Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• micafighter

nagyúr

válasz [Prolixus] #80678 üzenetére

A merevebb plate flexcutokkal is merevebb lesz, mint a műanyag platek. A gépelési érzet is más lesz így, és a hang is más különböző anyagok esetén is - még akkor is, ha a flexcut ebből némileg elvesz. Persze ha tele van szivaccsal a ház akkor mégkevesebb különbség lesz a különböző platek között.

Egy másik dolog még amiért vennék több féle plate anyagot az a space/backspace/enter hangja. Találtam egy gyárilag nagyon jó kapcsolót (KNC Green Jacket) amivel építeni akartam egy QK65-öt. Vágtam hozzá műanyag half-platet, de hiába a kapcsoló hangja nagyon tetszik, alfák alatt szép is volt, de a space hangja gyenge volt. Végül a megoldás a plate csere lett, vágtam alu half-platet és azzal már gyönyörű hangja volt a spacenek is.

Prophetnél is hasonló problémába futottam. Prophet az csak műanyag platekkel működik, és a space hangja sehogy sem tetszett igazán, pedig próbáltam PC, PP, Nylon plateket sok féle kapcsolóval. Mivel merevebb plate anyag itt nem játszott, a megoldás sok kapcsoló kipróbálása után a Gateron CJ Box kapcsoló lett a spacehez, amivel már egészen jó lett.

Úgyhogy szerintem vagy kapcsolóból érdemes több felével készülni, vagy plate anyagból.

Illetve ha már a Zoom75 a téma, én inkább a QK75re mennék, mert az plateless is építhető.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák