak egy board. De ez érdekes hogy mindkettőnek (mármint réznek meg SS-nek is) van kínja, ennyire nem vagyok otthon a témában.
"Korábban az e-színek azért számítottak extráknak és drágábbnak, mert a gyártó tipikusan csak anodizálást kínált a CNC mellett, így át kellet szállítani ezeket a billentyűzeteket egy másik céghez és vissza. A Meletrix és QK minden házon belül old meg és/vagy olyan mennyiségekkel operál, hogy ez a költség már elenyésző ahhoz képest, amit az alumíniumon tudnak spórolni."
Most ebből nem akarok következtetéseket levonni, de érdemes megjegyezni, hogy a QK75nél meg pont az e-coated házak voltak a drágábbak, az ano-s volt az alap. És mint tudjuk (általad ) , utóbbi a tartósabb színezési módszer, ezért tartom negatívumnak, hogy a tartósabb módszerű színezés itt nem az olcsóbb, hanem pont fordítva. Mondjuk a SE editionökben lesz az a gravírozás, meg kis aranyozott accent az éleknél, de a lényegi különbség az anodizálás lesz náluk. Kár amúgy hogy csak 4 féle szín van.
"Háromféle megközelítés van: semleges ház-élénk kupak, élénk ház-semleges kupak és semleges-semleges, ez már teljes egészében ízlés- és kedvfüggő, hogy melyiket célzod meg."
Hmm, nemtom, az általam linklet levander lila háza lila kupak meg narancssárga ház narancssárga kupak nekem a 4., vagyis az élénk-élénk megközelítés inkább. És 2 változónál ezzel le is fedtük az összes lehetséges variációk számát.Nekem amúgy kb minden nap változik hogy mi az ami jobban bejön, néha látok egy-egy ilyen nagyon clean, stealthy billentyűzetet az is dögös, meg a színügyileg összeválogatott de élénk, az is. Csak utóbbinál mindig eszembe jut, hogy azt viszont nem akarnám hogy "világítson" a szobában (mert hát a billentyűzeten kívül semmi sem lenne pl. narancssárga ), vagy ha valami külsős ránéz, az se gondolja hogy LGBT irányba akarok elmenni Úgyhogy többnyire mindig maradok a visszafogottabb kombinációknál vagy hidegebb színeknél, QK80-ból is szürkét akartam rendelni, a dusk súllyal, de évgül le tudtam beszélni magamat hogy a szekrénybe kiállítási darabnak (lévén használva úgysem lenne) ennyit azért nem ér meg.
[ Szerkesztve ]
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Kobe
veterán
válasz [Prolixus] #80653 üzenetére
de a vendor nem is a meletrix odlalán feltüntetett áron adja majd.....hanem drágábban, mert ő fiezti meg a vámot és primary shipmentet
Nekem ez így annyira nem tűnik win szitunak, tovább is vársz, árban is ugyanott / drágábban jössz ki -
ATI
senior tag
Köszi!
A PCB-n nem kellett mókolni, teljesen kompatíbilis a házzal. Ellenben a pl a Hyperboring plate jobb oldalán és a bal SHIFT és a hosszú Í lyukain kellett kicsit dolgozni Dremel-lel.
-
elite.cs11
senior tag
vagy ha valami külsős ránéz, az se gondolja hogy LGBT irányba akarok elmenni
Ki és miért von le ilyen következtetést egy billentyűzetről?
#80654 Kobe De a meletrix oldalán se a végleges ár van, mert mint te is mondtad, kifizeted az áfát és vámot rá. Rosszabb esetben fennakad a vámon és külön kell baszakodni annak a fizetésével. De persze inkább azon múlik, hogy kinek mi a prio. Kevesebb baszakodás, de hosszabb várakozás vagy potenciálisan több baszakodás, de kevesebb várakozás.
[ Szerkesztve ]
-
Peddy789
őstag
Hm a zoom 75 limited lilac az anodised aluminum. Az jobb vagy rosszabb vagy miben más ?
-
dqdb
nagyúr
válasz Peddy789 #80659 üzenetére
Az anodizálás a legtartósabb színezési módszer, ami nem bevonat, hanem az alumínium külső rétegét keményíti és opcionálisan színezi meg, cserébe fehéret egyáltalán nem, nagyon világos színeket pedig nehezen lehet elérni vele.
A ProtoTypistnál ma este helyi idő szerint 6-kor fognak landolni a QK65 R2 extrái, ha türelmetlenebb vagy.
[Prolixus]: ha valami külsős ránéz, az se gondolja hogy LGBT irányba akarok elmenni
Kit érdekel, hogy egy külsős mit gondol? Ha neked tetszik, akkor tetszik, ennyi. Azért nincsen rózsaszínű billentyűzetem, mert még nem jött szembe a megfelelő darab coral pink árnyalatban. Ha pedig erre buksz, akkor pedig úgyis mindegy[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Kobe
veterán
válasz [Prolixus] #80656 üzenetére
Nem tudom, nalam valahogy egy hatsorettenet- vagy bivalybaxnadbeli noname EU webshop nem igazan mozgatja meg jobban a fantaziam, mint egy gyartoi weboldal
Mivel EU-s osszeghatar alatt van, amugy sem fognak tobb garanciat adni ra, ha meg valami gaz van, mit csinalnak? Irnak a gyartonak es kernek alkatreszt, szimpla postasok -
dqdb
nagyúr
Vámot nem úszod meg (bár az Owlab/Qwertykeys varázsolt be nekem EU-n belülre billentyűzetet, a Wuque/Meletrix vonallal nulla direkt tapasztalatom van), sem a kezelési költséget, ami a tipikusan DHL szállítás miatt jó magas lesz, és a szállítási költség is 50+ dollár környékére fog rúgni (a vendorokhoz hajón, konténerben jön a cucc).
Valamelyik a fenti kettősnél a saját bolt régiókorlátos lett, így ha közvetlenül akarsz, se tudsz rendelni tőlük (nem rémlik már, hogy melyik).
Simán rendelek direktben vagy nem a saját regionális vendoromtól, ha jobban megéri pénzben/sebességben/garanciában/supportban, ezeknél szerintem nem éri meg.
[Prolixus]: A customer support részét nagyvonalóan megint kihagytad az egyenletből.
Nos igen, a daughterboardot kihagyta a szállítmányból az Owlab, 2 hónap múlva vettem észre, és elhajtottak a fenébe, mert náluk 30 napos garancia van csak, így a varázslat okozta spórolás nagyját utána elköltöttem 10 dolláros daughterboardra és 30 dolláros szállítási költségre.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
[Prolixus]
addikt
Amúgy a Zoom75nél nem is nagyon van ilyen világosabb pasztelesebb szín ami tetszik. De egy ilyen coral pink az dögös lenne, valóban. Szerintem a piros-zöld sikerült a legjobban az adott nem paszteles "színen belül", de azokhoz meg pont semenynire nincs vagy alig van keycap szettem. A KAT Explosion dögös lehetett volna a pirossal, ha nem lenne olyan fakó világospiros az alfája ugyebár...
(szerintem maradok az eredeti elképzelésnél, és egy baziunalmas de legalább "clean" és mindennel társítható SE fehér lesz a befutó)
"Valamelyik a fenti kettősnél a saját bolt régiókorlátos lett, így ha közvetlenül akarsz, se tudsz rendelni tőlük (nem rémlik már, hogy melyik)."
QK80nél sem lehetett közvetlenül a gyártótól rendelni, csak a vendoron keresztül. QK65-nél még igen. Szóval ki tudja hogy most a Meletrix hogy jár el, van rengeteg vendoruk, szóval nem lepődnék meg ha tiltanák az EU-s címre szállítást például.
Te el vagy tévedve picit. Ezek nem hátsórettenet bivalybasznádos noname EU boltok, a custom kb világban a MKEU vagy a prototypist már évek óta jól bejáratott vendor, rengeteg GB fut náluk, sok embert kiszolgálnak, és van aki elég nagy pénzeket mer otthagyni náluk.
Mellesleg saját készletet tartanak fent ha jól tudom, minden vendor rendel extrákat, azok egy részét értékesíti, másik részét talonban tartja vásárlói panaszkezelésses ügyintézés érdekében.
Mondom most pont kezdi nálam kihúzni a MKEU a gyufát mert nem bírják felfogni hogy rossz mod kit-t küldtek a KAT Arctic szettemhez, de pl egy korábbi pozitív példa: Ismerősnek rendeltem Zoom65-öt, rossz külső súlyt küldtek, nem aranyozottat hanem fehéret. Írtam nekik, küldtek egy visszaküldési címket amivel ingyenes volt visszaküldeni a rossz súlyt, majd küldték ténylegesn azt amit rendeltünk. Ha lesz egy ugynailyen baki a gyártónál, good luck ezt lezongorázni velük, lehetőleg ne 2 hónap alatt és ingyen, főleg hogy lehet angolul se úgy tud náluk a customer support stb.
Félreértés ne essék, én nem akarok lebeszélni senkit a gyártótól rendelésről, de azért ne tegyünk már úgy hogy hülye aki vendortól rendel, mert annak is megvannka az előnyei és persze a hátrányai. Összességében valószínűleg picivel drágább lesz és lassabb mire megkapod - cserébe biztos nincs semmi meglepi extra költség, és vendortól függően ugyan (vannak vendorok akikre sok a panasz, pl Candykeys), de azért van esélyed egy normális customer supportra ha valami gebasz van.
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
úgy mutatják be mint világmegváltó innováció...
Az hagyján, de általában az ára is világmegváltó lesz -
elite.cs11
senior tag
válasz [Prolixus] #80663 üzenetére
Ha lesz egy ugynailyen baki a gyártónál, good luck ezt lezongorázni velük
Jaj isten vagy bárki segítse meg azt aki kínai céggel kell egyeztessen (akiknek nincs supportjuk külön...de van, hogy még az is gáz akinek van külön supportja)
-
Kobe
veterán
ez OK, csak a zoom75-nél nincs MKEU a hivatalos vendorok között
az olasz coffeekeys van közte, aki kb egy tizedakkora, kvázi ismeretlen cég, 1-200 követővel és nincs is nagyon más EU vendor -
[Prolixus]
addikt
MKEU is hivatalos vendor:
MKEU oldalNagy kérés lenne hogy előbb tájékozódj, és csak utána írjál?
[ Szerkesztve ]
-
SkiDev
senior tag
Kicsit nézelődtem, de lehet nem gondoltam át eléggé. Nem tudom valahogy elképzelni, hogy a "0" ennyire körülményes legyen. Azt vettem most észre, hogy a nyilakat most is használtam YT-nézés közben automatikusan, biztos hiányozna excelnél is. A funkció gombok azok, amelyek nincsenek úgy benne a hétköznapjaimban (max LOL esetén, ahol a skilleket viszem vele, de azt azért át lehet másra bindelni).
Szóval kissé mérlegelve a dolgokat, lehet, hogy nem 60%-os billentyűzetet keresek... Ami megfelelne az leginkább a 75%-os, esetleg a 65, ha megtanulom a nullát Fn+Esc-pel írni. Nagyon tetszik a 60-as, de nem mindenáron. Kép alapján a 75 sem annyival nagyobb, mint amennyivel kényelmesebb.
Természetesen szembejött a Keychron neve, de kissé húzós a 40k+ érte. A K3 az zavar, hogy LP, más esetleg olcsóbb kategóriában nincs? Annyira nincsenek más igényeim, mert nem az én világom szerintem ezek az otthoni tuningolások.
Ezekre lenne szükségem:
- Red Switch
- Világítás (RGB, egyszínű, szivárvány mind1)
- 75%-os
- magyar ISO
- gondolom a fehér szín az meg esélytelen, nem sokat láttam olyat (megfogott nagyon a Shinobi)[ Szerkesztve ]
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
Kobe
veterán
válasz [Prolixus] #80667 üzenetére
1, A Zoom75 hivatalos oldalanak aljan fel voltak sorolva, melyik vendornal lesznek group buy opciok, mkeu nem volt koztuk
2, Redditen is csak a coffeekeyst emeltek ki, mint a groupbuyban resztvevo
3, coffeekys szinten bejelentkezett redditen errol kulon posztban4, es akkor ezzel a hozzaszolassal repul ez a topik is az oldalsavbol es szarom le nagy ivben magasrol az itteni irasokat / arcokat. Jo latni, hogy a PH-s szakmai topikok belterjes fookosai ugy tekintenek 1-1 online forumra (coho, eeerted?) mint a sajat privat, keritessel ellatott jatszoterukre es addig demoralizaljak a placcot, mig az ossze nem borul. Egyesevel, szepen egymas utan. Audio, hobbi elektronika, vga topikok mar kuka, megy ez is szepen utanuk.
Es akkor az oldaluzemeltetok csodalkoznak miert esett a latogatottsag a beka feneke ala….[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
-
Ereshkigal
őstag
Én a Keychron-féle lilára vágynék... de emiatt már nem vennék még egy Q-t. Itt viszont csak világosabb van.
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
válasz zoltanz #80670 üzenetére
Matricával megoldható, máshogy nem nagyon.
"Fizikailag átmatricázom, szofveresen át lehet variálni magyarra a kiosztást?"
Windows alatt? Egyszerűen magyar beviteli nyelvet állítasz be.Ahh ne is mond, az a lila nagyon dögös szerintem is, kár hogy helyette ezt a levander jellegű lilát tolják inkább sokszor. Vagy ez a CKW80 féle lilát is elfogadnám, kár hogy 500€...
[ Szerkesztve ]
-
Peddy789
őstag
Plate - Aluminum $19
Plate - Brass $34
Plate - FR4 $19
Plate - POM $19
Plate - Polycarbonate $19
Plate- Carbon Fiber $29
Zoom 75-hoz van ertelme plusz plate-et rendelni? Ha jol ertem ez csak a hangot befolyasolja. De oszinten en alig hallok kulonbseget egy egy videoban ezek kozott. Alapbol egy sima fehermuanyagot adnak hozza ha jol latom. Oszinten kicsit mozgatja a fantaziamat egy carbon fiber / brass, jo lenne ha valaki lebeszelne a folosleges koltesrol. -
[Prolixus]
addikt
válasz Peddy789 #80677 üzenetére
Ennyi flex cut mellett az összes plate-ben, én úgy tippelnék még kevésbé jön ki a különbség a plate-ek között. Amúgy ha tele van tömve szivaccsal egy billentyűzet, akkor persze hogy nem nagyon hallani különbséget. Alapból a PC plate jár hozzá amúgy.
Én fogok rendelni egy POM plate-et, de lényegében csak tartalékba, ha a PC-vel történne valami. Szvsz egy kezdő építőnek egy-egy ilyen GB jó lehetőség a különböző plate-ek közötti különbség kipróbálására, de a Zoom75 erre nem egy jó jelölt, szóval fogd fel ezt a hőn áhított lebeszélésnek
-
micafighter
nagyúr
válasz [Prolixus] #80678 üzenetére
A merevebb plate flexcutokkal is merevebb lesz, mint a műanyag platek. A gépelési érzet is más lesz így, és a hang is más különböző anyagok esetén is - még akkor is, ha a flexcut ebből némileg elvesz. Persze ha tele van szivaccsal a ház akkor mégkevesebb különbség lesz a különböző platek között.
Egy másik dolog még amiért vennék több féle plate anyagot az a space/backspace/enter hangja. Találtam egy gyárilag nagyon jó kapcsolót (KNC Green Jacket) amivel építeni akartam egy QK65-öt. Vágtam hozzá műanyag half-platet, de hiába a kapcsoló hangja nagyon tetszik, alfák alatt szép is volt, de a space hangja gyenge volt. Végül a megoldás a plate csere lett, vágtam alu half-platet és azzal már gyönyörű hangja volt a spacenek is.
Prophetnél is hasonló problémába futottam. Prophet az csak műanyag platekkel működik, és a space hangja sehogy sem tetszett igazán, pedig próbáltam PC, PP, Nylon plateket sok féle kapcsolóval. Mivel merevebb plate anyag itt nem játszott, a megoldás sok kapcsoló kipróbálása után a Gateron CJ Box kapcsoló lett a spacehez, amivel már egészen jó lett.
Úgyhogy szerintem vagy kapcsolóból érdemes több felével készülni, vagy plate anyagból.
Illetve ha már a Zoom75 a téma, én inkább a QK75re mennék, mert az plateless is építhető.
[ Szerkesztve ]
-
Peddy789
őstag
(Zoom 75) flex cut PCB vs non-flex PCB? Választható a rendelésnél melyiket akarja az ember (ingyen). Meglepő ez a mennyiségű flex cut, az egész tele van lyukakkal. Nem szoktak ezek hamarabb elromlani ?
[ Szerkesztve ]
-
elite.cs11
senior tag
válasz Peddy789 #80680 üzenetére
Nem hiszem, higy hamarabb tonkremenne, legalabbis nincs hasonlitasi alapunk, mert ez csak par (?) eve divat.
En azt mondom, hogy no flex cut, mert szerintem nem tesz sokat hozza, de cserebe a hangjabol elvesz.
[Ebben] a videoban 9:50tol kb hallhatod milyen flex cuttal, es nem sokkal utana atvalt arra amikor leragasztotta a flex cutokat. Sokkal teljesebb a hangja cutok nelkul szerintem, de ez is preferencia vegulis.
At tudom, hogy en a QK75nel le fogom ragasztani ezeket (ott sajna nem volt flex cut nelkuli PCB).
Amugy szokas ajanlani, hogy 2 pcb-t vegyen az ember, ha esetleg hibas lenne vagy elszarodna, akkor tuti legyen backup (lehet ez regebbi mentalitas, es az ujabb gb-nal ezek nem annyira jellemzoek, mert tesznek el tartalekba es a support tud adni). Meg persze mindenki maga donti el, hogy mennyit akar raszanni.
-
dqdb
nagyúr
válasz Peddy789 #80680 üzenetére
Nem fog elromlani, rugalmas anyag az FR4, de hangra és gépelési érzetre más lesz. Én 1,2 mm-es nyáknál nem erőltetném a flex cutot annyira.
Amit érdemes lehet venned szerintem, az egy extra PCB, mert az az egyetlen dolog, ami el tud romlani egy ilyen billentyűzeten garanciális időn kívül és egyedi nyákot használnak, nem valamelyik kváziszabványt (bár jelenleg úgy tűnik, hogy folyamatosan jönnek az újabb körök, így eléggé könnyen beszerezhető lesz a jövőben), vagy egy extra PCB és plate, ha szeretnél kétféle belsőt gyorsan cserélgetni.
Réz plate-et nem erőltetném, annak a custom világban 2019-2020-ban volt egy rövid felfutása, aztán mindenki rájött, hogy nem túl jó (nagyon merev és magas hangon tud pengeni), most ebben a kategóriában mérsékelten felkapták. A szövött CF majdnem olyan merev, mint a réz (igazából a szövésétől függ, lehetne akár merevebb is), de nincsen pengő hangja, azonban valamennyit tompít a hangon.
Azonban sajnos az összes plate érthetetlen módon tele van lyuggatva, így amire azt mondtam, hogy merev, az se lesz igazán az (a PCB foam ad neki némi merevséget, ha használod), mellékhatásként a hangra is rosszabb hatással van, valamint kupak leszedésekor az ilyen nagy levegőtartalmú plate-eknél gyakran jönni fog a kapcsoló is, ha a kupak szorosabban illeszkedik.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz elite.cs11 #80681 üzenetére
,,QK75nel le fogom ragasztani ezeket"
Szerintem érdemes először kipróbálni ragasztgatás nélkül, aztán meglátod. Nekem a QK65-féle kivágásokkal nincs problémám, se hang se rugalmasság szempontjából, de ez függ a háztól is, lehet a QK75nél más lesz. A Zoom75 PCB-ről nem találtam normális felbontású képeket, de a hosszú, horizontális flexcutok ha végig érnek minden soron, az el fog venni a billentyűzet hangjából. Ez nem gond ha csendes billentyűzetet akarsz, viszont ha 1.2mm a PCB, akkor az már szerintem kényelmetlenül rugalmas. Én a DZ60 V2 Flex-Cut PCB-t próbáltam a Prophetben, ez 1.2mm PCB, 4 horizontális flex-cut-al, és annyira rugalmas a PCB, hogy nem kénylemes rajta gépelni. Próbáltam még 1.2mm vastag PCB-t 1 hosszú flex-cutal (Jay60), és 1.6mm vastag PCB-t 2 hosszú flex-cutal (Denis60), illetve a prophet gyári PCB-jét (CCD60), egyiknél se volt olyan problémám, mint a DZ60 V2-vel, se a hangot illetően, se a rugalmassággal. -
Veron
addikt
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
dqdb
nagyúr
Ha túl szorosra vannak húzva a csavarok, akkor lazíts rajtuk. Billentyűzeten sosem szabad izomból meghúzni ezeket, hanem csak annyira, hogy még ne erőlködjél (finger-tight), műanyag házat/menetet tönkre is lehet tenni így könnyen.
Ha túl lazák, akkor meg húzzál rajta kicsit, mert lehet, hogy minimálisan mozog egymáson az alsó és felső rész.
Ha egyik sem, akkor lehet, hogy force break mod javíthat rajta.
-
Armahun
addikt
Kösz srácok.
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
sittes79
addikt
Ilyen létezik ISO formátumban?
Valójában csak a PE foam érdekelne, próbáltam a barkács fóliát, de túl vastag szerintem, vékonyabbat még nem találtam. Ez a DIY nagyon berántott.
-
elite.cs11
senior tag
válasz Armahun #80617 üzenetére
Ilyen parameterekkel/arral igazabol bongeszd vegig a webshopokat vagy menj be a media marktba. A kozhiedelemmel ellentetben itt az emberek tobbsege nem ismeri a membranos billentyuzeteket egyaltalan. Meg ha ilyenkor uj hozzaszolas helyett valaszolsz a sajat kommentedre akkor nem kell visszalapozni annak aki segiteni akar, es lehet elobb kapsz valaszt.
-
elite.cs11
senior tag
válasz micafighter #80683 üzenetére
Hat, az a tapasztalas, hogy sokkal elenkebb a hang, ha le van ragasztva, de koszi a tippet. Azon fog mulni, hogy mennyire lesz kedvem barkacsolni mondjuk midplate foamot tervezek hasznalni, es az is valszeg segit a hangon...meglatjuk
-
-FreaK-
veterán
Megjött a TX stab Keygem-től. Most vagy az én telefonom kijelzője görbe, vagy ennek a drótjában is pont olyan görbület van mint az M1 gyárijában. Beépítve majd csütörtökön vagy szombaton lesz csak.
-
Peddy789
őstag
Azert eleg kemeny ez a Zoom75 group buy. A keycap set is egy 80 font, a gateron black ink v2 60font (90 darab), egy carbon fiber plate 25, lcd kijelzo 25, keyboard pack 225, eees
424 font a vege .. Azert ez eleg huzos ar foleg hogy ugy voltam vele hogy a keychron q3 helyett lenne ami pont fele ennyibe van -
-FreaK-
veterán
válasz elite.cs11 #80695 üzenetére
Tudom, csináltam is én is, bár nem 30 sec volt. Nehéz eltalálni az erőt, félek hogy túlgörbítem, és nem is lett tökéletes.
Csak reméltem, hogy ez gyárilag egyenesen fog jönniA dielectric grease-t hogy hívják Magyarul? vennék inkább mielőtt nekiállok, bár elsőre elégedett voltam a kínai 205g0-val is.
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
válasz Peddy789 #80693 üzenetére
Ilyen ez a popszakma A fiber plate-et meg a kijelzőt vedd ki az egyenletből mert azt ugyebár nem adják a Q3-mal.
De egyébként igen, ha a Keychronokon lévő gyári kupak (színe és profilja) elfogadható a számodra, illetve az ott árult switch-ekkel is elégedett vagy, akkor a pre-assembled "Q" szériás Keychronok abszolút verhetetlen áron vannak. Sajnos az egyéni igények kielégítését mindig is feláron kellett megfizetni, ebben nincs újdonság.
Ha nem kell ISO meg elég BT a wireless-re, akkor egy pre-assembled Keychron Q1 Pro ár/érték arányban szerintem egy jobb vétel kezdő customosnak, mint a Zoom75.
[ Szerkesztve ]
-
Andor22
aktív tag
sziasztok
mi a véleményetek erről a billentyűzetről?
[link]
-
Ispy
veterán
válasz Peddy789 #80693 üzenetére
120-130k körül indulnak a szettek árai, ami olyan 280 font, ennél olcsóbban nem nagyon lehet kilegózni. Akinek bejön a keychron, annak bestbuy, nekem spec nem, szóval mindegy mennyibe kerül.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest