Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
:AMF:
senior tag
én is ff mániás vagyok. lightroom-ot használok, innen-onnan összevadászott presetekkel. (sok ingyenes található pár kattintással.) a különböző színszűrős változatok alapból települnek a lightroommal, már csak a csúszkákat kell tologatni a kívánt hatáshoz. :-)
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
A Duna Plaza-s fukarban még van egy darab (piros) Pana G2 kit 110k-ért. A feketét elhoztam. Beléptem a klubba.
-
senior tag
válasz SpongyaBob #3924 üzenetére
szerintem az, hogy L<M v. 1<3. más hirtelen nem jut eszembe.
-
senior tag
válasz Marseille199 #4360 üzenetére
Ha hazamentem melóból csinálok pár képet.
Parci: egy kb 30 méterre parkoló autóról az iroda 80 centire lévő fűtésszabályzó gombjára ( ) fókuszálva az Oly szűk 4 másodperc alatt állt rá, a 20-as palacsintának ez kb 2 másodperc volt. visszafelé eljátszva is kb ennyi volt.
nekem az Oly mégis szimpatikusabb, mert bár lassabb, de cserébe semmi hangja, és pontosan ráállt a témára, míg a pana előre-hátra ugrálva lőtte be az élességet (és még röfög is ). -
senior tag
lapát kezem van, a 20-as palacsinta gyűrűje nekem zavaróan keskeny MF mókázáshoz. (bár a hangoskodást valóban csak így lehet kiküszöbölni.) a kitobié jó, viszont nagyon darabosan jár a zoom, felvétel közben lehetetlen rángatás nélkül zoomolni. az oly nagyon finoman jár, MF-ra szerintem pompás.
nálam a videó másodlagos szempont, így igazából nem bosszankodom egyik obi videózás terén mutatott "fogyatékossága" miatt sem.
jarnold: nekem G2-n az Fn gombra van téve a fókuszpont választás.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Marseille199 #4371 üzenetére
No, készítettem pár képet az Oly-ról. (A minőségért sorry.)
Hátsó kupakkal pontosan olyan "hosszú", mint egy gyufás doboz. És ami meglepett, a bajonett körüli szoknya miatt az obi szélesebb, mint amilyen magas. Ez szemre elsőre fel sem tűnik.
Poén: kupakok nélkül a 14-42, a 20-as és a 45-ös egymásra pakolva akkora, mint egy sörös doboz.
Mercutio_: fura, mert érzésre nekem is gyorsabbnak tűnt az oly, amíg le nem mértem. lehet, hogy a pana az oda-vissza ugrálás miatt tűnik lassabbnak (de hogy idegesítőbb, az tuti).
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Két idegesítő apróság Pana G2-nél:
- kb. minden második kikapcsolás után a led nem alszik ki a ki/bekapcsoló gomb mellett, hanem világít tovább. egész addig, amíg a vázon bármelyik gombot le nem nyomom.
- oly 45/1.8-nál a nagy fényerő különbségű témák között váltogatva (pl. sötét szobában a monitorról a billentyűzetre irányítva a gépet majd vissza) az obi rekesze fokozatosan ki/be nyitogat, úgy ahogy az ember pupillája reagál a fényre/sötétre. na persze, ezt sem mindig csinálja, bár eddig nem sikerült rájönni, hogy mitől indul be. volt, hogy már bekapcsolás után ezt játszotta, és volt, hogy 1 mezősről több mezős AF-re váltva indult be. videó alatt viszont egyszer sem csinálja.
ma még csak pislog. holnapra talán megtanul beszélni is. -
senior tag
válasz SpongyaBob #4391 üzenetére
záridő prioritásra gondolsz? mert akkor állítja a váz a rekeszt.
de mivel 99%-ban rekeszprioritásos módban használom (és ahogy fentebb is írtam, nem mindig csinálja) így szerintem más lehet az oka.
ja, kitobinál és a 20-asnál pl. nem csinálja. -
senior tag
Mercutio_ (#4414): Remélem azé' nem kapok maflást az lcd-től.
rrbmirgamid (#4428): 7-14 helyett én az oly 9-18-at venném, féláron. -
senior tag
amíg van a túlárazott pana obikra ésszerű alternatíva, addig engem nem zavar az árazásuk. a pro zoomok áránál biztos vastagon fog majd a tolluk, ahogy szinte mindennél, amin panasonic felirat szerepel (akkumulátor, vaku, önkioldó, stb).
titkon remélem, hogy az oly is összerakja a maga zoom-jait, ésszerűen árazva. (fekete színben ) -
senior tag
vannak azé' átfedések: 20 vs. 17, 7-14 vs. 9-18, 100-300 vs. 75-300, 14-140 vs. 14-150, illetve pana kit vs. oly kit ( )
a nikon-ról m4/3-ra váltásnál nálam az volt a legfontosabb szempont, hogy a 35/1.8, 85/1.8, 12-24/4, 70-200/2.8 négyesre legyen valami AF-es alternatíva, hasonló képminőséggel. az első háromra már megtaláltam.
rrbmirgamid (#4436): na, én ebből a szempontból k*rva vagyok. ha jó és reális az ára, akkor nem érdekel ki gyártja.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
nem tudom, hogy tükrös vonalon pl. az aps-c-re optimalizált obik milyen ütemben érkeztek/érkeznek, de szerintem az elmúlt 3 év alatt azért elég szép objektívkínálatot hoztak össze m4/3-ra.
bár való igaz, hogy csinálhatta volna ügyesebben is a pana/oly páros ezt a 3 évet. ha duplikálás helyett inkább a minőségi fixeket/zoomokat szórták volna, biztos nagyobb lenne a piaci részesedésük. gondolom a nikon/canon páros a piaci súlyából adódóan engedheti meg magának a lomhább reakciót. (lsd. milc felé nyitás)nex-et először és utoljára valamikor az első szériából fogtam. akkor (az oly ep1-hez hasonlóan) "vidd innen" reakciót váltott ki a fogása.
-
senior tag
válasz PRO-peller #4528 üzenetére
LOL, tegnap a soroksáriban 110k-ért volt kirakva.
-
senior tag
150mm-en próbáltál esetleg MF-t? én már a 45-ösnél meglepődtem, hogy amit stabilnak gondolok, az belenagyításnál finoman táncol jobbra-balra. 150mm-nél meglátnám, szerintem megijednék, hogy tán alkoholista lettem.
nikonon a 85-öst könnyebb volt kitartani, viszont az oly már 1.8-tól éles. -
senior tag
Nem tudom szabad-e ilyesmiből kiindulni, de a hasonló fényerejű 4/3 obik tömege a m4/3 verziókhoz képest:
40-150/4-5.6: 220gr vs. 190gr,
9-18/4-5.6: 275gr vs. 155gr,
70(75)-300/4(4.8)-5.6(6.7): 600gr vs. 430gr,
35-100/F2: 1650gr vs ???
A 600 grammhoz szerintem XXX kell.szerk.: amíg az ember megtanulja, hogyan a legstabilabb fogni ezeket a kisebb vázakat, addig szerintem több a bemozdult kép stabihiány esetén. aztán idővel javul az arány.
madgie: ha szédülni akarok, akkor inkább a pálinkához nyúlok.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz szőröscica #4609 üzenetére
Október közepén rendeltem és november elején vehettem át (oly mintabolt). Gondolom a karácsony miatt másokban is felmerül majd az a gondolat, ami benned. Így a 2-3 hetes szállítási határidő még több lehet. Szerintem ezt kalkuláld bele, amikor
megrendeledírsz a Jézuskának.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz szőröscica #4631 üzenetére
olympus mintabolt. 3 év garanciát adnak a náluk vásárolt cuccokra.
madgie: nekem az első jobban tetszik. a silver efex pro-t pedig szeressük.
-
senior tag
viccő'tem, nehogy komolyan vedd. megláttam, hogy 2.8 és egyből eszembe jutottál.
G2+O45 portréféleség
-
senior tag
válasz Mr.Csizmás #4761 üzenetére
-
senior tag
válasz rrbmirgamid #4777 üzenetére
dehogy nincs. az áruk besorolására és az utánuk fizetendő vámtétel meghatározására a kombinált nómenklatúra szolgál. az egyes árukhoz kapcsolódó közösségi intézkedéseket (illetve a vámtételeket is) pedig a Taric tartalmazza. (ha bepötyögöd a vámtarifaszámot, akkor már köpi is kifelé.)
-
senior tag
nord_ #4858: a 20-as pana szerintem csak képen sugall időtálló masszivitást, kézbe véve valahogy nem érzem arányosnak az árcédula hosszával. ha vasból gyúrnák talán igaz lenne rá. (a képminőség viszont maximálisan kárpótol.)
FEDman #4863: ezzel teljes mértékben egyetértek.
madgie #4891: a G2-n is ronda, olyan furán vékonynak hat rajta... szúnyog. a kattogás nálad is random, vagy állandó?
parci #4934 : egyedi megrendelésre biztos csinál neked az olympus egy nex7 alakú vázat... a gh2 szenzorával. a felsoroltakból nekem a nikon rawok mérete hiányzik. 7-8mega egy 10mp-es kép. panánál 13-14mega egy 12 mp-es.
Tulku #4931: ha csak a méret/fogás alapján kellene választani, a j1-re voksolnék. a gf3 fogásra semmilyen a gf1/2-höz képes, az epm1-nek meg egyenesen nincs fogása (szigorúan szubjektív). de amin a legjobban meglepődtem, az a v1-es nikon... borzalmas a fogása. egy fehér gáztűzhely-zománcfestékkel bevont példányhoz volt szerencsém. a váz vastagsága oké, nagyon robosztus, egyben van. az evf/lcd képe is baromi szép, de ezzel a fényes fém burkolattal iszonyatos.
FEDman #4961: néhány pohár után szerintem soft focus.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
ajándék pana táska és memóriakártya
-
senior tag
válasz Mercutio_ #5138 üzenetére
ez a szállítási/fuvarköltség %-os megosztása nekem nem ismerős. homályos emlékeim szerint (nem vám szakterületen dolgozom) az árunak a határon felmerülő értéke után kell vámot és áfát fizetni. a madgie által linkelt oldal szerint ez 195 dollár + 8 dollár postaköltség, tehát 203 dollárra kellene vámot és áfát számolni. a taric szerint a tajvanról érkező objektívekre - 9002 tarifaszámot feltételezve - 6,7% a vám. tehát (225 ft-os dollárral számolva) a fizetendő vám: 203*225*6,7%= 3060 ft. az áfa = ((203*225)+3060)*25%= 12184 ft. az obi így nagyjából 61000 forintba kerül kintről, ami közel fele a hazai boltok árainak.
# 5136 madgie : az nem a nav "tarifája", hanem az eu-é. szőke svéd legényként is ugyanennyit kellene fizetned.
-
senior tag
létezik ám ilyen, csak nem ebben a %-os formában. amikor jelentősebb összegű a szállítási költség, akkor előfordulhat, hogy a számlában megadják, mennyi az EU-n kívüli és EU-n belüli szállítás összege. így az EU-n belüli szállítás összegére nem kell vámot fizetni. bár ez szerintem csak közúti szállításnál jellemző.
Parci: amíg nem láttam a nagyított keresőképet, addig én is azt hittem, hogy stabil a kezem. ha visszaemlékszem a canon ->pentax -> nikon váltásnál is az elején mindig több volt a bemozdult képeim aránya. aztán összecimbiztünk.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
valaki homályosítson fel, hogy mit állapítotok meg otthon a neonlámpás multis terméksorok fotóiból. mert én még egy gépbe sem akartam kártyát dugni és tényleg érdekelne.
mire a multikban tapogathatóvá válnak, addigra már van róluk valami értelmesebb teszt, tehát a képminőséggel nagyjából tisztában vagyok, mikor leveszem a polcról. a boltban meg úgyis csak arra vagyok kíváncsi, amit a tesztből nem feltétlenül tudok meg: mennyire tetszik/zavar az evf képe/szaggatása, milyen a fogása, mennyire hangos a zár, milyen ügyes/gyors az AF, stb. ezekhez meg ugye nem kell kártya.
-
senior tag
Én is néztem mostanában vakukat, nem túl rózsás a helyzet. Már csak a váz mérete miatt is.
A 14 és 20 szerintem kacat, a 300R 50k-s ára vicc, a 36R két akksis (lassabban tölt fel teljes kisülés után), az 50R szintén drága. De hogy jót is mondjak az oly-ról: a 300R, 36R és 50R tudják az oly vezeték nélküli vakuvezérlését, ami azért jó dolog lehet. (Legalábbis nikonnál én nagyon csíptem az sb-900 ilyenfajta vezérlését. Hiányzik is a CLS mint a fene. Az a balf*sz pana semmi ilyet nem kínál. De legalább cserébe drágábban adja az átcímkézett oly vakukat. )
Metz téren szerintem a 44 vagy 50, ami jó lehet. Utóbbi már tud nagysebességű vakuszinkront is. (Az oly 50R árának feléért.)
De ha nagyon trendi akarsz lenni, akkor marad a 4/3-os fehér nissin 466.Szerk: esetleg manuális vaku(k) és rádiós kioldó is szóba jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz hegyimorc #5745 üzenetére
ötletesen oldották meg a fej döntését ennél a metz-nél.
részben egyetértek. a vázak méretéből adódóan valóban számít a vaku mérete és súlya, mindaddig amíg a vázról sütöd el. viszont én többségében a vázról levéve használtam az sb-900-at is, így számomra az a pár deka plusz nem akadály.
rendszervakuból nem tudok olyat m4/3-ra, ami kicsi, forgatható a feje és még a HSS-t is tudná. csak a nagyobb dögök kiváltsága ez, sajnos.nem másodgépnek vettem, ezért én elvárom a cls szintű tudást. az más kérdés, hogy talán nem kéne.
-
senior tag
induro állványt vettem a mikrosatban, bár nem 3D, hanem gömbfejjel. teljes magasságon (158 cm) is baromi stabil cucc, nem billeg, nem lifeg. a középoszlop megfordítható, vízszintező is van. frankó kis szütyőt adnak hozzá, ja és szerelő készletet. a gyorscseretalp fémből van. kicsit idétlenül néz ki rajta a g2, olyan " ágyúval verébre" benyomást kelt.
-
-
senior tag
válasz hegyimorc #11752 üzenetére
Nekem G2 van, az 6 db kép után lassul be (Raw+Jpeg esetén).
Vaku terén nem sok jóval kecsegtet a Pana. A vezeték nélküli vezérlésről mintha még soha nem is hallottak volna. Cserébe még drágábban is adják az átcímkézett (egy generációval korábbi, -R nélküli?) Oly vakukat.
Kisméretű vakuk közül jelenleg csak az Oly 36R tud nagysebességű szinkront, az 50R és a Metz 50 pedig batár a vázhoz képest. -
senior tag
válasz FEDman #14729 üzenetére
engem igazán az lep meg, hogy ez pont téged lepett meg.
a ph-s cikkből ez mintha kimaradt volna - ha jól tévedek. a p*xinfós cikkben megemlítik, de ott is kb. csak annyit írnak, hogy van ilyen lehetőség. nem értem miért nem próbálták ki, ha már egyszer a kezük ügyében volt. ez azért elég nagy újítás a korábbi vázakhoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Windows 10
- iPhone topik
- További aktív témák...