Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz ribizly #36351 üzenetére
QFR-i volt az MK Pro S elődje.
Asszem ezen volt először szabvány 6.25-ös alsó sor, előtte ahány QFR, annyiféle szóköz konfigurációval próbálkoztak CMék, ami nagyon nem könnyítette meg az aftermarket kupakra vágyók dolgát.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Skullwipe
senior tag
Ez jó volt, tetszett. Azért is jó volt, mert most mutatták be PAX WEST-en a kis verziókat a hyperx-ből a TKL-et, igaz ez még mindig nem 75%.
Szóval esetleg ilyen gond szokott lenni az olcsó billentyűzeteknél, nem olyan nagy dolog, és könnyű megoldani (bár ahogy megcsinálta azzal nem értek egyet, szerintem felesleges vissza rakni a forrasztó pontot az ónba, úgyse ér már semmit).[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz nyunyu #36352 üzenetére
Aha. THX!
So far egyébként nagyon meg vagyok elégedve a CM MKPM-el.
Halkabban "jár", mint anno a Tesoro-k és kicsit puhábbak a gombok, mint a G413-nál.
Az RGB nekem nem hiányzik, mert kb úgyis minimum brightness-en használom, és az nagyon tetszik, hogy be lehet állítani csak bizonyos gomboknak a világítását, hogy nincs szoftvert, nem kell nélkülözi a numpadot sem.@(#36354) bAtt001
alza.hu-n 21k az új Masterkeys Pro M.[ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Ringman
nagyúr
válasz bAtt001 #36354 üzenetére
én eddig két majdnemúj-de-használt egeret rendeltem az amazon warehouseról, épp hogy pár mikrokarc volt a talpán, vsz a billentyűzet esetén sem lesz szinte semmi használati nyom, csak pl nem az eredeti dobozában lesz szállítva, vagy nem lesz hozzá manual.
szerintem ezek nagyrészt 14/30 napon belül visszaküldött termékek egyébként
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
bAtt001
addikt
válasz Ringman #36356 üzenetére
Ettől nem is félek, nem probléma a használt termék ha töredék áron hozzá tudok így jutni Úgy láttam ANSI kiosztás, az sem igazán gond, laptopom is olyan, mondjuk azt nem láttam leírva milyen kapcsoló van benne de képen barna volt, az lenne talán a legjobb nekem, remélem az lesz
(#36355) ribizly Igen láttam azt is köszi, egy ideje már olvasgatom a topicot De nekem nem tetszett az M elrendezése, túl zsúfolt a numpad része. Meg kis billt akartam, meglátjuk mennyire lesz alkalmas munkára, ha nem akkor tovább passzolom
-
Ringman
nagyúr
válasz bAtt001 #36357 üzenetére
kódolás alapján is barna volt, mx redet talán még magamnak is megrendeltem volna
tkl simán alkalmas a munkára, a 75% is, nálam - és most már nyunyunál is - 75%-os a munkahelyi bill.
ha meg kiderül, hogy mégis kell numpad, akkor azt lehet külön is venni - mechát is akár (egyedül arra kell figyelni, hogy numpad kódokat küldjön a bill, valamelyik massdropos numpadnál nem volt így).
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nyunyu
félisten
válasz Ringman #36358 üzenetére
Numpad igazából csak az SMSben kapott VPN jelszó beírását segítené napi 4-5x, illetve nem kellene szopni a Shift-3, kötőjel, AltGr-kötőjel, Shift-6 kombók megkeresésével programozás közben. *
Plusz a PgUp/Dn, Home/End gombokat keresem 1 hónap után még mindig, hogy hol vannak. (Az Enter mellett jobbra)
Na meg a Del gombomat kéne megcsinálni, hogy működjön, mert az Enteremnek állandóan szétesett a stabilizátora, aztán a 3x LED+kapcsoló ki-beforrasztás, meg a plate alól stabilizátor ki-be feszegetés miatt megsérülhetett a BackSpace feletti gombhoz vezető trace a PCBmen.
Szerencsére a Del gomb nagyjából redundáns, legtöbbször kiváltható a jobbra-BS kombóval, vagy ha hosszabb kijelölt szöveget akarok törölni, akkor szimplán BS.
(kivéve a hülye Excelben, mert ott a BS csak az aktuális cellát törli, nem az összes kijelöltet )Nem volt jó ötlet plateet szerelni a billzetembe.
*: magyar kupakszettel nyilván könnyebb lenne, de az MÉG nincs 75%-ra.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Ringman #36356 üzenetére
Kőszínű Mekkmestert * nem tudtok olcsón?
Akárhogyan nézegettem a német Amazont tegnap, valahogy mindig 75-80€-re jött ki szállítással, míg itthoni webshopokban elvileg már 20k-ért is kapható.
De max 15k-val tömném a -tech bukszáját, elvégre őket nem Razernek vagy Applenak hívják, meg amúgy sincs semmi forradalmi abban az egérben.*: sajnos csak az a verzió passzol színben a melós billzetemen lévő elcseszett tejfehér ePBT kupakokhoz.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz nyunyu #36359 üzenetére
numblokkot nem lehet felprogramozni, mint amilyen a laptopbillentyűzeteken szokott lenni? - bár a staggered layout nem annyira segítség
nekem a /=() karakterekkel van mindig bajom, ott a látszó us layout még ront is a helyzeten.
ha lenne olyan szett, amin a számsoron csak a ~ / = ( ) karakterek szerepelnek, ezen kívül van még € ÷ × $ [] <> * ami kell, többi lehetne blank. más nem is kell, rááll a többire a kezem, vagy nem használom
szerk:
Kőszínű Mekkmestert * nem tudtok olcsón?amazon.de, vagy azon belül is a warehouse deals - de ált. a fekete szokott olcsóbb lenni.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Ringman #36361 üzenetére
numblokkot nem lehet felprogramozni, mint amilyen a laptopbillentyűzeteken szokott lenni? - bár a staggered layout nem annyira segítség
Fel tudnám őket programozni az Fn-I/O/P/Ő/Ú... környékére, ahogy pl. a Noppoo Choc Minin van, de nem foglalkoztam vele.
-
notika77
senior tag
válasz Ringman #36361 üzenetére
Én megcsináltam, de számomra nem használható. Bizonyos programokban viszont csak a numerikus billentyűzet működik, így használnom kell.
ui.: közel 1 év alatt sem tudtam megszokni a numerikus billentyűzet hiányát az Ozone StrikeBattle-n. Visszatettem próbára pár hete a Cougart, de az még rosszabb.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz notika77 #36363 üzenetére
Ha jól rémlik, olyat is lehet is lehet a billzetemhez lévő QMK firmware "varázslójával" csinálni, hogy NumLockra másik layerre kapcsoljon, és olyankor a billzet jobb oldala fixen numpad legyen. (mint pl. az IBM Travel UltraNavon.)
-
Ringman
nagyúr
válasz notika77 #36363 üzenetére
külön numpadot kell használni, kis idő után a bal oldalon is szokható és úgy az egérnek sincs útban. én egy ilyen használok (csak másképp hívják az enyémet ) [link]
a plusz 5 gomb meg elég hasznos a sima numpadhoz képest.
szerk:
(#36364) nyunyu
ilyen a noppoo is, numlockot kapcsol az fn+printscreen[ Szerkesztve ]
-
imike999
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok billentyűzetet ajánlani?Nincsenek nagy elvárásaim, olyan kellene mint a kis 1000 ft-os billenytűzetek, csak világítással.Olyan Mint a laptopok billentyűzete hogy fehéren világítanak a betűk.
-
stargazer
senior tag
sziasztok, néztem az ajánlottakat, de...
tényleg nincs 30.000 Ft környékén MX kapcsolós magyar bill?Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...
-
madrac
senior tag
-
-FLY->
őstag
Hali!
TKL, ansi, mx brown-hoz közeli kapcsolóval mi ajánlott 35k környékén? Világítson legalább egy színben és ne kelljen szoftver az állítgatásához.
-
nyul105
senior tag
1.Mekkora összeget szánsz rá?
2.Használt szóba jöhet-e?
3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus)
5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?)
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk)Sziasztok!
szeretnék kérni egy ajánlást tőletek, eddig csak gagyi 'akármilyenbillentyűzetem' volt, nem értek sajnos hozzá. USB-nek van hátránya a PS2-vel szemben?
1. Fogalmam sincs az árakról sajnos, max 20e Ft, de ha van 5000-ért jó minőségű, ami nem megy tönkre az ugyanúgy jó
2. Nem
3. Játék, de nem kell makró meg pluszgomb, csak jól nyomható kényelmes legyen, tartós, ne kopjon szét, ragadjon/törjön el könnyen.
4. Nem értek hozzá, nekem csak gumis volt eddig. A Ctrl-t nagyon nehéz lenyomni a mostanin. Mechanikusból gondolom csak hangos kattogós van, az azért nem jó.
5. Igen, elég sok :
- viszonylag halk (ne legyen hangosabb, mint egy régi gumis)!
- fekete,
- numpados,
- vezetékes
- ne legyen világítós, vagy ki lehessen kapcsolni teljesen
- ne legyenek csicsásak, pirosak a gombok, nézzen ki minél egyszerűebben
6. Magyar vagy ISO, a gombok a lényeg nem a felirat
(van egyáltalán különbség, illetve az ISO-t be lehet állítani magyarra külső program nélkül windowsban? totálisan ugyanúgy néz ki az ábrán a bill kiosztás )Hálás köszönet, ha sikerül segíteni.
-
Amerigo57
őstag
Sziasztok.
Megtudná nekem mondani valaki , hogy mi a különbség , a
ROCCAT Ryos MK - magyar , billentyűzet és a
ROCCAT Ryos MK Pro - magyar billentyűzet között ?
A választ előre is köszönöm :
Amerigo57
-
Beorn
csendes tag
Üdv Urak!
Egy olyan gyors kérdésem lenne, hogy a Cooler Master sga-kc01-kkcp1-hu-ban található kupakok ugyan úgy fognak világítani a Pro M-en mint a gyári? Sehol nem találtam erről infót.
Előre is köszi!
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni még egy, ezúttal egy kis méretű mecha billt.
A kiszemeltem a Cooler Master MasterKeys Pro M
Erről tudnátok nekem véleményeket, tapasztalatokat mondani?
Tetszik a visszafogott külleme, illetve hogy létezik hozzá magyarító kupak szett.Ezekkel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
A billentyűzet szoftvere mennyire kezelhető?
Az RGB verziónál a csicsa micsa effekteket tárolja a billentyűzet a memóriába, vagy csak a szoftverrel hajlandó az effekteket működtetni?És a legfontosabb a key cap mennyire jó minőségű?
Erre nagyon kényes vagyok.
Van egy Corsaire Strafe RGB-m ennek kritikán aluli a szerintem a keycap minősége, van egy GSkill-em ennek türhető, és van egy Chicony mechám a 486-os korszakból, ennek álom a keycap-jeivel gépelni, jelenleg is ezeket használom.
Csak nem annyira szép látvány fekete billencsen besárgult (fehér) keycappeket használni.A válaszokat előre is köszi!
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
ronaldu98
tag
Üdv!
Tönkrement a billentyüzetem szóval tanácsot szeretnék kérni egy új vásárlásának ügyében.
1.Mekkora összeget szánsz rá? max 10k
2.Használt szóba jöhet-e? igen
3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod? átlagos használat, böngészés és játék
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus)nem nagyon értek hozzá
5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?) numpad kellene, világítás nem árt de nem létszükséglet, vezetékes legyen
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk) igenElőre is köszönöm a segítséget.
-
dqdb
nagyúr
[link]
Érdekes ergonomikus koncepció.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
Jéé, szétbontották a szóközét 4 darabra?
Év eleji, nem RGB prototípuson még egyben volt.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz madrac #36383 üzenetére
Messze nem ők ezen a téren az elsők, eddig is voltak ilyen témájú projektek (Atreus, ErgoDox), sőt, sokkal extrémebbek is.. Olyanra ellenben nem emlékszem, akik az egyedi keycapekkel elszakadtak volna a téglalap formától.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Ringman
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #36386 üzenetére
Úgy értettem, hogy kis szériás, közel DIY projektnél.
Ringman: az én tetszésemet sem nyerte meg, ezért is használtam rá az érdekes szót. A linkelt Atreus például sokkal jobban bejön, azon látom, hogy működhetne nálam, az ErgoDox talán, de ennél nem látom, hogy nekem való lenne.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Pöttön
őstag
Félre ment SORRY.
[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
holozis_HUN
veterán
Üdv újra!
Csak kibontott, de nem használt, dobozos, minden tartozékkal 10k-ért mennyire ajánlott egy Rapoo V500? Yellow switch. Egész jó ár egy mechanikusért. Illetve hogy mennyire érdemes megvenni, 0 értékeléses eladó, kicsit félek azért...
El errar es humano y el perdonar, divino.
-
dugo_
veterán
válasz holozis_HUN #36391 üzenetére
Mivel ebben a ligában még masszívan a membránosok uralják a piacot, ezért 10k-ért nincs vetélytársa. Kipróbálni, bukó nélkül kiszállni belőle, ha nem jön be, simán jó.
2KRO-t tud csak, annyi negatívum rögtön van benne. Ugyanarról a sorról jöhet, mint a Zalman ZM-K500 meg hasonló matricázott oem cuccok. Utóbbiról van pár foszlány a topikban, de hosszabb távú beszámoló nem érkezett.A saját fekete switchesemben kicsit jobban lengenek a stemek a kapcsolóházban, mint a hasonló árkategóriájú Kailh Red-es kínaimban, pedig a Rapoonak is a Kailh szállít be elvileg. A yellow valahol a red és a black között van rugóerőben.
Kupakok standard vékony ABS, semmi extra. Van memóriája, az legalább valami pozitívum, ha valaki igényli.
[ Szerkesztve ]
-
Vanir
veterán
válasz holozis_HUN #36391 üzenetére
Annyiért teljesen megéri.
-
Ringman
nagyúr
csak magamnak nem találok jó billentyűzetet, ezek megint jók lehetnek - másnak - ár-érték arányban:
-
stargazer
senior tag
válasz scream #36369 üzenetére
nekem is az van és nekem is bevált (ez most nem nekem lesz), csak ott ahol vennem kéne ott nincs magyar. jó lett volna ha kicsit karácsonyfavilágítás is van de nem ez a fő szempont.
Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...
-
ribizly
veterán
válasz holozis_HUN #36394 üzenetére
Én ilyet használok a munkahelyen csak brown switch-el. Elég megbízható darab, de én úgy emlékszem kb 9.000,-ért rendeltem anno ebay-ről. Szóval a 10k annyira azért nem menő ár érte, csak az itthoni piachoz képest, meg mert azonnal elérhető.
Egyébként ami gyenge benne:
- Hangos. Nem úgy hangos, mint a többi brown switch-es, hanem maga a body kicsit kong és ezért hangosabb rajta gépelni, mint amikor egy minőségibb cuccot használsz.
- A feliratok kopni fognak a billentyűkről. Szerencsére cserélhető.Persze még mindezek ellenére is kb. bestbuy kategória, csak ne várjad azt, hogy ezért a $-ért mindent megkapsz. Egy kellemes TKL-t kapsz csupán, ami már mechanikus.
[ Szerkesztve ]
-
holozis_HUN
veterán
válasz ribizly #36397 üzenetére
Néztem videókat, hát, valóban elég hangos (yellow switch, amit vennék)... Mondjuk ez probléma, egész nap voice chaten nyomom... Meg nincs világítása, ami jól jönne, néha rászoktam nézni a billentyűre, ha eltéved az ujjam és olyankor lámpát kell kapcsolnom általába, mert most nincs benne világítas.
A hang az úgy ok, de ez a backlight nélküliség nem kell nekem 100 effekt meg RGB, elég egy szolíd fehér világítás is... Lehet hülyének néztek (tuti) a világításért feláldoznám a mechanikust is Mondjuk ebben szerepet jászhat az is, hogy sosem gépeltem mecha-n. Na meg gumidómosok sokkal halkabbak.
El errar es humano y el perdonar, divino.
-
ribizly
veterán
válasz holozis_HUN #36399 üzenetére
Az a helyzet, hogy háttérvilágításos, magyar / német kiosztású ("ISO layout"), mechanikus billentyűzet nem sok szaladgál ma 10k körül. Még van egy német Fnatic Gear Rush (~15k) hardverapro-n, ami amúgy szerintem igencsak jó cucc. Kb. ezzel kifújt a jelenleg beszerezhető modellek listája.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- BMW topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Motoros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sweet.tv - internetes TV
- Horgász topik
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok