Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• SkiDev

senior tag

Sziasztok!

Haverom keres a meghibásodott SoG XK500-a helyett egy új billentyűzetet:

1.Mekkora összeget szánsz rá? ~ 13k max
    2.Használt szóba jöhet? ~ nem
    3.Milyen billentyűzetet használsz most? ~ Spirit of Gamer XK500, kontakthibás lett
    4.Mire használnád a billentyűzetet? ~ LoL néha, illetve szakdolgozat gépelése
    5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? ~ lehet membrános is, fontosabb a csendessége
    6.Van konkrét modell ami tetszik? ~ [link] Redragon Shiva-t küldte el nekem
    7.Milyen kiosztást szeretnél? ~ hagyományos magyar kiosztás
    8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? ~ teljes méretű, numpaddal
    9.Extra igények ~ fontos, hogy háttérvilágítással rendelkezzen

Előre is köszönöm a segítséget! :R

[ Szerkesztve ]

Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro

• SkiDev

senior tag

válasz SkiDev #63937 üzenetére

Valakinek ötlet? :)

Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro

• SkiDev

senior tag

Sziasztok! Billentyűzet vásárlásra adtam a fejem, szeretnék segítséget kérni. :) Előre is köszönöm! :R

1. Maximum 20k a keret rá
    2. Inkább újat keresek, de nem zárkózom el a használttól sem
    3. Jelenleg egy Brown Switches Spirit of Gamer XK500-at használok, szeretem, de két okból cserélném le: Ki szeretném próbálni mennyivel gyorsabb a Red Switch és kisebbet keresek, mert nem férek az asztalomon
    4. Kb. mindenre használnám, elsősorban játék, böngészés és chatelés, illetve sok mindent szeretek excelben vezetni alapszinten
    5. Mechanikus és red switches billentyűzetet keresek
    6. White Shark Shinobi-t és a Redragon Anivia-t néztem
    7. Csak magyar ISO kiosztás jöhet szóba, nem szeretnék már semmit módosítani rajta (utólag vásárolható keycapekkel sem)
    8. A 60%-os megtetszett, de 65%-os is megfelel vagy TKL.
    9. Világításra szükségem van, de gondolom az ár behatárolja a sokszínű fényt, így az egyszínű világítás vagy a vezetéknélküli kivitel felejtős.

Tudom, hogy az excel és a numpadnélküliség kizárja egymást, erre gondoltam kiegészítőnek arra a havi 1-2 alkalomra [link] vagy be lesz kötve másodlagosnak a Spirit of Gamer K5-ösöm.

• SkiDev

senior tag

válasz dqdb #80548 üzenetére

Kicsit nézelődtem, de lehet nem gondoltam át eléggé. Nem tudom valahogy elképzelni, hogy a "0" ennyire körülményes legyen. Azt vettem most észre, hogy a nyilakat most is használtam YT-nézés közben automatikusan, biztos hiányozna excelnél is. A funkció gombok azok, amelyek nincsenek úgy benne a hétköznapjaimban (max LOL esetén, ahol a skilleket viszem vele, de azt azért át lehet másra bindelni).

Szóval kissé mérlegelve a dolgokat, lehet, hogy nem 60%-os billentyűzetet keresek... Ami megfelelne az leginkább a 75%-os, esetleg a 65, ha megtanulom a nullát Fn+Esc-pel írni. Nagyon tetszik a 60-as, de nem mindenáron. Kép alapján a 75 sem annyival nagyobb, mint amennyivel kényelmesebb.

Természetesen szembejött a Keychron neve, de kissé húzós a 40k+ érte. A K3 az zavar, hogy LP, más esetleg olcsóbb kategóriában nincs? Annyira nincsenek más igényeim, mert nem az én világom szerintem ezek az otthoni tuningolások. :)
    Ezekre lenne szükségem:
    - Red Switch
    - Világítás (RGB, egyszínű, szivárvány mind1)
    - 75%-os
    - magyar ISO
    - gondolom a fehér szín az meg esélytelen, nem sokat láttam olyat (megfogott nagyon a Shinobi) :U

[ Szerkesztve ]

• SkiDev

senior tag

válasz SkiDev #80668 üzenetére

Ha emelem a keretem 30k-ra, akkor magyar 75-ös red switches, világítós billentyűzetet gamingre, van valami ajánlható?

• SkiDev

senior tag

válasz dqdb #80848 üzenetére

Mérlegeltem a dolgokat, olvasgatom a régebbi bejegyzéseket, lehet én is beszállok ebbe a Kumara vonalba, aztán lassan felfejlesztem. :K
    A switchet már megtaláltam, ami alin van, viszont jobb minőségű ISO keycap-eket honnan érdemes vásárolni? (Jobb minőségű alatt értem, ami még nincs tizenpárezer forint TKL-re)

• SkiDev

senior tag

Sziasztok!

Kumara-tuningban szeretnék egy kis segítséget kérni. :)
    Bogarásztam kicsit a fórumot, ezeket a linkeket találtam:
    1.) [link]
    2.) [link]
    3.) [link]
    Mindegyik megbízható?

A másik, hogy fél év után vettem észre, hogy szerintem brown switches az enyém, de nem tűnt fel, mert sokkal másabb volt a szintén barna Spirit of Gamerhez képest. :D
    [kép] [kép]
    Szeretnék rajta csendesíteni. Ha veszek egy Silent White-ot, az hasonlóan viselkedik, mint egy red? Ugyanolyan jó gamingre?
    Illetve láttam azt a filcet alá, melyiket ajánljátok, ami jó magyar kiosztás alá? Mert amit láttam ott széles shiftes volt.

[ Szerkesztve ]

• SkiDev

senior tag

válasz Mephike #85577 üzenetére

Molydeus & nyunyu

Köszi a segítséget! :R
    Szerintem akkor Silent Peach lesz, mert tetszik.
    Viszont első körben valahonnan kerítenem kell egy kiszedőt, mert egy darab nincs, addig nem vállalom be a switcheket, míg nem biztos, hogy hot swappes. :D

• SkiDev

senior tag

Sziasztok!

A redragon kumara-hoz csak nem nyúltam hozzá azóta sem mióta megvettem.
    Most viszont szeretnék vezeteknélküli billentyűzetre cserélni.
    30 környékén lehet ISO kiosztással, fehér színű, AA/AAA elemmel működő barebone-t kapni?
    Esetleg ha van más alternatíva, akkor a fehér színt elengedem.
    Majd peach switch kerül bele meg nézek hozzá valami keycap készletet, de apránként szeretném megépíteni.

dqdb: Csak azt sajnálom, hogy az aksi majd idővel tönkremegy, aztán kuka. :O

Köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

• SkiDev

senior tag

válasz dqdb #96612 üzenetére

Na mindegy, akkor vezetékmentest keresek, akkumulátorost. Azt kihagytam, hogy 75% / TKL kiosztás.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés