Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#63951) Mercutio_ válasza MrChris (#63945) üzenetére


Mercutio_
félisten

Túlmelegedés?
Valamilyen beállítás a gépben, ami ezt generálja?

Egyébként rémlik, hogy a natív iso nem egész számú többszöröseinél érezhetően rosszabb a képminőség, talán ebből is eredhet :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#63952) MrChris válasza FEDman (#63949) üzenetére


MrChris
nagyúr

Komolyan írod? E510-esnél ilyet nem láttam.
Ha a háttérre sikerült az élesség magyarán a mosott részre akkor a színátmenete sávosodhat?
Amúgy főképp arcokon fordul elő, persze az a feltűnőbb.

(#63953) hibavissza válasza Mercutio_ (#63951) üzenetére


hibavissza
veterán

Panán mi az egész számú többszörös? A manuál szerint 160, 200, 400, 800....
Tehát a Panán a 160 ilyen szűkített dinamikájú mű cucc mint az Oly-n a 100?

(#63952) MrChris legalább van szín az arcokon :DDD

[ Szerkesztve ]

(#63954) #40935168 válasza Parci (#63950) üzenetére


#40935168
törölt tag

Természetesen tudományosabban annál, ahogyan itt megfogalmaztam. Hiszen én csak ötletelek, nem üzleti tervet készítek, noha csináltam már eleget és hidd el, nem annyira tudományos, mint gondolod. Semmi túlmisztifika. A banki rendszerek üzemeltetéséről is azt hittem, hogy "úristen", ahol a számlám egyenlege ketyeg, tárolva van, stb, aztán amikor az ember saját maga (azaz beosztottjai) üzemeltetik, rájön, hogy "jéééézus" - és szalad a sarki boltba tűért cérnáért, hogy inkább a párnába varrja be :U

Erről vitát nem fogunk nyitni, a mondanivalóm lényege nem az volt, hogy letegyek akár egy üzleti tervet, akár megmondjam egy Nikonnak, mit gyártson, hanem kötetlenül eljátszadoztam a gondolattal, mi lenne, ha ezt és ezt csinálnák, mert megtehetik.

Csak amíg Te vállat vonsz, hogy kb. "maradjunk annyiban" és jön a megmondó, addig én lehet, alapítok egy startup-ot valami xy barátnő milliárdos haverjának a tőkéjével, aki megunta azt, hogy kastélyokat (!) gyűjtöget csak úgy brahiból (! igen ..) .. és meggyőzöm mondjuk az öreget, hogy fektessünk be egy cégbe, esetleg beszéljünk a Sigma-val, Pentax-al, ezzel-azzal és hozzunk létre valamit. Tegyük fel, ezeken az abszolút, már leírva is többé-kevésbé képtelenségnek tűnő "kis" akadályokon ifjú startup cégünk, tele innovatív mérnökkel, programozóval, stb, átesik, licenszet kötünk egyik gyártóval a gyártásra a tervek alapján és kihozunk a piacra egy ultimate-über gépet, amit itt leírtam ide Neked.

A szakma ujjong, a vásárlóközösség néz bután, a cég már nem győzi felvenni a rendeléseket, további tőke kellene egy újabb gyártósorba - ami azért meghaladja még egy pár Bentley-s ember kapacitását is, lehet.

Felfigyelve a hatalmas sikerre, a Canon vagy Nikon gyorsan leemeli polcról a késztermékét, esetemben a DSLR gépvázba betett csúcs MILC technológiát és piacra dobja irdatlan kampánnyal mögötte.

Kis startup-unk megreked, szép lassan elvegetál, még 1-2 cikk megjelenik róla, aztán eltűnik a süllyesztőben. Kb. mint a Minolta, Kodak, vagy akár a Pentax, hogy már polcon sincsenek a termékeik egy Media-ban mondjuk (de máshol sem gyakori).

Köszöntük, Emese. Ha ez mindenki szerint, aki ezt olvassa, járható, helyes út, ne is nagyon fantáziálgassunk semmiről. Szem becsuk oszt maradunk annyiban, megyünk előre, előbb-utóbb a MÁV gyors is felér Pestre miután minden bokorban megállt .. :U

Azért egy szakmai fórumon hadd lehessen már elmondani a véleményünket és nézzük el a másiknak, ha néha elkapják az érzelmei vagy indulatai. Szerintem. (Szar moderátor lennék).

(#63955) hibavissza válasza MrChris (#63952) üzenetére


hibavissza
veterán

Egyébként nem véletlenül vettem vakut. Beltérben még fényerős obival is elkél az iso 640-800. Ott meg már a színekkel folyamatosan matatni kell.

(#63956) FEDman válasza MrChris (#63952) üzenetére


FEDman
addikt

Nem, persze igazad van, egy mFT váz ilyen marha nagy távolságból készült melléfókuszált iso640-es képéből kivágott 100% cropon pixelszinten kukkolva is legyen hibátlan a képminőségű, ez a minimum! :DDD

(#63957) Parci válasza #40935168 (#63954) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nézd, nem én írtam számokat, hogy hány százaléka milyen típusú fogyasztó a usereknek stb. ötletelni mindig szabad természetesen, de amikor állítunk valamit, azt nem árt alátámasztani érvekkel, illetve fel kell készülni az ellenérvekre.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#63958) rinpocse


rinpocse
tag

Esetlegesen van valakinek empirikus tapasztala az alábbi kütyűvel?
[link]

[ Szerkesztve ]

(#63959) #40935168 válasza Parci (#63957) üzenetére


#40935168
törölt tag

Ok béke.. :) Az én érvem egy D800-ba vagy 5Dmark3-ba épített milc technológia mellett:
- kesztyűs kézben fogható télen
- nagyobb standard akksi
- markolatban pótakksi
- vagy 8db AA NiMh
- vagy 8db Duracell AA -val is használhatom a hegyekben. A NiMh akksik (Eneloop-ok) leálltak a -1 fokban és a timelapse-unk kb. megállt :(((
- presztízs még mindig sokaknak

Ezek nagyjából olyan hátrányok, amik egy nagyobb, classic vázban megoldhatók lennének. A MILC összes előnyeit megtartva - ezeket pedig már ismerjük. :)

Na, jóétv ;)

(#63960) Mercutio_ válasza #40935168 (#63954) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nyiss egy "Álomgép" topicot, ott lehet eszmefutkosni nyugodtan, ha van rá igény pörögni is fog.....szerintem

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#63961) FEDman válasza #40935168 (#63959) üzenetére


FEDman
addikt

GH3, NX1 ...

Ezek nem bázistávfüggő dolgok.

(#63962) jjeahh válasza Mercutio_ (#63960) üzenetére


jjeahh
nagyúr

álomgép :DDD

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#63963) madgie válasza jjeahh (#63962) üzenetére


madgie
titán

Ó, de adnék neki védénegyvennel :D

(#63964) hemaka válasza #40935168 (#63954) üzenetére


hemaka
nagyúr

A Pentax, Kodak, Minolta dolog valóban így van, ez jutott eszembe róla szinte azonnal.

(#63965) konyi79


konyi79
addikt

Azért ha igazából meg akarja rúgni ezzel a Nikon a Sonyt, muszály lenne neki rövidebb bázistávval kiadnia, lehessen rá bármit adapterezni. Aztán mellékelhet is hozzá egy F adattert a dobozban, meg ne adjon ki rá natív üveget csak egy 35 v. 50 fixet - azok még összehozhatók kicsiben-, de ha simán csak F bajonettel jön ki, nehéz dolga lesz.

(#63966) #40935168 válasza FEDman (#63961) üzenetére


#40935168
törölt tag

Nem tudom pontosan, értem-e, mit mondasz (ami mea culpa). Bázistávot emlegetve mindig arra gondolok, hogy attól még, hogy valamiből milc lesz és a tükör kikerül, tartható lenne a bázistáv, hogy ne kelljen olyan kompromisszumokat kötni egy fullframe szenzornál, mint a Sony az A7-tel, hogy a vetített kör széle fele már necces a beesési szög, eltolt mikrolencsékkel korrigálnak - és még így sem az a hűde valami az eredmény, egy classic Nikon FX-hez képest (pl. D800 vs A7R). Tőlem csinálhatnak rövidebb távot, adapterrel feltehetők a régi üvegek is, de mi értelme új üvegparkot nyitni annak a terméknek - a vadonatúj gépváznak - amit szintén még csak kísérlet jelleggel vesznek elő.

User gondolata: a gépváz vonzó, de az obipark szegényes. Nem veszem.
Gyártó gondolata: a gépváz vonzó, obiparkot pedig gyártunk alá nagyot, ha jól mennek az eladások.

Egyik a másiktól függ. A usernek szeretnie kell, vonzónak találnia, vennie. A gyártónak meg bevételt kell kovácsolnia ebből. Tyúk-tojás esete kicsit, míg egy hasonló tyúk-tojás dilemma nem fordulhatna elő egy CaNikonnál, akik a hatalmas obiparkjukkal, a mostani F és EF mount-ot megtartva hoznának ki fullframe milcet. Mármint - akár "nagymilcet". Szóval .. istenigazából .. senki sem veszélyezteti úgy nagyon a tükrös csattogó fullframe frontot, mert aki tudná vázzal, annak nincs obija, akinek meg van obija, kb. kéz a kézben egyeduralkodók és nem érdekük (még) a váz kihozatala.

Legalábbis így látom. Remélem a felvetésedre válaszoltam, nem vmi tökmást. :D

(#63967) FEDman válasza konyi79 (#63965) üzenetére


FEDman
addikt

Fene se tudja. Míg felhasználói szemszögből nézve a minél szélesebb körben lehetséges adapterezhetőség pozitív tulajdonság, addig gyártói oldalról ez már nem olyan egyértelmű. Simán el tudom képzelni, hogy a 2 nagynak üzleti szempontból jobban megéri az ha lemond a távmérős obikkal rendelkező és azok adapterezésén gondolkozó szűk rétegről és cserébe nagyobb tömegeket terelget afelé, hogy a vázaik mellett minél több rendszer obi is fogyjon.

(#63968) Lassú Víz válasza FEDman (#63941) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Érdekes elgondolás, megfejelve egy hibrid EVF/OVF rendszerrel. A tükörmechanikának meg valami dupla stabil helyzetet biztosítónak kellene lennie. Az sem buli, hogy akku csere alkalmával ráesik az objektív végére. Valószínűleg nagyon megdrágítaná a vázat, a tükrös felhasználók nem akarnák megfizetni a MILC-es képességeket, a MILC-esek meg nem akarnák a nagyobb méretet.
Az egyik ok ami miatt csípem az E-M1-est, hogy ha akarom egy natív fixszel elég kicsi és könnyű, míg ha felteszem rá a markolatot akkor az 50-200 mögé is oda lehet tenni. Számomra igazi mindenes így.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#63969) FEDman válasza #40935168 (#63966) üzenetére


FEDman
addikt

Tényleg teljesen elbeszélünk egymás mellett, a nem bázistáv függőt értsd úgy ahogy mondom. Nagy markolatos nagyobb akksis mirrorless váz lehet rövid meg hosszabb bázistávolsággal is.

A GH3-mal és az NX1-gyel csak arra akartam rámutatni, hogy ilyen mirrorlessek már jelenleg is léteznek, max csak nem azoktól akiktől te várnád. :)

Ami a két nagyot illeti, ezt olvasd át még egyszer és akkor rájössz hogy náluk én se erőltetném minden áron a rövidebb bázistávolságot ff szenzor mellett.

[ Szerkesztve ]

(#63970) #40935168 válasza FEDman (#63969) üzenetére


#40935168
törölt tag

Oook igy mar tiszta :)

(#63971) konyi79 válasza FEDman (#63967) üzenetére


konyi79
addikt

No igen, de lényegében az A7 sorozat sikerét ez okozza, nem a natív obik.

(#63972) madgie válasza konyi79 (#63971) üzenetére


madgie
titán

A NEX-ét nem? ;]

(#63973) rbalint88 válasza madgie (#63972) üzenetére


rbalint88
addikt

trololo :) de azt nem. megveszik kitobival a kici húzott szemű turiszták és azzal csattogtatnak. ja nem, csak kattogtatnak, mert tükör nincs benne. magunkfajta fórummókuson/geeken/megélhetési fotóson kívül nem nagyon ismerek olyat, aki a kitobi mellé mást is vesz. és ők vannak többen. tudod, az amcsi nyuggerek, akik megveszek a d7100-at 18-105-tel, aztán kattognak vele zöldmódban.

(#63974) MrChris válasza rbalint88 (#63973) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ne degradáld őket, most láttam, Kálvin tér környékén makhárommal járnak.

(#63975) jmakk válasza MrChris (#63974) üzenetére


jmakk
őstag

Az csak önvédelemre kell nekik. :DDD

(#63976) #40935168 válasza konyi79 (#63971) üzenetére


#40935168
törölt tag

Mindezt úgy, hogy amúgy az adapterezés nyilván nem annyira stabil rögzítő módszer, mint natívban feltekerni az üveget az E-mount-ra. Ezzel pár fotós szakoldal foglalkozott is. E-mount-nál pláne, ahol a bajonett nem minden alkatrésze fullfém és kb. ilyen fotodiox megoldásokkal cserélik a bajonett gyűrűket erősebb fémre. Ez csak a bajonett.

Ha pedig beütöm gugliba, hogy "A7 adapter issue", jön a sok találat mindenféle anomáliákra az adapterekkel.

Szóval valamit elég jól csinál a Sony marketing, vagy szimplán a korábban említett érdektelen-féltudatlan tömeget célozza, akiknek "jóazúgy" :U És a röhej az, hogy amúgy.. igenis jó. Leméretezve legalábbis. (1:1 bukna azonnal egy Nikon ellen) :)

(#63977) rbalint88 válasza MrChris (#63974) üzenetére


rbalint88
addikt

az a másik kedvencem. ff gép, nagy obi (FEHÉR!!!), aztán a fényképező viszi a turistát :D

[ Szerkesztve ]

(#63978) madgie válasza #40935168 (#63976) üzenetére


madgie
titán

Ez az ötvenötös egy qrvajó üveg, azért azt meg kell hagyni :)

Benne van bőven az a bazmegfaktor, amikért a Fujikat is annyira szeretem.

[ Szerkesztve ]

(#63979) konyi79 válasza madgie (#63972) üzenetére


konyi79
addikt

:P
Vállald a tesztelőt az oldalra, adok egy szatyor NEX-et és adod is el a Fujit. Mert megéri.

:P

Van erre is Sami 12 ;]

[ Szerkesztve ]

(#63980) madgie válasza konyi79 (#63979) üzenetére


madgie
titán

Volt már NEX-em, sőt, épp olyan őrültségen jár az agyam, hogy a közeljövőben a fél órára hozzám kerülő A7 II-re úgy rakok pár Nikon cuccot, hogy a haveromnál lévő mft-nikon adapter mögé még odarakom a nálam megmaradt nex-mft adaptert :D

(#63981) MrChris válasza FEDman (#63956) üzenetére


MrChris
nagyúr

Itt van egy iso160-as, verőfény. Ezen látszik a szem alatt, körül az arcszínek furcsa szemcsés foltosodása. Mintha kevés lenne az árnyalat, lépcsőzik. Egy FHD monitoron 50% nagyítással (ami azért nem olyan durva) már kifejezetten szembeötlő, csúnya. 1:1 ben pedig... Most visszakerestem régi képeket, bár csak 10mp-s de ilyen szín 'effektek' nincsenek.
Igazából azt szeretném tudni hogy a gx7, gh3/4 és a többi új szenzoros csinálja e ezt.

[ Szerkesztve ]

(#63982) Gondwana válasza madgie (#63980) üzenetére


Gondwana
addikt

Akkor most kòrusban: jen-ga-jen-ga-jen-ga-jen-ga...

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#63983) madgie


madgie
titán

Wow, új Lightroom CC :) 42% telepítésnél elszáll a frissítés, lehet, hogy ezen még dolgozniuk kell? :D

MrChris: te, ez valami templombelső.

[ Szerkesztve ]

(#63984) FEDman válasza MrChris (#63981) üzenetére


FEDman
addikt

Ugye most csak szívatsz? Az első kép melléfókuszált volt, de ezen már konkrétan ember sincs. :DDD

(#63985) MrChris válasza FEDman (#63984) üzenetére


MrChris
nagyúr

Elbactam :D
Elvileg ezaz.

(#63986) FEDman válasza MrChris (#63985) üzenetére


FEDman
addikt

Ma már biztos nem fogok tudni Rawozni, talán majd holnap lesz rá időm.

(#63987) jjeahh válasza MrChris (#63985) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Én értem miről beszélsz, mert én is tapasztaltam hasonlót, a gond az, hogy a példákon, amiket mutattál, annyira nem látszik a dolog sztem, mármint nem vészes... minden esetre én is kíváncsi lennék, hogy az újabb panákban javították-e ezt.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#63988) Mercutio_


Mercutio_
félisten

Sörözés senkitöbbet?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#63989) MrChris válasza jjeahh (#63987) üzenetére


MrChris
nagyúr

Annyira nem akarom publikálni a családi képeket, ezért is tettem be amúgy kuka képet. Ha neked van publikusban jobb, akkor jobban be lehetne mutatni a problémát. Most megnézegettem jó pár Olympus em5-10 protrét, hát azokon ilyen 100% nézetben sincs.

(#63990) jjeahh válasza MrChris (#63989) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Sajnos csak javított fotóim vannak... bár amik a flickr-en vannak azokkal sem vagyok elégedett, sztem újraretusálom majd valamikor őket. E-p1, 60d van még itthon, azok sem csinálják ezt, bár a canonnak vannak más nyűgjei :D

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#63991) FEDman válasza MrChris (#63989) üzenetére


FEDman
addikt

Így látatlanban annyit biztosan mondhatok, hogy ha valami nincs jól összehangolva a LR-mal, az a Panasonic. Alapból nagyon nem jók a színek tónusok. Ez viszont sajnos elsősorban nem a szenzoron múlik, ez sokkal inkább csak finomhangolás kérdése. Többek között ezért is lenne jó ha nem csak az Olympushoz, meg a Fujihoz, de a Panához is lenne gyári színprofil.
De tudtommal ilyen meg a mai napig nincs. És amíg ez így van, addig szenzortól függetlenül a Pana Raw + Adobe kettős mindig egy kicsit szívatós felállás lesz.

(#63992) mano42 válasza Mercutio_ (#63988) üzenetére


mano42
aktív tag

Én éppen fogyasztok. Igazi csíkit. Másvalaki? :C :C :C

[ Szerkesztve ]

(#63993) jjeahh válasza mano42 (#63992) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Pont azt szürcsölgetek én is :DDD Ha még Komáromban laknék, 1000% mennék én is ezekre a talikra amúgy...

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#63994) MrChris válasza FEDman (#63991) üzenetére


MrChris
nagyúr

Sajnos a pana mostohán van kezelve és ezen nem akaródzik változtatni. Megnéztem a kvázi hivatalos pana rawszoftverén a Silkypixen. Ott még kevésbé diszkréten van ez a foltos árnyalat megvalósítva, bár a színek sok helyütt szebbek, de el is csúsznak tónusok. Viszont összességében kevesebb a bőrön a halott bőrszín. A váz jpg meg...igaz nem volt élesítés sem beállítva. Egy összevetés, 1:1 kivágásban. LR mintha a bőrön sárgát nem látna csak a pigi különböző árnyalatait.

(#63995) jjeahh válasza MrChris (#63994) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Azt a silkyt addig emlegetted, újra ki kell próbáljam :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#63996) hibavissza válasza MrChris (#63994) üzenetére


hibavissza
veterán

Biztos én vagyok perverz, de szerintem az első képen vannak a legjobb színek...kicsit életlen, de a színek rendben vannak. :B

(#63995) jjeahh: lassú. Nagyon lassú (3570+16 GB RAM+7850)....

[ Szerkesztve ]

(#63997) MrChris válasza hibavissza (#63996) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ebben az esetben az a jobb színügyben, bár fura és határozott területeket alkot egy-egy árnyalat. A sok fény csodákat művel, még a mobilok is lényegesen javulnak verőfényben.

(#63998) Studi


Studi
addikt

Ezek GX7-es képek, LR-ből elővarázsolva. Utómunkához sok közöm nincs, meg át is vannak méretezve, de én nem láttam a bőrön semmi sávosodást, vagy hasonlót.

(#63999) konyi79 válasza madgie (#63980) üzenetére


konyi79
addikt

Nex3 óta sokat változott a világ...
Valamit majd említhetnél milyennek tűnik az A7ii.
Nem lesz ott egy 55/1.8?

(#64000) madgie válasza konyi79 (#63999) üzenetére


madgie
titán

Tudtommal nem lesz hozzá semmilyen natív objektív.

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.