Hirdetés
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
Nem feltetlen, mert a szenzor ugyan ugyanaz, de a proci mas benne. Masfelt ev alatt az siman jelentheti azt, hogy eltero csikszelessegen van gyartva a proci es a memoria, ergo kevesebbet zabal es kevesbe melegszik. Az mII -nel sanszosan meg nem ferne bele a thermal budgetbe a 4K. Persze hasznosnak hasznos lenne, 1080p-be downscale-ezve talan mar ertekelheto minosegu lenne a videoja vegre

-
Lassú Víz
addikt
Ha szükséged van mindig a naprakészségre, fizess elő az Adobe photography plan konstrukcióra. Egyébként némi macerával szerintem az Oly viewer + valamilyen rétegeket kezelő képszerkesztő segítségével is igen jó eredmény érhető el. De nem lebecsülendő az OOC jpg sem, ha elég gondot fordítasz a gép beállítására mielőtt lenyomod a gombot.

Ez a DXO ajándék a mézes madzag, hogy vedd meg az aktuálisat. És mivel ingyen van, nem szabad rá elvárni a frissíthetőséget. Nyilván nem jó mindenkinek, de nem is az a cél. Korábbi eltett raw fájljai sokaknak lehetnek, és ha azon meggyőző a különbség már meg is szerezték a vásárlót ahhoz a verzióhoz, amelyik támogatja az adott kamerát.
-
mikrofon
veterán
Van rajta Macro, tehát ha nincs macro obid ez lehet még kérdéses. Ha van akkor eggyel kevesebb cserélgetés
Meg azért ott van a 42-50 mm közötti rész, ami egész jól jöhet...
A te esetedben meg ott a 12-14 közötti különbség is. Ez pedig kifejezetten sokat jelent.
Persze a méret és súly nagyobb de talán még nem túl nagy.....
Ráadásul ezen az áron egy magasabb színvonalú vagyis inkább tágabb használhatóságú, minőségibb, de azért szintén kitt obit kapsz 3 év garival....Rengeteg tesztet találsz róla neten. Pl.: még egy
Szerintem ezen az áron, nagyon elgondolkodtató a 12-50 egy 14-42II helyett. Ha méretet meg tudod szokni el tudod fogadni. Főleg, hogy a 14-42II nem egy pancake...
-
-
törölt tag
Mindent lehet kézből etetni (fotózni)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Mercutio_
félisten
Mennyi m4/3 tapasztalat kell, hogy ilyen sommás kijelentések szülessenek?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
istván170: X-E1-en AF-ben az 1000 éves Pana G3 is tultesz, az Olympus vázat egy X-T10-hez lenne korrekt hasonlítani. Amatőrnek jó a tapicska kijelző, de ha kicsit tovább lépne, vagy kiélezettebb/speciális szituban használná jól jöhet a kereső, a stabilabb tartás, stb.
-
szpetri
tag
-
.mf
veterán
"és ha mégis meghibásodik akkor gariban javítják"
NEM!!!!
Honnan veszed ezt a baromságot? És hogyan állíthatod ezt bárkinek? Ha valaki kipróbálja, tönkremegy a gépe, szervizben nem fogadják el, akkor mit mondasz neki?Rinpocse: Időjárás-állóság annyit jelent, hogy a főbb alkatrészek, illesztések körül szigetelve van, hogy lehetőség szerint egy hirtelen jött esőben ne legyen baja; DE EZ NEM GARANCIA SEMMIRE, ÉS MEGHIBÁSODÁS ELLEN SINCS GARANCIA. Hacsak nem búvártokban van, egy hosszabb intenzív eső bármelyik gépet beáztatja
E-M5 nálam már vészelt át hirtelen jött nagy esőkben pár gyors elővételt és fotót. Ha hosszabban kéne, akkor valami zacskót húznék rá, valamivel takarnám felülről, mert azért nem vagyok magam ellensége, hogy a gépet valahol a világvégén egy út kellős közepén tönkretegyem...
Merida: "cable remote timer shutter release" szavakra keress rá ebayen. 4-5k körül vettem az enyémet, de mostanában inkább a sima nem-programozhatós verziót használom, megbízhatóbb konstrukció (főleg az expogomb, a programozhatóé sokkal gyengébb, idővel meg is adta magát), kisebb, könnyebb, olcsóbb (700 huf körül volt). Igen, lehet úgy is csinálni, a gépet állítsd sorozatra, és vagy az "órás" késleltetéssel (de az csak 2 vagy 10 s opciókat ad) vagy a redőny-késleltetéssel (ami viszont 1/8, 1/4, 1/2, 1, 2, 4, 8 s-ot ad, ha jól emlékszem) - én is az utóbbit szoktam használni, ugyan menüt kell turkálni hozzá, de rugalmasabb.
-
Lassú Víz
addikt
Ez értem, de nekem van egy E-M1-em

Jó dolog megspórolni 10-20%-ot, de ilyen mértékű engedményt év közben is ki lehet fogni anélkül, hogy tülekedni kellene, vagy meghülyülni azon, hogy sokadjára nem tudod véglegesíteni a rendelésed a web áruházban. De elfogadom, hogy vannak akiknek a készülék eszmei értékét növeli az, ha fél napig áll érte sorban.

-
Carasc0
őstag
Szia!
Ez tényleg egy olyan szitu ahol valóban szükséglet a kihajtható kijelzőre. Nos ez a veszély nem fenyeget! Eleve már csak azért sem, mert ilyen gépet véletlenül sem emelnék a magasba sok ember között, ahhoz picit drága eszköznek tartom. Sokkal szolidabb szitukban venném csak elő.
Amennyit és ahogyan meg készíteném a videót, sztem nem lenne vele baj. Még megrágom, egyedül az ára öregít meg de nagyon...
-
MrChris
nagyúr
Ez olyan mint a belépő kompakt, kb kinyírta a telefon kamera, de már egyre feljebbi osztályokat is felfal. Otthoni, szobai fényviszonyok között rohadt zajosak a kézikamerák, kenterbe veri a Pana G6. Meg miért is kéne külön eszközt venni, használni erre? Kimegyek a gyerekkel a rétre fotózni és kiváló videót is csinálhatok róla, miért is kellene 200ezret elvernem kamkorderre és külön cipelnem, gondoskodni róla? Csak mert kicsivel rosszabb az ergonómiája? Mennyibe fájna egy 4/3-os érzékelő méretű videókamera?
-
jjeahh
nagyúr
Studi +1, erre a legelvetemültebb példa talán ez a beteg film, amit ha megnézel eszedbe sem jutna, hogy egy olyan fényképezőgéppel készült, ami mostanság 80-90k-ért megy

Más... mai gombulás:
-
Oly-Service
tag
-
hibavissza
veterán
Természetesen az MM megteheti azt az áresést,hogy egyes terméknél akár kisebb bukóval,vesztességgel ár alá mennek,hogy eltudják adni.
Elméletileg ezt nem engedi meg a törvény. Nem tudom, hogy működik a MM, de a multik nem nagyon vesznek semmit, hanem még te fizetsz, hogy kitegye az árudat. Nekem anno a Metróhoz volt szerencsém. Nem értették, hogy miért nem élek a lehetőséggel

(#69409) totálkezdő: ami kirajzolódik az nekem a disznó a jégen effektus. Fasza lehet úgy kereskedni, hogy az anyacég a tudtomon és engedélyemen kívül akcióz az ország legnagyobb műszaki áruházában. Működhet, de akkor fizesse az anyacég a rezsimet.
-
80hun
addikt
Nem is fogják. Ha tényleg leállították a szállíctást. De ők még nem tudtak semmit róla.
Egyébként a műanyag bajonettes obik szorulhatnak rá a vázra elméletileg.
Nálam nincs ilyen gond. A tele gond nélkül felmegy és lejön szerencsére.. :-)
Szerintem csak az van ami a mintaboltban van, de hívd fel őket és kérdezd meg.
Én nem bírtam várni ezért lett pancake zoom kit , ez volt raktáron. :-)Ha gx7-et veszel 5tengelyes stabi nélkül maradsz.. Az A6000-be nincs stabi.
Első tapasztalatok. :-)
Menürendszer könnyen megszokható nem lesz itt gond csak elsőre volt fura nekem. :-)
Javitottak az élkiemelésen is manuálozáshoz a sima e-m10hez képest, szerintem sokkal jobb lett.
A kereső jól sikerült nagyon
A sima af-c nem nagyszám de az af-c tracking ha ráérzel jól használható.
Ami tesztett hogy portrénál a szemet kiválasztja az arcon belül az autofocus, ez állítható a menüben hogy bal v jobb v. a közelebbi.
A gombok nagyon jól testreszabhatók.
A két tárcsa a tetején nagyon hasznos és személyre szabható.
Rengeteg kreatívszűrő.
Nekem még ami fontos volt a focus bracketing makróhoz. Ezt most próbálgatom kitobival. Könnyen használható. Már fűztem is össze képeket. Már csak a makró kéne hozzá. De tájképhez is beállítható ha kell. Ami fura volt és kb100 képet ellőttem mire rájöttem (pár perc)
nincs hangja mert e-shuttert használ. 
Így hirtelen ilyen rövid időn belül ennyi. Jó gép jól össze van rakva. Szerethető

-
MrChris
nagyúr
Gondolom már sokszor átnyálaztad az obi kínálatot, szerintem összesítsd a két rendszerét, szórd ki ami létezik de úgy sem vennéd meg ár vagy minőség miatt és e szerint nézd a kínálatot.
Kézben voltak már a vázak? Számomra az Olyk azért ebben elég szemrevalóak meg tetszetősek, gx7 már kicsit kevésbé, a6000 meg úgy általában a sony nex stílus nekem még kézben is olyan prototípus. -
80hun
addikt
Van még nekik ezüst de csak így mint ez palacsinta zoom-al. :-)
Egyébként nem érzek különbséget a bajonettben a sima e-m10 és az e-m10m2 között.
Az asszony kapott egy sima e-m10-et. duplakitben:-)Valaki modja már meg hol kapcsolom ki azt a nyomorúlt sugót.

Egyébként faszán össze van rakva.
De a menüt még szoknom kell. :-) -
80hun
addikt
Igen kaptam.
Mármint mi van 2 nálad?
Nekem egy kicsit úgy jött le hogy műanyag bajonettes obikkal van gond a vázon, de nem biztos.Az A6000-em most adtam el. Ahelyett kell valami.
A GX7 max az asszonynak néztemAzt tudom hogy 30e visszatérítés már nincs , abból kifutottam.

De -15% van mindenre.
-
csacsi77
senior tag
Egy hét használat után nem jelentkezett. Bár egy vállpánttal használom, amit az állványmenetbe kell csavarni és így teljesen elfedi a sorszámot.
Régen volt egy Canon 60D-m, ott pát hónap után szimplán a kezem, nedvességétől lejött a sorszámfestés. Pedig nem használtam extrém körülmények között. -
jeni
félisten
Nekem is megjött a rendelés törlése az Oly részéről. Várható volt.
Így obi nélkül veszem meg.aztán keresek hozzá valami használhatót olcsón.kenand
azt a gari papírt adniuk kell a boltnak,alapból ha nem Oly bolti akkor 2 év de az Oly weben a regisztrálással +6 hónapot ad rá egyébként ott megjelenik majd a 2+6 hó garancia idő! Ez amúgy is meg van így nem lesz gondod a gariztatással. Amúgy még nem hallottam elromló E-PL5 vázakról.
-
kenand
veterán
Többek között ez volt az egyik ok a miatt lemondam a Nikon 1 J4-ről és választottam inkább a korosabb Olympus PEN E-PL5 kit-et.
A Nikon jóval frissebb darab, 15 000Ft-tzal olcsóbb lett volna (bár a gari csak MALL-os), de egy kis ovjektívvel adták, még egy nagyobb objektív 100 000Ft.
Az Olympus meg 14-42 és 40-150-es objektívekkel alig volt több, mint 100 000Ft.
Szóval ha az ember nem kitben veszi meg nagyon a zsebbe kell nyúlni. (NIkon 1-hez amúgy is kisebb az objektív választék)
Ráadásul az ingyen osztogatott DXO Optics pro 8 Elite támogatja a E-PL5-öt (a raw féjlokat és az objektíveket is). Nagyon szépen kikorrigálja pl. az optikából eredő torzulásokat. (J4-et csak a 9-és 10-es Optics Pro támogatja az meg pénzbe kerül, vagy egyéb forrásból kell beszerezni
én meg ha ven rá lehetőségem, inkább jogtiszta koránbbi szoftver változatot használok. ) -
MrChris
nagyúr
-
|AP|
veterán
amennyire egy sajtóközleménynek hinni lehet
-
jeni
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Extraflame pellet kályha
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Szamszung hasonló fényerős videós obija 399eFt (igaz, ott a kezdő F2 és 2.8-nál van a vége).
nincs hangja mert e-shuttert használ.