Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Dunno, általában biosban lehet beállítani a hotswapet, én itt nem nagyon láttam, de igen, érdekes, hogy ez alapból meglévő fícsör.
Emellett meg nem futtatnék kívülről elérhető szolgáltatásokat, főleg annak fényében, hogy léteznek zeroconf szolgáltatók, de ez az egész veszély nem fenyeget, mivel fostos docsis UPC-n vagyok, úgyhogy annyi upspeed nincs, hogy egy rendes RDP-t elérjek kívülről.
-
-
Azok a nasok, amik x86-64 alapon mennek és nem valami homebrew csodát használnak OS-ként, plusz emberi áron is vannak, nagyjából most jelentek meg.
A külső, USB keret inkompatibilitása érdekes, ugyanakkor teljesen lehetséges, mert a legtöbbje sajnos minőség tekintetében híg fos. Nekem egy kétlemezes Axagon van, arról tökéletesen üzemelt minden hónapokon keresztül, mikor laptop, illetve asztali alapú minipc volt a szerver.
Egyébként meg a cucc inkább a saját idiotizmusomnak, illetve integráltság iránti vágyamnak köszönhető, mint a valós igényeimnek, azokat valszeg teljesen kielégítené a lakásban jelenlévő 8th gen minipc.
-
Just486
senior tag
Érdekes téma... Én nemrég csöppentem a self-hosted témába, amikor dedikált homebridge szervert kezdtem csinálni.
Először ment az asztalin, aztán lett külön windowsos mini szervergép, de azon akkor már futhatott más szerver is, szóval hajrá jellyfin, meg később immich, de ennyi hely meg nyilván nem volt a mini gépben szóval akkor lehetett megint az asztali gép lemezeit megosztani, ami persze nem ideális úgyhogy később kellett hozzá USB-s merevlemez cage (de ebben valamiért nem stabilak az eddig használt lemezek)...
Szóval így tisztán látszik, hogy jobb lett volna dedikált nassal nyitni...

-
bambano
titán
Nekem nem szokott hiányozni a hot swap diszk...
-
-
-
-
Ebben az az érdekes, hogy a 10th gen brand gépek be tudnak menni idle fogyasztásban 10 watt alá, ugyanakkor nyilván a 3,5-es hdd-k olyan 5-7 watt környékén esznek akkor is, ha nincsenek terhelve, úgyhogy azért plusz alkatrészekkel nő a fogyasztás. Igazából ASPM-mel kéne játszani biosban, akkor lehet pár wattal lejjebb menne.
Nálam a tűzfaltól elkezdve a home assistantig minden egy eszközről megy, így a WOL nem megoldás.
-
Szóval ez kb. azért NAS már, mert tálcán vannak a lemezek, különben meg simán erőmű
Ez van, ha valaminek folyamatosan kell mennie, és kell erő is, az fogyasztani fog :S Nekem a WOL a megoldás, a NAS+VM host gép nem megy mindig, csak amikor kell róla valami. A home szerver meg megy 0-24.
Új hozzászólás Aktív témák
- Legújabb Thinkpad T14 gen6 - Bontatlan + magyar! - Core Ultra 7 255U - 16/32GB - 512GB - Gyártói gar
- 96GB DDR5 ECC RDIMM 5600MHz szerver RAM
- Eladó AMD Ryzen 7 9700X, RTX 3070, 32GB 6000MHz DDR5, 1TB M.2, 850W +80 Gold Gamer PC!
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900 / RTX 3090 24GB / 32GB RAM / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó egy adata 32gb 3200Mhz laptop ddr4 ram
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Már többször volt, hogy látom hogy valami bőszen töltögeti le a mezei webszerverről a könyveket -> AI-t tanítottak vele
Nekem valós probléma, van itthon