- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bal0924
senior tag
Helló ismét.
Egyiknapról a másikra elkezdte azt csinálni egyes adóknál hogy csak állt a kép és megy a hang.
De sajnos mikor ma bekapcsoltam a gépet, az összes adónál áll a kép és megy a hang.
Hála a felvételnél nincs ilyen gondom.
Időnként ugrik egyet az akkori pillanatképre de ugyan úgy áll a kép.
Tipp, javaslat a javításra?Ilyen állóképet, utoljára akkor csinált, mikor játszottam egy nagy memóriát igénylő játékkal. De még akkor is sűrűbben ugrott a kép, frissült a kép. (de ez még az előző konfignál volt)
Előtte csak a windos frissült. De az 1 hete volt.
De tegnap a bioszt is frissült. Az meg visszaállt alapbeállításra. (még nem volt időm beállítani)De mostmár nem lassul a csatornaváltás
-
Bal0924
senior tag
Eddig nekem se volt gond, csak most.
De minden nagyobb változásután, kb fél-1 napig rendesen működik.
mint pl. -driverét újratettem, -vírusírtót lecseréltem, -át dugtam másik USB portba.
ezeknél rendesen működött 1napig. kb.Közvetlen van rádugva.
Amik még rávannak dugva a hátlapi USB portokba, nincs a közelében. de ezek vannak még rákötve a hátlapira.: 2xUSB HUB, a szünetmentes táp és egy USB-micro-B kábel (amit eddig 1x haszálntam.)De már nem érdekel.
lassan kapcsolgatom az adókat és előre megnézem melyik adón mi megy mielőtt bekapcsolom. -
Bozek
nagyúr
Mivel a felvett anyagnál nincs akadás, a dekódolás nem lehet a hiba. Mivel élő adás nézése közben jön elő, így azt nem lehet kijelenteni, hogy DVB-T-n nincs gond, mert ha nincs adás, akkor nincs is mit lejátszani.
Első kérdés: közvetlenül a gépbe van dugva a tuner? Vagy hosszabbítóval, esetleg elosztóval? Mennyi cucc lóg USB-n? Nekem anno nem volt gondom vele, se DVB-C-n, se DVB-T-n.
-
Gróf...
aktív tag
Új júer.
Nem olvastam végig. Nekem van benne egy nagy mumus. a 7.3.0.0. Elvette tőlem az elalvás időzítőt. Amit egy béta exe-vel orvosoltunk. Most picit félek, hogy ebből egy nagy ide-oda telepítgetés lesz, azzal az eredménnyel - állapottal, ahol most is vagyok. -
Gróf...
aktív tag
Igen. Arra célozgattam.
Mert az egyik mondatodban volt némi ellentét.
Azért kérdeztem, hogy te most KÁBELRŐL szeretnél tévét nézni, vagy ANTENNÁRÓL, mert nálam például nem ugyanaz a drájver van a kettőhöz és régebben (Nem tudom, hogy mostanában hogy van.) nem is volt szerencsés, ha MINDKÉT drájver fent volt!!!
Ha esetleg nálad is lenne ilyen, akkor esetleg "elfelejthetted" hogy mi a jó neked pés véletlenül az új gépedre a nem megfelelőt tetted fel. -
Bal0924
senior tag
Az a cél, hogy mikor bekapcsolom a DVBviewer-t működjön rendesen.
Hogy ne keljen várni, míg észreveszi, hogy rákattintottam az ablakára és csatornát váltok.
Olyan, mintha minden 10.másodpercben érzékelné, amit csinálni akarok vele, kb 1-2másodpercig.A program rendesen működik, míg nem a TV tunnert kell kezelnie.
Tegnap, mikor átraktam másik portba a tunnert, akkor működött rendesen, kb ma reggelig.
Újraindítás után, mikor egyből bekapcsolom a programot, hol működik rendesen pár óráig, hol egyből ugyanolyan lassú.
És nem jöttem rá mi okozza.Most a tunner driverét tegyem újra, talán megoldja?
-
Bal0924
senior tag
Minden más a gépen szépen fut.
A DVBViewer Media Server is szépen teszi a dolgát. Veszi fel a cuccokat.
Maga a DVBViewer szórakozik.
Most néztem meg.
Ha valami felvételt töltök be és azt nézem, akkor rendesen működik.
Csak akkor csinálja, ha TV-t akarok nézni. Hauppauge WinTV-dualHD DVBC Tuner használja.
Ha a Hauppauge WinTV-dualHD DVBT Tuner használja akkor nincs gond. Igaz akkor adás sincs.Remélem rájöttem a hibára és most már tényleg jó lesz..
Azt hittem az USB port 3.0. Erre kiderült, hogy 3.2 és lehet ez volt a gond.
2.0 és 3.0-val kompatibilis. -
Gróf...
aktív tag
A gépen minden program szépen fut?
Szerintem legtöbbet én szívtam ezzel a programmal, de nem rémlik ilyesmi. Nálam jobbára video dekódolási problémák voltak, ami az AMD hibája volt. Hálistennek egy ideje normálisan működik. Mármint az eltérő LAV beállításokkal.
Azt mondod új gép.
Azt próbáltad, hogy szétszeded és újra összerakod?
VÉLETLENÜLén is pórul jártam az új géppel. Hátha neked is csak egy kontakt hibád van valahol.
Jut eszembe!
A kártya jól működik másik programmal? Mondjuk a sajátjával. -
Bal0924
senior tag
Ezt megtudja valaki magyarázni.?
Majdnem minden második újraindítás után normálisan működik a program. (DVBViewer)
Mikor nem működik rendesen, akkor nagyon lassú.
Az ablakot alig bírom arrébbtenni, a csatornák közötti váltás, akár 10másodpercbe is telik.
A kikapcsolása, menyomom az x-et vagy ALT+F4 és várni kell mire lekapcsol.Csak kíváncsivagyok, hogy ez csak nálam fordul elő?
-
Gróf...
aktív tag
Az még a feneség ezzel a LAV-al, hogy hiába alkalmazod és okézod le, a júert is újra kell indítani, mert csak akkor érvényesülnek a beállítások!
-
Bal0924
senior tag
LAV-ot feltette telepítéskor, mindenhová az van beállítva.
A LAV-ban eddig sose állítottam semmit. (és sose volt gond.)
RTX4080 Super (előtte 2070 volt, és semmi gond)A képen és ami nálam különbség,
Threads for Multi.Threading 1 helyett auto
RGB Output.. Untounhed helyett PC.
És a bal alsó sarokban nincs kipipálva. (Enable System..)DVB mindig is Normal feletti volt.
Affinitás minden.Elég nehézkes úgy beállítani a csatornalistát, ha minden mozdulatnál várni kell, mire észreveszi, hogy mozgatom.
Javítás:
Megoldódott, leszedtem a KB508162-es frissítést és újraindítás után megjavult!, sejtettem hogy megint a win11 szórakozik! -
Gróf...
aktív tag
Húha.
LAV filtert tettél? És abban állítottál valamit?
Milyen VGA?
Nálam így megy jól egy AMD vga-val:
Azért hozom fel a LAV-t, mert én sokat szívtam vele. Ugyan, inkább képi hibák voltak, nem annyira a program akadozott.
olyat amit írsz nem is tapasztaltam.Feladatkezelőben a DVBViewer prioritása magas? Affinitás Minden szál? (Mondjuk ezeket automatikusan így állítja be a telepítéskor.)
Beállításokban DirectX-nél mindenhol LAV?
-
Bal0924
senior tag
Köszi!Új konfigom lett és a DVBViewer akadozva megy.
Lassan reagál, ha nyomok valamit, nagyon lassan csinálja meg.
Ha egérrel megpróbálom mozgatni, nem rakja el vagy esetleg már feladtam hogy arrébb tegyem és az egér a monitor szélén van és akkor átkerül oda a TV ablak.
Mikor bezárom a programot, még arra is várni kell, hogy lekapcsoljon.
Arra is gondoltam hogy régiek a beállítások és tisztán tettem föl. (nem vált be)Rendszergazdaként telepítettem, kipróbáltam az eggyel régebbi verziót. Ugyan az a jelenség.
A win11 a gond (?), megint jött valami foltozás, ami miatt nem működik megfelelően? (az előző rendszeren is 11 volt és nem volt gond vele. -
Bal0924
senior tag
Szisaztok!
Tudtok segíteni?
Egy friss digi-s ini fálj kellene, amiben benne vannak az összes frekvenciasáv. -
Bozek
nagyúr
Én telefonon régebben az Unified Remote-ot használtam, de közelebb tettem a billentyűzetet, így nem kell távirányító.
Meg amúgy se használnék túl sok gombot.
Igaz, hogy fizetős, de elég sok programhoz van előre elkészített távirányító, köztük a DVBViewer-hez is (na, ez már elég gomb lehet), és lehet újakat is létrehozni, az sem olyan nehéz, van leírás.
-
Gróf...
aktív tag
Akkor jól sejtettem. Az nekem kevés lesz.
És közben azt is elfelejtettem, hogy ezt a nyaggatót használom a Potplayerhez is, ahol szintén vannak extra gombok.
Mindegy is.
Jó lett volna, ha ezt az utat leegyszerűsítem. És még az is közrejátszik, hogy nem vagyok egy nagy telefonsimogató. Ha a világ nem kényszerítene bele, akkor most sem lenne "ostoba" telefonom. Nem akarom, hogy a kezemhez nőjön. -
Bozek
nagyúr
A képen ott van, hogy mik a gombok, ezen kívül van még egy számgombos rész, ahol a számok vannak és a balra-jobbra (de az ezen is ott van). Módosítani nem lehet a programban.
De amúgy a csatornalistában tudsz a csatornára kapcsolni, felvételt indítani, timert létrehozni. Vagy esetleg a telefonra/tabletre streamelni az adást.
-
Gróf...
aktív tag
Inkább mondom a nyűgömet.
Ilyet, vagy nagyon hasonlót használok. De nem örök életűek és itthon nem lehet kapni. Vagy, mint a linkben Aliról, vagy "még megbízhatóbb" távolkeleti forrásból vagy esetleg amazonról tudom beszerezni. Amazonon most hirtelen nem is találtam.
Eddig nem volt gondom a vásárlással, de akkor is számomra macerás.
Gondoltam kiváltom egy "ELNYŰHETETLEN" darabbal.
A gond csak az, hogy ennek a nyaggatónak, majdnem az összes gombját használom. Nekem nem tűnt ennyire sokoldalúnak az az alkalmazás. Tehát az első kérdés: Hány "gombja" van? Tudom-e programozni őket, vagy uram bocsá' létrehozni újakat? -
Gróf...
aktív tag
-
Bozek
nagyúr
Ami csatlakozót én vettem a koax-ra, az olyan szoros, hogy véletlenül biztos nem tud kicsúszni.
Semmi bajom nem volt vele, pedig már 5 éve használom. Azóta pedig volt pár fejlesztés a gépemben is, és Win11-el is tökéletes. Írországból küldték, pontosan nem emlékszem, de szerintem nem volt több 1 hétnél, mire ideért. Az is lehet, hogy kevesebb.
-
Gróf...
aktív tag
Látom ők sem találták még fel az "F" csatlakozót. Nagyon sokat bajlódtam az ilyen aljzattal, mert volt idő, amikor sokat mozgott a gép... Aztán inkább megoldottam én.
Egész jó az ára. (Ez dollárban is a duplája!)
Sosem volt vele semmi bajod? -
Bozek
nagyúr
Ez PCIe-s, de azért jó, mert elég egy koax hozzá.
-
-
jovás
aktív tag
Máshol is olvastam, meg amit linkeltél, ott is le van írva:
"There are two ways to start additional DVBViewer instances:
–The command line parameter -new starts another DVBViewer instance additionally to already running instances. The instance number of the new one is the number of already running instances plus one.
– The command line parameter -N (where N specifies the instance number, e.g. -2 or -3) starts an instance with this number. Using -N parameters should not be mixed with -new usage. Please note that an instance does not start, if an instance with the same instance number is already running.
Google forítóval:
Titt van két módja további DVBViewer példányok indításának:
– A -new parancssori paraméter egy másik DVBViewer-példányt indít el a már futó példányok mellett. Az új példányszáma a már futó példányok száma plusz egy.
– A parancssori paraméter -N (ahol N adja meg a példány számát, pl. -2 vagy -3) ezzel a számmal indít egy példányt. Az -N paraméterek használatát nem szabad összekeverni a -new használatával. Vegye figyelembe, hogy egy példány nem indul el, ha egy azonos példányszámú példány már fut.
Utána még taglalja hogy kéne csinálni, de nekem ez kínai.
Az egyik kártyát nézem a DVBViewer-rel, de mivel alapból csak egy példányban lehet futtatni, ezért a saját progijukkal nézem, ami ugyanúgy DVBViewer, csak a kártya gyártója által módosított, sokkal fapadosabb, ezért szeretném lecserélni őket.
-
Gróf...
aktív tag
Konkrétan több DV ablakot szeretnél megnyitni?
Hol van ez leírva? (Lusta vagyok megkeresni)
Nálam kép a képben szokott működni egy kéttuneres kártyával. Olyanról nem is hallottam, hogy több példányban fusson...
Egy olyan leírást találtam, ami nagyon régi (2012) és már teljesen más a fájlszerkezet. -
jovás
aktív tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni, hogy tudnám több példányban futtatni a progit?
Ettől a verziótól már engedélyezett, csak nagyon béna vagyok hozzá, meg az angolom is a google fordítóra hagyatkozik, így pedig elég nehéz a dolog.
Addig eljutottam hogy a mediaszervert felraktam, de onnantól megállt a tudomány.
3 TV tuner van a gépben.Előre is köszönöm a segítséget.
-
Gróf...
aktív tag
Ha valakinek sikerül leírnia egyszerűbben...
Szóval. Bekeresed a csatornákat, azoknál megjelenik minden elérhető nyelv. Arra kattincs amikor a csatorna listát állítod össze amelyik számodra kívánatos. És akkor azt a nyelvet teszi be alapértelmezettnek. De ha már ezen túl vagy és nem így sikerült, akkor a csatornalistában jobb gomb a kívánt csatornára óhajtott nyelvére és valahol a felsorolásban lesz egy Default Audio Track... A többit már tudod. És az sem mindegy, hogy a kedvencek oldaléra melyiket húzod át... (mert ott meg csak az lesz!)
-
Bal0924
senior tag
Sziasztok
Hol tudom beállítani hogy elsődlegesen magyarul adja be az adókat?
Néhány adónál angol a hang. És mindig át kell állítanom magyarra. -
Gróf...
aktív tag
Legújabb hír...
Valami csóka küldött nekem egy 7.3.0.3-as verziójú bétát és azzal megy megint. -
Gróf...
aktív tag
Szlíptájmer ügy:
"Is it possible that Sleeptimer plugin 1.1 is not compatible with the new version 7.3.0.0?
You are right. I can reproduce the error. It happens due to a module that was removed in 7.3.0 because it was assumed to be useless.
If you want, you can have a test version where the Sleeptimer works again."
"Kivették, mert haszontalannak gondolták"???MÉNEMMENNEKELAJÚERFEJLESZTŐIISODAAHOVAGONDOLOM? -
Gróf...
aktív tag
Baromi klassz. Megölték az elalvás időzítőmet!
-
Gróf...
aktív tag
Új júer (7.3.0.0)
Bakker! Már majdnem egy hónapos. Mi van velem? Semmi? -
Gróf...
aktív tag
TERMÉSZETESEN megint én voltam a birka. Illetve csak jóhiszemű végfelhasználó. Merthogy 2024-ben az ember már számít arra, hogy ha nem is telepíti fel a szükséges összetevőket egy adott program, de legalábbis felhívja rá a figyelmet.
De nem tette.
És amikor már mindent rommá bogarásztam az oldalukon, akkor ráböktem a RENDSZER KÖVETELMÉNYEKRE. (de miért is tettem volna eddig?!?!?)
És ezt találtam benne:
System Requirement
Windows
Microsoft .NET
tested with:
.NET 7 - Windows 11 - 64-bit (success)
NEKEM vajon volt-e ilyenem? EGY FRÁSZT! És a nyolcas nem jó ám neki. Addig le sem szart, amíg a hetest nem telepítettem!
Elnézést a pánikkeltésért!
Most fut nulláról. Kíváncsi leszek mit szed le!
Majd referálok. -
Gróf...
aktív tag
Sejtem hol lehet a hiba!
Írta a grebber, hogy hamarosan lejár a támogatásom... Lehet, hogy akkor...
De nem, mert március 1.-én jár le, ami péntek. Nekem meg már hétfőre sincs.
Na mindegy. Biztos csak a szokásos szívatás.
Van valami oka, hogy nálam a 3.3-as verzió van fent?
Mert most megpróbáltam az 5.1-et és nem úgy viselkedik, mint a hármas. Konkrétan csak villan egyet amikor indítom és azon kívül nem is történik semmi.
Lehet, hogy a ...config.xml-em elavult? Merthogy az új, ha teljesen nullára gyalulom és újratelepítem, akkor tök üres. Íme:
<?xml version="1.0"?>
<settings>
<!-- for detailed info about the settings see http://webgrabplus.com/documentation/configuration/webgrabconfigxml
and http://webgrabplus.com/sites/default/files/downloads/Misc/Documented_Configuration_Files_0.zip -->
<!-- filename
The path (required) + filename where the epgguide xml file is /will be located. It must include drive and folder. Like C:\ProgramData\ServerCare\WebGrab\guide.xml
If the file already exist (from last run or from another xmltv source) it will read it and use what fits the requested output. In that case the file will be updated. If no such file exist it will be created.
Change the following to your own needs :
-->
<filename>C:\ProgramData\ServerCare\WebGrab\guide.xml</filename> EZT ÉN TETTEM ÁT A RÉGIBŐL. GONDOLTAM, EZ NEM OKOZHAT PROBLÉMÁT
<mode></mode>
<postprocess grab="y" run="n">rex</postprocess>
<user-agent>Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/79.0.3945.130 Safari/537.36 Edg/79.0.309.71</user-agent>
<!-- for siteini's that need a decrypt_userkey-->
<decryptkey site="site-name">decrypt_userkey</decryptkey>
<!-- add the correct license id values in the next line -->
<license wg-username="BLABLABLA" registered-email="BLABLABLA" password="BLABLABLA">f</license> EZT ÍS ÉN TÖLTÖTTEM KI. NYILVÁN A MEGFELELŐ ADATOKKAL!
<logging>on</logging>
<retry time-out="5">4</retry>
<timespan>0</timespan>
<update>f</update>
<!--
Replace the next dummy channel entry with the channels you want.
You can look into the installed siteini.pack folder on your computer
For the latest version,
see http://webgrabplus.com/epg-channels for the available sites/channels
or https://github.com/SilentButeo2/webgrabplus-siteinipack/tree/master/siteini.packHa valakinek van egy 5.1-el működő gájd ikszemelje feltehetné valahova. Természetesen az intim részek törlésével!
-
Gróf...
aktív tag
Valami megint nem kerek.
Jövő hét kedd-szerdáig kellene műsorfüzetemnek lennie, de csak vasárnapig van.
Ha elindítom a grebbert azon is látszik, hogy új műsort nem tölt le, csak a meglévőket frissíti, ha kell. Tehát él az oldal, de mintha csak vasárnapig lenne rajta tartalom.
Megnéztem gyorsan a telefonon az oldalt. Ott meg csak 23.ig van! És valahol láttam is egy ilyen sort: 5 napos... Lehet, hogy ezentúl be kell érnünk ennyivel?!?!? -
Gróf...
aktív tag
Akkor lehet, hogy azt én töröltem volna valamikor kétségbeesésemben? A kérdés természetesen költői.
olt időszak, amikor küzdöttem ezzel a szarral és talán akkor irtottam le a gépről az írmagját is! Elnézést a pánikkeltésért.
Ugyan végigolvastam a változásjegyzéket, de nem vettem észre semmit a program viselkedésében. Tapasztaltatok valami jelentősebb befolyásoló tényezőt? -
Gróf...
aktív tag
A csatornalogókat mentsétek el mielőtt telepítitek, mert mindet törli!
-
Gróf...
aktív tag
És új média szerver is.
És ha nem bambulok el, akkor belefért volna egy üzenetbe is. De hát a demencia, ugye! -
Gróf...
aktív tag
-
Gróf...
aktív tag
Ez egy új hisztim. Nem emlékszem, hogy ennyire látszódtak volna a pixelek:
4K monitor (IPS) teljes képernyő 720x576-os tartalom.
Ugyanaz ablakban, tehát a méret egyezik.
Ez meg egy másik 4K-s monitor ami MVA
Ezt meg mondanom sem kell, hogy 1080i.A kérdés az, hogy eddig is ilyen volt, vagy én lettem megint öregebb és hisztisebb?
Szerintem engem szívat az AMD a csodálatosabbnál csodálatosabb meghajtóprogramjaival. -
Gróf...
aktív tag
Azt sem tudtam, hogy olyat is lehet vele csinálni. Ezek az értékek meg már kifejezetten hottentottán hangzanak számomra!
Én is rámentem a csatlakozókra. Kábel t is cseréltem. Majdhogy nem egyenesen beforrasztottam a tv kártyára. Majd egy F forrasztott aljzatot még ki akarok próbálni, hátha hoz pár százalékot.
Most 88 - 89%-ot mutat a júer. A transedit a képen 92%-ot... -
Bozek
nagyúr
Ez alapján a jellel van gond. Hogy ez a csatlakozó, a kábel vagy a szolgáltató miatt van, azt nem lehet megmondani.
A TransEdit-el (ami a DVBViewer része) le tudod tesztelni a felvételt, F10-et megnyomod és betallózod a fájlt. Csak az eltart egy ideig, mert olyan módon tesztel, mintha lejátszanád. Ha a Missing oszlopban nem 0 van, akkor hibás a felvétel a jel miatt. Vagy esetleg ott a TS Doctor, de ez csak 30 napos próbaverzió. És szerintem én már régebben kilőttem ezt a keretet, így megnézni nem tudom.
De amúgy a TransEdit-tel tudsz egy frekvenciát is tesztelni, akkor minden csatornát néz azon a frekvencián, hogy melyiken van hiba. Az is lehet, hogy csak az egyik rossz, a többi jó, akkor az szinte biztos szolgáltatói hiba.
Nálam anno volt amúgy olyan, hogy nyáron nem lehetett tv-zni, mert ha túl meleg volt odakint, akkor minden csatornán szétesett a kép folyamatosan. Aztán a szolgáltató kábelt cserélt és csinált valamit az oszlopon, azóta jó. Persze most nem a meleg miatt van, ez csak egy példa.
-
Gróf...
aktív tag
Jajj! Azt kifelejtettem, hogy NVME SSD-re rögzül. Nem az oprendszerére, hanem egy másikra! Nehogy valaki azzal jöjjön, hogy cseréljem le a vincseszrem!!!
-
Gróf...
aktív tag
Erre találjunk ki valamit, mert MEGÖL!!!
Merthogy nem mindig csinálja ezt!!!
Jobbára csak a Formula 1-et veszem fel. Ami azt jelenti, hogy péntek két szabadedzés, és egy stúdió műsor, szombaton egy szabad és egy időmérő, vasárnap a verseny, hétfő stúdió.
Jobbára az első, vagy az első kettő szabadedzést cseszi így el. De van hogy a versenyt. Soha nem az összeset! Teljesen kiszámíthatatlan!
olyan is van, hogy csak az első 10-15 perc ilyen.
Mind időzített felvétel. A Média szerver 3.2.4.0 béziket használom. -
Gróf...
aktív tag
Így, hogy telibe húztam egy frisset, már nincs benne huncutság. Minden oké. (Első ránézésre!)
-
Gróf...
aktív tag
Annyit módosítanék, hogy nálam sem cserélt le mindent, mert hétfőtől szerdáig lopott adat van minden csatornán. Most futtatok egy újat, úgy, hogy a meglévőt törlöm és majd kiderül...
Közben elgondolkodhattam, hogy vajon hányan használjuk ezt a módszert és konkrétan hányan húzhatjuk az adatokat arról az oldalról és amikor ez a szám megvan, akkor vajon megéri-e az oldal üzemeltetőinek ellenünk küzdenie??? Mert valahogy nálam sehogy sem jön ki, hogy igen!
-
Bozek
nagyúr
Most megjavult a weboldal is nálam (bár szerintem másnál is ilyen volt, de senki se tesztelte), és már nem cserél le mindent, remélem így is marad.
Amúgy azért cserélt le mindent, mert a heti nézetben (ami a képen is szerepelt) lopott adat volt a műsor címe, a műsor aloldalán pedig jól szerepelt. Viszont ez szerinte már a korábban letöltött adatoktól eltérő volt.
-
Gróf...
aktív tag
Miután megírtam az előző hozzászólást VICCBŐL elindítottam és más lett a helyzet.
Az első csatorna lefutott végig, de ahogy mondtad MINDENT (is) lecserélt anélkül, hogy bármi változás lenne az időpontban, vagy bármi egyébben.
Most a második csatornánál tart, de kegyetlen lassú így...
Olybá tűnik, hogy jó lesz.
Lement a második csatorna is (M1. ez igazán fájdalmas volt, mert minden ötödik percben új műsor van) Először mindkettőnél korrigálta a már meglévő műsorokat, majd szó nélkül letöltötte az újakat.
Lehet, hogy várni kellett volna 4-5 napot és akkor csak 1-2 napnyit korrigált volna...
Na mindegy.
Azért még holnap megnézem, hogy mi a helyzet. -
Bozek
nagyúr
Az a durva, hogy VPN-el és mobilnettel nézve is ugyanez jön be... Szóval itt nem IP ban van, hanem valamit nagyon elrontottak.
-
Bozek
nagyúr
Valami azért történt, mert bár lopott adat nem lett, de az összes műsort úgy tölti, hogy változott, ami pedig lassítja a folyamatot.
Közben ránéztem az oldalra, és szegények nagyon küzdenek ellenünk, annyira, hogy még ezt is megcsinálják.
-
Bozek
nagyúr
Igen, van. De ez amúgy se attól függ, hogy meddig szeded le (nálam amúgy 10 nap van), hanem attól, hogy az m.musor.tv túl sok lekérést kap egymás után, és ezért tilt le. Nálad már többször előfordult, nálam meg azóta se, mióta késleltetett letöltést használok.
Azt még megnéznéd, hogy melyik csatornától fogva jött elő? Mert a grabbelésnél az első pár csatornánál még a késleltetés előtt se jött elő ez, csak később.
-
Gróf...
aktív tag
Akkor visszakérdeznék: Van jövö hétfő (utáni 2023.11.27-28-29-etc...) letöltött műsorotok? Merthogy nálam az EPG-ben csak onnantól vannak... És ím!
De hogy a kérdésedre is válaszoljak. Igen, akkor (E-hó elején) átjavítottam és utána jó is volt. Most pedig, mielőtt ezt a grebbelést elindítottam manuálisan, kicseréltem arra az ini-re, amit a 824-ben linkeltél.
Tehát.: BIZTOS, HOGY NÁLATOK JÓ????
-
Gróf...
aktív tag
Ez a mai frissítéssel jött.
Pénteken még minden rendben volt.
Minden csatornán ez van. Kábé jövő hét hétfőtől. -
Gróf...
aktív tag
Már akartam is nyüszögni, hogy ha lenne rá mód, akkor hagyhatnánk a mobilos verziót, a fent vázolt hiányosságokért. Mert azt hittem, hogy ez amiatt van.
Én észrevettem, hogy hiányos, csak épp a forma 1-nél....
Legközelebb, ha ilyet találok, akkor inkább szólok.
Köszönjük a törődést!
Szerintem a királyi tévénél is fennállt. Vagy ez nem annak a jele?
c
epg correction :
CHANGED show corrected,
show with ---- start = 09/11/2023 19:25:00 stop = 09/11/2023 19:30:00 title = Időjárás-jelentés
Replaces ----- start = 09/11/2023 19:04:00 stop = 09/11/2023 19:26:00 title = Világhíradó
Replaces ----- start = 09/11/2023 19:26:00 stop = 09/11/2023 19:30:00 title = Időjárás-jelentés -
Bozek
nagyúr
Ezek nem normálisak... Most vettem észre az M4 Sport-on egy hibát, az élő meccseknél csak a Felvezető műsor-t és az Értékelő műsor-t szedi le, a köztük lévő meccset nem, így nem lehetett tudni, hogy akkor éppen kik játszanak... A hiba, hogy az itemprop="name" helyett itemprop="description" van ezeknél. Egyelőre megoldottam, az index_title.scrub sort kell kicserélni erre:
index_title.scrub {single|"><a id="a_|">|</a>|</h3>}
Egyelőre ez a "><a id="a_ rész csak a címnél szerepel, de amint máshol is előkerül, megint nem lesz jó.
Szerk: A hiba az összes sportcsatorna (kivéve az Eurosport 1-2) élőben közvetített meccseit érinti, konkrétan az összes (vagy legalábbis nagy része) hiányzik az EPG-ből, így aki ezeket a csatornákat nézi, érdemes javítani az m.musor.tv.ini-t.
-
Bozek
nagyúr
Megint kivettek egy _blank részt a forrásból... Első próbára nem ment a dolog, mert minden frissítésnél az összes elemet cserélte, ami nagyon lassúvá tette a folyamatot (mintha újra leszednéd az összes napot). De most volt időm és megfejtettem a problémát a dokumentáció alapján.
Az index_title.scrub sort cseréld ki erre. Még nem futott le nálam teljesen, de a kijelzés alapján jó lesz.
index_title.scrub {single|<h3 class="wideprogentry_progtitle" itemprop="name">|">|</a>|</h3>}
-
Gróf...
aktív tag
Valami nem klappol megint a Webgrabberrel, vagy a műsortévével.
Azt látom, hogy a grabber nem tölt le adatot, mert: [Nem szükséges] Ugyanakkor az EPG-ben csak szombatig van műsor, ami azt jelenti, hogy hétfőn sem töltött le semmit...
8 napra van beállítva és két naponta fut le a program. Tehát nekem minimum jövő hét keddig kellene, hogy műsorújságom legyen!!!
Ha belépek az oldalra, ott látom tovább is a műsorokat... egészen 11.06-igNálatok mi a helyzet?
-
Bal0924
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom.
Tegnap este még néztem a DVBViewer-en TV-t és minden jó volt.
Ma reggel bekapcsolom és látszatra minden jó, de nem ad se képet se hangot. (mint mikor le van foglalva, mert a server éppen vesz rajta valamit)
A Media Server az jól működik.Frissítettem a programot, hátha az miatt nem működött, de nem segített. (7.2.2.0->7.2.4.0)
Már nem csak hogy nem tudok nézni semmit, de felvenni sem, a server se működik, a teszt felvételt nem rögzítette.
Valaki tudna segíteni a gondomban?
Tárgytalan.. a konyhában sincs adás.
De nem értem akkor a reggeli felvételkor miért volt adás. Megvárta míg felveszem(?). -
Gróf...
aktív tag
Úgy látszik a trükk eddig élt. Nálam megint "lopott adat"-ozik!
-
Gróf...
aktív tag
-
Gróf...
aktív tag
Úgy néz ki megoldottam. Legalábbis működik. Csak azt nem tudom hogyan!
Az utolsó mozzanat az volt, hogy a média szerverben magasabb prioritást adtam a műveletnek.
Ha ez volt a megoldás, akkor öröm és boldogság. Ha nem, akkor az angyalok voltak. -
Gróf...
aktív tag
Szükségem lenne egy kis(?) segítségre.
ELMÉLETILEG minden jól van beállítva az automatizációmban, de mégsincs eredménye!
Ellenben ezt látom az Xepg logfájljában:
2023-02-06 00:01:00.486 Running: C:\Program Files (x86)\WebGrab+Plus\bin\WebGrab+Plus.exe
2023-02-06 00:01:06.616 Finished: C:\Program Files (x86)\WebGrab+Plus\bin\WebGrab+Plus.exe
Tehát elindul, de hat másodperc múlva, illetve azon belül le is áll a grebber! Ami ugye nem túl jó.
Ezt meg a webgrab logjában:
[ ] Job started at 06/02/2023 00:01:00
[ Debug ]
[ Debug ] Running on: Microsoft Windows NT 6.2.9200.0
[ Debug ] Environment: 4.0.30319.42000
[ Debug ]
[ Debug ] Loading timezone data
[ Debug ] Embedded timezones source: timezone.timezonesdata.txt
[ Debug ] Reading config file: C:\ProgramData\ServerCare\WebGrab\WebGrab++.config.xml
[ ] Job finished at 06/02/2023 00:01:00 done in 0s
[Critical]
[Error ] WG.Common.InvalidConfigException: [Error ] Doesn't exist
a következő helyen: . ..ctor(String )
[Critical]
a következő helyen: .―. (String[] )
[Critical] Config syntax exception:
[Critical] file: C:\ProgramData\ServerCare\WebGrab\WebGrab++.config.xml
[Critical] message:
[Error ] WG.Common.InvalidConfigException: [Error ] Doesn't exist
[Critical] For detailed info, see log file C:\ProgramData\ServerCare\WebGrab\WebGrab++.log.txt
[Critical] Execution stopped
Ezt tartalmazza maga logfájl, amire hivatkozik, hogy: "Ott nézzem meg a részletes információt!" Semmi többet! (Ez a log fájl ott van, a Guide.xml fájl mellett. Ami ugye a grebbelt epg adat, amit betesz az Xepg a DVBViewer-be) Elnézést, hogy ennyire szájbarágós vagyok, de szeretnék minden félreértést elkerülni!
Én ehhez már kicsi vagyok!
A kérdések:
Miért nem fut le rendesen a grebber? Gondolom ez a fő kérdés, mert először azt hittem, hogy csak az Xepg nem várja meg...
A csavar ott van a dologban, hogy ha megnyitom az Xepg-t és ott alul rányomok a Run Grabber(s) gombra, akkor egy párbeszédablak után, ("Sokáig is eltarthat! Biztos akarom?" - "BIZTOSSS!!!!") Simán megnyitja a webgrab-ot és szépen le is fut(na, de most is épp fut, ahogy gépelek.)
Tehát; Elméletileg működnie kellene! De nem!!! -
Gróf...
aktív tag
Csöppöt birka vagyok.
Szóval a "Ha működik" kezdetű mondat egy kérdés akart lenni és tényleg érdekelne, hogy ha automatizálom, és mondjuk jelen vagyok a gépnél amikor a folyamat lezajlik, akkor lesznek megjelenő alkalmazás ablakaim, vagy teljesen láthatatlanul a háttérben zajlik le az egész folyamat?
Tudom, hogy beütemezhetném akár azonnal-ra is és akkor kiderülne, de akkor hol marad a szociális élmény, hogy kommunikálunk, eszmét cserélünk és így tovább! -
Bozek
nagyúr
Én EventGhost-ot használok automaziálásra, nem a Windows beépített cuccát. Igazából azért is, mert többször távolról kapcsolom be a gépem, és így a program küld egy értesítést a telefonra, hogy elindult a PC.
És ha már úgyis fent van, akkor mehet vele az XEpg automatizálása is.
-
Gróf...
aktív tag
Jónak tűnik. Jöhet meghint a péjpálos bénázás a webgrabbal.
Próbáltam automatizálni, de még nem tudom, hogy működik-e
Azt az utat választottam, hogy a média szerverben hoztam létre egy feladatot, ahogy az Xepg javasolta...
Ha működik látnom kell a folyamatból valamit, vagy teljesen a háttérben történik.
Amikor a médiaszerverben rányomtam a feladatra azt az üzenetet dobta fel, hogy a "webgrab elindítva." Ezen kívül más látványos dolog nem történt.
Az eredményt nyilván látni fogom! -
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
Elvileg van megoldás az m.musor.tv-s problémára. Igaz, lassabb lesz, de nálam úgyis este 11-kor fut le a háttérben.
A WebGrab++.config.xml-ben a <retry>4</retry> részt le kell cserélni erre: <retry channel-delay="20" index-delay="3" show-delay="1" time-out="5">4</retry>
Tegnap este 5 csatorna 10 napos műsorával próbáltam, nem jött elő a hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Friss előzetesen a DOOM: The Dark Ages
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest