Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen okostelefont vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-04 10:31:59

LOGOUT.hu

Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aktuális: Karácsonyi telefonajánló 2023 (cikk), Milyen telefont vegyek 2023-ban karácsonyra? (videó)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#185101) vence válasza Ájvé (#185095) üzenetére


vence
junior tag

A sima G54 az a "G54 5G"
legalább egy tanácsadó topikban próbáljuk már a hivatalos típusjelöléseket használni.
Erről a változatról leginkább az összehasonlítás miatt írtam ...
egyébként elérhető megbízható forrásokból is, pl. az amazon site-ok.

De a lényeg:
Elolvastad, értelmezted a hsz. utolsó mondatát is?!

Egyébként semmi gond! :)

(#185102) vence válasza ElRamos (#185100) üzenetére


vence
junior tag

80 -ért van a Best Buy
és új, nem használt!

Annyit talán érdemes az újért hozzátenni.
Nézd meg az utóbbi hsz-aimat!

(#185103) Ereshkigal


Ereshkigal
őstag

Üdv!

Nyugdíjasnak keresek telót, keret kb. 60k. Legyen elfogadható kamera, üzemidő, hangerő, hangminőség. Nem telefonguru, de a feltelepített programokat magabiztosan használja. Extrák (5G, ujjlenyomat, NFC) lehetnek, de nem fontosak.
Gyors gugli után: Xiaomi Redmi Note 12, Motorola Moto G23, Motorola XT2255-1 Moto G72. Utóbbi mondjuk 66k, de ha annyival jobb, akkor egye fene.
Esetleg más?

[ Szerkesztve ]

(#185104) titi12 válasza Spec (#185084) üzenetére


titi12
tag

Majdnem mindent leírtál… nekem nem volt, nem is lesz (sok-sok éves Mac-használattal a hátam mögött)… a valaha volt legjobb rendszer a BB10. Pont.

(#185105) berek21


berek21
senior tag

Sziasztok.
Páromnak néztünk ki egy telefont. Kb 200k lenne rá a keret. Egy Xiaomi Mi10Lite készüléket váltana. Mint látható, nem egy hardcore felhasználó :), és ez nem is fog változni.
Négy fontos dolog viszont van.
1. Android
2. Lekerekített kijelző
3. Unicredit banki applikáció stabil, biztonságos futtatása
4. Minél hosszabb támogatottság
Mivel hölgynek lesz, ezért a forma, és színválaszték is szempont.
A kinézett készülék, a Redmi Note 13 pro plus.
Érdemes megvenni hivatalos forrásból, vagy mindegy? (garancia stb.)
Esetleg van a fenti kritériumnak jobban megfelelő telefon?
Köszi előre is.

LG Velvet eladó!

(#185106) Ájvé válasza vence (#185101) üzenetére


Ájvé
veterán

Az Motorola G54 (ebből van Power Edtion verzió), ez a hivatalos neve (menj fel a hivatalos oldalra, legfelül így van írva utána alul van hogy 5G power edition immár kis betűkkel). És igen, nem power edition a "sima" 5G-s, tök mindegy hogy írod, nem power edition, ez a lényeg, mindkettő 5G-s, ha ezt írom ez még nem különbözteti meg őket.
Ez nem Xiaomi (egyelőre), hogy fel kell tüntetni az 5G-t a néveben, mert annyi rohadt sok készüléke és elnevezésük, hogy tényleg nagyon oda kell figyelni, melyikben hol szerepel egy vessző.
Elérhető bárhonnan, csak nem hivatalosan, nem azt mondtam hogy nem lehet megvenni. Egyébként G54 5G (kedvedért) elvileg indiába szánt készülék (gsmarena alapján), szóval esetleg másképp frissül vagy ilyesmi, nem kell csodálkozni rajta.
Egyébként ha érted miről van szó, akkor mi probléma?
Igen olvastam, de azt nem emelted ki nagyon, hogy a Moto G54 5G viszont nem EU piacos készülék, így nem is lesz rá hivatalos jótállás se, nem biztos hogy tisztában van vele, hogy ezek mivel járhatnak, ezért mertem kiemelni eme tényt, ha nem bántottalak meg túlságosan.
Nem biztos hogy mindenki akar amazonról rendelni és korábban nem ezt említetted, hanem hogy 60k itthon a készülék (virágbolti verzsön 5G-vel).
Egyébként tényleg semmi gond.

Ereshkigal
G72 nem rossz, de nem kap több főverzió frissítést, biztonsági frissítéseket pedig 2025 szeptemberig.
G23 még fog kapni A14-et, de az gyengébb hardveresen.

[ Szerkesztve ]

(#185107) borix válasza vence (#185093) üzenetére


borix
őstag

Igazság szerint felejtős mindkettő.
Moto G54 Power Edtion kapott egy elfogadható IPS kijelzőt, nagy akkut, lassú töltéssel de a kijelző miatt többet is fogyaszt.
Szoftver támogatás biztonsági frissítés 2026-ig.
Nincs odahaza töltő akkor venni kell majd a telefonhoz de ha vesz az ember akkor már időtállóbbat vegyen legalább 67W-os.
A saját topikjába feltettem a kérdést amit nem nagyon tudtak válaszolni, így kénytelen voltam utána nézni a kijelző védelem terén, ami Panda Glass.
Szerintem érdemesebb még gyűjteni kicsit a 80k-hoz és feljebb nézelődni.

(#185108) Ájvé válasza borix (#185107) üzenetére


Ájvé
veterán

Kijelző fogyasztása azért nem akkora különbség, 6000-es akku van benne, azzal azért jól elvan (tesztekben nagyon magas akku időket írnak), nem legalább annyi előnye van hogy nem pwm-es a vezérlése. 30 wattos töltés tényleg nem túl gyors, de azért nem olyan vészes. Tud gyors töltést más töltőkkel is, bár biztos nincs mindenkinek elfekvőben több töltő otthon.
Oneplus Nord ce3 litehoz képest jobb készülék (ami szintén IPS kijelzős és kisebb akkuval), gyűjteni meg lehet persze, drágábban kap jobbat. Oneplus előnye csak a hosszabb támogatás lehet.

[ Szerkesztve ]

(#185109) borix válasza Ájvé (#185108) üzenetére


borix
őstag

Nekem egyik sem kellen...
OnePlus Nord CE 3 Lite 5G telefonnak a kijelző védelme Gorilla Glass, de nem határozták meg, hogy milyen, minek is... ;]
Amúgy én már Gorilla Glass Victus védelem alatt nem vennék telót.

(#185110) Ájvé válasza borix (#185109) üzenetére


Ájvé
veterán

Erre csak azt mondom nem kell dobálni, nekem Moto Edge 40 telefonom van most, ezen nincs védelem (vagyis NEG van rajta, de nem tudom mit érhet). Fóliát tettem rá, meg tokba van.
Egyébként mindenkinek van véleménye, elvárása és elvei, de mindig csak ezek mentén nem lehet valakinek készüléket ajánlani. Vannak persze amiből nem engedünk, mert szerintünk ebből nem lehet, de ha mondjuk valakinek korlátozottak a lehetőségei, azon is segíteni kell. Neked ez kevés, nem felel meg, de másnak még jó lehet attól.

(#185111) Oldfoksz válasza Ájvé (#185110) üzenetére


Oldfoksz
junior tag

Nippon Electric Glass

füstjel->zászló->morze-nincs is mit mondanom

(#185112) Coli56


Coli56
csendes tag

Sziasztok!

- Árkategória: -70k
- Használt vagy új? új
- Hol vennéd meg? Webshop, ahol legolcsóbb, vagy garancia leghosszabb kb, azonos áron
- Hosszú vagy rövid távra tervezel: 3 év, addig szokták bírni nekem a telók
- Mire használnád? Internet(akár több tabbal), email, filmnézés, néha zene, több alkalmazás futtatása, amiket nem kéne kilőnie
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? Android 12- ; Nem zavar ha nem a legfrissebb, de régi se legyen.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Feltételezem kijelző méretére gondol itt, a maiak már határesetek nekem, de mindegy, mert megoldom.

Redmi Note 8T helyett keresek új telót. Főleg netre, filmnézésre használnám, illetve multitasking. Szempont, hogy ne akadjon a rendszer, csak LCD FullHD kijelző jöhet szóba, mert sokat nyúzom. Tudom ez ma jelentősen leszűkíti a kört, de nincs kedvem évente kijelzőt cserélni. Eddig 4GB ramom volt, ami kicsit szűkös volt, ezért 6GB ramot preferálnám, hacsak valaki nem mondja, hogy a MIUI-nak hirtelen sokkal jobb lett a memóriakezelése vagy ma erre egy újabb, jobban optimalizált telóval elég a 4GB ram is. Az a tapasztalatom, hogy a teló megjelenése utáni frissítésekkel mindig több ramot eszik a rendszer, hogy sarkallják újabb megvételére az embert, így általában 1 android frissítéssel érdemes számolni, ahhoz képest amivel megjelent. Hangszórójával nincsenek különösebb igényeim csak a mai átlaghoz képest rosszabb ne legyen.

Kinéztem többet is, de aggódok a kijelzőjük és a hangszóró minősége miatt főleg.
Redmi 10 5G 6GB, Redmi 12 5G 4GB (6-ost sehol se lehet kapni), Redmi 12 8GB, Redmi Note 11S 5G 6GB-t néztem még, de az már 2 éves.
Azt hallottam, hogy a kijelző IPS ide vagy oda különböző beszállítóktól jön, ezért vannak jó meg rosszabb panelek, mint ahogy vannak jól optimalizált rendszerek is meg nem.
Redmi 10 5G: van valakinek tapasztalata vele? Kijelző és hangszóró eléri a Note 8T szintjét?
Redmi 12 5G 4GB: Elég erre a használatra ill. manapság 4GB RAM? Kijelző, hangszóró?
Redmi 12 8GB: Nem valami combos a proci a Helio G88-al, lehet ezért dobták meg 8GB rammal. Kijelző, hangszóró?
Note 11S 5G: Még A11-el jött ki, 2 éve jelent meg. Kijelző, hangszóró? Megéri még ilyet venni?

64GB tár elég nekem, nem tárolok rajta szinte semmit, 5G nem érdekel csak így jött ki. Szeretem a Xiaomit, de nyitott vagyok.

Köszönöm!

(#185113) liszi70


liszi70
nagyúr

Szerintetek mennyiért tudnék olyan androidos telefont venni újban, ami hozza az iPhone 11 Pro 64GB szintjét? OLED, vízállóság, 6 magos proci, nagyon jó kamera, stb. Szóval mik azok a típusok Samsungban, Xiaomiban, ami körülbelül a 11 Pro kategóriája? 1-2 napon belül el kellene döntenem, hogy maradjon-e nálam a használt iPhone, vagy inkább vegyek egy új androidosat. (Hülye vagyok a telefonokhoz, és elvesztem a sok infóban és keresésben. :B)

(#185114) vacs válasza Czmorek (#185098) üzenetére


vacs
veterán

Samsung A34 :K

(^)(>.<)(^)

(#185115) vacs válasza ElRamos (#185100) üzenetére


vacs
veterán

(#185116) Ájvé válasza Oldfoksz (#185111) üzenetére


Ájvé
veterán

Igen ezt én is tudom, de mit ér ez mondjuk egy GG-hez képest?
Csak India manust láttam tesztelni a strapabíróságát ennek a telefonnak, de már a második szinten karcolta a kijelzőt, nem csoda mivel nem üveg hanem műanyag. Szóval karc elleni védelem nincs rajta.

Coli56
80-ért Moto G54 Power Edtion, azért ezen a szinten erős multitasking mellett meg tud akadni bármely telefon, szóval ilyet ne remélj. Legalább felső közép kategóriás telefon kellene erős hardverrel, de azokba már csak OLED panelek vannak (bár nem tudom miért félsz tőle, nem igen jellemző a beégés már, akkor fordul inkább elő ha sokáig van rajta statitikus kép).

[ Szerkesztve ]

(#185117) Reynaldo válasza liszi70 (#185113) üzenetére


Reynaldo
kezdő

Poco F5[link]?

(#185118) Vtwo válasza Czmorek (#185098) üzenetére


Vtwo
senior tag

A34.
Hasonló cipőben jártam(A32 4g-t cseréltem le) és némi tanakodás után egy A34 8/256-ot vettem. Megérte.

[ Szerkesztve ]

(#185119) Ájvé válasza Reynaldo (#185117) üzenetére


Ájvé
veterán

Hát azért egy Pocoval iphonet váltani minimum meredek :D

liszi70
Azt kell eldönteni, hogy iPhone vagy Android, utána lehet keresgélni. Nem tudom milyen most az iPhone, ha jó nem lassú nincs akadás akkor minimum felső-közêp kategóriás Android telefont kell nézni, hogy egyáltalán közelében legyen, de kamera akkor is kérdéses marad, talán Pixel lehetne jó, de idehaza nem forgalmazzák, ha ez is számít

(#185120) Viktor0610 válasza Ájvé (#185119) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Igazad van, a Poco sokkal jobb. ;]
Na jó, nem sokkal, de azért nem is kell szégyenkeznie mellette.

Samsung Galaxy A54

(#185121) Coli56 válasza Ájvé (#185116) üzenetére


Coli56
csendes tag

Tehát a maiak már sokkal jobban bírják? Tudnád ezt egy életszerű példával szemléltetni? Egy LCD-t például lehetne akár napi ~8 órát is nyúzni, akkor se menne belátható időn belül tönkre. Egy OLED ilyen terhelés mellett hogy bírná? Mondjuk filmnél nem annyira probléma, az nem statikus, de egy Chrome menüje már más kérdés.

[ Szerkesztve ]

(#185122) forceberg válasza Coli56 (#185121) üzenetére


forceberg
veterán

Szerintem még meglévő probléma lehet, mert láttam pár apróban, ahol ki volt írva, hogy ugyan haloványan, de látszik a beégés...

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#185123) borix válasza forceberg (#185122) üzenetére


borix
őstag

Szóval láttál pár telefont az aprón amikre ki volt írva, hogy a kijelzőjén található beégés, ergo még meglévő probléma?
Pontosan milyen telefonok is voltak?
Régebbi Redmi telefonok kaptak állítólag gyengébb OLED paneleket azoknál előfordulhatott de pl a Samsung középkategóriás telefonjainál nem nagyon vannak ilyen irányú panaszok már évek óta.
Lehet, hogy nem a legolcsóbb OLED készülékeket kellene kinézni és az alapján megítélni az összeset?

(#185124) Ájvé válasza Coli56 (#185121) üzenetére


Ájvé
veterán

Nem szabadna, ezekben olyan elektronika van, hogy bizonyos időközönként megváltoztatja a pixeleket, itt van egy cikk róla, azért elég sokat fejlődtek ilyen téren és tényleg nagyon extrém esetben lehet ilyen probléma. Igaz az én telefonom nem régi, de egyelőre semmi jele nincs, pedig navigációt is használok rajta, nem is keveset.

Viktor0610:
Hát azért egy Poco a Hyper OS-el hagyna szerintem némi kívánni valót maga után, meg F5 hivatalosan nincs is nálunk tudtommal, csak valamilyen forgalmazó által, de az biztos hogy a linkelt helyek egyikről sem rendelném meg.

(#185125) borix válasza Coli56 (#185112) üzenetére


borix
őstag

Redmi 10 5G 2025-4, Redmi Note 11S 5G 2025-1 lejárnak a biztonsági frissítéseik.
Ezeknél pl a Motorola G54 5G Power Edition IPS LCD kijelzővel 80k-ért simán jobb.

[ Szerkesztve ]

(#185126) vence válasza borix (#185125) üzenetére


vence
junior tag

Nocsak-nocsak ... :)
Az előbb még felejtős volt a Moto G54!

Egyébként a 120 Hz-es kijelző egyáltalán nem az elfogadható szint, még csak nem is az átlagos ebben a kategóriában.
Ugyanez vonatkozik a 30W-os gyorstöltésre is.
Szerintem egyébként se túl sok jelentősége van a gyorstöltések közötti különbségeknek, amikor egy készülékben lazán több, mint egy nap van. (Sőt, az akkuknak a lassabb töltés jobb az élettartam szempontjából.)

Az üvegre való kérdésedre pedig azért nem válaszoltak a teló topikjában, mert mindenki elégedetten használja és nem azzal foglalkozik, hogy milyen márkájú üveg van rajta.

Most nézz be a G54 Power topikjába, hogy milyen véleményeket írnak róla!
>> #592 [link]

[ Szerkesztve ]

(#185127) borix válasza vence (#185126) üzenetére


borix
őstag

Az előbb még felejtős volt a Moto G54!
Amit felsorolt a fórumtárs azoknál simán belefér pl, hogy ha közel menne hozzá egy kóbor kutya megdobja vele, mert nem nagy kár érte, követ meg nem biztos, hogy talál épp a közelben.
Az üvegre való kérdésedre pedig azért nem válaszoltak a teló topikjában, mert mindenki elégedetten használja és nem azzal foglalkozik, hogy milyen márkájú üveg van rajta.
Ez érzelgős képmutatás.
Azért nem válaszoltak mert fogalmuk sincs róla, nem nagyon van sehol feltüntetve...
Amúgy meg nem is érdekelte őket igazán, alsóbb ár szegmensben történő vásárlások esetén az embereket nem szokta érdekelni.
Legfeljebb ha leejtik és már kisebb eséstől is be pókhálósodik a kijelző, mehet majd alkatrésznek az apróra.
Még a végén megmagyarázod, hogy ha kapott volna egy 67-80W-os töltést akkor is lecserélted volna 30W-ra mert az mennyivel jobb... ;]

[ Szerkesztve ]

(#185128) Ájvé válasza borix (#185127) üzenetére


Ájvé
veterán

Nem értem mi a bajod a 33 wattal, Samsung S24 is 25 wattot tud. 50%-ra tölti 33 perc alatt, ez miért rossz? Egyébként szerintem nem véletlen, hogy a Samsung ilyen alacsonyan tartja a gyors töltést, nem tesz jót az akkunak ez a 60-70 wattos töltés (vagy már talán 100 watt fölött is vannak).
Üveg meg a te fétised, az hogy neked ilyen fontos a legtöbb embernek nem biztos hogy az (főleg nem ebben a kategóriában). Nagyon ledegradáló a stílusod, ha valakinek ennyire telik akkor nem kellene még így leszólni, sokszor sokkal jobban megbecsülik, mert lehet sokat dolgozott ezért is, sokkal jobban vigyáznak rá.
Ez a kutyát dobálni telefonnal meg no komment, tényleg nagyon lenézed a szegényebb embereket.

(#185129) borix válasza Ájvé (#185128) üzenetére


borix
őstag

Egyébként szerintem nem véletlen, hogy a Samsung ilyen alacsonyan tartja a gyors töltést, nem tesz jót az akkunak ez a 60-70 wattos töltés.
Akkor miért olyan telefont vettél ami 68 wattal tölt?
Vagy azt fogod mondani, hogy eladtad a töltőt és a régi 15-25W-os töltőt használod akku kímélés fontossága miatt?
Elszálltak az árak most egy (normálisabb) középkategóriás készülékért azt a 100-120k-t sajnos ki kell csengetni.
Ami 3-4 éve távlatban megéri a felárat, persze már akinek.
Úgy néz ki, neked is megérte...

(#185130) forceberg válasza Ájvé (#185128) üzenetére


forceberg
veterán

Most épp itt töltött mellettem a telefon, 6W-tal.
Akkor használod a gyorstöltést, ha meg vagy szorulva, akkor pár 10%-ot elég hamar bele tudsz küldeni.
A megadott extra teljesítményekkel úgyis csak addig megy a töltés, amíg elér egy hőmérsékletet a készülék, utána visszaszabályoz a hővédelem miatt. Persze a királykatergóriában biztos jobb aksikat használnak, amik kevésbé melegszenek a nagy áramú töltésre, kisebb a belső ellenállásuk.

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#185131) borix válasza forceberg (#185130) üzenetére


borix
őstag

Tudja ezeket nagyon jól tisztába van vele, csak vizet prédikált miközben a bort issza.

Általában azok szokták mondani, hogy minek a gyors töltés felesleges, akiknek lassú töltésű a készülékük.
Persze ha vennének pl 300k-ért egy 80-100w-os töltésű készüléket, aminek a dobozába csak egy 15w-os töltő lenne, egyből lenne probléma, hogy, hogy csak az van benne...

[ Szerkesztve ]

(#185132) Ájvé válasza borix (#185129) üzenetére


Ájvé
veterán

Nem azt néztem mennyit tölt, azért legyen gyors töltés, sokszor nem a gyári töltővel töltöm és akkor nem 68 wattal tölt.
Van hogy Xiaomi töltőt használok, azzal sokkal lassabban tölt, vagy autóban az se 68 wattos, kicsit tölt navigáció közben.
Nekem megérte. Van itt egy Xiaomi 12 is, az például úgy tölt hogy rohadtul forrósodik. Mondjuk az is csak 67 wattos, de Motorola nem melegszik úgy fel.

forceberg
Moto Edge 40-et most szedtem le töltőről, 20%-on volt szerintem max 40 perc alatt töltötte fel és egyáltalán nem melegedett, pedig zene is ment rajta youtuberól.
Xiaomi 12 viszont nem csinált semmit, csak töltésen volt és rendesen melegedett.

#185131
Olvasd már el mit írok, néha használom csak a gyorstöltőt, általában csak itthon, 2 hétig dolgozok külföldön akkor általában autós töltőről megy. Meg rohadtul mindegy nekem, hogy 33 vagy 68 watton tölt, mert nem gond rajta hagyni.
Mi 10T Lightot vagy 2,5-3 évig használtam, 33 wattot tudott és tökéletesen elég volt nekem.
Ez a te fétised újra, mint a kijelző védelem. Utóbbi 3 készülékem mind GG-s volt, még fóliát se tettem rájuk, mert minek. Edge 40-en nincs semmilyen védelem, valami india ember teszt videója van fent, 2-es pengével már karcolja a kijelzőt (sok készülék azért 5-6-ig is eljut), úgyhogy ezen van fólia, sőt rendeltem hydrogél fóliát hozzá. De rohadtul nem ezt néztem mikor megvettem.

[ Szerkesztve ]

(#185133) forceberg válasza Ájvé (#185132) üzenetére


forceberg
veterán

Az Edge 30 is melegszik, ha combosabb töltőt kap, pedig csak 33W-os. Akkor csak az lehet, hogy a 40-esben jobb az aksi, vagy maga a töltő áramkör melegedne kevésbé?

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#185134) borix válasza Ájvé (#185132) üzenetére


borix
őstag

Olvasd már el mit írok, néha használom csak a gyorstöltőt.
Ezt utólag írtad. ;]
Néha se használd mikor nagyon kellene, vegyél egy akku pakkot és azzal töltsd út közben.
Minek az a gyors töltés de néha azért csak jól jön és akkor örömmel használod...

[ Szerkesztve ]

(#185135) Ájvé válasza forceberg (#185133) üzenetére


Ájvé
veterán

Hát vagy Snapdragon és MediaTek, ez is különbség. Előző Xiaomi is Snapdragonos volt.

(#185136) Reynaldo válasza Viktor0610 (#185120) üzenetére


Reynaldo
kezdő

Hát, igen. Esetleg még Poco X6 is elég lehet, ami hasonló szint, mint az Edge, de újabb kiadás. Nekem tetszik.

(#185137) liszi70 válasza Reynaldo (#185117) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Poco F5[link]?"

Köszi! Tehát 130-150k-ért körülbelül elérhető hardverben az a szint, amit az iPhone 11 Pro képvisel? (Ha a kamerát nem számítjuk.) Persze tudom, hogy ez így nehezen vethető össze, tényleg csak nagyságrendekre vagyok kíváncsi.
Árukereső szerint ezt a Poco-t csak kisebb webshopok árulják, a nagyobb hálózatok nem, mi ennek az oka?

[ Szerkesztve ]

(#185138) liszi70 válasza Ájvé (#185119) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Azt kell eldönteni, hogy iPhone vagy Android, utána lehet keresgélni."

Pont ez a lényege a kérdéseimnek, hogy ezt el tudjam dönteni. :) Használt iPhone, vagy új Samsung vagy Xiaomi? (Vagy más, ami jó ár/érték/támogatás arányú.) Hardverben lehet, hogy van azonos áron többet nyújtó készülék az iPhone-tól, de ha beleszámoljuk az iPhone igen jó kameráját és a hosszabb támogatást/élettartamot is, akkor merrefelé billen a mérleg nyelve? Ez az én dilemmám. :)

[ Szerkesztve ]

(#185139) atee válasza liszi70 (#185138) üzenetére


atee
őstag

Támogatpttságban az új Samsung felé, szerintem.

D-day 2002-01-04 01:54

(#185140) Ájvé válasza Reynaldo (#185136) üzenetére


Ájvé
veterán

F5 most nézem, hogy dual active, nem sok ilyen telefon van manapság.

liszi70:
Azért mert hivatalosan nincs nálunk forgalmazva, Global verzió viszont biztos van belőle. Azok az üzletek viszont szerintem vállalhatatlanok, inkább érdemesebb akkor kintről rendelni.
#185138
Senki nem tudja helyetted ezt eldönteni. Lehet ajánlani hardveresen erősebb készüléket, de ez csak egy része ennek, sok más szempont közre játszik, iOS teljesen más rendszer, volt már Android telefonod? Volt már Xiaomi telefonod? Samsung és Xiaomi (legalábbis saját rendszer szinten biztosan) adott, ezzel nem lesz gond, itt felhasználói élmény a kérdés, hogy iOS után milyen lesz egy Android készülék.

[ Szerkesztve ]

(#185141) liszi70 válasza Ájvé (#185140) üzenetére


liszi70
nagyúr

Köszönöm!

"volt már Android telefonod?"

Csak az volt. :) Ami most nálam van iPhone, az kipóbálásra van nálam, rokontól, illetve meg is vehetem, ha úgy döntök. A két rendszer között nyilván sok különbség van, de azt gondolom pár nap használat után, hogy könnyen megszokható és elfogadható az ios. (Biztos fordítva is így van.) Úgy látom, vannak előnyei-hátrányai mindkét oprendszernek, úgyhogy én nem ez alapján döntenék, hanem inkább hardver/gyorsaság és támogatottság hossza szerint.

[ Szerkesztve ]

(#185142) borix válasza liszi70 (#185141) üzenetére


borix
őstag

11 Pro 64GB egy felsőkategóriás készülék volt és egy Poco x6 vagy f5 még nem az a színt.
Jó lenne azt is tudni, hogy mennyiért adná...
Nekem valószínű nem kellene már, még mindig jó telefon de már csak 5. éves...

(#185143) Czmorek válasza Vtwo (#185118) üzenetére


Czmorek
aktív tag

Köszönöm a segítséget neked és vacs-nak is.
Be is rendeltem egyet a telekomtól.

(#185144) Ájvé válasza liszi70 (#185141) üzenetére


Ájvé
veterán

Ez felhasználó függő, van aki igen, más meg egyszerűen rá se tud nézni a másik rendszerre, ezért kérdeztem.
80-ért mondjuk nem fogsz találni jobbat, de még hasonlót se (felhasználói élmény szempotjából).

(#185145) Gynt válasza liszi70 (#185141) üzenetére


Gynt
junior tag

Érdekes kérdés ez. Nekem is csak androidos telefonom volt, de számomra elég nehéznek tűnne megszokni egy Iphone-t. Jó pár volt már a kezemben, ismerkedtem vele, de teljesen idegennek hatott.
Mint ahogy a Samsung telefonok felhasználói felülete is nagyon más volt a MIUI-hoz képest, utóbbi számomra könnyebben átlátható, kényelmesebb.

A lényeg szerintem az, hogy neked mennyire megfelelő egy Iphone. Ha mint írtad, hogy szerinted könnyen megszokható, akkor ezzel nem lesz gond.
Én mindenesetre a "hardver/gyorsaság és támogatottság hossza" mellé behoznám azt a tényezőt, hogy ez a telefon már a kezedben van, rokontól megvásárolhatod, feltételezem, hogy normális áron. Egy másik telefont még keresni kell, vélhetően drágábban megvenni; míg addig ez a konkrét Iphone a rokonodnál porosodik, vagy megpróbálja eladni valahol, ami szintén idő.
Én ezt egy win-win helyzetnek látom: neked tetszik az Iphone, szükséged van egy telefonra, a rokonod pedig meg kíván válni tőle. Időben, idegeskedésben is vélhetően mindketten jobban jártok, ha ezt megveszed tőle.
Ha pár hét, hónap után úgy érzed, hogy mégsem jó, akkor pedig lecseréled. Ha pedig elégedett leszel vele, akkor használod, ameddig szét nem esik.

(#185146) szabonagyur válasza liszi70 (#185141) üzenetére


szabonagyur
félisten

Amúgy mit lehet tudni az i11-ről még pluszban? Akksi állapot? Telefon állapot? Milyen áron vennéd át?

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#185147) brugo


brugo
aktív tag

Csak a Xiaomi-nál van ? de irtó eröszakosan támadnak a reklámok alig tudom elkerülni a vastag ujaimmal hogy ne inditsak el egy Tik-Tok , vagy Temu stb. telepitést .

(#185148) Ájvé válasza brugo (#185147) üzenetére


Ájvé
veterán

Attól függ hol vannak a reklámok. Motorolaba nincs egy szál se, de attól függetlenül a telepített appokban bárhol lehet reklám.
Így egyébként ki tudod kapcsolni nagyrészt.
Újabb MIUI-ba vagy Hyper OS-en ezek kicsit elérhetnek, de biztos van ami ugyan így kikapcsolható.

[ Szerkesztve ]

(#185149) brugo válasza Ájvé (#185148) üzenetére


brugo
aktív tag

Amikor kicsit egerészek a Fájl kezelőben akkor jönnek elő .

(#185150) brugo válasza brugo (#185149) üzenetére


brugo
aktív tag

Ezek nem is reklámok ,hanem feltelepedni akaró programok

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen okostelefont vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.