Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
:AMF:
senior tag
válasz t72killer #21649 üzenetére
miért akarod ir-szűrőzni a váz vakuját? az elővillanás fénye nem kerül a képre, csak az optikai kioldásnál.
ha nincs elővillanás, akkor a pontos adatokat sem tudja átküldeni a váz vakuja a slave-nek, nincs ttl kommunikáció.
mivel rádiós ttl kioldó olyhoz/panához asszem még nem készült, így szerintem csak elővillanásos módszerrel tudod vezérelni a vakukat a ttl-hez. -
t72killer
titán
De fővillantást csinál a vázvaku, nem? Ennek nagyon nem kéne a képre kerülnie. Az IR-szűrő azért van, mert a slave-szenzor érzékeli az IR fényt is, de a képbe már nem zavar be a vázvaku. Normál eljárás vízalatti rendszereknél.
Némileg homály uralkodik a fejemben vezetéknélküli TTL-témában. Nem jól értelmezem, ha adott egy kis vázvaku és egy -vagy több combos külső vaku (pl 2db Metz 48), akkor a kicsi lő egy elővillantást, hogy srácok, ti is villantsatok elő (ezzel bemérik, hogy mekkora legyen a fővillanás ereje), aztán exponáláskor még 1et villant a kicsi, hogy gyerünk, villantsatok nagyot?
Ergo a kisvaku villanása csak kommunikációs és nem mérési célú (ha nem akarjuk derítésre használni), ergo lehet szűrőzni?
Ja, rádió víz alatt nem opció (ez lenne a fő alkalmazási terület), egyrészt nagyon gyorsan gyengül, másrészt az adóvevők nem férnek a víz alatti házakba (a vázvakuknak ill fl-lm1-2-nek direkt van hely).
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
mik-oca
tag
válasz sebgutkopf #21653 üzenetére
Köszi!
Azóta is azt használod?
-
Anthony111
csendes tag
Sziasztok! Egy időben Pana G3-ast szerettem volna venni, most látom le van esve az ára, akár 100k alatt is be lehet szerezni. Csak azóta elég sok minden megjelent a piacon. Tudtok valami jobbat ajánlani a 100k körül? Kritérium annyi, hogy nem bánnám, ha lenne evf-je. G3-ról sok helyen írják, hogy nagyon pici, nézegettem pár videót, és nekem is gyanus, hogy elég nehezen kezelhető lenne.
-
.mf
veterán
válasz Anthony111 #21655 üzenetére
"G3-ról sok helyen írják, hogy nagyon pici, nézegettem pár videót, és nekem is gyanus, hogy elég nehezen kezelhető lenne."
Egy olyan gépnek, termékvonalnak, ami direkt úgy lett tervezve, hogy kisebb legyen, mint egy dSLR, felróni, hogy kicsi? Akkor maradj a dSLR-eknél, ennyi. A D3100 kitobival sem sokkal drágább, 109k körül látni.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
:AMF:
senior tag
válasz t72killer #21652 üzenetére
optikai kioldásnál a vázon lévő vaku villan, ennek a fénye kioldja a többi vakut. itt nincs ttl kommunikáció, a külső vakuk érzékelik a villanást és bumm, elsülnek azok is. a kioldó vaku fénye ugyanúgy rákerül a képre, mint a külső vakuk fénye. (az egyszerűbb manuális vakukon erre van pl. az S1 mód. illetve, ha a vázon lévő vaku elővillanást csinál, akkor az S2 mód, hogy csak a fővillanásnál süljön el a külső vaku, az elővillanásokat hagyja figyelmen kívül.)
ttl kioldásnál a vázon előbb be kell állítani az rc módot, így a fővillanás előtt a vázon lévő vaku gyors elővillanásokat végez, kioldja a külső vakukat, de a kioldó vaku fénye nem kerül rá a képre, mert az a fővillanásnál már nem villan, csak a külső vakuk. (az egész baromi gyorsan történik, gyakorlatilag csak egy villanást látsz, ezért is gondolhatod, hogy rákerül a végső képre.) ezt a leírást találtam az oly wireless-re. az oly rendszeréhez még nem volt szerencsém, de a leírás szerint úgy működik, mint a nikoné (az nekem nagyon bejött).
-
Freddy76
addikt
válasz Mr.Csizmás #21659 üzenetére
Pfff... Macskák...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
DemonDani
addikt
A Nikon 1 J1-gyel került már valaki közelebbi kapcsolatba? (visszaolvas láttam hogy már kerülgetve volt a forró kása ) Tetszetősnek vélem a gépet, főleg a sebessége ami nagyon vonzó, nameg az ára sem elhanyagolható
Valaki lehangolhatna miért is ne vegyem meg
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
OPiiPO
veterán
válasz Freddy76 #21650 üzenetére
( függetlenül hogy DX obi, elég sokan próbálják FX-en is, vegyes eredménnyel, egyesek szerint nagyjából ok, mások szerint nem használható )
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Dare2Live
félisten
válasz DemonDani #21662 üzenetére
Én idén úgy hogy elötte nem fogtam kézbe végigfotoztam vele a Barcelonai utat. [link] az elején kifejezetten szenvedős volt D80 után, nem mert rossz, egyszerűen csak imo úgy van megcsinálva, hogy olyanoknak akik tényleg hobbifotósok. A végére egészen megbarátkoztam vele.
Ezen felűl tényleg irtózatos hibája az egész rendszernek az obi kínálat.Magamnak én nemvennék. Ha fontos a pencake zoom a méret és nagyszenzoros, relative gyors gép kell akkor GX1. De édesanyának pl tökéletes lehet.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Freddy76
addikt
válasz Dare2Live #21668 üzenetére
Én ma megfogdostam az MM-ben, és érdekes, hogy abszolút nem tűnik játéknak a J1. Masszív, normális a felépítése, gyors, alapjában véve minden remek rajta... Kis 10-es obival nem is nagy. Megnézegettem egy másik helyen az X10-et (asszem Parci ajánlotta), na, az pláne egy baba gép. Okés, hogy kisebb a szenzora, mint a Nikon 1-nek, de ha jól tudom, egy kompaktnál nagyobb. És az a fuji X10 is egy nagyon masszív szerkezet, remek kezelhetőséggel, jó obival.
Ha lenne egy dslr-em, én szaladgálós gépnek most egy x100-at akarnék. Ha pedig arra nem lenne pénzem, akkor X10. Igaz, hogy kisebb szenzor, de az X10 tényleg kicsi, hordozható cucc. Szerintem az árát megéri.
-
Messer22
senior tag
válasz Freddy76 #21669 üzenetére
Aztán rájössz, hogy nem elég a beépített optika, (netán kevés a szenzor, amióta van gyerkőc azóta kéne egy FF szenzoros gép tiszta iso 6400-al , na jó az EM5 is elég lenne) kell egy cserélhető obis gép + optikák, aztán sok mindent kell cipelni....újból egyszerűsítés, aztán megint fejlesztés.. A kígyó meg a farkába harap
Messer
-
arn
félisten
D7100 mikor jon? Nagyon nyomjak a d7000 arat, kevesebb mint 2/3ba kerul, mint egy em5. Gondolom meg zuttyanni fog egyet... Visszaveszem a listara tavasszal osszesitek, hogy melyik vaz meg obipark eri meg - d600, d7000, em5. Ez utobbinak jocskan olcsobbnak kell lennie, hogy labdaba rugjon.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Freddy76
addikt
válasz Messer22 #21671 üzenetére
Ez így van. De az élet ettől szép .
Karácsonyra pedig kapok egy full frame gépet, ha minden igaz...
Arn: nem tudom, fog-e zuhanni. Így is jóval olcsóbb a d7000, mint volt, és nem igazán tudom, hogy mi olyat tudnak beletenni a d7100-ba, amitől az ember inkább azt akarná. Szerintem ebben a kategóriában már nem sok embert lehet megbolondítani a sok megapixellel. A d7000 most 230-240 csupaszon, és 300 körül van a 18-105-tel, amely szerintem egy kiváló ár-érték arányú optika, és az ekv. 27-157,5 nagyon kényelmes is. Emellé egy fix 50 vagy 35, és van egy jó szetted, ami persze baromi nehéz...
[ Szerkesztve ]
-
-
jmakk
őstag
Olympus 15mm/f8 SLR gear
No comment... -
Tulku
veterán
válasz Freddy76 #21669 üzenetére
Kis segítség (mindkét gépem volt, használtam, szerettem):
- akármilyen furcsa az x100 könnyebben zsebre rakható mint az x10 (vékonyabb)
- Ha nem képbuzerálunk, szerintem az emberek 95%-ának tökéletesen elegendő az x10 képminősége
- x10 gyorsabb...mindenben, AF is (!)
- akik szeretik a megszokott tárcsa elrendezést (A, S, M...stb) óvakodjanak az x100-tól és gyorsan vegyenek x10-et
- iso auto-nem auto mód az x100-on horror...persze áthidalható (auto iso 3200-on tartva, min zársebesség beállítva és A módra téve a képek 99%-át lefedi)
- sok embert zavar a fix optika (szvsz nagyon hamar megszokható és kreatívitást fejlesztő egyéb iránt)
- x10-ben van stabilizátor, manuál zúmos, nagyon penge minden szempontból...nehéz az optikán fogást találni
- ha valaki szereti a krémes hátteret felejtse el az x10-et, de rohanjon x100-ért
- jobb videó képességek az x10-ben (1080p, gyorsabb fókusz, stabilizátor)
- személyre szabott c1 c2 beállítások a tárcsán illetve baromi jól használható q menü az x10-nél
- senki ne akarjon manuálozni egyikkel sem, mert beszakad az agya...
- hátsó tárcsa miatt szerintem 1-2 db x100 már landolt erőteljesen a betonon...
- x100 evf-ovf , x10 csak ovf (nekem az utóbbi nem feküdt, mert más látok a keresőben, mint az lcd-n)Mindkét gép masszív, jó felépítésű, nekem az x100 fogása jobb, x10 már elég picinyke.
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
válasz Mr.Csizmás #21678 üzenetére
Csak azon agyalok, hogy ezt az Olympus komolyan gondolta, vagy egyszerűen azt a marketingeszközt vetette be, hogy egy dolog legyen jó vagy szar (jelen eset) csak ne legyen közömbös, mert akkor nem beszélnek róla.
-
Freddy76
addikt
Értem. Tehát az X10 jobb mindenben, csak az a baj, hogy feleannyiba (sem) kerül...
Amúgy tegnap megint megfogdostam picit az X100-at, de ezúttal velem volt a gyermek is. Nos, a 15,5 hónapos kisasszony jelentős előnyt adott a gépnek, ugyanis a mozgást nehezítő pufidzseki, két nadrág, csizma volt rajta, és egy kis bolt kb. 1,5X1,5 m nagyságú tere volt csak szaladgálni. A fények átlag beltéri fények.
Az X100 af-jének esélye sem volt. De ettől még rohadt jó gép, és hibáztatni sem tudom, mert lelke van. De tavaszra a gyermek gyorsul, akkor komoly gondok lennének (hacsak nincs valami titkos módszer, nem tudom, a Madgie által írtak bejönnek-e gyorsan mozgó témánál). Persze nem volt időm alaposabban kiismerni.
Ha teknőseim lennének, tuti megvenném.
-
Tulku
veterán
válasz Freddy76 #21682 üzenetére
Nem mindenben...a kép végtermék azért erőteljesen x100 szagú győzelmet sejtet..és:
Ha ilyet akarsz fenyképezni, ajánlok egy jó dslr gépet...ne keresgélj mft fronton...
ps: de most komolyan...van egy kutyám...az mint a cséphadaró...de ha azt mondom neki fennhangon: megállsz(!!!), akkor 3-4 mp-re megmerevedik, esetleg még rám is néz nagy szemeivel és én KLIKK...persze ha minden esetben a pillanatot akarod elkapni...gondolkozz egy nikon v-ben, abban van snepsot vagymi, szerintem az való neked...
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
-
.mf
veterán
Sztem te vagy a világon az egyetlen, aki ezt komolyan is veszi
De ha a vigyori berámolgatása helyett el is olvastad volna, ezt is írják róla a tesztben:
"Recommended!"
"I had a lot of fun using this lens"
"it's not surprising that Olympus puts the lens in the accessories category on its website instead of the lens category"
"its still a very useful lens for only $49!"Ennyi. Ha látnék egyet itthon használtan 5-6k-ért, meg is venném. Talán még az amerikai árát is megérné. Ha úgy nézzük: ez a lehető legvékonyabb lencse, amivel használatkészen zsebre lehet vágni egy vékonyabb m43 gépet. Csakhát itthon 25k-t kérnek érte, ami egy rossz vicc.
Jó lenne egy pár fokkal komolyabb verzió is, ami monjuk csak kicsivel vastagabb, de f8 helyett mondjuk f4.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
jmakk
őstag
Olympus 15mm f8: 9mm x 56mm / 22g
Panasonic 14mm f2.5: 20.5mm x 55.5mm / 55gNézzük a reális használt árakat (Pana 40k körül) és hogy pl. 5-6k-ért megkapod az Olympust.
Szvsz adnék plusz 35k-t egy kb 30g-mal és 11,5mm-rel vastagabb jó képminőségű, használható obiért.Azért mégnéznélek, mikor mondjuk a Olympus gazdasági igazgatójának, mint marketinges elmagyarázod, hogy az amúgy is jó anyagi helyzetben levő cégnek ez a termék hogyan és milyen profitot fog termelni!
Marketing értéke van azt elismerem, de negatív reklámként.Szóval nekem továbbra is
[ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
Az 1 Nikkor kompatibilitását nem lehet megoldani semmilyen átalakítóval normálisan?
-
-
DemonDani
addikt
válasz Mr.Csizmás #21693 üzenetére
meg makró virágok... köszönöm a segítséged
-
Mr.Csizmás
titán
válasz DemonDani #21694 üzenetére
ironizáláson kívül, a 2,7x faktor miatt bármilyen rendszeridegen obi teleobi lesz.
gyárilag van adapter, amivel a rendes nagy nikon obikat rá tudod tenni, és működik az adatbusz is (AF, rekesz), a többinél meg "buta" módon, mint bármelyik más rendszernél az adoptálás.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Gondwana
addikt
X10 ovf-jéből az hiányzik nekem, ami a WW II. vadászpilótáknak, a H.U.D.
Ők akkor zsírkrétáztak (esetleg tintaceruzával, csak fordítási hibásan olvastam?) célkeresztet az ablakra, én a CMEHA-8-ra karcoltam egy + jelet, de ez az X10 a jövő héten utazik tőlem tovább, nem merem bejelölni a célkeresztet.Egyébként tényleg brutájó gép!
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Tulku
veterán
-
Marseille199
senior tag
Off:
A Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Samsung közötti projekt eredményeként oktatóm kapott egy Galaxy Camerát nyúzni, amit megkaparintottam holnap délutánig. Akit esetleg érdekel a dolog, az fb-on követheti a kis projektemet
Profilom: fészbúk
Ha nem hozza be, akkor Erdei Mihály, Budapest. Profilképen két kutyával vigyorgok
Első kép:
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest