Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
v1rus
tag
https://www.alza.hu/cooler-master-masterkeys-pro-m-white-mx-red-d4630198.htm
Tegnap rendeltem meg ebből a barna kapcsolóst, ennyi pénzért szerintem jelenleg ez a legnyerőbb. Biztos van még másik is ami tudja a felsoroltakat, de ezt most azért tudtam ajánlani kapásból, mert én is elég hasonló paraméterekkel vettem éppen.
-
Def26
félisten
Sziasztok
Cougar 200K -t érdemeges megvenni 10k -ért? Ajándékba venném egy gamernek (fontos neki a nkey de legalább 4 gomb egyszerre tuti). Vegyem meg nyugodt szívvel, vagy tegyünk még hozzá és válasszak nagyobb márkát?
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
dobragab
addikt
-
Domonkos
Ármester
válasz kuyarashi #35849 üzenetére
En nem mondom azt hogy rosszak lennenek azok a szoftverek amit egy billentyuzetek melle adnak, de azokhoz a funkcionalitashoz amit az ember a billentyuzettel egyutt hasznalna, oda tuti jobb az ahk vagy az xte. Ezzel nem sokat lehet vitatkozni. Ha meg a vilagitas es egyeb csillam funkciokert vette a klaviaturat, akkor meg szamoljon azzal, hogy a fejlesztes (es a koltseg) jelentos resze erre mehetett el. Ha mi ajanlunk egy billentyuzetet, akkor ezek nem szoktak tul nagy sullyal birni az ertekelesben - ellenben ha az arat megdobja vagy egy 10k-val, akkor igen
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
-
maláj
addikt
kipróbálnám ezt a mechanikus dolgot de tutifix, hogy nem adok érte 50k-t & amiket láttam a webshopokban
a kocsimba sem tankolok ennyiért benzint pedig nem lenne rossz mókaakkor legyen úgy, hogy lehet "membrános" is vagy legyen bármi annak a technológiának a neve + mindenféle technológiás is - de a HUN layout + a numpad nélküliség az kötelező - vagy olyan kiosztású de akkor "west" fórumtársunknak lesz dolga vele mert le kell "darálnia" a felső réteget és csinálni rá magyar szitázást
-
maláj
addikt
válasz Mr.Csizmás #35862 üzenetére
tartaléklángon
-
dugo_
veterán
https://www.arukereso.hu/billentyuzet-c3111/rapoo/v500s-p361410859/
Ha már elírtam. A bluechipes megrendelést meg lehet próbálni, ha viszonylag olcsón ki akarod próbálni a feelinget magyar kiosztáson.
Bár én is világéletemben azt hittem, hogy kell nekem a magyar ISO, aztán kb egy délután volt átszokni az ANSI-ra, onnantól meg kinyílik a világ a megvehető termékek tekintetében.
-
MrSealRD
veterán
Viszonylag gyorsan be kell szereznem egy billentyűzetet. Nagy elvárások nincsenek. Legyen slim kialakítású rövid úton járó billentyűkkel. Numpad ne legyen. A hatos blokk jó lenne ha egyben maradna, de nem kritikus ha más elrendezés van...
A vezetéknélküli kapcsolat saját adapterrel a preferált, (bluetooth kizárva) de itt van egy nagy dilemmám és lehet mégis a vezetékes lenne a jó. Az a kérdés, hogy BIOS-ba bejelentkezve is működnek ezek a vezetéknélküli megoldások? Vagy kell nekik windows driver meg egyebek? Ez fontos, mert ez amolyan vándorbillentyűzet lesz...Néha egy asztaligépre kötöm néha rPI-re...vagy éppen amire kell.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
A régi (3 éves) billentyűzetemnek a gumidómja leszakadt a 'shift' és a 'd' gomboknál és nem nagyon tudom orvosolni a problémát, hogy újra "olyan legyen mint új korában". Amúgy se egy hű de jó billentyűzetről beszélhetünk Amikor vettem akkor volt egy 10k-s billentyűzet a madaras tecsóban
Esetleg van valakinek ötlete, hogy esetleg hogyan lehetne a gumidómot újra a jó helyre pozicionálni ? :\
Illetve minden olyan megoldást elfogadok ami helyettesítheti is akár azt.Viszont, hogy ha erre nem nagyon van senkinek se ötlete, akkor egy új billenyűzet vétele jön szóba mindenképpen, pláne, hogy már egy ideje tervezgetem, csak (mint ahogy egy új egérre is sajnáltam) sajnálom rá a "sok" pénzt, viszont, hogy ha meg győznek az emberek, hogy mennyivel jobb egy mechanikus billentyűzet (akár?) arra a felhasználásra amire én szoktam többnyire használni akkor már más a helyzet, persze ha abban az árkategóriában kapható, amire Én gondolok.
Akkor nem is koptatom feleslegesen a (még) meg maradt gumidómjaimat
1. 15-25 ezer magyar forint között mozoghatunk ár tekintetében (ha ki van maxolva akkor nagyon meg kell, hogy győznie!).
2. Használtat semmiképpen se szeretnék.
3. Jelenleg úgy néz ki, hogy egy vizsgán múlik majd minden és a szakmám "programtervező informatikus" lesz ennek tekintetében igen sokat fogok gépelni, hogy ha sikerül is ezzel elhelyezkednem de ha nem is akkor hobbi fejlesztéseket mindenképpen fogok csinálni. Viszont mellette néha azért szoktam játszani is De nem vagyok valami nagy profi gamer emberke - Csak úgy hobbi szinten játszogatok
4. Gumiharangos-t semmiképpen se szeretnék Viszont ollóson már gondolkodtam, hogy ha az "Szigetes" (modern laptopos) dizájnal jár, ugyanis a laptopomon (dell inspiron 3537) ilyen van (ha nem tévedek !?) és azon (magamhoz képest) valami veszett gyorsan tudok gépelni és többnyire helyesen is és Én nagyon szeretem.
Mechanikus billentyűzetet még soha se használtam de ha van valami ami megtud győzni azzal kapcsolatban, hogy gépeléshez sokkal jobb akkor nem is kérdés (Pláne, ha van is lehetőség rá, hogy kipróbáljam valahol!)
5. Numpadot mindenképpen szeretnék, világítás is nagyon fontos lenne, programozhatóság nem rossz ha van Multimédia gombok nélkül sose !
Továbbá fontos lenne, hogy csak is ITTHON jöhet szóba a vásárlás.
6. A billentyűzet vásárlásom egyik legkényesebb pontja, ugyanis szeretném, hogy magyar kiosztású legyen!
Viszont, hogy ha van valami olyan billentyűzet ami valami eszméletlenül király, akkor nem muszáj ez esetben viszont ahhoz a billentyűzethez egy teljes körű matrica packot is elfogadnék a javaslatban
De ez esetben is ennek a klaviatúrának meg kell eléggé rendesen győznie. Illetve ez esetben olyan elhelyezkedést szeretnék a karaktereknek mint a magyar kiosztáson található azaz az í karakter a bal shiftnél helyezkedik elNos, "röviden" ennyi lenne
Minden nemű tanácsot elfogadok, ugyanis Ti biztos jobban vágjátok a témát mint Én aki életében most szeretne elsőnek költeni "ilyen sokat" egy billentyűzetre.Az egér vásárlásnál is szkeptikus voltam de még akkor is ha mostanság nem játszok olyan brutálisan sokat iszonyatosan örülök neki, hogy meg vettem a Roccat Kone EMP-et mert valami iszonyat kényelmes - Még akkor is megérte ha nem vagyok profi gamerkedő
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
zsadnok
tag
Sziasztok!
A Cougar Attack X3 billentyűzet, miért nincs az ajánlottak között a táblázatban? Valami gond van vele, vagy csak kimaradt? -
kuyarashi
őstag
válasz dobragab #35854 üzenetére
Írtam a ROCCAT support-nak (lehet-e a makró gombokkal mappákat nyitni). Úgy fél óra múlva (le a kalappal) jött is a válasz:
"Hello there,
thank you for choosing ROCCAT.
I am very sorry but that is unfortunately not possible. The Ryos MK can only launch .exe files via the quicklaunch function.
If you require further assistance or additional information please do not hesitate in contacting me.
Viele Grüße / Best regards,Andi Wulff
Technical Support"Számomra ez szinte felfoghatatlan. Marad az AHK.
Kösz a tippet mindenkinek.iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
kispéé
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy ki konrétan ki foglalkozik billentyűzet gombok magyarításával? És hogyan?
Vennék egy német nyelvű logitech g105-öt és magyarítanám , halott ötlet?
Sajnos újban ,elérhető árban és magyar kiosztással nincs világítós logitech billentyűzet -
-
v1rus
tag
Nos megjott a CoolerMaster Masterkeys Pro M (barna swithes, feher ledes) bill. Hat nem tudom mit is mondhatnek, nagyon korrekt minoseg, pozitivan csalodtam.
Hang: Az elso amit leszogeznek, hogy nem is olyan hangos, ebben kimondottan kellemesen csalodtam. Ha nem padlozza le az ember a gombokat (ezt meg szokni kell azert), akkor merem allitani, hogy halkabb, mint a 4k-s membranos Genius Slimstar i250-esem, es az sem hangos (ha lepadlozom de erzessel, akkor is csak kicsit hangosabb). Plusz mivel ezt igyekszem nem lepadlozni, mert eleg hosszu a billentyuk utja es mar a tetejen erzekel, igy nem duborog alatta az asztal, mint a membranosnal. Ennyit a hangrol. (Azert az O-gyuruket megveszem alirol, mert igy nem surgos, hogy nem veszett hangos, aztan beteszem, es ha tetszik az erzes marad, ha nem kiveszem, abbol sincs baj.)
Kinezet, minosegerzet: A tapintasa nagyon kellemes, tenyleg nagyon. Mindenutt selymes (a billeken megkockaztatom valami vekony gumibevonat is lehet talan, de erre senki ne vegyen merget) matt anyaga van, ujjlenyomatot nem gyujti es nem csillog, egy szo: elegans. A feher led erre csak ratesz egy lapattal meg, sok allasban allithato egesz halvanytol a nagyon erosig, tobbfele animacioval, de utobbiak engem nem hoznak lazba, 1x jopofa vegigprobalgatni de ennyi. Alul van kabelelvezetes 3 iranyba is, a kabele lecsatlakoztathato es microusb-s, szovetes boritasssal, ez is minoseget sugall. A haz massziv egyebkent, semmi panasz nem lehet ra szerintem, nem igazan erositi fel a hangokat se ugy veszem eszre. A ledek fenye egesz jol eloszlik a kupakokon, de azert ahol van alul is iras ott az elegge kiesik a vilagitasbol, de ez a kialakitas velejaroja, mivel a led a felso felen van a "negyzetnek". (Ha rajta lesz a tejuveges gumigyuru az talan meg elo is segiti a jobb terjedest a kupakok also reszen levo irasokhoz.)
Gepeleserzet: Furcsa a sok eves slim kialakitasu bill hasznalat utan egy kicsit ez a lepcsozetes felfele emelkedo kialakitas, de ahhoz kepest egesz hamar raall a kez. Viszont akinek nincs csuklotamasza, mint ahogy nekem sincs pl, annak elore ajanlom egynek a beszerzeset, mert nekem mostanra mire ideertem a szovegirassal mar kezdi erezni a csuklom a magas kialakitas miatti plusz terhelest. Ez nem rossz tulajdonsag, egyszeruen csak mas, kell a csukotamasz es kesz. Mindezek ellenere, attol hogy szokatlan igy elsore a gepeles vele, szerintem jo erzes. Nem akadnak el a gombok lenyomaskor. Egy pici kilengese van a kupakoknak ha rateszi az ember az ujjat es elkezdi korbe finoman koroztetni, nem tudom mas mecha billeknel mennyire van igy, elsore meglepett, mikor direktbe kiprobaltam, de gepeles kozben egyaltalan nem erzodik mar, tehat kb lenyegtelen. Inkabb csak azert irtam le mert angol forumokon irtak ezt a "wobble-effectet", de nem kell megijedni tole. Meg egy dolog: nem volt eddig barna kapcsolos billem, de azt a taktilis jelleget en nem nagyon erzem benne visszajelzeskent. Ha lassan nyomom le a gombot es figyelek akkor erezni a dudort, de gepeles kozben nem nagyon erzem. Nem mondom, hogy ez baj, csak tenykent leirtam, hogy senki ne varjon valami eros kattanast fizikailag.
Kb ennyi elsore, igertem egy ilyen kis leirast rola valakinek korabban itt, ennek tettem eleget ezzel a szosszenettel. Ha van meg kerdes szivesen valaszolok amennyire tudok, nyilvan egy nap hasznalat utan kifenyesedesi stb dologrol nem tudok beszamolni. En csak ajanlani tudom ezt a bill, igy 22k-ert ket ev garival beszerezve ugy gondolom teljesen megerte egy egyszeri nagyobb kiadaskent.
[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
Ugyanzet tudnám elmondani amit te is - annyival egészíteném ki, hogyha megjönnek a ring-ek, a space alá ne tegyél. Nekem ugyanis hajlamos volt így leakadni a space (leragad az egyik oldal) ha a szélén nyomtam le.
Egyébként imádom én is, fura, de a hangja talán jobban bejött ring nélkül... valahogy adja azt a mechanikus érzést. De kétségtelen, hogy így halkabb lett, szóval maradnak.
Pc-s beruházásaimat illetően anno az SSD vásárlása után éreztem ugyanezt, hogy megérte kiadni a zsetont érte. -
kispéé
senior tag
válasz Domonkos #35878 üzenetére
Kezdetek óta logitech-et használok( 15 éve kb.) , aztán nem tudok váltani másra, szeretem ha az egér és a billentyűzet is egy gyártótól van, G102-es egerem már úton van így szeretnék egy billentyűzetet is, a mai trendeknek megfelelően világítósat, de nem mechanikusat és magyart, hogy a család is tudja használni.
Tudom, hülyeség amihez ragaszkodom
A hasonló árban, a hama-t, genius-t, stb. gagyinak találom.... -
MrSealRD
veterán
válasz Crabface #35870 üzenetére
Ennyit nem akartam rákölteni a dologra, így vettem egy Rapoo 8000-t. Sajnos ez nem működik BIOS-ban. De utólag rájöttem, hogy ezt kitalálhattam volna a vásárlás előtt. Mivel ez egy egér+bill szett, ezért kicsit más vezérlés mint egy sima billentyűzet esetén... Bár lehet tévedek, de az alapján, hogy nálad megy szerintem ez adhatja a különbséget. Végül nem akartam kísérletezni tovább mert gyorsan kellett egy működő eszköz, ezért gyorsan vettem egy Genius LuxMate 100-at... Ideiglenes és tartalék megoldásnak jó.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
kuyarashi
őstag
válasz Mr.Csizmás #35875 üzenetére
Micsodácsocskácska?
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
vitemerius
tag
Sziasztok!
Logitech K120-ast érdemes leváltani 10.000 Ft. alatti árkategóriában?
Köszi! -
Domonkos
Ármester
válasz vitemerius #35885 üzenetére
Kapcsolodik
Ha mar megvan a Logitech, de nincs igazan komoly igenybevetelnek kiteve, akkor nem gondolom, hogy megerne a duplajat kiadni egy masik billentyuzetert. Viszont ha most allsz valasztas elott es megengedheted a lenovot, akkor nem is kerdes.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Highground
aktív tag
Zalman ZM-K900 billentyűzetről mik a vélemények? Valakinek esetleg van? Már vagy 2 éve tervezem, hogy veszek egy mechanikus billentyűzetet (még sosem volt), de nem nagyon akaródzik kiadni érte 40 ezer forintot... Ez meg aránylag jó áron van most. Ha már itt tartunk: Emag? Valakinek valami tapasztalat? Ott jelenleg 18.900.- Esetleg ha van valakinek valami alternatívája egy egyszerű mecha billentyűzetre ebben az árkategóriában, akkor ne tartsa magában Két kitételem van: 1. Ne legyen TKL, 2. Háttérvilágítás kell
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
Roxkex
senior tag
válasz Roxkex #35883 üzenetére
Erről a kettőről valakinek van valami tapasztalata ?
Canyon CNS-HKB6 billentyűzet vagy Cougar Vantar - Scissor switch billentyűzet. Úgy indultam neki a bill. választásnak, hogy kiválasztok egy faja mechanikus billentyűzetet de valahogy az mindig eltántorít, hogy olyan "nagyok" a gombok illetve a hangja (brown switchhel terveztem) nagyon sok és az, hogy a laptopomon is slim billentyűzet van és azt iszonyatosan szeretem, mivel halk és a lapossága nekem nagyon tetszik. (Az se hátránya, hogy nem kell matricázgatni, hanem magyar felfestésű)
Hacsak nincs valakinek egy jó tippje, hogy milyen mecha bill lenne jó !? (Fentebb írtam a "kívánságokat" )Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
kuyarashi
őstag
válasz Mr.Csizmás #35889 üzenetére
Nem igazán megy. Nem vagyok programozó.
Az egész AHK program működési elvét maximum félig sejtem. Majd utána nézek. Csak gondolom, amire -2 nap alatt- ráébrednék, arra itt 1 mp alatt megkaphatnám a választ.
[ Szerkesztve ]
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
Skullwipe
senior tag
Miért mondasz ilyen hülyeséget neki? Akkor már nem inkább compile to .exe aztán jónapotkívánok? MInek kettős kiterjesztés, hogy átverjük a programot, lehet nem is tudja lefutattni, mivel winen biztos hogy nincs is ilyen. AHK simán tudja .exe-re fordítani akármit is csinálunk scriptben, és az már simán mehet.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
ez gravírozott kupakszett, vagy csal a szemem? [link]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
notika77
senior tag
Ez már egy ideje nem működik winen.
-
Skullwipe
senior tag
válasz Skullwipe #33989 üzenetére
1STPLAYER STEAMPUNK kiadás. Rakhatsz bele cherry-t is. Van csuklótámasz. Csak piros háttérvilágítás. Hogy ide honnan lehet rendelni... fogalmam sincs. Tudom régi bill, de eddig csak szövegesen láttam rákeresve, hogy cserélhető a piacon kapható kapcsolókra, de így ahogy meg is villan a led ahogy nyomkodja, egyértelmű, hogy tényleg bele megy végre mindegyik fajta.
-
Crabface
senior tag
Megrendeltem a Victsing-hez a régóta kinézett kupakszettet aliról. Kiváncsi vagyok mennyi idő alatt ér ide és mennyire lesz pbt...
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs