Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#63301) FEDman válasza Parci (#63300) üzenetére


FEDman
addikt

Nálad mondjuk ez érthető. Ahol te jellemzően gépet használsz ott a fehér az gyakorlatilag terepszín. :DDD

(#63302) .mf


.mf
veterán

Na, újra itt.
Végigtapogatva pár dolgot, azt kell, hogy mondjam, hogy az EM5-höz képest, legfeljebb az Oly EM5m3-at vagy EM10m2-t várom.
A7m2: jobb fogás az A7-nél, de így sem az igazi. Azért érezni a tömegét, még a 28-70-nel is. De ami inkább zavart, azok a kicsi dolgok. Pl. az első tárcsa: lent van a markolat tetején, ha tekerni is akarom, nem lehet jól fogni. A hátsó tárcsa is arrébb volt, mint ahova a hüvelykujj mozdulna.
EM1: azért 12-40, 14-150-nel ez se pehelysúly.
EM5m2: sokan örvendtek itt a nagyobb marcsának, de nekem ez nagyon nem jött be. Pont ott van egy él / csúcs, ahova a mutatóujjam fog. Lehet, hogy csak én vagyok így vele, de nekem már egy 14-150-nel csak kézbevenni is kényelmetlen volt. :W

Nem szorosan ide tartozik, de... az egyik tokiói új / használt fényképcucc "boltláncban" (3 boltjuk van nem messze egymástól, tematikusan), az elsőben vannak a kurrens / digitális cuccok, ahol láttam az óriás 4/3-os cuccokat, tegnap még betévedtem a másik kettőbe is. A másik kettő közül az egyikben filmes gépek és obik -- közép- és nagyformátum is. A másik meg... állványok. Kis bolthelység, de rogyásig új és többnyire használt Gitzokkal :Y Legalább 30-50 db. Beszélgettem velük, mondták is, hogy ez mondhatni a specialitásuk, a régi Gitzokon nincsenek számok, katalógusok alapján azonosítják be. S (a jelenlegi Gitzo árakhoz képest) egész emberi árakon is voltak. Ha nem vettem volna már előtte meg az Indurot.... Helyette csak egy Slik Sprint Mini lett. Velbon Ex-Macrot terveztem régen, mint kicsi-könnyű kirándulós, ami épp elég ahhoz, hogy a fűből kilásson; de a kettőt egymás mellett látva... ég és föld. Igaz új árukban is, 3-4x az árkülönbség; de itt használtan (annyi látszik csak rajta, hogy sokáig tárolták, de a talpa alapján az ajtón ki se ment) az új ár harmadáért, már elég barátságos ajánlat volt :)

A 9-18-asra gyakran jött itt sokaktól az, hogy az a rohadt kallanytú. Hátnemtudom. Mennyit használtátok? Mert engem ez alig, az viszont ezerszer jobban zavar, hogy hiper-érzékeny a fókuszgyűrű, nézném vissza a képet, helyette ugrik nagyított élőképbe.

Az EM5 stabi... tegnap a fejemet fogtam, hogy olyanok is bemozdultak, bármennyire is támasztottam magam, amiket kéne hoznia, 1-2 FÉ. Ma meg, este 20-assal, teljesen kézből támasztás nélkül, azért fogtam a fejemet, hogy olyanokat is élesre hozott, hogy csak néztem. Sorra 1/2 és 1/3 mp-esek, 5 FÉ! :Y Sőt, még egy 1/1.6 is volt, már majdnem 6 FÉ...
A gondom csak az, hogy nem értem, hogy egyszer miért nem nagyon, máskor meg miért nagyon-nagyon.

Sheratan: 12-32 még egy szavazat. A mindig nálam lévő obik egyike (ált. 12-32, 45 és 17 vagy 20). De használtan nagyonolcsón ha mégis találsz, a 14-42-II-R se rossz.

FED: vállról indítható Oly :DDD

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#63303) wms válasza Parci (#63300) üzenetére


wms
senior tag

Köszönöm a válaszod! Sikerült lefoglalnom egy kittet, délután megyek érte. Osztom a véleményed, hogy ez igen jó ajánlat ennyiért, és ha a házigazdának is megfelel, akkor nekünk is jó lesz! :K

(#63304) Parci válasza wms (#63303) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mondjuk rám ne hivatkozz, ha nem jön be, tényleg nemtom, hogy mit tud, csak megvettem :DDD no meg tudható, hogy nekem bármelyik kompakt is megfelel.

viszont, folytatom: van a nagy nx-hez is több obi, ami itt a 2,7x-es szorzó miatt érdekes lehet, például a 30/2 és a 45/1,8...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#63305) schawo válasza Parci (#63304) üzenetére


schawo
titán

Na, és mennyi az adapter? Igen, annyi. Nincs több kérdésem.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#63306) Parci válasza schawo (#63305) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

biztos van/lesz ebay-en kínából nem drágáé. de tök mindegy, a duplakit minden egyéb nélkül is használható így, ha meg később eladja az ember, hát túl sokat nem bír bukni rajta :DDD

megnéztem, tényleg drága az adapter és nincs más. fail :DDD

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#63307) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

na, asszonynál is instant szerelem. a touch lcd állati jó, síelésnél mondjuk semmire, de normál körülmények között igazából százszor egyszerűbb mindennél. face detect, gyerek szeme azonnal éles, a kész képre duplabökés és kinagyítja a francba, fókuszpontot is álom is választani stb. tudom, egy újszülöttnek minden új :), de érzésre a samsung elég jól megcsinálta ezt a touch témát.

ennyi pénzért ez nagyon sok fényképezőgép, szerintem :B (egyébként a fele az aksi, ami állítólag 5-600 képig jó)

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#63308) madgie válasza Parci (#63307) üzenetére


madgie
titán

A touch LCD nekem is baromira hiányzik, hiába überprofi sokak szerint az, hogy X-T1-en mehet egyből a négyirányúval az AF pont választás, ha igazából fényévekre van attól a kényelemtől, amikor csak odaböksz a képernyő XY pontjára és egyből élesít, neadjisten lő.

És ezek mellé még az arcfelismerős AF is lófing Fujin :D

(#63309) Parci válasza madgie (#63308) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

x-t1-nél használd az evf-et, mondja a fuji (hiszen azért csinálta), akkor viszont nicht tapicska ;]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#63310) Mercutio_ válasza FEDman (#63301) üzenetére


Mercutio_
félisten

Parci bevetésen ;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#63311) madgie válasza Parci (#63309) üzenetére


madgie
titán

pedig lehet beférne a szemüvegem mellett ott is mondjuk a kisujjam :))

(#63312) Parci válasza madgie (#63311) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

apropó, megnéztem az e-m10-et és az a6000-et is szemüvegben, ha már ott voltam. hááát, nem jó őket úgy használni. az a6000 szemüveg nélkül is eléggé kíméletlen a szemgolyóval :DDD, ha látni is akarsz. viszont szép és nagy keresője van, meg az egész váz totál telitalálat nálam.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#63313) Studi válasza madgie (#63308) üzenetére


Studi
addikt

Még jobb a GX7-en, hogy a négyirányú az dedikált gombként működik, az LCD-n pedig ha azt nézed direktbe megy az AF állítás, ha viszont EVF-et használsz, akkor tényleges touchpadként mozgathatod vele az AF pontot. :)

(#63314) anaqer válasza Parci (#63312) üzenetére


anaqer
veterán

Hát a szemüveg meg a kukucska az sajnos eleve sose lesz úgy igazán kényelem-kompatibilis (és ezen a dioptria-kompenzáció sem segít).

Persze eddig is együtt éltek ezzel emberek és sok fasza fotót lőttek - de akinek bírja a szeme, érdemes fotózásgyanús helyzetekbe inkább néhány pár eldobható kontaktlencsével belemászni. Nagyon sok helyzetben kb. baszhatod a hátlapi LCD-t.

Most meg akartam nézni, hogy mit nyújt az NX mini pl. highlights/shadows indication ügyben, ami sokszor hasznos lenne (az M10-nél ez annyira fasza, hogy lassan már inkább csak M-ben lövöldözök A plusz expokomp helyett... sose gondoltam volna) - na, és hát a júzermanuálban highlight/overbright/washed* keresésekre nulla találat. Nyilván nem elemeztem ki az egészet, de ezek alapján baromi kíváncsi vagyok, hogy mondjuk verőfényben hogy viselkedne a cuccos - hátlapon olyankor meg nem látod a gebaszt, és ha tényleg nincs szoftveres beégés-elleni mankó, akkor az kicsit gáz.

Tudom, ott van a RAW és onnan ennek is utána lehet kicsit menni, meg DxO szerint a dinamika-tartomány is meglepően jó - de az valahogy inkongruensnek tűnik, hogy vesz valaki egy kis kényelmes zsebrevágható cuccot, aztán otthon negyed órákat üljön a Lightroom előtt szüttyögve olyan hibákkal, amik egy EVF-en rögtön kijöttek volna.

Nem megköpködni akarom a választásodat, örülök, ha tetszik - csak nekem ez piszkálná kicsit a csőrömet. :)

[ Szerkesztve ]

And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You

(#63315) Parci válasza anaqer (#63314) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jól láthatónak tűnik az lcd-je. ne feledd, hogy én síeléskor a hegyen (= vakító fehérség, ennél közelebb akkor kerülsz csak a mennyországhoz, ha meghalsz) is elvoltam ezekkel a kompaktokkal, vakon fotóztam félig, igen, de azért lehetett élni velük.

másrészt, van hisztogram, nem ismerem az e-m10-et, de nekem sosem kellett más és isten őrizz, hogy villogtassa a fél képernyőt, akkor nem látnám, hogy mit fotózok. mert ugye éppenséggel van, hogy tudom, hogy beég, de megcsinálom a képet.

meg van többféle dinamikakezelési módja a menüben, bármit is jelentsenek azok.

ha meg is utálom a gépet, tuti nem emiatt lesz :N

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#63316) ANOka válasza anaqer (#63314) üzenetére


ANOka
őstag

Igazából én az M10-hez megvettem a nagyobb EP-11-es szemkagylót, mellyel - szerintem - sokkal jobban használható a kukucska szemüvegben.
Előtte a kompakt gépemnél egyáltalán nem használtam a keresőt, csak a hátsó LCD-t.

(#63317) anaqer


anaqer
veterán

Oké, oké, fair enough. :D Nem az Olyt akartam felszopni minden áron - vicces is lenne, tekintve hogy hétvégi hazaruccanásra inkább az ősöreg D90-t tervezem vinni, weight be damned.

And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You

(#63318) jjeahh válasza Parci (#63315) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Költözz hozzánk, miközben a kezdő fotósok topik tele van virágfotóval újabban, nálunk bő egy hete havazik :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#63319) MrChris válasza jjeahh (#63318) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ahogy alakul lehet nálunk is havazni fog.

(#63320) ROBOTER válasza ANOka (#63316) üzenetére


ROBOTER
addikt

Engem már az alap szemkagylóval is zavar, hogy a kihajtott LCD-re takar. Bizonyos helyzetekben teljesen megakadályozza a komponálást. Meg kell döntenem és hátrébb kell mennem, ami ezeknék a virágmakróknál néha problémás.

(#63321) Lassú Víz válasza ROBOTER (#63320) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Ezen segít az E-M5 MkII-ben visszakapott kihajtható, forgatható LCD. Csesszék meg, hogy elvették hosszú évekre!

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#63322) jmakk válasza Lassú Víz (#63321) üzenetére


jmakk
őstag

Egy idő után muszáj elvenni valamit, hogy utána el lehessen adni új fícsörként. Másképp nem lehet rávenni a jónépet, hogy minden évben cserélje le az elavult, jó kép készítésére teljesen alkalmatlan öreg vackát. :) Meg a fórum is bezárhatna 5 éves modellfrissítési ciklus mellett. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#63323) #40935168 válasza jmakk (#63322) üzenetére


#40935168
törölt tag

Így van, 4-5 évig tanul valami közgé vagy hasonló egyetemen a sales-es és a marketinges azért, hogy utána beállva egy ilyen céghez, sok éves tapasztalattal végül eljusson egy vezetői-döntésképes pozicióba és döntsön arról, hogy a rengeteg fícsörből, amiről már tudnak és a fiókban van, gyártásra készen, éppen melyiket ne ikszeljék be a nagy A4-es lapon, erről órákat képesek előtte vitatkozni meeting-en, körbeülve az asztalt, nézve a konkurrenciát, a céges stratégiát, stb, utána még 2-3 meeting erre, hogy akkor mit is kéne kihagyni, amit majd jövőre el lehet adni "innovációként" - és majd AKKOR mit lehet kihagyni, hogy AZUTÁN innovációként eladják őket, melyik lépés mennyit hozhat a konyhára a piaci trendek alapján és még hasonló n+1 ostoba gondolat - és még mondja valaki, hogy a pénz mozgatja a világot. Ja, csak nem a jó irányba.

Na, szóval rohadjon meg mind, Nikon és a többi is, hogy anno nem tett előbbi sem a D800-ba egy kihajtható-forgatható kijelzőt, vagy instant, milc-szerű fotózást kontraszt alapú fókusszal, tükörfelcsapással - francnak vár több másodpercet a képek között LiveView-ban ... :W a milccel meg darál az ember (még egy 36MP-s A7R-rel is) egyenként nyomogatva az expógombot..

Szóval "valami" nagyon el van qrva a világban. :((( De a válság jó erre, hogy lebüntesse a gyártókat anyagilag, mert vagy bezárják a boltot, vagy eladják, ami elég nagy sokk szerintem mindenkinek, aki ott dolgozik, de még a (többségi részvény-)tulajoknak is az lehet egy kényszer lépés, vagy elindulnak előre menekülni és "innoválnak" - azaz beszüntetik a "mit ne tegyünk bele" csoportot, kirúgják a pár dilettáns fa**t aki a világ trendjét követve ki-ki hagy ezt-azt egy gépből és elindulnak a szent grál irányába, átlépve 2-3 polcon lévő, kisebb "fejlesztést" tartalmazó prototípust, amit végül mégsem dobnak piacra, hogy fedezze a kutatás-fejlesztés költségeket, mert nincs rá idő, hogy 1-2 ilyen kisebb lépcsős változtatású modellel életben tartsák magukat, kell a v3 prototype, amiben szinte minden megvan és amit csak 10 év múlva akartak kihozni, de inkább kihozzák már most, hogy nagyot szóljon és nagyot hozzon konyhára.

Hát a k* élet :)

Btw, ezért nem fogok M5 mk2-t venni, mert ő is egy ilyen polcról leakasztott prototype szerintem és nekem spec nem durran az M10-hez képest semekkorát.

[ Szerkesztve ]

(#63324) schawo válasza #40935168 (#63323) üzenetére


schawo
titán

De az a baj, hogy a válság mégis leginkább a kicsi, de innovatívakat sújtja. Tény, hogy a nagyok többet buknak, de jóval tőkeerősebbek, és miután mindenki kirohadt mellőlük, folytathatják az anti-piac működésüket. Nem, a válság csak árt.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#63325) #40935168 válasza schawo (#63324) üzenetére


#40935168
törölt tag

Á, nem biztos. Egy jó innovatív cégbe lehet válság alatt is találni tőkét - a válság arra jó, hogy jobban megnézze a milliárdos befektető, mibe teszi a pénzét. CaNikonba és soha nem tenném, mert hiába tőkeerősek MOST, holnap kevésbé lehetnek azok. Tesla is összeszedte valahonnan, az m43-ba is szállnak be újak (Samyang vagy ki az aki belépett nemrég?) szóval inkább úgy mondanám, átalakítja kicsit az erőviszonyokat. Egyébként hiszek abban, hogy a "válság" mint olyan, mesterségesen generált, de ez már más tészta és konteó szagú :D

(#63326) Mercutio_ válasza #40935168 (#63323) üzenetére


Mercutio_
félisten

Köszönjük Captain Obvious:R :DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#63327) MrChris válasza #40935168 (#63323) üzenetére


MrChris
nagyúr

A nokia csinálta ezt a ha muszáj csepegtetek, de cserébe kiveszek tahtikát. Telán erre van is marketinges kifejezés is, annyira természetesnek tűnik. Közben mindent kifejlesztettek és betették a szekrénybe, hogy maximalizálják egy generáció/termékcsomag hasznát. Aztán csak elhasaltak.

(#63328) hibavissza válasza #40935168 (#63323) üzenetére


hibavissza
veterán

Én mindig elcsodálkozom, amikor ilyen csilliómilliomos vázakat látok kihajtható kijelző nélkül. Gyakorlatilag profi dslr fronton megállt az idő pár évtizede az ergonómiát szemlélve.
Biztos, hogy ez marketing hiba és nem piaci igény? Csak ezekkel csattogtatnak a profi fotóriporterek/újságírók/sportfotósok/természetfotósok nap mint nap....
Cipeli, pakolja, izzad vele. Valami előnye biztos van ennek a vázépítési hagyománynak. Azt meg hogy nincs bennük jól használható kontraszt af meg végképp nem értem. Ráadásul ff-en még vékonyabb a dof...
Valaki világosítson fel engem.

(#63329) Degeczi válasza hibavissza (#63328) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Jól használható kontraszt-AF-hez arra tervezett obikra van szükség, márpedig a DSLR-ek nem ilyeneket használnak.

(#63330) #40935168 válasza MrChris (#63327) üzenetére


#40935168
törölt tag

A Nokia ott cseszte el, hogy nem volt hajlandó belátni azt, hogy ami a Desktop-on függővé teszi az embereket - google, facebook, gmail, stb - arra úgy ráfüggnek, hogy a kezükbe is kell majd, hogy nyomkodhassák. Az Ericsson meg összeborult a Sony-val és elkezdték nyomni az androidot, nagyon helyesen. Nem mondom, hogy a legjobb telók, sok szoftver szar hibájuk van, túl kicsi oprendszer partició, túl kevés memória, stb, de valahol mégiscsak számontartják ma az első 10-ben az Xperia-kat, tehát vitték valamire. (Nekem volt Ericsson telóm is és Sony telóm is, mindkettőnek jót tett az android meglovagolása).

A CaNikon gyorsan - na jó, kicsit lassabban, de a trend hasonló lehet - úgy járhat, mint:
- Netscape
- Internet Explorer
- Yahoo
- Nokia, ha már említettük
- Novell
.
.

Anno ezek a világ (!) legnagyobb nevei voltak a műfajukban. Ma ? :N Novellt megette az MS, Nokia-t az android úgy ahogy van (a Google ha így tetszik), Yahoo-t a Google, Netscape-et az IE, IE-t meg a Firefox és a Chrome, lol.

Ahogy a Samsung nyomul egyre több területen előre, míg az Apple is már kiszáll a cipőjéből lassan és belép az autóiparba, szerintem időzített ketyegő bomba, hogy mondjuk egy Samsung, aki tőkeerős is és be is szállt a fényképezőgép iparba és szoftvere is, félvezetője is, tőkéje is, fejlesztőrészlege is, tkp. mindene megvan, hülyére ne kalapálja hamarosan a kanikont. Ez egy időzített bomba.

Az Olympus meg simán járhat úgy, mint a Sigma, hogy a partvonalról nézi az eseményeket, hozzászólni nem nagyon tud, ellenni ellesz, mert mindig lesz, aki megveszi az m43-at, akárcsak a Sigma obikat, de úgy istenigazából nem fog oda*ni soha, de éhenhalni sem ..

Ha a két nagy nem kapcsol rövidesen, szépen Kodak sorsra jutnak. Nem is lesz kár értük, előbb-utóbb úgy berogyik a részvényeik értéke az eladási adatok alapján, hogy tényleg ajánlatot tesz rá egy Samsung :D

Ahogy a minap is egy április elsejei tréfa volt itt a ph-n, hogy a Samsung megvette az AMD félvezetőgyártót. A bibi csak az, hogy ez a világ egyik legjobb áprilisi tréfája lett, mert nem lehet tudni, mennyire is tréfa és mennyire is lehet valós a hír és hát az ilyen tréfa a legjobb tréfa :) Amikor hónapok óta erről pusmog a szakma fű alatt.. :U

A Samsung ha megveszi a Nikon fényképezőgépgyártó részlegét, akarva sem cseszheti el, hogy ne ő legyen a világ legnagyobb gyártója. És hogy legyűrje a nagy Canon-t, az elején akkorákat fognak innoválni, mint a kurvaélet, amaz meg szintén tőkeerős és valszeg visszainnovál, kicsit vérvonalat frissít. A Sony meg dörzsöli a markát, hehe, Canon végre szenzort akar venni tőlem majd. ;] HA. Mert az is lehet, hogy kartell alakul ki, megegyezik Canon a Samsunggal (ahogy most is meg van egyezve a Nikonnal, gyanítom), hogy figy öcsi, csak lassan, jobb az mindkettőnknek. Néha előre engedlek kicsit, néha Te engem, tegyük a látszatot kifele, hogy versenyzünk, de amúgy a háttérben nem jobb Neked is és nekem is, ha csepegtetjük a dolgokat ? Amíg az Apple vagy bárki más nem pirít ránk nagyon, mert ők még szentlelkű jógyerekek akik hisznek az elbaszott rózsaszín utópiában, minek sietni. :D

Kurvaegyvilág.hu :)

[ Szerkesztve ]

(#63331) jjeahh


jjeahh
nagyúr

No, nálunk is lett egy új gép, végre itt a g6... touchpad af, eye senzor af (wtf!?), a pana mérnökök nagyon elemükben vannak :DDD nem semmi dolgokat tud a gép, de ettől függetlenül én nem váltanám le rá a g3-at, mert ficsőrökben nem nyújt annyival többet, amennyit nekem a kisebb méret, fémház megér... szó se róla, nem vagyok egy méretfetisiszta, de az e-p1-g3 mérete számomra pont tökéletes. Az az első gen. 14-42 viszont mintha valami canon gyártmány lenne :DDD szuperplasztik.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#63332) MrChris válasza jjeahh (#63331) üzenetére


MrChris
nagyúr

zajban azért kb 2/3 fével jobb a g6, legalábbis a dp tesztfotóján. Kiváncsi vagyok videós színekkel hogyan fogsz boldogulni, ott nincs raw bűvészkedés.

(#63333) jjeahh válasza MrChris (#63332) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Manuális videó módban a záridő meg a rekesz valamiért nem állítható, fátyolosan mutatja az ikonokat, vajon miért van ez? Amúgy a színek engem fotóban sem zavarnak annyira mint téged, szal lehet ezzel nem lesz gondom... néha a bőrtónusok annyira hullák, hogy korrigálni sem tudom, de cserébe másban viszont többet nyújt a régi olymphoz képest.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#63334) Mercutio_ válasza #40935168 (#63330) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ugorgyunk ha lehet, ez itt nem az OFF vagy a Nikon ahol elfér a kisregény ;)

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#63335) ANOka válasza Mercutio_ (#63334) üzenetére


ANOka
őstag

Akkor "új" téma: megjelent a Voightländer 10.5mm f0.95 m4/3 ára: 1000 GBP.
Ki vesz belőle, mondjuk egyből kettőt? :DD

[ Szerkesztve ]

(#63336) MrChris válasza jjeahh (#63333) üzenetére


MrChris
nagyúr

manuális videóhoz nem csak a tárcsát kell eltekerni, hanem a bal felső sarokban is az M módot kell választani. Ha ez stimmel akkor nemtom.
Fátyolos, az fura, Lcd-n is vagy hogy? Nálam ilyen nincs.

(#63337) hibavissza válasza Degeczi (#63329) üzenetére


hibavissza
veterán

Én is azon gondolkozom, hogy az objektívpark és ff szenzor adta előnyök még 2015-ben is biztosítják azt az előnyt, hogy a Kutyus által vázolt jövő jó ideig ne legyen racionalitás.
Másrészt az én fényképész ismerőseimet megkérdezve a megszokás volt a fő ok. Elképesztő, hogy általam nagyra becsült fényképész mennyire nincs tisztában az elérhető technológiai színvonallal. Konkrétan leszarja a vázat. Egy dolog érdekli. Ne legyen nagyon más mint az előző. Viszont órákig tudna beszélni az új szerzeményű manuális, legalább 40 éves Zeiss objektívjéről miközben szidja a "gagyi" L-es Canon optikát, mert két év alatt atomjaira hullik....

(#63338) Marseille199 válasza hibavissza (#63328) üzenetére


Marseille199
senior tag

Nem feltétlen van előnye..
Én most látom, ott vannak a kollégák, talán egy van, akik szemezget a mikro 4/3-al, a többi egész egyszerűen nem hajlandó elfogadni, nem akarja megismerni, komolytalannak gondolja, stb... Egész egyszerűen nem veszik komolyan. Nem is akarják kipróbálni, pedig akkor biztos , hogy változna a hozzáállás.
De itt berögződött hülyeségek vannak, néha már idegesítő mértékben. Néha lelkendezve felolvasok valami újdonságot a szerkesztőségben MILC fronton és csak megy rá a mosolygás, meg a viccelődés.

Persze mindemellett az nyilvánvaló tény, hogy bármennyire is jól csinálják meg, meg elhisszük, hpgy milyen strapa, szerintem nálam már meghalt volna a forgatható lcd, meg sokan másoknál is. Olyan zúzást kap (nem feltétlen nem vigyázunk rá, hanem nem biztos, hogy lehet) , ami még néha ezenek a szörnyeknek is sok, szerintem nem biztos, hogy sokáig bírná akár egy EM1,vagy A7.
Nyilván én örülnék, mint majom a farkának,ha ilyeneket használhatnék, de már ott borul a dolog, hogy maga a munkaadó cég nem tud a Canon-Nikon duón túl gondolkodni..

Tehát max annyiban piaci igény, hogy bírnia kell a zúzást, de nagyobbrészt inkább évtizedes berögződések ezek..

Szerk.: Kb hasonlót írtunk Hibavissza olvtárssal :D

[ Szerkesztve ]

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#63339) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

fú, azért a mátrix fénymérése elég patkány ennek az nx mininek, gyakorlatilag egy véletlenszám-generátor vezérli kb. :Y

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#63340) jjeahh válasza MrChris (#63336) üzenetére


jjeahh
nagyúr

És ez volt a megoldás, csak első blikkre nem vettem észre, köszi!

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#63341) schawo válasza Marseille199 (#63338) üzenetére


schawo
titán

szerintem nálam már meghalt volna
Kerestem panaszokat erre vonatkozóan neten, de sehol semmi. Szóval ez csak félelem az ismeretlentől.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#63342) MrChris válasza Marseille199 (#63338) üzenetére


MrChris
nagyúr

amit munkaeszközként használok 10 és 15 éve arról nehéz leszokni, főképp ha bevált. Éles helyzetben amikor minden perc számít akkor biztosra kell menni. Nekem ez elsősorban koncert előtt a zongi ellenőrzése, 10perces szünetben a hiba elhárítása. Gondolom hírfotózásnál is ha megjelenik egy fontos ember 10-20 másodpercre akkor a bevált tutira kell hajtani.

(#63343) TayRol


TayRol
veterán

Mitől van, hogy exponalas utan csont fekete képet készít az EM5? Beállítás vagy valami más? Ha nem teljesen fekete akkor olyan szinten alexpos hogy ihaj. A módban használva. Ez teljesen nyitott obinal van, rekeszelve csak nagyon sötét a kép de 1-2 dolog kivehető.

Miután reseteltem a beallitasokat akkor is ez van. F@sz kivan, épp a játszón nyomulunk

Szerk: ez auto iso-n van, ha ezt kikapcsolom nincs gond. 1/4000-nél csont fekete a kép...

[ Szerkesztve ]

(#63344) Lassú Víz válasza TayRol (#63343) üzenetére


Lassú Víz
őstag

A kijelzőn is A van? Próbáld ki M-ben 1/125 f 5.6 vagy 8-as állás mellett.

B verzió, hogy az obin a rekesz beugrik f22-re.
C verzió, van egy ISO 10-et tudó vázad.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#63345) TayRol válasza Lassú Víz (#63344) üzenetére


TayRol
veterán

M-ben 1/125 f5.6-nál oké.

A kijelzőn is A volt amúgy.

Kedden megy vissza a boltba.

[ Szerkesztve ]

(#63346) #31733248 válasza Marseille199 (#63338) üzenetére


#31733248
törölt tag

A legutóbbi Sajtófotó Pályázat nagydíját elnyerő Béli Balázs felszerelése 18 kiló, Balázs kb. 70. :) Elég durva lehet állandóan mozgásban lenni egy ekkora pakkal... Strapabírás szempontjából tényleg megalapozott lehet a profik erős ragaszkodása a tükrösökhöz, a srác például kis túlzással olyan gyakran cseréli az obikat, ahogy én levegőt veszek. :) Gyakorlatilag oda sem néz, már lesi a következő alkalmas pillanatot. És el is kapja. Ez tényleg nagyüzem. :K

[ Szerkesztve ]

(#63347) TayRol válasza TayRol (#63345) üzenetére


TayRol
veterán

Na, másik EM5 vázzal hibátlan a dolog.

Amúgy mennyi expó megengedett egy új, boltban vásárolt váz esetében? Mert az természetes, hogy kipróbálják.

(#63348) jjeahh


jjeahh
nagyúr

Srácok, az első gen. fekete pana 14-42 miben tér el az ezüst-től? Ugyanazzal a firmware-el lehet frissíteni mindkettőt? Ez jó a feketéhez is?

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#63349) .: JuSzT :. válasza TayRol (#63347) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

em5 gyűjtemény? :D

(#63350) TayRol válasza .: JuSzT :. (#63349) üzenetére


TayRol
veterán

Új fétis. :)

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.