Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#95663) razorbenke92 válasza freelanced (#95662) üzenetére

Igazán nincs mit, de nagyon ne ments el (és egyben egy kérdés a topiklakókhoz):

Kint van a NAV tájékoztató a vám- és adómentes értékhatárokról 2021-re.

Bár aktívan olvasom a topikot, lehet elkerülte a figyelmem ha már volt említve, de:

- Jól olvasom, hogy a 22Eur alatti küldemények továbbra is Vám- és áfamentesek maradnak?
Ha így lesz, azért ez egy fokkal kecsegtetőbb, mint amit korábbi olvasatokban úgy lehetett értelmezni, hogy "minden" küldemény áfaköteles lesz - az 500 forintos eBayes szirsz*rokat beleértve.
- Ez a 22Eur, gondolom továbbra is úgy lesz, hogy ha 22Eur-ért vásárolok, de az éppen a varázsárfolyam miatt több mint 6000HUF, akkor az nem 22Eur.

Illetve még egy felvetés: Lesz valami megkülönböztető jelzés a csomagokon, ha az eladó már az árba építette a magyar áfát? Vagy a feladó fogja azonosítani az áfa fizető piacteret? Hogyan fogják megkülönböztetni a januárban már áfával fizetett termékeket a decemberben rendelt, még áfa nélkül rendelt, de januárban érkező termékektől?

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.