Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.vr
őstag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Persze, belinkelem majd

A 75/1.8 szintén nagyon szuper (és mivel voltak azok az akciók, így használtan jóval kedvezőbb áron beszerezhető) Akkor néhány azzal is:
Természetesen azért ez egy elég speciális célú objektív, az ekv 90 az egy jóval komfortosabb és általánosabban használható látószög. Főleg beltérben, a 75össel még távolról is csak a szűkebb képkivágások mennek, ami persze önmagában tök jó, de nem elég (az oly 45/1.8 sokkal többet volt használatban, hiába marad el képminőségben (azért persze teljesen jól használható, na és persze az legalább tényleg nem drága)
Családi fotóknál ez még inkább kijön: ha nem beállított képeket akar az ember, még szabadtéren is, hiába van hely, túlságosan el kell távolodni. Az elkapott egymás mellett sétálós pillanatokra ez túl szűk, a 42.5 vagy a 45 meg tök jó.
-
Studi
veterán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Sajnos elég nagy a különbség még eközött a két obi között is árban. A 75-öst néha meg lehet itthon is kaparintani, akár 1-essel kezdődő 6-számjegyű összegért is, a Nocticront viszont akárhol néztem, 3-assal kezdődő Ft-okért láttam csak.

-
Muerte68
addikt
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
jól csinálja,olyan dolgokat művel vele amit az ember nem is gondolna hogy meg lehet tenni

-
Golota
aktív tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
EM5 van neked is? Ezzel a módszerrel kötegelve vissza tudod hozni, ha nem jó a képarány. Ha elakadsz, szívesen segítek.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
A sorozat sebessége alapján árnyalatnyit lehet gyorsabb jó fényviszonyok között. Szerintem csak ezért nem éri meg váltani.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
PDAF-es 4/3-os objektívekkel lesz jobb. Tudtommal natív obikkal S-AF módban a CDAF dolgozik.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Könnyen lehet, én is rákattintottam az eredeti forrásra, de nem sok esélyem volt angolra váltani a nyelvet.

De akkor meg a mirrorless rumorsnál amatőrök. -
törölt tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Ja, végülis egyébként rendben van, csak most itthon próbálgatva a sötétebb szobában azért elég lomha volt. Beállított képekre jó, de pillanatot fotózni nem annyira, vagy csak manuálban, ha elég gyors az ember.
Egyébként szimpatikus cucc, már alig várom, hogy kipróbáljam normálisabb körülmények közt is. -
MrChris
nagyúr
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
ha már vegyes teszt, akkor nem csak a sebesség számít, hanem a pontosság is. Dslr-nél meg elég nagy a szórás ezen a téren és mintha nem az árcédula lenne a legfőb iránymutató. De jó lenne egy átfogó teszt.
-
lenan
aktív tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
az A7s nagyon sötétben is gyors, szerintem olyankor gyorsabb mint bármelyik oly. Az A7 nem.
-
schawo
titán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Ez vicc csak volt a gyorsan közeledő versenyautó (ahogy ő írta), és a 20-as kapcsolatára

-
jjeahh
nagyúr
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
-
jjeahh
nagyúr
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Grat! mondjuk te már törzsvendég vagy a 43rumors-on

-
.mf
veterán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Sőt, ha 14x belenagyítasz és nagyon lassan tekered, akkor azt is látni, hogy nagyon kicsiket ugrik, diszkrét lépésekben állít (léptetőmotor), nem lineárisan.
Ejj mik voltak itt az utóbbi napokban

Én közbe vagyok, az estéket kinn töltöm, szorgosan vacogva lövöm sorba a képeket time-lapse-hez.
Korábbiakhoz hozzászólva:
Kisvaku igenis jó (csak ez az AP-s megoldás a külön fedővel macera). Nem csak más vakuk elsütésére. Nagyon kis helyen is elfér, tehát bármikor jöhet velem (passzol a rendszer filozófiájához), míg egy FL-36R, hiába kompakt, de csak akkor viszem, ha tudom, hogy kelleni fog. Az újban főleg tetszik, hogy a kép alapján 90°-ban felfelé is dönthető. Enyhe derítésre pedig még épp megfelel, pl. a lentit is ezzel lőttem, sőt, egészen -2 FÉ-re kellett állítanom, hogy ne legyek hófehérkébb, mint amennyire eleve vagyok.
Féloff kérdés: hiába voltam kint minden este az utolsó vagy utolsóelőtti buszig, s ment bele rengeteg (~1700+) kép a vázba, és hiába csökkentettem egészen a látványos szaggatás határáig, 8-10-12 fps-re a videókat, még így is alig van 2 percnyi. Van még pár panorámakép (pl. lent), amiket több képből tettem össze, evvel túrbóznám még kicsit fel. Tudtok-e valami freeware (munkagép, semmi illegális nem lehet rajta) videószerkesztőt, amivel fényképből lehet belenagyítós-pásztázós videó-darabkákat csinálni?

-
Studi
veterán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Mindenesetre az úgy kellemes érzés, és elég gyorsan lehet áttekerni nagyobb távolságokat. A skála pedig segít a tájékozódásban.
A másik érdekes focus-by-wire obi a 60-as makró, ahol a lencsék mozgásának sebessége függ a fókuszgyűrű tekerésének sebességétől. Ez makrónál nagyon ügyes segítség, igaz videónál inkább hátrány lehet, mert azonos elmozdulás a gyűrűn különböző sebességgel teljesen máshova teszi az élességet.
-
Studi
veterán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Igen, többször volt már itt szó az Oly furcsa szegmentálásáról. És ez nem csak az OM-D-re igaz, ha azt nézzük, most a "legkisebb, legbutább" aktuális vázuk az E-PL7, ami azért bőven a k...jó kategória.

-
hegyimorc
senior tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Versenyben a fujival, a legértelmetlenebb új gép kategóriában?

-
MLaca
őstag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
nem látom a "futottak még" kategóriában a Hungaryt
(bocs, nem ezt jelenti a "runner up?"
) -
Schanyee
senior tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Grat hozzá!
-
kamilyon04
csendes tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Robin Wong a cikk elején tisztázza,hogy olys. De a képek elég beszédesek. Márhogy nekem mindenkepp
Az af-et a 20asra írtam.
Még elgondolkodom, hogy USA cagy mintabolt legyen, a garancia miatt. -
rbalint88
addikt
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Eeeee, be ne valld, hogy utaztál benne

Studi: A6-okat kerestem, átlag 6-800ezerrel voltak drágábbak mint a Passat, viszont képen is annyira szutykok voltak, hogy nem volt értelme megnézni őket. Két szempont volt, összkerékhajtás és dízelmotor. A6-ból csak V6TDI volt quattroval, Passatból volt 1,9pdtdi is, de az egyetlen jól felszerelt példány 2,9M volt akkor, amikor a legdrágább A6 volt 2,8
az enyémet 2,05M-ért vettem, akkor 1,7 és 2,2 között voltak ezek.
Mindenesetre tanulságos két év volt a Passattal, imádtam, de kell hozzá legalább havi nettó 300ezres fizetés, hogy becsülettel fenn tudd tartani. -
törölt tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Ennyi embernek elsírta már a passzátos történetét?

-
Ear001
addikt
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Tökéletesen igazad van. Tegnap a Millenárison fotóztam az e-m5 40-150 kombóval. Nem követő AF, lassú sorozat üzemmód teljesen használhatónak bizonyult a körőző motorokra-kocsikra, pedig ott, helyezkedéstől függően két exponálás között igencsak nagyot kellett állítania z élességen a gépnek. A 45-ös meg a zseniális háttérelmosás miatt remek volt eltűntetni a képre nem kellő, de kikerülhetetlen látógatói lábakat/székeket/vizespalackokat.
Viszont azt is tudom, hogy miért van és lesz még piaca a tükrösöknek. Apuka meg kisfia együtt fotózott. A kölök kapott a kezébe valami kis kompaktot, apuka meg valami Canon tükröset kit objekítívvel. Vége volt egy adag kőrözésnek, nézik a képeket, a kiscsávó hiába nyomta meg jókor az expó gombot az össze kocsinak az eleje kicsúszott a képből, apukának meg minden fotója
jó voltrajta volt az autó. Ilyen gyerekkori trauma után tuti, hogy tükrös gépet vesz majd a gyerek, ha felnő... -
arn
félisten
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Pedig elkepzelheto. Kontraszt alapon a kulcs a feldolgozasi sebesseg, utana swesen eleg sokmindent ki lehet mar talalni. Ahogy no a processzor sebessege, ugy lesz egyre kisebb a lag, es olyan szuresi funkciok is elerhetove valnak, amik ma elkepzelhetetlenek. Belepakolhatnak olyan szenzorokat is, amik nem a lazhato feny tartomanyaban dolgoznak kontrasztalapon.
Rengeteget fog ez meg fejlodni, szvsz ez lesz a befuto a vegen.
-
Studi
veterán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Egyrészt amit mond Parci: gyorsabb beállítani a kívánt területre a fókuszmezőt (elég ugye odabökni), másrészt pedig így a legkisebb a shutter lag, ezért így a legkisebb a tárgy elmozdulása is.
-
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
érintőképernyőn az af pontot beállítani majd exponálni gyorsabb
-
jjeahh
nagyúr
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
egyesek szerint meg a kijelző tapizós af gyorsabb, pontosabb tud lenni mint egy belépő dslr követő fókusza, akkor most hol az igazság?
-
TayRol
nagyúr
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
teljesen jó képek em5+kitobihoz képest.
meg amúgy is.
-
Mercutio_
félisten
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Én is álmodozom E-M10-ről
50-ér80-ér
-
Studi
veterán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
No igen. Főleg hogy az egyetlen Oly makróobi is beékelődik a két cucc közé gyújtótávban, és feleannyiba kerül. Nemigen lehet racionálisan megmagyarázni az ártöbbletet. De ettől függetlenül zseniális üveg.

-
Freddy76
addikt
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Valahol olyasmit is olvastam, hogy az objektív esetén ez plusz egy lencsetag, amely hatással lehet a képminőségre is. Dslr-nél például sokt ajánlott obi a tamron 17-50/2.8, de abból a régebbi, stabi nélküli, mert az újabb a stabival már nem annyira jó.
Arn, madgie: amikor az e-m5-ről visszaváltottam dslr-re, újra kellett programoznom magamat, hetekbe tellet, mire megszoktam, hogy ekv. 75 milin bemozdul az 1/20 záridő...
-
arn
félisten
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Szvsz minden szempontbol jobb az ottengelyes szenzorstab. De fixeknel tud olyat a rendszer, amit semmi mas.
-
Studi
veterán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Túl sok szolgáltatást kapunk már a kis vázakban is.

Amúgy tényleg, a PM2-PL5 párosnál is a kihajtható kijelző a gyakorlati különbség, más nem nagyon... A P5 még árcsökkenéssel is holt térben mozog picit, az E-M10 ellen nehezen rúg labdába. Pedig ahogy Freddy is írta: a legszebb váz mind közül. Mondjuk ha az E-M10 egytárcsás, nem kihajtható kijelzős lenne, akkor lenne igazán hely a három OM-D vonalnak, de szerencsére nem így van.
-
Studi
veterán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Erre nagyon kíváncsi leszek, mert tudásban nagyon szűk mozgásteret hagytak maguknak az E-M10 és az E-M1 között. Szerintem nem lett elég nagy az E-M1, ha még frissítenek az E-M5-ön akkor egyedül a fix markolat és a PDAF lesz az előnye... És a fix markolat még kérdéses is, hogy tényleg előny-e.
-
törölt tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére

Ganimesh • 13 minutes ago
I'd like a E-M1 WITHOUT! Shutter Shock. -
need
addikt
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
bocs hogy bele vau/vau..
ez saját tapasztalat vagy olvastad...?
-
schawo
titán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
E-P5-re a múlt héten jött ki az említett '0s antishock'.
-
Studi
veterán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
'12 februárjában jelentették meg, szóval mondhatjuk két évesnek. És mire frissítés lesz, már lesz 2,5-3 is majdnem.
Szerintem sem lesz már funkcióbővítés, de nincs is ezzel semi baj, manapság ez teljesen normális.
-
Livio
tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Igen, a PL3 - 5 ön csak a szerencsekerék van, meg a módválasztó. Én nagyon hiányolok +1 tárcsát PL3-amról.
Ha jövőre normalizálódna az ára a PL7-nek, erősen elgondolkodnék rajta.
....Vajon mennyivel lesz az EM10 alatt árban? -
rbalint88
addikt
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
igen, szerencsekerék van rajta, ezáltal kb annyira kezelhető, mint egy GM1.
-
ati3x
senior tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Mint irtam a markolat 2 részre bontható. A "felső" rész érzésem szerint nem dobja meg jelentősen a méretet. Legalábbis közel sem annyira mint a 12-50. A fogással pedig csodát tesz!
-
Schanyee
senior tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Lehet hülyeséget írok, de ami itt a fórumon volt a fix 14 vs zoom 14 témában kép (Madgie csinálta) az egy elég közeli téma volt, és nekem teljesen az jött le, hogy nagyjából annyival tűnik nagyobbnak a látószög amennyivel fizikailag rövidebb az objektív. Szóval ha a kit objektívet is hátrébb tettük volna valamennyire, úgy hogy nem a váz van fix helyen, hanem az objektív valamelyik síkja, akkor ugyanazt látta volna. Ha ez így van, akkor ez tényleg kis távolságoknál észrevehető. De akkor a palacsinta zoomok 14-e is többet lát közelre, mint egy sima zoom.
-
HollyBoni
veterán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Passz, én csak a kérdésre válaszoltam.
-
scarabaeus
őstag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Mert lélegzik.

-
Mercutio_
félisten
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
De nem mindegy, hogy vennie kell a fáradságot az illetőnek, hogy bíróságig vigye a dolgot, vagy - adott esetben - elég egy ügyvédi felszólítás/per belengetése.
Az, hogy ez + vagy - nézőpont kérdése. -
Studi
veterán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
50-ért szokták vesztegetni, de én láttam is nem olyan rég valahol.

-
rbalint88
addikt
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
hirdesd meg 55-ért, aztán ha szerencséd van, nem alkudnak belőle, de 50-ért biztos elmegy.
Csizmás: nem egy matyóhímzés semmilyen szempontból, de kitobinak és olcsó makrónak megteszi, ha valakinek nincsenek túl nagy igényei.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
hónapokig kerestem, de nem volt eladó. ennyire jó, vagy ennyire sz*r?
-
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
...mert ez a törvény nem is ezért született, vagy inkább úgy mondom, hogy nem így (értelmesen) fogják használni. hanem úgy, hogy ha hajdúpetikéről egy neki nem tetsző cikk jelenik meg egy újságban, perel és nyer a fotó miatt. ha tetszik, akkor nyilván nem fog perelni. így lehet elérni, hogy újságok inkább nem is kockáztatnak ilyesmit, egyszerűen nincs kép vagy csak seggnyalós cikkben van kép. ergo cél elérve.

-
ati3x
senior tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
jam, ez az oly bejövős.. Lehet ez lesz az első obim, amit újonan fogok beszerezni.. Azaz nem használtan, nem kitben, nem "ingyé" akcióban..
Beltérben, családfotóra ideálisnak tűnik! -
Studi
veterán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Azért a teszt végén leírja, hogy a kicsi különbség DOF-ban azért nem annyira az ő, mint inkább a munkaadója véleménye.

-
ati3x
senior tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Szerintem jó teszt... Ráadásul, ha jól emlékszem van a csákónak pár feltöltött youtube-os tesztje.. Ahol általában azzal kezdi, hogy ő biza olympus alkalmazott.. De érzésem szerint próbál "függetlenül" tesztelni.. Az általad linkel teszt is eléggé sokrétűnek tűnik, és életszerűnek.. jó lett ez az 1.8-as üveg.. Gondolkodtam, hogy ennek hatására ha lemegy a használtpiacon az 1.4-es pana ára, akkor beruházok egyre.. Mert ugye 1.4 az 1.4.. Hát most a helyi oldalon láttam egy pana 1.4-est olyan áron, mint az oly 25-ös ára.. (3500 SEK) De egyre jobban hajlok mégis az oly-ra.. Ahogy látom azaz 1.4 nem dob túl sokat a mélységélességen.. Ráadásol az oly lencse jóval kompaktabb.. Más kérdés, könnyű lesz összekeverni a 45/1.8-as üveggell

-
jjeahh
nagyúr
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
megelőztél

nem kérdés, hogy melyiket venném
-
MrChris
nagyúr
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
egyenlőre nem úgy néz ki. Inkább valahogy így:
5.6MP kodak : E1
8.9MP kodak: E300, E500
7.9MP pana: E330
11.2MP kodak: E400
10.9MP pana: E410, E510
11.8MP pana: E420, E450, E520, E3
13.1MP pana: E620, E5, pen...de ez nem 100%...
-
Studi
veterán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Kompromisszum mentes rendszer márpedig nincs.

-
need
addikt
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
én nem nagyon sokat gondolkoztam azon hogy elcseréljem a Oly 17 üvegét a Pana 25 üvegére..!
mindig is az álmom volt a Pana..és végre teljesült..

-
Studi
veterán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Ha ennyire érdekel a bokeh téma, és nem félsz cipelni, venni kell egy 5D-t, 150-ért már folyamatosan vannak. Hozzá az 50/1.8 filléres, a 85/1.8 vagy 100/2 is elérhető, a 35-ös kicsit húzósabb, de talán használtan nem sokkal lesz drágább most, mint a 17/1.8-as Oly.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
"ennyit költeni egy hobbira"
Használtan egy 25/1.4 max egy huszassal több mint a 17/1.8, nem? A nagyobb gond az lehet, hogy ritkábban bukkan fel, mert akinek van, nem nagyon akarja eladni

-
jjeahh
nagyúr
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
ja, látom nyomatod újabban a cctv-vel
kb egy hétig én is kattogtam vele, rövid szerelem volt...az f1.4-et sehogysem hozza sztem, ha mos azt a széleken teszi, állatira CA-zik, agyonrekeszelve meg szép éles (középen
), de akkor nagyon csúnya fekete a sarkokban...
na meg nagyon könnyen szét tud esni, és ember legyen a talpán aki újra összerakja 
az ilyen buborékrajzolós obikkal nincs bajom, kell ilyen is sztem, én is szívesen bevállalnék egy Meyer Görlitz Trioplan 100mm/2.8-at pl, na az durva, csak erős idegzetűeknek ajánlott
-
Marseille199
senior tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
A bokehra gondolsz?
Így-e?
Az obi sajátosság. Elvileg optikai hiba, gyakorlatilag k..vajól néz ki szvsz 

-
MrChris
nagyúr
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
nekem is a tiltshift jutott erről eszembe. Akkor az obi volt ebben a ludas... Fényerőben volt javulás?
-
Gondwana
addikt
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Tilt-shift objektívek tilt-képessége az élességi sík ferdülése.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
nikonban is szotyi bele van a legtobben

-
jjeahh
nagyúr
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Azért a canon sem gagyi, csak a riválisok gyorsabb ütemben fejlődnek...

-
rbalint88
addikt
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Köszi mindenkinek!
a 17/1,8 az ára és a mérete miatt nem játszik annyira, akkor már inkább 20/1,7.
Tudtam én, hogy anyagilag szopóka lesz ez
-
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
jelen esetben engem nem az elmélet érdekelt, hanem a gyakorlat, ami alapján viszont az af minden, csak nem pontos. kit érdekel, hogy definíciószerűen pontos a cdaf, ha a gyakorlatban nem oda fókuszál a váz, ahova te szeretnéd? azt már le sem merem írni, hogy ilyen gondjaim az elméletben pontatlan pdaf alapú nikon d90-nel nem voltak. magyarán, egy jobb rendszerre is lehet rosszabbul tervezni.
ébresszetek fel, ha végre lesz szabadon méretezhető af mező vmelyik milc-nél.
-
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
e-pl1 elég bizonytalan, marha nagy a default kontraszt mező (zöld négyzet), elég könnyen a háttérre fókuszál stb. együtt lehet élni vele, az index apróhirdetés pedig best buy annyiért szerintem, de azért érdemes tudni erről.
-
Mercutio_
félisten
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Öhm, erről a kérdésről szerintem beszélgess el Parci-val

-
madgie
titán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
"Miután rendben volt a fókusz és az expo is kb.: ~hatvan-hetben képet csináltam, kint voltam összesen több, mint egy órát de egyiken sincs hullócsillag."
Az így szokott lenni
Ha tippelnem kéne, akkor tízből talán egy-két alkalom az, amikor nagyjából félértelmes képet tudtam lőni bármiről a sötétben 
-
sebgutkopf
őstag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Mft-re egyébként a 19-esnek van inkább értelme, míg a 30-as esetében elég szembetűnő, hogy azt igazából aps-c-re találták ki. Viszont a 19-essel is az a gond, hogy ugyan olcsó, de mégis csak ott van a piacon a 20/1,7.
Sigmáéknál se tudom mire gondoltak, amikor kitalálták, hogy a 2,8-as fix obi a tuti.
-
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
A dolgot könnyű eldönteni: felraksz egy 14-45-öt, beállítod 30mm-re, és még véletlenül sem tekerketed a zoomgyűrűt. Így fotózgatsz napokon át és meglátod, hogy tetszik-e a látószög. A fényerőt illetően pedig f4 rekeszt használsz, ez ugye 1FÉ-vel sötétebb, így tudsz kalkulálni hogy milyen záridőd lenne... A háttérmosást meg hagyhatod, az úgy sem lenne perdöntő.
-
Studi
veterán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Nemrég láttam az indexen használtat hirdetni, azt kell megvenni, nem újat, és kisebb a max. bukás lehetősége.
Amúgy nem próbáltam, de Sigma obikra jellemző a minőségi szórás sajnos, erre számítani kell. -
nord_
veterán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Az csak addig tűnik olcsónak, amíg nem látjuk, hogy a fényerő és a látószög elég hurkalé.

-
sebgutkopf
őstag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Két verzió lehet egy ilyen obi megvétele után:
1. ha nem tudja kiváltani más obid és a a látószögét jól tudod használni, akkor bejön és lesz egy pofátlanul olcsón vett obid. Happy end!
2. ha nem jön be, akkor pedig lesz egy pofátlanul drága papírnehezéked.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
akkor már zeiss/panco 28/29? fattyu elvtárs por favor.
-
jmakk
őstag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Ha tényleg 30/1.8 lenne már rég megvettem volna, de sajnos csak f2.8, ami m4/3-on azért nem akkora durranás. NEX-en nem lehet rossz. Egyébként a tesztképek alapján használható darab.
-
Mercutio_
félisten
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Próbáljuk meg kidobni a középső tagot, tegyünk rá egy közel azonos ekv. obit, vagy próbálj bepakolni egy ilyen obisort a D600 mellé egy övtáskába
de már egy oldalnézet is beszédes. -
arn
félisten
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Nezd meg szembol is. Epp a multkor szamoltam ki, hogy egy d7000 v d600 hasonszoru obiparkkal 2x nehezebb es 2.5x nagyobb terfogatu, mint egy em5.
-
arn
félisten
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
akkor most veszel d600at?

-
nord_
veterán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Jó lett!
Meg kell hagyni, te jobban látsz a 14-essel, mint én.
-
madgie
titán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Huhú, az E-M5 teljesítményére kíváncsi leszek
tudsz lőni mondjuk két rawot (30" és 60") letakart objektívsapkával? Ezekbe már rendszerint belebuknak a Pana szenzoros gépek, a képük tele lesz szűrhetetlen hotpixellel.Ja, a hosszúexpót kapcsold ki ilyenkor, mert az pont ezeket a pixeleket szűri ki.
-
madgie
titán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Túl sok olyat nem tudok mondani, ami ne lenne már leírva hatvanhatszor az interneten
A (micro) 4/3 rendszer a Panasonic érzékelőknek "hála" sajnos elég rosszul szerepel ebben a témában, ami abban manifesztálódik, hogy általában fél percnél vége van a használható záridőnek (télen az a szenzorhűtésként funkcionáló hőmérséklet miatt felmehet egy egész percre is). Elvileg az újabb, Sony szenzoros gépek elvileg akár fél órát is röhögve kibírnak hosszúexpós zajszűrés nélkül is, télen még talán többet is. Startrails-nél fontos, hogy ez a zajszűrés ki legyen kapcsolva, máskülönben szaggatott csillagokat fogsz a végén összerakni otthon.Ha nem startrails, "csak" sima éjszakai égbolt, akkor viszont kapcsold be a zajszűrést, sokat segíthet (igaz, dupla annyi ideig tart majd az expozíció). Apórbb trükkök: keress minél kevésbé fényszennyezettebb helyet (felnézel az égboltra, mennyire látod a csillagokat, körbenézel, mennyi fényforrás van a környezetben, stb), a gépet akkor is műfény WB-re állítod, ha rawban lősz (egyrészt szebb az ég, másrészt ami napos WB-n jónak tűnik ,az sokszor alexpós lesz otthon, ha helyre rántod a fehéregyensúlyt), Panasonic gépeken használd ki, hogy tud expozíció-szimulációt, tehát akár 3-4 másodpercenként is frissítheted állványról a keresőképet, így pontosan tudsz vaksötétben is komponálni. Más hirtelen nem jut eszembe, én szeretek éjszaka bóklászni, csend van, nyugi van, télen meg még extraként jól át is fagysz

-
t72killer
titán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Na, ezt a méret dolgot megnézem még1x a boltban. Amúgy pont a kereső a baj, ha egy nagyobb zsebbe akarod rakni a gépet.
Flexibilitás: itt a dslr/nikon-canon nyer, hisz csomó saját/3rd party obi, vaku, stb kapható.
Méret/súly: itt 100%-ban igazad van, főleg ha a teleobikat nézzük. Sajnos verseny nemigazán van a terepen, ezért hiába a méretbeni/megmunkálási előny, nemigazán olcsóbb az mft a dx-nél.
#16958: esküvőnél fontos a DOF is, ahhoz, h egy fx 2/135-öt helyettesítsünk dof-szempontból, egy 1/70-es lencse kéne ha jól tévedek. Ezt azért elég meredek legyártani.
-
Peat;)
veterán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Köszi ezt is megtudtam
. Vannak témák, mondanivaló ahol szerintem ötletes. Vagy számomra ötletesebb mint pl a HDR vagy mifene. -
Mhamster
tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Ha van fény, akkor szerintem akár még gyorsabb is lehet mint a fázis-eltérésen alapuló, de szerintem legalább olyan gyors. Persze egy normális optikával.
-
rumos14
nagyúr
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
ezen a képen, amennyire meg tudom állapítani az 1024-es méretből, kb. minden éles, a közeli kavicsoktól a háttérben lévő hegyekig. 43mm és F9 rekeszérték mellett akár manuál fókuszt is használhatsz, akkora lesz az élességi tartomány. ilyen körülmények nem igazán erőltetik meg a kontraszt alapú AF-et sem.
ha általánosságban kérdezed h autósportra jó-e a kontraszt alapú AF, akkor én azt mondom h nem profi szinten elég jó. de ez tényleg a fényerős telék játszótere, olyan meg nincs m4/3 bajonettel. -
Mhamster
tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
m4/3-ra nincsen gyors fényerős zoom teleobjektív sajnos, ez is az egyik szívfájdalmam. Vehetsz hozzá konvertert (mármint a lencséhez amit mondtál), és működni is fog az AF, de várhatóan sok esetben lassú lesz.
-
scarabaeus
őstag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Ezt meg kell, hogy mutassam.
Hm, nem is autofókusz, de még a manuál fókuszban is van kihívás: képkészítés, utcán
(Szerk.: Ja, ez nem konkrétan a te hozzászólásodra akaródzott volna menni) -
hegyimorc
senior tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Az FL-36-tól pont a 2 akku miatt tartok.
Két akksis pici vakum van - Metz 24 -, ami ugyan nem tud nagysebességű szinkront, de hiába is tudna, 2 akksival nudlibudli lenne.
Most kimondottan azért keresek vakut, hogy ne csak 1/160s-ig tudjam használni, de ha nagysebesség, akkor nagy teljesítmény is kell. (Ráadásul az sem hátrány, ha gyorsan újratölt. Így is az a legnagyobb bajom a G3-mal, hogy lassú, még vaku nélkül is. Nem akarom tovább súlyosbítani)
A távvezérlés tényleg nem érdekel.
Köszi a tippeket!
ps: apropó "lassú G3". Nyomtam neki én is egy resetet, hátha nem árt
Gyorsabb nem lett, de a GF2 sem gyors. A Nikon D3100-t is megnéztem, annál szinte semmit sem kell várni rövid sorozatok után. Ez van, majd megszokom. -
fattyu
veterán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
A jelenlegi 18 28 50 135 200as soromból ha őszinte akarok lenni a két végét mehetne. A 18ast árulom is. Messze legtöbbet az 50es van fent. MESSZE. Annyira hogy igazából tulképpen a makrót leszámítva őszintén el is tudnék lenni egy 50essel. De azért a 28 meg a 135 kell. A 200as meg azért marad mert az az utsó afes üvegem. De érted

-
sebgutkopf
őstag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Az ilyen hosszú listáknál mindig az a félelmetes, hogy a végén lesz egy szép komplett szett, majd jön a kérdés: hogy minek?
Azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy meg kell határozni, hogy mit akarsz fotózni és ahhoz megveszed azt a gépet és obit, ami azt tudja. Arra a célra nem kell obit venni, amit nem fotózol csak azért, hogy hátha egyszer kell, vagy úgy komplett a szett, úgyse fogod cipelni. Sok pénz áll benne, sok hely otthon tárolni és még az értékéből is csak veszít. -
Tulku
veterán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
De gyönyörű ez a gép...így kell kinéznie egy mft cuccnak

Ezek a nem mft obik pedig felejtősek; nagyok, lassúak...nem erre a rendszerre tervezték őket.
11-22-t ugyan nem próbálta, de egy közismerten gyors gépen szintén borzalmas eredményt produkál...akkor minek AF...vegyen egy manuál öveget az ember olcsón reá...ps: Ja és a kis. lassú 20-as milyen szépen teljesít...mft-re mft öveget uraim!

Csizmás: Majd lesznek, csak senki nem fogja őket megvenni, lásd 7-14...
Hja kérem a minőségnek ára van...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
mft telezoomokból nincs sok jó sztem, lehet jól karcolnak, de fényerő.
12-60, 14-54^2, 50-200swd, ezeket kellene optikailag átültetni mft-re.
@madgie
ironikus kérdés volt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
pana 14-est pont kihagyta

-
andersen10
aktív tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Ez az Oly 12-50 a Nikon 16-85-re emlékeztet.... mikor megjelent nagy lelkesedés, gyönyörű éles rajz a teljes zoom tartományban, tömegek rohantak megvenni (én is), aztán lassan győz a kollektív tudatalatti, hogy ....kell az f2.8....kell az f2.8... és ma tele vannak a hirdetési oldalak eladó 16-85-ökkel...
-
FEDman
addikt
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Ha pro lenne akkor nem a 12-50/3,5-6,3-al adnák kit-ben.

Komolyra fordítva én is inkább az igényes közép kategóriába sorolnám ezt a vázat. -
FEDman
addikt
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Nem kell kapkodni, a GH1 + 14-140 kit is 1500$-on nyitott!

-
madgie
titán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
A 45-50 ezres használt Micro 4/3 vázak ár/érték arányát nehéz lesz egy ideig bárminek überelni, én is szívom a fogam, a GF1 után semmire nincs "kedvem" 150-250 ezreket kiadni...
-
madgie
titán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
És mennyi lesz akkor itthon?

-
törölt tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Sokkal jobb minőséget, természetesen! Ennek megfelelően a profik és az igényes amatőrök maradnak majd a nagy szenzoros vázak mellett, de a hobbi fotósok egy része már el fog csábulni a kompaktabb gépek felé.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Windows 11
- Olcsón hozhatod ki a maximumot régebbi Intel CPU-kból
- iPhone topik
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Gumi és felni topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Apple Watch
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, ( ÚJ / 100 / 560 / 4200 expoval )
- DJI Pocket 2 akciókamera (Not for Sale verzió gyártói sample)
- Insta360 X4 akciókamera Adventure Bundle
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. ( 3800 / 6400 expoval)
- Canon EOS 250D gépek objektívvel, kiegészítőkkel. (2220 / 4250 / 5800 expoval)
- iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3457, 94% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3330
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)